Widgets

Η πολιτική βία της Αριστεράς και η Χρυσή Αυγή


Η εκστρατεία από μέρους του Καθεστώτος προκειμένου να καλλιεργηθεί στην κοινή γνώμη η πεποίθηση ότι η βία είναι απαραίτητο συστατικό της εθνικιστικής πρακτικής και δράσης, είναι ένας ακόμη θεμελιώδης μύθος της Αριστεράς. Μιας Αριστεράς η οποία κατατρέχεται από το ενοχικό σύνδρομο της καθολικής της υποταγής στον Καπιταλισμό, με συνέπεια να βρίσκεται σήμερα εκτεθειμένη στις λαϊκές μάζες τις οποίες υποτίθεται πως προστάτευε. 

Η ανάδειξη του Εθνικισμού και η επαναφορά του στο πολιτικό προσκήνιο, αποτελεί για τους κόκκινους μια πρόκληση η οποία δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί με άλλον τρόπο, παρά μόνο με εκείνον που έχουν υιοθετήσει από τις αρχές του περασμένου αιώνος, όταν η μαρξιστική πανούκλα εξαπολύθηκε εξαρχής στην Ευρώπη και ακολούθως στον κόσμο όλο: δια της πολιτικής βίας.

Αυτή την ίδια πολιτική βία, επιχειρούν σήμερα οι κόκκινοι σε πλήρη συνεργασία με τους καπιταλιστές και τους μηχανισμούς τους (βλέπε μέσα μαζικής εξαπάτησης) να αποδώσουν στους Εθνικιστές. Αποφεύγουν όμως και οι πρώτοι αλλά και οι δεύτεροι να απαντήσουν σε ένα κρίσιμο ερώτημα: πως γίνεται η πολιτική βία να εκπορεύεται από την ιδεολογία του Εθνικισμού, όταν το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα μετρά τις περισσότερες από κάθε άλλο πολιτικό οργανισμό επιθέσεις τόσο προς μέλη και στελέχη του, όσο και προς τα κατά τόπους γραφεία του σε όλη την Ελλάδα;

Ακόμη και όταν η κυβέρνηση Σαμαρά εξαπέλυσε τις παράνομες πολιτικές διώξεις εις βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, μελών και φίλων του Κινήματος, υπήρξαν φωνές από το χώρο της Αριστεράς οι οποίες διακήρυσσαν μεγαλοφώνως και με κομπασμό πως η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί δικαστικά, αλλά πολιτικά. Το παράδοξο είναι ότι εκείνοι που τα έλεγαν, έσπευσαν να καταθέσουν εις βάρος της Χρυσής Αυγής στην αστική -καπιταλιστική- δικαιοσύνη, αποδίδοντας όχι βεβαίως ακράδαντα ενοχοποιητικά στοιχεία, αλλά φήμες και παραμύθια τα οποία άρχιζαν με το μονότονο «μου είπαν» ή «άκουσα πως», κατά τα πρότυπα των περίφημων καταγγελιών για υποτιθέμενες επιθέσεις Χρυσαυγιτών εναντίον πολιτικών τους αντιπάλων και μεταναστών.

Στην πραγματικότητα, στην Ελλάδα υπάρχει ένας ολόκληρος χώρος, ο οποίος περιλαμβάνει πολιτικούς και κόμματα, οργανώσεις, εκδότες εφημερίδων, στρατευμένους δημοσιογράφους, καθηγητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, συνδικαλιστές του δημοσίου, χώρος του οποίου η ύπαρξη επιχειρείται να δικαιολογηθεί δια της έννοιας «αντιφασισμός». Εντούτοις, οι καλοπληρωμένοι προαναφερθέντες αντιφασίστες, άπαντες προνομιούχοι του κατά τα λοιπά «εχθρικού και τρισκατάρατου» καπιταλιστικού συστήματος, συνοψίζουν το βάθος της ιδεολογικής τους δράσης στο όχι και τόσο ειρηνικό σύνθημα «τσακίστε τους φασίστες».

Τον Φεβρουάριο του 1975 στη Ρώμη και το Νοέμβριο του 2013 στην Αθήνα, η πολιτική βία της Αριστεράς έλαβε την πλέον στυγνή της μορφή: η δολοφονία του Έλληνα Εθνικιστή φοιτητή Μίκη Μάντακα και των μελών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη αντίστοιχα, αποτέλεσαν το αποκορύφωμα της παρακρατικής δράσης ενός χώρου ο οποίος επί της ουσίας συνιστά την κατ' εξοχήν πραιτοριανή φρουρά ενός Καθεστώτος τυραννικού και αντεθνικού, ενός χώρου ο οποίος συνασπίσθηκε με τους ολιγάρχες της πλουτοκρατίας ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν ενωμένοι τον κοινό τους εχθρό: τον Λαϊκό Εθνικισμό.

Εν κατακλείδι και προς εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, ας αναρωτηθεί ο αναγνώστης τι είναι εκείνο το οποίο ενώνει τους γραβατωμένους φιλελεύθερους απατεώνες του πολιτικού καθωσπρεπισμού με τους επί δεκαετίες υμνητές των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη, του Ε.Λ.Α. και των σύγχρονων ερυθρών τρομοκρατικών οργανώσεων, τους οποίους η Αριστερά έχει κατατάξει στο ψευδεπίγραφο κάδρο των «κοινωνικών αγωνιστών». Η πολιτική βία συνεπώς, είναι προνόμιο των καθεστωτικών δυνάμεων και σ' αυτές αναμφισβήτητα, δεν ανήκει η Χρυσή Αυγή, διότι εάν ανήκε θα το μαρτυρούσαν προπαντός οι κολακείες γλοιωδέστατων δημοσιογραφίσκων, σε τσοντοκάναλα και ρυπαροφυλλάδες.

Ευάγγελος Καρακώστας

xryshaygh.com

ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΧΑΣΙΣ!

kaminis_xasis

Ιδού το κάλεσμα της ντροπής:
«1η Γιορτή της Κάνναβης, Σάββατο 9 Μάη στις 1 το μεσημέρι, πλατεία Συντάγματος!

Ήρθε η ώρα να γίνεις η αλλαγή που ονειρεύεσαι. Ήρθε η ώρα να γίνεις μέρος της ιστορίας.
Η κάνναβη θα γίνει νόμιμη μόνο αν η κοινωνία, μόνο αν εσύ το διεκδικήσεις δημόσια και υπεύθυνα.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε άτομα, ομάδες, συλλογικότητες και εγχειρήματα απ΄ όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο διεκδίκησης και απελευθέρωσης το Σάββατο 9 Μάη στη πλατεία Συντάγματος, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης για την αλλαγή των πολιτικών για τα “ναρκωτικά” και τη νομιμοποίηση της κάνναβης».

Η πρόκληση πάει ένα βήμα παραπέρα, αφού οι διοργανωτές φαντάζονται μια Ελλάδα τίγκα στην μαστούρα με τους καλεσμένους να γίνονται «πρεσβευτές» στοιβάζοντας τους μαστουρωμένους σε λεωφορεία! Λογικό, πως να οδηγήσεις μετά από το… χασισοπάρτι στο Σύνταγμα!

Ιδού: «Γίνε Πρεσβευτής της Κάνναβης στην περιοχή σου, βοήθησε στη διάδοση της πληροφορίας και να οργανωθούν λεωφορεία για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο».


Υ.Γ. Όσο σκέφτομαι πως ο Καμίνης δεν δίνει άδεια στην Χρυσή Αυγή για να μοιράσει τρόφιμα στους Έλληνες που περνούν δύσκολα, αλλά με χαρά δίνει άδεια στους χασισοκαλλιεργητές και στους χασισοπότες να γιορτάσουν την μαστούρα τους τόσο αναρωτιέμαι, αυτοί που ψήφισαν τον Καμίνη και τον Σύριζα, ποια Ελλάδα θέλουν; 

Και σε ποια Ελλάδα θέλουν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους; 

Στην Ελλάδα της μαστούρας και της αδυναμίας; Ή στην Ελλάδα της δημιουργίας, του ζωντανού ονείρου και της Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας από κάθε αγκύλωση;

ethnikismos.net

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ;

casa
Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Όπως είναι γνωστό, όπου οργανώνει συγκέντρωση σε ανοιχτό χώρο (κάποιες φορές και σε κλειστό) η Χρυσή Αυγή, σπεύδουν οι παρακρατικοί αριστεριστές να οργανώσουν αντισυγκέντρωση, για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Όμως, αυτό δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο!

Έτσι, χθες το βράδυ η Λέγκα του Βορρά πραγματοποίησε μια μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική Πιάτσα ντελ Πόπολο (Πλατεία Λαού) της Ρώμης, με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρέντσι, την υιοθέτηση σκληρής πολιτικής κατά των λαθρομεταναστών και την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.

Αλλά, είχαν γνώση οι… φύλακες του συστήματος. Έτσι, αριστερές συμμορίες (που δρουν υπό τον μανδύα πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων…) πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση και πορεία, επικαλούμενοι το… σύνταγμα του αστικού κράτους (που δήθεν… πολεμούν), που δεν επιτρέπει την δημιουργία πολιτικών κομμάτων που επιδιώκουν την αναβίωση του φασισμού.

Συμπέρασμα: ο μόνος λόγος ύπαρξης της μαρξιστικής χολέρας μετά την αυτοκατάρρευση των κομμουνιστικών δικτατοριών στην Ανατολική Ευρώπη, είναι για να παριστάνει τον… μπαμπούλα του αστικού κράτους στους εθνικιστές! ethnikismos.net


Οι πολιτικάντηδες τελειώνουν, η Χρυσή Αυγή τώρα ξεκινά!

Οι πολιτικάντηδες τελειώνουν, η Χρυσή Αυγή τώρα ξεκινά!

Η μεγαλύτερη νίκη του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, δεν είναι τόσο η διατήρηση της εκλογικής του δύναμης όσο το γεγονός πως η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού αναγνωρίζει πως το Κίνημα αγωνίστηκε με απαράμιλλη γενναιότητα σε μια πολιτική αναμέτρηση στην οποία δεν συμμετείχε επί ίσης όροις με τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Την ίδια περίοδο που τα κόμματα του αντισυνταγματικού τόξου διέθεταν ένα πακτωλό χρημάτων και κυρίως, διαρκή τηλεοπτική προβολή στα μέσα ενημέρωσης, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή υπήρξε αποκλεισμένος και φιμωμένος σε κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα, ενώ επιπλέον στερήθηκε την κρατική χρηματοδότηση η οποία παρασχέθηκε αφειδώς στα κόμματα της σαπίλας, της ξενοκρατίας και της κλεπτοκρατίας. Η κατάκτηση τελικά της τρίτης θέσης, δεν φαντάζει αλλά συνιστά ένα θρίαμβο μεγαλύτερο ακόμη εκείνου του Ιουνίου του 2012, οπότε δια της εκπεφρασμένης θελήσεως του Ελληνικού Λαού, η Χρυσή Αυγή εισήλθε πανηγυρικώς στη Βουλή των Ελλήνων.

Φανταστείτε επί παραδείγματι, ποια θα ήταν τα ποσοστά κομμάτων όπως ο Σύριζα, η ΝΔ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ, εάν διέθεταν την μηδενική προβολή των μέσων ενημέρωσης, που διέθετε και συνεχίζει να διαθέτει το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Σε κάθε περίπτωση, η Χρυσή Αυγή πέτυχε δύο ουσιώδεις στόχους:

α) έχει καταδείξει ότι στην εποχή του εφήμερου και εντός ενός πολιτικού συστήματος του οποίου βασικός πυλώνας είναι η ρουσφετολογία και οι πελατειακές σχέσεις, κατόρθωσε να οικοδομήσει ένα Οχυρό Πίστεως σε ανώτερα Ιδανικά, όπως είναι η Πατρίδα και η Ελευθερία.

β) συνέτριψε την αισχρή απόπειρα του Καθεστώτος να νοθεύσει την λαϊκή θέληση δια της επιβολής ενός κομματικού συνονθυλεύματος εξυπηρέτησης πανίσχυρων οικονομικών συμφερόντων (το Ποτάμι) ως της τρίτης πολιτικής δύναμης.

Με απλά λόγια, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα ούτε εκβίασε αλλά ούτε εξαγόρασε ψήφους, αντιθέτως έλαβε, καθαρά και περήφανα, περί τις 400.000 Ομολογίες Εθνικιστικής Πίστεως!

Το βασικό μέλημα της ρητορικής του Κινήματος κατά την προεκλογική περίοδο, υπήρξε διττό: αφενός να πείσει για το γεγονός της πολιτικής μας συνέπειας, η οποία φτάνει μέχρι του σημείου να υφίστανται ο Αρχηγός και συναγωνιστές μας τις αντισυνταγματικές διώξεις του αντεθνικού Καθεστώτος και αφετέρου να αφυπνίσει το Λαό μας, προειδοποιώντας τον πως η ανάληψη της εξουσίας από τον Σύριζα δεν πρόκειται σε τίποτα να μεταβάλλει την μνημονιακή πολιτική την οποία έχει αποδεχτεί σύσσωμο το αντισυνταγματικό τόξο.

Δεν χρειάστηκε να παρέλθει ούτε μήνας, έως ότου η συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ πραγματοποιήσει όχι την μεταστροφή (όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν) αλλά την πιστοποίηση της υποταγής της στα ξένα συμφέροντα.

Η δε υποταγή στα ξένα συμφέροντα αποδεικνύεται με τον πλέον περίτρανο τρόπο από την ίδια τη στάση της κυβέρνησης. Αντί ενός σχεδίου σύγκρουσης με τους δανειστές, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός των Οικονομικών προσήλθαν στις διαπραγματεύσεις με ένα και μόνο επιχείρημα: εάν δεν βοηθήσετε την δική μας αριστερή κυβέρνηση, τότε να είστε βέβαιοι πως η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδος θα είναι η Χρυσή Αυγή και εκείνοι δεν πρόκειται να τα βρουν μαζί σας!

Χάρη στους καθηγητές του ψεύδους, τους στρατευμένους δημοσιογράφους, τους «ειδικούς» και τους «αναλυτές», διαμορφώθηκε στην πλειοψηφία του Λαού μας η πεποίθηση μιας «σκληρής» διαπραγμάτευσης. Το που αυτή θα οδηγούσε άρχισε να διαφαίνεται ξεκάθαρα όταν είδαν το φως της δημοσιότητος εκείνες οι καταγέλαστες δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το 80% των Ελλήνων επικροτούσε τη «σκληρή» στάση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών, την ίδια στιγμή που το 65% του Λαού υποτίθεται πως επιζητούσε έναν. «έντιμο» συμβιβασμό!

Σκληρή στάση και έντιμος συμβιβασμός, είναι ο ορισμός της αθλιότητας και εξαπάτησης του Λαού, τα οποία όμως δεν έγιναν πρώτη φορά αλλά επαναλήφθηκαν από την συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με πειστικότερο αναμφισβήτητα τρόπο, από εκείνον με τον οποίο τα είχαν πράξει οι ξενόδουλοι της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Κι ενώ οι κράχτες της αριστερής επανάστασης αφιέρωναν διθυράμβους και ύμνους στην «επαναστατική», αριστερή κυβέρνηση, προσπερνώντας με χαρακτηριστική ευκολία ακόμη και αυτή τη συνεργασία με τους ψοφοδεξιούληδες του Καμμένου, άξαφνα επιδίδονται στο σοβιετικό σπορ της επιχείρησης φίμωσης όσων αντιδρούν στην επαίσχυντη κι αντεθνική συμφωνία διατήρησης των πολιτικών των Μνημονίων. «Βλέπετε και μη μιλάτε σύντροφοι», λένε αναμεταξύ τους, απεγνωσμένα προσπαθώντας να παρουσιάσουν ένα μέτωπο τάχα αρραγές, το οποίο εν τοις πράγμασι ήδη μπάζει από παντού, με μοναδικό εμπόδιο διάρρηξης εκείνο το οποίο βαστούσε ενωμένους και τους προηγούμενους: τη διατήρηση των προκλητικών τους προνομίων, την μάσα, την εξουσία!

«Ο κόσμος δεν θέλει λεφτά και δουλειές, αλλά αξιοπρέπεια» δηλώνει με θράσος χιλίων πιθήκων ο αυτοχαρακτηριζόμενος ως «ασταθής Μαρξιστής», υπουργός των Οικονομικών. Βολεμένος όντας, ομιλεί περί αξιοπρέπειας εκείνος που την φαντάζεται ως ένα ευτελές και ανούσιο «ουάου», το οποίο διαδέχονται συνεχή, αδιάκοπα και ουσιώδη «ωχ, ωχ, ωχ», στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις του Eurogroup. 

Έτσι αντιλαμβάνεται την ρήξη η Αριστερά και πως θα μπορούσε διαφορετικά, όταν οι φορείς της δεν είναι απλώς βαθύτατα καθεστωτικοί και κρατικοδίαιτοι, αλλά είναι επί της ουσίας οι γνήσιοι εκφραστές του διεφθαρμένου και ανθελληνικού μεταπολιτευτικού Καθεστώτος. Επανάσταση από τους δημοσίους υπαλλήλους, τους βολεμένους και τους κρατικοδίαιτους δεν υπήρξε ποτέ και δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει. Διότι απλούστατα, αυτοί έχουν πολλά να χάσουν.

Ο πελώριος Γερμανός φιλόσοφος Όσβαλντ Σπέγκλερ, διαπιστώνει από τις αρχές του περασμένου αιώνος το εξής, το οποίο στέκει εξόχως επίκαιρο στην περίπτωσή μας: «Κάθε σοσιαλιστική εξέγερση το μόνο που κάνει είναι να χαράζει νέους δρόμους για τον καπιταλισμό»! Το ίδιο πάνω κάτω έχει δηλώσει και ο υπουργός των Οικονομικών του Σύριζα, ισχυριζόμενος πως είναι προτιμότερο να συμβάλλουμε στην ενίσχυση του καπιταλισμού απ' το να αναζητήσουμε εναλλακτικά οικονομικά συστήματα τα οποία ασφαλώς θα οδηγήσουν σε ραγδαία άνοδο του Εθνικισμού.

Από μόνο του το γεγονός ότι οι -ασταθείς ή αταλάντευτοι- μαρξιστές διακρίνουν πως η συντριβή του καπιταλισμού θα σημάνει τη νίκη του Εθνικισμού, είναι αρκετό για να επιβεβαιώσει πως η Επανάσταση στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των Εθνικιστικών Κινημάτων. Σημαίνει όμως ταυτόχρονα και το τέλος των μαρξιστικών και σοσιαλδημοκρατικών μύθων περί σύγκρουσης με το Κεφάλαιο και την ολιγαρχία του πλούτου, καθώς η Αριστερά είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι τους

Τούτο «σύντροφοι», συνιστά ανεπιφύλακτα ομολογία ιδεολογικής ήττας και αποτελεί το πρελούδιο της επερχόμενης πολιτικής συντριβής. Αν μη τι άλλο, κανένα ιδεολόγημα όσο καλά κι αν στηθεί και αποτελεσματικά εξαπολυθεί, δεν δύναται να υπερισχύσει του Φυσικού Νόμου ο οποίος απαρέγκλιτα από δημιουργίας του κόσμου επιτάσσει ο αδύναμος να υποτάσσεται στον ισχυρό.

Όσο περισσότερο εν κατακλείδι σφυρηλατείται ο χαρακτήρας της αναγκαιότητας της εξέγερσης ενάντια στο σύγχρονο κόσμο, όσο περισσότερο εντείνεται η πλουτοκρατική αδικία και η συστηματική εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού, όσο ο ωκεανός των περιθωριοποιημένων θα πλαταίνει και θα ξεχειλίζει, τόσο θα γιγαντώνεται η αντίδραση της ελληνικής Φυλετικής Ψυχής η οποία θα διακρίνει -αργά ή γρήγορα- πως ο δρόμος της Ελευθερίας και της Εθνικής Αξιοπρέπειας ξανοίγεται από το στιβαρό βηματισμό της Ελληνικής Νεολαίας, που προελαύνει αγέρωχα υπό τα Πορφυρά και Γαλανόλευκα Λάβαρα της Χρυσής Αυγής!

Ευάγγελος Καρακώστας

xryshaygh.com

Είμαστε ο εφιάλτης τους! - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Είμαστε ο εφιάλτης τους! - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Φυλακές Κορυδαλλού - Σεπτέμβριος 2014: "Αυτό που δεν θα μου συγχωρήσουν ποτέ είναι η αντίσταση σε ένα αντεθνικό καθεστώς"16 Σεπτεμβρίου 2014 Το κείμενο αυτό δεν έχει πρόλογο, δεν έχει εισαγωγή. Είναι γραμμένο χωρίς καν ακόμη να έχω δεδομένη την πρόθεση να το δημοσιεύσω. Ίσως παραμείνει απλά ένα χειρόγραφο.
Σε λίγες ημέρες συμπληρώνω έναν χρόνο στην φυλακή. Γράφω μέσα σε ένα κελί, όντας αθώος, έχοντας στερηθεί την ελευθερία μου για μια φτηνή πολιτική σκοπιμότητα. Με έβαλαν φυλακή μαζί με άλλους επτά βουλευτές με την κατηγορία ότι είμαστε οι… διευθυντές μιας εγκληματικής οργανώσεως! Όμως εγώ, όταν ίδρυσα την Χρυσή Αυγή, δεν έκανα τίποτε στα κρυφά, ίδρυσα ένα πολιτικό κίνημα, δημοσιοποίησα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του και συμμετείχα μαζί με τους Συναγωνιστές και τις Συναγωνίστριες μου στις εκλογές.

Πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές του 1994. Στην συνέχεια, στις εθνικές εκλογές του 1996 και μετά ήμουν υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του 1999 με την «Πρώτη Γραμμή». Επίσης, το 2004 η Χρυσή Αυγή έλαβε μέρος στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον σχηματισμό «Πατριωτική Συμμαχία». Το 2007 πραγματοποιήθηκε το τακτικό Συνέδριο της Χρυσής Αυγής και αποφάσισε την αυτόνομη συμμετοχή του Κινήματός μας στις εκλογές. 

Έτσι το 2009 συμμετείχαμε στις Ευρωεκλογές σαν Χρυσή Αυγή, όπως και στις εθνικές εκλογές λίγους μήνες αργότερα. Τον Νοέμβριο του 2010 ήμουν υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα και εξελέγην δημοτικός σύμβουλος. Ψηφοδέλτια κατεβάσαμε και στον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς και στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος. Τον Μάιο του 2012 και τον Ιούνιο λάβαμε μέρος στις δύο διαδοχικές εθνικές εκλογές και εκλέξαμε την πρώτη φορά 21 και την δεύτερη 18 βουλευτές. Το 2014 συμμετείχαμε αυξάνοντας τα ποσοστά μας σε περιφερειακές, δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές. Εκλέξαμε τρεις Ευρωβουλευτές και δεκάδες περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους. Και μετά από όλα αυτά αποφάσισαν οι μυστικοσύμβουλοι του Σαμαρά να μας «βαφτίσουν»… εγκληματική οργάνωση!!!

Σε δύο ημέρες πρόκειται να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο για την παράταση της προφυλακίσεώς μου και ήδη η πρόταση του αρμοδίου Εισαγγελέως είναι σε εμένα γνωστή και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι πριν το 2012 η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είχε κάνει καμία δήλωση νομιμοποιήσεώς της… Τι να απαντήσει κανείς σε αυτόν τον εξωφρενικό παραλογισμό; Τι να πει, όταν έχεις λάβει μέρος πριν το 2012 σε εκλογές και όχι μια φορά, με την άδεια του Αρείου Πάγου; Φυσικά η πρόταση του Εισαγγελέως είναι να παραμείνω στην φυλακή. 

Δεν περίμενα τίποτε διαφορετικό, όμως πέρα από την αδικία, η οποία με πνίγει, γελώ κυριολεκτικά με την επιχειρηματολογία των ΙΑΒΕΡΗΔΩΝ, από τα δεκάδες ψεύδη, όπως αυτό ότι δεν είχαμε προβεί σε δήλωση ως κόμμα πριν το 2012! Στην πραγματικότητα η δήλωση αυτή είχε γίνει… 29 χρόνια πριν, το 1983! Αυτά, όμως, για τους (κατα)κριτές μας είναι λεπτομέρειες. Γράφουν ένα ψεύδος για να μας κρατήσουν στην φυλακή και τελειώνουν. Ποιος θα τους ελέγξει; Υπάρχει Δικαιοσύνη; Ό,τι και να γράψουν, όμως, εγώ γνωρίζω πολύ καλά τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ λόγο, για τον οποίο ευρίσκομαι στην φυλακή.

17 Σεπτεμβρίου 2014

Όχι, δεν είμαι φυλακή για την δολοφονία στο Κερατσίνι. Οι ρουφιάνοι, οι οποίοι παρακολουθούσαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τόσο το κινητό, όσο και το σταθερό μου τηλέφωνο, γνωρίζουν πολύ καλά ότι είμαι ΑΘΩΟΣ.

Με καμία από τις παράνομες πράξεις, για τις οποίες έχουν συντάξει κατηγορητήρια, δεν συνδέομαι. Το γνωρίζουν πολύ καλά. Επιχείρησαν να με συνδέσουν με τον φόνο, βασιζόμενοι σε τηλεφωνικές επαφές φερομένων ως εμπλεκομένων από τον αριθμό του σταθερού τηλεφώνου, το οποίο υπάρχει στα κεντρικά μας γραφεία. ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ πως με τα τηλεφωνήματα αυτά δεν είχα την οποιαδήποτε σχέση, αφού την ώρα εκείνη και την ημέρα ήμουν ΑΠΩΝ από τα γραφεία και όχι απλά ήμουν απών, αλλά την ίδια ώρα και ημέρα και στον ίδιο τόπο, στον οποίο υποτίθεται ότι ήμουν παρών, ήταν εκεί Εισαγγελέας και αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Μας παρακολουθούσαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ και η ίδια η Εισαγγελεύς, η οποία ήσκησε την εναντίον μας πολιτική δίωξη, μας είπε παρουσία των συνηγόρων μας ότι υπήρχαν «ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΑΚΡΟΑΣΕΙΣ»… Οι οποίες, όμως, παλαιότερες του εγκλήματος συνακροάσεις δεν συμπεριελήφθησαν στην δικογραφία! Γιατί; Για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και δεύτερον και κυριότερον γιατί από τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων μας ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ η αθωότητά μας, αποδεικνύεται ότι η όλη δράση του Πολιτικού Κινήματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» ήταν ΝΟΜΙΜΗ και το τερατούργημα της αποδόσεως της κατηγορίας περί «εγκληματικής οργανώσεως» δεν είχε και δεν έχει καμία νομική βάση.

Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε πλήθος άλλων στοιχείων για το πώς στήθηκε, πόσο αβάσιμη είναι νομικά, ηθικά, πολιτικά η δίωξή μας. (Φυσικά και θα το κάνω).  Όμως, θα επανέλθω στον ισχυρισμό μου ότι γνωρίζω τον πραγματικό λόγο, για τον οποίο ευρίσκομαι στην φυλακή. Δεν είναι η κατά φαντασίαν κατηγορία περί «εγκληματικής οργανώσεως», η οποία μάς αποδόθηκε με εμπάθεια και σκοπιμότητα μικροπολιτική. Είναι το γεγονός ότι ταράξαμε τα λιμνάζοντα ύδατα του όζοντος βάλτου σαράντα ετών θλιβερής πολιτικής, της πολιτικής της μεταπολιτεύσεως.

Σε μια χώρα, όπου μετά το 1974 η κυριαρχία σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο της αριστεράς ήταν απόλυτη, ενώ στο «πεζοδρόμιο» συντριπτική υπήρξε η επιβολή της κόκκινης χολέρας, σε μια τέτοια χώρα, όπου οι ψοφοδεξιοί έκλεβαν και έτρωγαν και κοντά σε αυτούς έκαναν το ίδιο και οι ψευτοσοσιαλιστές, σε ένα προτεκτοράτο, στο οποίο έκαναν «κουμάντο» μαρξιστές και φιλελεύθεροι, άπαντες με δεξιές τσέπες, γεννήθηκε, ανδρώθηκε, απλώθηκε δυναμικά κάτι διαφορετικό: Η Χρυσή Αυγή!

Αυτό δεν μου το συγχώρησαν και δεν θα μου το συγχωρήσουν ποτέ! Εφιάλτης πραγματικός γι’ αυτούς οι πορείες για πρώτη φορά με Εθνικιστές στις κεντρικές λεωφόρους των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, πορείες της Χρυσής Αυγής σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ανησύχησαν, φοβήθηκαν, μας μίσησαν, όμως μετά τις εκλογές του 2012 τους κατέβαλε πανικός και έτσι αποφάσισαν να μας «τελειώσουν»… Όμως, οι Ιδέες δεν «τελειώνουν» με διώξεις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, ΑΔΙΚΕΣ, ΑΝΗΘΙΚΕΣ, ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ.        

Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας
Λαϊκού Συνδέσμου - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Πολιτικός Κρατούμενος

xryshaygh.com

Γλέζος προς συγκυβέρνηση: Όσο συνεχίζετε έτσι, ανοίγετε τον δρόμο να έρθει η Χρυσή Αυγή στην εξουσία!Πριν από λίγες ημέρες ο Γλέζος ζήτησε συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό γιατί συνήργησε στην αντιμνημονιακή ψευδαίσθηση των προεκλογικών εξαγγελιών του Σύριζα, που εν τέλει μεταλλάχθηκαν σε πλήρη μνημονιακή συμμόρφωση με τις επιταγές των διεθνών τοκογλύφων.

Ο Γλέζος στην επιστολή του αυτή καλούσε σε ξεσηκωμό τους συριζαίους ενάντια στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν χωρά καμία υποχώρηση έναντι των διεθνών τοκογλύφων και ότι ο Λαός εκλέγοντας τον Σύριζα απαιτούσε, ουσιαστικά, καταγγελία και κατάργηση του μνημονίου. Σε αυτή τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου, παρότι προφανώς ιδεολογικός μας αντίπαλος, συμφωνούμε και προσυπογράφουμε. Το έχουμε πει και εμείς, άλλωστε, ότι ο Σύριζα έλαβε νωπή λαϊκή εντολή για καταγγελία του μνημονίου και αυτό πρέπει να πράξει.

Σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα, ο Ευρωβουλευτής του Σύριζα υπήρξε επεξηγηματικός σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραπάνω δήλωση οργής ενάντια στην πολιτική στροφή του Σύριζα προς το μνημόνιο. Σε αβανταδόρικη ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με αν υπάρχει «κίνδυνος ανάπτυξης ακραίων ομάδων», ο Γλέζος είπε: «ο κίνδυνος υπάρχει και θα εκραγεί αν η κυβέρνηση...
αποδειχθεί μη ικανή να κρατήσει τον λόγο της. Κι αν δεν τον κρατήσει, θα φέρει στα πρόθυρα της εξουσίας την Χρυσή Αυγή πριν καν το καταλάβει».

Η δήλωση αυτή του Γλέζου, φυσικά, δεν είναι καινοφανής, αφού το ίδιο έχουν πει ήδη από τις πρώτες μέρες διάφοροι οικονομολόγοι και πολιτικοί αναλυτές. Έχει αξία, όμως, όταν αυτή η αλήθεια εκστομίζεται εν είδει προειδοποίησης προς την συγκυβέρνηση από έναν άνθρωπο που έχει γίνει, καλώς ή κακώς, ορθά ή λανθασμένα, η «σημαία» της.

Αυτό που λέει ουσιαστικά ο Γλέζος είναι μία αποτύπωση του σύγχρονου πολιτικού σκηνικού. Στην παρούσα χρονική συγκυρία ο μνημονιακός Σύριζα έχει καταλάβει τον παραπαίον πολιτικό χώρο της πασοκονουδούλας, αφήνοντας τα ορφανά του μνημονίου άστεγα.

Επειδή, όμως, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν παρά να υπερψηφίσουν το νέο μνημόνιο, εν τέλει θα αποκαλυφθεί σε ολάκερο τον Ελληνικό Λαό η αλήθεια του σύγχρονου πολιτικού διπολισμού: Χρυσή Αυγή εναντίον όλων!
paspartoy.blogspot.com

Ιστορίες κομμουνιστικού «πατριωτισμού»


Ιστορίες κομμουνιστικού «πατριωτισμού»

Μερικές φορές αναρωτιέται κανείς, σκεπτόμενος τις τόσες και τόσες ιστορίες  που η αριστερά έδειξε το έμπρακτο της μίσος απέναντι στην Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό, το πως τώρα στην δύσκολη αυτή στιγμή του Ελληνισμού, τα τρωκτικά επιστρέφουν παριστάνοντας τους φίλους και τους επίδοξους «σωτήρες». Αυτές δε οι ιστορίες καθίστανται εξαιρετικά και τραγικά επίκαιρες δεδομένης της 62ης επετείου θανάτου του κτήνους Στάλιν και της "πρώτης φοράς αριστεράς". 

Δεν πάει πολύ καιρός από την Μικρασιατική Καταστροφή, όταν ο «Ριζοσπάστης» όχι μόνο εξέφραζε την χαρά του για τον πόνο των Ελλήνων, αλλά τόνιζε ότι το ΚΚΕ το είχε επιδιώξει. Δεν πάει πολύς καιρός όταν η αριστερά εξαπέλυε, παρέα με τις Αλβανούς, Σκοπιανούς μια επίθεση εναντίον του Ελληνικού Λαού, που θα κατέληγε να έχει περισσότερους νεκρούς, για την Ελλάδα, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν πάει πολύς καιρός για να έχουν ξεχαστεί όλα αυτά!

Μια επιστροφή στο ιδεολογικό παρελθόν των κομμουνιστών, στους προπάτορες και τα ινδάλματα τους, αρκεί για να πείσει για τους σκοπούς τους. Όχι σχετικά με το τι κάνανε προκειμένου να εξασφαλίσουν τον Λαό τους, αυτό το βρίσκω θεμιτό, να κάνει, δηλαδή, κάποιος τα πάντα για τον Λαό του. Αυτό που πρωτίστως θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το τι κάνανε εναντίον των Λαών τους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό, ιδιαιτέρως αν κάποιος σκεφτεί πως εκείνες τις μαύρες μέρες για τον Ελληνισμό, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι αριστεροί περιμέναν την ενίσχυση του Στάλιν, περιμέναν τα σοβιετικά τάνκς να έρθουν να τους σώσουν. 

Αυτό δεν είναι μια γενικόλογη διαπίστωση από τα συμφραζόμενα, αλλά η παραδοχή των ίδιων των «καπεταναίων» του αγώνα των συμμοριτών. Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο που μπορούμε να βρούμε στην ιστορία της μετασυμμοριακής Ελλάδας, είναι οι παραδοχές που υπάρχουν από κομμουνιστές για την συνεργασία τους με την σοβιετική πρεσβεία και για τον μετέπειτα «ομφάλιο λώρο» μεταξύ ΚΚΕ και Σοβιετικής Ενώσεως. Μια αγαστή συνεργασία που συνεχίστηκε και μετά τον θάνατο του Στάλιν, μέχρι το τέλος του σοβιετικού τρόμου.

Η Ιστορία που θα εξιστορηθεί σε αυτές εδώ τις γραμμές είναι πέρα για πέρα αληθινή και διασταυρώσιμη σε κάθε της σημείο, αν κάποιος το θέλει. Πρόκειται για την κρυφή πλευρά της ζωής του Στάλιν, μια Ιστορία που κανένα κανάλι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να προβάλλει, αφού ως γνωστόν η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που ο κομμουνισμός «ζει και βασιλεύει». Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η πλειοψηφία των δημοσιογράφων ανδρώθηκε στο ΚΚΕ ή σε άλλες, πιο ακραίες, αριστερές γκρούπες. Δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και στην λεγόμενη «δεξιά», δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, γνωστός για την δράση του και τις αριστερές πεποιθήσεις του.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, την εξιστόρηση των γεγονότων όπως αυτά συνέβησαν, ξεκινώντας από την προϊστορία των γεγονότων που θα αναλύσουμε στην συνέχεια. Η Γεωργία πρωτογίνεται μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας της Γεωργιανής αριστοκρατίας και Τσάρου Παύλου Ι της Ρωσίας, τον Δεκέμβριο του 1800, με σκοπό την παροχή βοήθειας απέναντι στην Τουρκική και Περσική απειλή. Η συμφωνία αυτή είχε ως αποτέλεσμα συνεχείς πολέμους μεταξύ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκείνη την εποχή και κατέληξε με την ανάκτηση πολλών εδαφών, που είχαν κατακτήσει οι Τούρκοι, όπως η περιοχή της Αζαρίας, που προσφάτως έγινε και πάλι σημείο διένεξης, στον τελευταίο Ρωσογεωργιανό πόλεμο.

Το 1917 ξεσπά η Οκτωβριανή επανάσταση και οι μπολσεβίκοι, υπό την ηγεσία του Εβραίου Βλάντιμιρ Λένιν, και επωφελούμενη της άσχημης για την Ρωσία τροπής που είχε λάβει, εκείνη τη στιγμή, ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος καταλαμβάνουν την εξουσία. Υπογράφεται η συμφωνία Μπρέστ – Λιτόφσκ στις 3 Μαρτίου του 1918 και η Ρωσία – πλέον Σοβιετική Ένωση – βγαίνει ηττημένη από τον πόλεμο, χάνοντας παράλληλα τον έλεγχο της Εσθονίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας και της Λευκορωσίας. Σε αυτή την χρονική, και συγκεκριμένα στις 26 Μαΐου 1918, η Γεωργία κηρύσσει με την σειρά της την ανεξαρτησία της και μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση αναλαμβάνει τις τύχες της χώρας. Σε μικρή χρονική απόσταση και συγκεκριμένα στις 2 Μαΐου του 1919 ο Ελληνικός Στρατός αποβιβάζεται στην Σμύρνη και η Οθωμανική Αυτοκρατορία φαίνεται πως περνά οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Λίγους μήνες μετά υπογράφεται η συνθήκη των Σεβρών και η Ανατολική Θράκη, όπως και μεγάλο κομμάτι της Μικράς Ασίας παραχωρούνται στην Ελλάδα.

Η συνθήκη, όμως, των Σεβρών, παρότι αναγνωρίζεται από τον Σουλτάνο, την Ελλάδα και τις, τότε, Μεγάλες Δυνάμεις, δεν γίνεται ευρέως αποδεκτή, αφού η Σοβιετική Ένωση την αρνείται, μαζί με το νεότευκτο κίνημα των Νεότουρκων, υπό την ηγεσία του Κεμάλ Ατατούρκ. Ο Κεμάλ εντός ολίγων μηνών παίρνει την εξουσία στα χέρια του και αμέσως καταφέρνει να αλλάξει τους συσχετισμούς, αφού οι συμμαχίες αλλάζουν αμέσως υπέρ του. Οι Μεγάλες Δυνάμεις και οι Σοβιετικοί ευθύς αμέσως στηρίζουν τον Κεμάλ σε όλα τα επίπεδα, και σπάνε μονομερώς την συνθήκη και αρχίζουν ολομέτωπη επίθεση κατά της Ελλάδος, οι Τούρκοι ως επιτιθέμενοι και οι «σύμμαχοι» στέλνοντας αφειδώς στρατιωτικό υλικό στον Κεμάλ. Η Ιστορία, όμως, δεν σταματά εκεί, ούτε περιορίζεται σε αυτή την περιοχή.

Επανερχόμενοι στην αρχική μας ιστορία, ας γυρίσουμε πάλι στο νεοϊδρυθέν κράτος της Γεωργίας και στην κατάσταση που εκεί επικρατούσε κατά τη διάρκεια των παραπάνω γεγονότων. Η κατάσταση, εκεί, είναι τεταμένη με την Σοβιετική Ένωση να επιτίθεται αρχικά στην Γεωργία, με την συνεπικουρία ντόπιων κομμουνιστών και του κόκκινου στρατού, που προκαλούν δολιοφθορές και απεργίες στα συναφή με τον στρατό επαγγέλματα. Η επίθεση τελικώς αποτυγχάνει, λόγω και των δυσκολιών που αντιμετώπιζε η ΕΣΣΔ στον πόλεμο με την Πολωνία. 

Η επίθεση είχε διαταχθεί από την κεντρική επιτροπή του Ρωσσικού Κομμουνιστικού Κόμματος και την ευθύνη της είχαν αναλάβει οι Γεωργιανοί, Grigoriy Ordzhonikidze και Iosif Vissarionovich Dzhugashvili (ή αλλιώς Στάλιν). Η αποτυχία αυτή οδήγσε στην Συμφωνία της Μόσχας, η οποία δεν τηρήθηκε, ούτε για μερικούς μήνες, αφού ο Στάλιν επέμενε πως η πατρίδα του θα έπρεπε να κατακτηθεί, και οι συμπατριώτες του να σφαγιαστούν, αφού το αντίστοιχο κομμουνιστικό κόμμα έβρισκε πολύ μικρή συμπαράσταση από τον πληθυσμό.

Εν τέλει, η τελική επίθεση θα λάβει χώρα λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 11 Φεβρουαρίου του 1921. Δέκα μέρες μετά, στις 23 Φεβρουαρίου, ο Τουρκικός Στρατός επιδίδει τελεσίγραφο και εισβάλει, θέτοντας την Γεωργιανή κυβέρνηση σε περικύκλωση. Ο πόλεμος θα λήξει πολύ γρήγορα και στις 13 Οκτωβρίου του 1921 θα υπογραφεί η συνθήκη του Κάρς που απέδιδε στις σύμμαχες δυνάμεις Τούρκων και μπολσεβίκων, εδαφικές κτήσεις, που αναλογούσαν στο σύνολο της Γεωργίας. 

Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον γρήγορο ανεφοδιασμό του Στρατού του Κεμάλ, από τον Λένιν και την Μικρασιατική Καταστροφή, που τόσο πόνο επέφερε στον Ελληνικό Λαό. Σημειωτέον δε ότι η γραμμή Λένιν, υπέρ του Κεμάλ, είχε περάσει και στους εν Ελλάδι κομμουνιστές, οι οποίοι γράφανε στον «Ριζοσπάστη», χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή: «Αν δεν νικιόμασταν στη Μικρασία, ή Τουρκία θα’ τανε σήμερα πεθαμένη και μεις Μεγάλη Ελλάδα. Γι αυτό, εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την άστοσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία, μα και την επιδιώξαμε».

Τρία χρόνια αργότερα ο Εβραίος Λένιν είναι νεκρός, έχοντας βοηθήσει τον ομόφυλο του Κεμάλ, και πλέον η Σοβιετική Ένωση ζει και κινείται υπό τις διαταγές του Στάλιν και των κομμισαρίων του. Οι Γεωργιανοί μπολσεβίκοι παρά την τρομοκρατία και την πλήρη εξουσία που είχαν εξακολουθούσαν να μην έχουν καμμία επιτυχία στον ντόπιο πληθυσμό, στρατολογώντας μόλις 10.000 μέλη εντός τριών χρόνων. Αντιθέτως η Επιτροπή για την Ανεξαρτησία της Γεωργίας, μια συμμαχία εθνικιστών και αντικομμουνιστών είχε πολύ μεγαλύτερη επιτυχία, παρά το ότι είχε κηρυχθεί παράνομη και τα μέλη της διώκονταν. 

Εν τέλει, μετά από πολλούς νεκρούς που ήρθαν ως αποτέλεσμα των σοβιετικών πρακτικών, τεχνητής έλλειψης τροφίμων και της συνεπαγώμενης έξαρσης θανατηφόρων, μεταδοτικών λοιμόξεων, ο λαός  της πατρίδας του Στάλιν επαναστατεί τον Αύγουστο το 1924. Η επανάσταση αυτή ήταν η πρώτη εναντίον του σοβιετικού καθεστώτος και πνίγηκε στο αίμα από έναν συμπατριώτη τους, τον Στάλιν. Χιλιάδες σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών και ακόμα περισσότερες χιλιάδες εκτελέστηκαν με τον γνωστό σοβιετικό τρόπο.

Κώστας Αλεξανδράκης

xryshaygh.com


Ο θάνατος του Στάλιν, το ΚΚΕ και η υποκρισία του

Ο θάνατος του Στάλιν, το ΚΚΕ και η υποκρισία του

Στον «(β)Ριζοσπάστη» της Πέμπτης, στη στήλη σαν σήμερα, γράφτηκαν τα εξής:

«1953  Πεθαίνει ο Ιωσήφ Στάλιν (Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι), ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος (Μπολσεβίκων) και ηγέτης της Σοβιετικής ένωσης. Το όνομα και η δράση του Ι. Β. Στάλιν συνδέθηκαν με σημαντικά βήματα στη σοσιαλιστική οικοδόμηση της ΕΣΣΔ τις δεκαετίες του 1920 και του 1930, τη διαπάλη με οπορτουνιστικά ρεύματα, καθώς και με την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλα αυτά αποτέλεσαν βασικό λόγο που, ως ηγέτης του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, λοιδορήθηκε και συκοφαντήθηκε όσο κανείς άλλος, τόσο από τον ταξικό αντίπαλο όσο και από τις δυνάμεις του οπορτουνισμού. Μετά το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ (1956) και με όχημα τη λεγόμενη «αποσταλινοποίηση» προωθήθηκε δεξιά οπορτουνιστική στροφή στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα».

Είναι ολοφάνερο ότι εδώ έχουμε τον εγκωμιασμό του μεγαλύτερου εγκληματία στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία. Τόσο τα Έθνη του τερατουργήματος της Σοβιετικής Ένωσης όσο και τα Έθνη της υπόλοιπης Ανατολικής Ευρώπης γνώρισαν στο πετσί τους την κτηνωδία του απάνθρωπου αυτού μπολσεβίκου.

Για τους νοσταλγούς του, όμως, στο ΚΚΕ δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό γι αυτόν τον σφαγέα των Λαών, ανάμεσα τους και οι Πόντιοι της Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι τράβηξαν τα πάνδεινα επί της παντοδυναμίας του. Θρασύδειλοι, όμως, όπως πάντα οι εγχώριοι άνεργοι υπαλληλίσκοι του μπολσεβικισμού, καθώς το κεντρικό κατάστημα «κατέβασε ρολά» το 1991, λένε ότι ο Στάλιν «λοιδορήθηκε και συκοφαντήθηκε όσο κανείς άλλος, τόσο από τον ταξικό αντίπαλο όσο και από τις δυνάμεις του οπορτουνισμού». Προφανώς στις «δυνάμεις του οπορτουνισμού» οι μαγαζάτορες του ΚΚΕ συμπεριλαμβάνουν και τον εαυτό τους, αφού από το 1956 μέχρι και πριν από λίγα χρόνια δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κινούνται με όχημα τη λεγόμενη «αποσταλινοποίηση».

Γι’ αυτό, άλλωστε, το 1956 καθαίρεσαν από την αρχηγία του ΚΚΕ τον πιο πιστό «σκύλο» και γλείφτη του Στάλιν, τον Νίκο Ζαχαριάδη, στολίζοντάς τον με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Μετά από 55 χρόνια (2011) «θυμήθηκαν» να τον αποκαταστήσουν κι αυτόν. Δικαίωμά τους, φυσικά, να κινούνται μέσα στον χρόνο αναλόγως με τις επιθυμίες της εκάστοτε ηγετικής κλίκας του Κρεμλίνου (Στάλιν, Χρουτσιόφ, Μπρέζνιεφ, Γκορμπατσόφ) και να χορεύουν ως εκπαιδευμένη αρκούδα στους ρυθμούς που υπαγόρευαν οι διαταγές της.
Αλλά ας μην μιλάνε στο ΚΚΕ για Περηφάνια και Αξιοπρέπεια. Μια ζωή εθνοπροδότες και υπηρέτες του σοβιετικού ιμπεριαλισμού ήταν, ενώ μετά την κατάρρευσή του, ζούνε αποκλεισμένοι στον αφύσικο, παρανοϊκό και μισάνθρωπο μικρόκοσμό τους.

Γιώργος Μάστορας

xryshaygh.com


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5010198733844827550

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item