Widgets

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Στο ξεκίνημα μιας νέας σχέσης, όταν ακόμη βρίσκεται στο στάδιο του φλερτ, που ας υποθέσουμε ότι ξεκινά από το ισχυρό φύλο, η άλλη πλευρά παρόλο που είναι γοητευμένη, παρόλο που δεν μπορεί να αντισταθεί παρόλο που επιθυμεί διακαώς να ενδώσει, για λόγους τυπικούς και περισσότερο για την προβολή μιας ψευδούς αντίστασης και δήθεν διαπραγμάτευσης,  εμφανίζει μια διστακτικότητα και μια δήθεν σεμνοτυφία, δημιουργώντας την εντύπωση ότι επαναστατεί και δεν είναι έρμαιο της έλξης και λαγνείας του ισχυρού, ενώ στην πραγματικότητα επιθυμεί διακαώς την ενδοκρινολογική ανταλλαγή.

Θεωρούμε ότι γίναμε απόλυτα κατανοητοί. Φυσικά όλο το παραπάνω θα μπορούσε να αποδοθεί με μια απλή και Λαϊκή φράση. «Το παίζει δύσκολη, αλλά κάνει κρα για να ……… (ο νοών νοείτω)». Αυτή ακριβώς είναι και η συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στο Eurogroup.

Ενώ ξεκίνησε με πομπώδεις και υπερφίαλους λεονταρισμούς για κούρεμα χρέους, για διακοπή χρηματοδότησης, για απαγόρευση επίσκεψης στην Ελλάδα του κλιμακίου της Τρόικα, ενώ ομιλούσε για την αρχή μίας νέας εποχής αξιοπρέπειας και τέλους της δουλικής και εξευτελιστικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης απέναντι στους  δανειστές, ενώ προεκλογικά μοίραζε γενναιόδωρα υποσχέσεις, ελπίδες και δεσμεύσεις, τώρα σαν την προαναφερομένη κυρία στρέφει τα νώτα της στον Ευρωπαίο επιβήτορα. Και αυτό φυσικά αποδεικνύεται, από τις χθεσινές δηλώσεις του αντιπαθέστατου κυρίου Dijsselbloem κατόπιν του Eurogroup.

Συνολική συμφωνία λοιπόν (αλήθεια πού πήγαν οι διαγραφές, τα σκισίματα και η διακοπή χρηματοδότησης;) με παράθυρο …… πιθανές αλλαγές στο παλαιό πρόγραμμα (εκτός του ότι είναι πιθανές, ποιες είναι η αλλαγές; Μήπως η αλλαγή χρώματος του στυλό που υπογράφουν;) Κατόπιν έναρξη εφαρμογής έστω σε ένα μέρος για να φανεί ότι οι ρυθμίσεις έχουν μπει σωστά στο δρόμο εφαρμογής (αλήθεια στους Έλληνες πολίτες, τι θα έχει μπει;) και στη συνέχεια εκταμίευση δόσης ή υποδόσεων. Με άλλα λόγια, τι ‘χες Γιάννη (όχι Γιάνη, γιατί αυτός έχει), τι ‘χα πάντα! Να λοιπόν που επαληθεύονται για μια ακόμη φορά τα σχόλια και προβλέψεις μας, για το ότι η νέα κυβέρνηση απλά και μόνο αποτελεί μια συνέχεια της προηγουμένης, αλλά με διαφορετικό προσωπείο. 

Όσον αφορά την οικονομική υποτέλεια της Χώρας και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, ούτε ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, ούτε η φορολογία θα ελαφρυνθεί, ούτε η ανεργία θα καταπολεμηθεί και  ως εκ τούτου η αγορά θα συνεχίσει να διαβιώνει σε καθεστώς συνεχώς κλιμακούμενης καχεξίας. Οι ήδη απαξιωμένες δημόσια υγεία και παιδεία θα εξευτελιστούν εντελώς και η Λαϊκή απόγνωση κατόπιν της συνειδητοποίησης, ότι οι ελπίδες που προεκλογικά μοίραζε η κυβέρνηση ήταν φρούδες, θα ξεπεράσει κάθε όριο. Τέλος η εκδιωχθείσα Τρόικα επιστρέφει πλέον σαν «τεχνική επιτροπή των θεσμών» και μάλιστα είναι ευπρόσδεκτη στην Αθήνα.

Αυτό λοιπόν που καταλάβαμε από τις δηλώσεις του κυρίου Dijsselbloem, είναι ότι εκτός του ότι άπαντες χορεύουν στους ρυθμούς του, είναι και πολύ βιαστικός, διότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, εννοώντας τον χρόνο που η κυβέρνηση «το έπαιζε δύσκολη» και απρόθυμη προτού ενδώσει, όπως η κυρία που περιγράψαμε στην αρχή του κειμένου. Αλλά ας μην είμαστε αχάριστοι, οι άνθρωποι προχώρησαν σε αλλαγές. Δεν έκλεισαν το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα και τους αμόλυσαν στην Ομόνοια όπως τα αδέσποτα σκυλιά;  Δεν δήλωσαν δια στόματος της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι θα ενοικιάσουν ξενοδοχεία και σπίτια για να τους στεγάσουν τη στιγμή που Έλληνες πολίτες δεν έχουν να φάνε;

Τώρα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτές μπορούν να περιμένουν. Αυτό που προέχει στο όνομα του διεθνιστικού ιδεώδους, είναι να τακτοποιηθούν οι τριτοκοσμικοί εισβολείς. Τελειώνοντας θα θέλαμε να απολογηθούμε που ξεκινήσαμε το κείμενό μας σεξιστικά, αλλά το κάναμε για να αποδώσουμε την όλη ατμόσφαιρα των συμβάντων. Διότι αυτό που προβλέπουμε και μακάρι να διαψευσθούμε, είναι ένα ακόμη οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό βιασμό εις βάρος του Ελληνικού Λαού. ethnikismos.net

Η ιδεολογική σύγχυση της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης

Η ιδεολογική σύγχυση της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης

Κάθε συνιστώσα και ένα διαφορετικό ιδεολογικό ρεύμα: από τον σκληροπυρηνικό κομμουνισμό και τη ρεβιζιονιστική αριστερά στο ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό. Ένα παράξενο και συνάμα προβληματικό συνονθύλευμα. Άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, διαφορετικές διαδρομές, μεθοδολογία και στόχους. Μοναδικό σημείο συνεύρεσης η επιθυμία για εξουσία. Το πλάνο συγκεχυμένο, οι επιλογές βεβιασμένες, οι εναλλακτικές ανύπαρκτες. Ασυνεννοησία, εσωτερική αντιπολίτευση, συντροφικά μαχαιρώματα. Όλα αυτά την ίδια στιγμή, που η χώρα παραπαίει σε μία από τις κρισιμότερες καμπές της ιστορίας της.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και μία ύποπτη, σιωπηλή συναίνεση των πιο ακραίων τουλάχιστον συνιστωσών σε κύκλους, όπως αυτούς των αντι-εξουσιαστών και της τρομοκρατίας, που σκοπό έχουν την κατάλυση κάθε οργανωμένης δομής και την επικράτηση του χάους και της αναρχίας.

"Έχοντες και κατέχοντες" στην υπηρεσία του προλεταριάτου

Ιδεολόγοι της Αριστεράς με τεράστια οικονομική επιφάνεια, την οποία απέκτησαν μέσα από την επιχειρηματική δραστηριοποίησή τους σε καπιταλιστικά οργανωμένες οικονομίες. Τι περισσότερο υποκριτικό από το να συμμετέχεις σε ένα καπιταλιστικό μοντέλο οικονομίας, να κερδίζεις από αυτό και στη συνέχεια να το στηλιτεύεις και να ορκίζεσαι "πίστη" στον σοσιαλισμό; Εκτός και αν η "πίστη" σου αυτή εξυπηρετεί την εκλογή σου...Γιατί το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς...Κατά πόσο όμως μπορεί κανείς να εμπιστευτεί το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του σε κάποιον, που άλλα λέει άλλα κάνει και άλλα εννοεί;

Εξάλλου γιατί οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα έτρεξαν εξαρχής περιχαρείς να ταχθούν στο πλευρό μιας κυβέρνησης-"πρώτη φορά αριστερά"; Δεδομένου ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας δεν έχει τάσεις αυτοκαταστροφής, μήπως τελικά είμαστε αντιμέτωποι με δύο κυβερνητικές πολιτικές; Μία για ευρεία λαϊκή κατανάλωση και μία δεύτερη πίσω από τις κλειστές πόρτες της εξουσίας, εκεί που λαμβάνονται οι κρίσιμες αποφάσεις;

Διεθνισμός

Πιστοί οπαδοί του διεθνισμού δεν έχουν τίποτε να μοιράσουν με τ' "αδέρφια" μας τους Τούρκους. Ακόμη και όταν οι τελευταίοι προβαίνουν σε προκλητικές παραβιάσεις του ελληνικού ζωτικού χώρου, οι κρατούντες παρακολουθούν αμέτοχοι. Μην έχοντας έστω και στοιχειώδες πρόγραμμα μεταναστευτικής πολιτικής, αίρουν και τα τελευταία μέτρα προστασίας των συνόρων, ενώ υπόσχονται άδειες παραμονής αδιακρίτως στα ολοένα αυξανόμενα κύματα λαθρομεταναστών, που κατακλύζουν τη χώρα. Αδιαφορώντας για το εάν με την πολιτική τους αυτή οδηγούν σε αύξηση της εγκληματικότητας, υγειονομική κρίση ή επίταση της ανεργίας, ενδιαφέρονται μόνο για τη διατήρηση του "υπερ-δημοκρατικου", "υπερ-προοδευτικού", "υπερ-αλτρουιστικού" προφίλ τους. Γιατί όπως είπαμε πάνω απ' όλα και πρωτα απ' όλα η "εικόνα", το "φαίνεσθαι". Η ουσία... επουσιώδης.

Καταδίκη του "εθνικοπατριωτικού" κινήματος

Όποιος τολμήσει να εκφράσει την ανησυχία του για το μέλλον της πατρίδας, όποιος τιμά την ιστορία, την πίστη και τις παραδόσεις του έθνους χαρακτηρίζεται με ελαφρότητα "φασίστας", "ρατσιστής" ή "ναζί" και απειλείται με διώξεις. Εγκλωβισμένοι σε μια εικονική πραγματικότητα με μοναδικό γνώμονα τη δημιουργία εντυπώσεων και όχι την παραγωγή πολιτικής, δεν αντιλαμβάνονται ότι περιθωριοποιώντας το πιο ζωντανό και αξιόμαχο κομμάτι του πατριωτικού Ελληνισμού, αφήνουν τη χώρα έρμαιο σ' εκείνους, που την επιβουλεύονται.

Με τις επιλογές τους όχι μόνο επιδεινώνουν την οικονομική κρίση εξαθλιώνοντας το λαό αλλά συμβάλλουν επιπρόσθετα σε μία κρίση πολιτική και ηθική, μία κρίση αξιών, που απειλεί την ίδια την υπόσταση του έθνους.

Χρύσα Αυγερινού

xryshaygh.com

Ο ΠτΔ και το σύστημα εξουσίαςΕδώ και λίγες ημέρες η Χώρα έχει αποκτήσει έναν νέο ΠτΔ, στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κι αυτός θα είναι «ένας πολύ καλός Πρόεδρος», όπως άλλωστε ήταν όλοι οι προκάτοχοί του. Το ίδιο θα ίσχυε και για τον αχυράνθρωπο του Σαμαρά, τον Δήμα, αν κατόρθωνε να εκλεγεί αυτός ως ΠτΔ τον περασμένο Δεκέμβριο. Το μόνο που θα πρέπει να κάνει ο Παυλόπουλος, με τη νέα του ιδιότητα, είναι να στήνεται ως άγαλμα (αυτό «το ‘χει»…) στις παρελάσεις, να παρίσταται στις επίσημες δοξολογίες, να υποδέχεται εθιμοτυπικά μερικούς ξένους ηγέτες και εξίσου εθιμοτυπικά να πραγματοποιεί ταξιδάκια στο εξωτερικό, να δέχεται τις γνωστές τυπικές ευχές της πολιτικής στρατιωτικής ηγεσίας ανήμερα την πρωτοχρονιά και να διοργανώνει την καθιερωμένη ετήσια δεξίωση, για την «αποκατάσταση της δημοκρατίας», κάθε 24 Ιουλίου. Α, ναι, θα πρέπει, συν τοις άλλοις, να προσυπογράφει τους νόμους που θα ψηφίζει η Βουλή και τα προεδρικά διατάγματα που θα εκδίδει η κυβέρνηση. Ανάμεσά τους, και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, βεβαίως, τις οποίες κάποια στιγμή θα τις δούμε και από την σημερινή κυβέρνηση. 

Και αν τυχόν διαφωνήσει σε κάτι με τις κυβερνητικές επιθυμίες; Τότε, έχει μόνο μια επιλογή: να παραιτηθεί, προκαλώντας πολιτική κρίση και αναπόφευκτα εκλογές. Μήπως, τελικά, η κίνηση Τσίπρα να προτείνει για ΠτΔ έναν φανατικό φιλελεύθερο ήταν ένα «κλείσιμο ματιού» με νόημα προς τους δανειστές; Για να τους δείξει ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτε, από την στιγμή που ΠτΔ είναι ένας παραδοσιακός αστοδεξιός, ο οποίος θήτευσε επί χρόνια δίπλα στον ψευτοεθνάρχη Καραμανλή, ένας ορκισμένος ευρωπαϊστής, ο οποίος έχει το όπλο της παραίτησης στα χέρια του, αποτελώντας έτσι εγγύηση για τα συμφέροντα των δανειστών; Έχει ιδιαίτερη σημασία, επίσης, το γεγονός ότι η εκλογή Παυλόπουλου δεν συνοδεύτηκε από την παραμικρή αναφορά για συνταγματική αναθεώρηση. Όταν αναφέρεσαι σε θεσμικά ζητήματα, όπως γίνεται κάθε φορά με αφορμή την εκλογή ΠτΔ, ξετυλίγεις και την πολιτική σου στα συνταγματικά ζητήματα. Την στιγμή, όμως, που δεν θέλεις καμιά συζήτηση για την απλή αναλογική, την οποία έχεις υποσχεθεί στο παρελθόν ότι θα την κατοχυρώσεις συνταγματικά, τότε η έκφραση «συνταγματική αναθεώρηση» είναι απαγορευμένη για το λεξιλόγιό σου. 

Όσο για την εισήγηση των Λαφαζάνη, Γλέζου και άλλων για αριστερό Πρόεδρο, η ροή των γεγονότων έδειξε ότι δεν την πίστευαν πραγματικά. Δεν είχαν την παραμικρή ουσιαστική αντίδραση στην υποψηφιότητα Παυλόπουλου. Είναι φανερό ότι όλα είχαν ρυθμιστεί παρασκηνιακά. Απλώς, η αριστερή αντιπολίτευση του Τσίπρα έπρεπε να πει κάτι, για να σημειώσει την παρουσία και την «διαφορετικότητά» της μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνήσια «λιγούρια της εξουσίας» ψήφισαν τον μνημονιακό Παυλόπουλο.  Ο «Πάκης», λοιπόν, ένας δηλωμένος φιλελεύθερος αστοδεξιός, σηματοδότησε και επίσημα την συγκατοίκηση αριστεράς-δεξιάς στο κοινό σπίτι του «συνταγματικού τόξου». Και για να μην γκρινιάζουν οι συριζαίοι βουλευτές, οι οποίοι δεν ερωτήθηκαν καν για το ποιον θα προτείνει για ΠτΔ το κόμμα τους (το ξεψυχισμένο χειροκρότημα, όταν άκουσαν το όνομα του Παυλόπουλου, έδειξε τις διαθέσεις τους), ο Τσίπρας τους προσέφερε ένα ακόμη σόου «σκληρής διαπραγμάτευσης». Αυτού του είδους ο συμβολισμός, με την συγκατοίκηση αριστεράς-δεξιάς και στον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό, δεν στερείται πολιτικής σημασίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ φρέσκος στην εξουσία, έχει την πλειοψηφία των καθεστωτικών ΜΜΕ μαζί του και γι’ αυτό αισθάνεται σήμερα δυνατός. Γνωρίζει, όμως, πολύ καλά ότι το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ξεκίνησε με την πρώτη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, καθώς και η αδυναμία του να υλοποιήσει αυτά που προεκλογικά είχε υποσχεθεί, θα τον φέρουν σίγουρα σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Ελληνικό Λαό. Είναι σίγουρο ότι τότε θα χρειαστεί (και θα ζητήσει) στήριξη από τα παραδοσιακά κέντρα της συστημικής εξουσίας. Ο Παυλόπουλος είναι άνθρωπος του Καραμανλή, έχει πολύ καλές σχέσεις με την οικονομική ολιγαρχία και ο ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει στην βοήθειά του. Ο Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα δίνουν στο καθεστώς έναν εξ ολοκλήρου δικό του τύπο ως ΠτΔ, ακριβώς για να δείξουν ότι και τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τον δουν και να του συμπεριφερθούν ως δικό τους κόμμα, το οποίο έσπευσε μέσα σε λίγες ημέρες από την εκλογική του νίκη να εγκαταλείψει τις προεκλογικές του διακηρύξεις, αισθανόμενο ότι βρίσκεται σε θέση ισχύος να το πράξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ, κρύβεται πίσω  από ένα θέατρο «σκληρών διαπραγματεύσεων» και «εθνικής υπερηφάνειας», αισθανόμενος ασφαλής προς το παρόν στην εκτόξευση ψεμάτων.  

Δικό μας καθήκον δεν είναι να αρχίσουμε να οικτίρουμε τον Ελληνικό Λαό, να του κουνάμε περιφρονητικά το δάχτυλο και να τον καταγγέλλουμε για το παραμύθιασμα που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, επειδή μόνο Εμείς μπορούμε να εκφράσουμε τα Εθνικά και Λαϊκά συμφέροντα, ακριβώς για τον λόγο ότι αποτελούμε το πιο συνειδητοποιημένο κομμάτι των Ελλήνων, θα φροντίσουμε να του ανοίξουμε τα μάτια και να του αποκαλύψουμε την Αλήθεια, πορευόμενοι μαζί για την Εθνική Ανεξαρτησία, την Λαϊκή Ευημερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ! 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

xryshaygh.comΕν αρχή ην η Κάθαρσις


Εν αρχή ην η Κάθαρσις
Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί.

Χαρδούβελης, Σταθάκης, Βενιζέλος: Όταν οι πολιτικοί βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό!

Όταν ένας πολιτικός βγάζει τα λεφτά του στο εξωτερικό, έστω και νομίμως - όπως ισχυρίζεται ότι έπραξε λόγω φόβου ο Χαρδούβελης -, τότε αυτομάτως ενεργοποιείται η «βουλγαράκειος» ρήση «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Αυτό το συμπέρασμα βγήκε, άλλωστε, από την ψευδοδιαμάχη ΝΔ - Σύριζα γύρω από το θέμα των μεταναστευθέντων καταθέσεων του πρώην Υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά.

Από τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων σχετικά με πολιτικούς που έχουν στείλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό, είδαμε ότι από όλα τα κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», υπάρχει πάγια τακτική να στέλνουν τις καταθέσεις τους στην ασφάλεια του εξωτερικού, ενόσω παίζουν με τις καταθέσεις των Ελλήνων. Είδαμε ότι τόσο ο Βενιζέλος, όσο και ο Σαμαράς, αλλά και στελέχη του Σύριζα όπως Σταθάκης, Βαλαβάνη, Τσακαλώτος έχουν υπέρογκα - για τον μέσο Έλληνα - ποσά επενδυμένα στο εξωτερικό. Χωρίς να έχει τόση σημασία το μέγεθος των ποσών, όσο η κίνηση, τα προαναφερθέντα κεφάλαια ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Ο Χαρδούβελης στις επεξηγηματικές δηλώσεις του επικαλέστηκε τον φόβο για την κατάσταση στην Ελλάδα και την ανάγκη του να «θρέψει τα παιδιά του», γεγονός που τον οδήγησε - σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του - να οδηγήσει τα λεφτά του στο εξωτερικό. Άραγε, οι Έλληνες που έβλεπαν την μνημονιακή λαίλαπα να πέφτει απάνω τους με λύσσα δεν φοβήθηκαν για τα παιδιά τους; Και τι γίνεται όσον αφορά αυτούς που δεν μπορούσαν να θρέψουν τα παιδιά τους και οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία; Ή αυτούς των οποίων τα παιδιά, αντί για τα λεφτά, οδηγήθηκαν στην μετανάστευση;

Προφανώς και η πρακτική των πολιτικάντηδων έχει υψηλή ηθική απαξία, η οποία θα έπρεπε να είναι προφανής, χωρίς να κρίνεται αναγκαίο να την καταδείξουμε. Όμως ας δούμε την υπόθεση και ανάποδα. Ας δούμε τι λένε οι πολιτικοί όταν οι πολίτες αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες, προκειμένου είτε να πληρώσουν τους φόρους τους, είτε ακόμα και να τα κρύψουν κάτω από το στρώμα, φοβούμενοι μία ενδεχόμενη κατάρρευση των τραπεζών. Όταν είχαν αρχίσει και πύκνωναν τα σχετικά δημοσίευματα στον Τύπο, η κυβέρνηση έκανε λόγο για «σχέδιο αποδόμησής της», υπονοώντας ότι οι πολίτες προσπαθούν να... ρίξουν τους Σανέλ.

Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν υφίστατο, αλλά ήταν αποκλειστικά και μόνο στα μυαλά ανθρώπων «ψεκασμένων» και με μανία καταδιώξεως. Απλώς ήταν η ώρα οι πολίτες να πληρώσουν φόρους και έκαναν αναλήψεις. Όμως αυτό δείχνει ότι οι πολιτικοί δεν ανέχονται οι πολίτες να ακολουθούν τις πρακτικές τους και «ανησυχούν» για την εκκένωση των τραπεζών, η οποία οδηγεί σε περαιτέρω «ανάγκη» για ανακεφαλαιοποίηση και νέα μέτρα, στα μυαλά των μνημονιακών, για τους οποίους οι τράπεζες είναι πάνω απ' όλα.

Πέραν των παραπάνω κανένα κόμμα δεν έχει δεχτεί ουσιαστικό έλεγχο στα οικονομικά του, πέρα από το ΚΚΕ που δεν επιτρέπει ούτε επιφανειακό έλεγχο. Το μοναδικό κόμμα που έχει ψαχτεί ενδελεχώς, τόσο στα κεντρικά ταμεία, όσο και στους Βουλευτές, τα Στελέχη, αλλά ακόμα και τους προμηθευτές, είναι η Χρυσή Αυγή. Μόνο η Χρυσή Αυγή έχει αποδείξει ακόμα και στους πιο εμπαθείς, με επίσημα χαρτιά, ότι είναι πεντακάθαρη, γι' αυτό και είναι η μόνη που μπορεί να ηγηθεί της σταυροφορίας καθάρσεως που απαιτείται ως πρώτο βήμα για την Ελευθερία της Πατρίδος από την ξενοκρατία και την κλεπτοκρατία.

Κώστας Αλεξανδράκης 

xryshaygh.com


Η ποινικοποίηση των συνθημάτων και των λέξεων

Η ποινικοποίηση των συνθημάτων και των λέξεων

Μια δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπαλάφα, η οποία έγινε χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό, δίνει την αφορμή για να δούμε το πώς η ίδια έκφραση μπορεί να μεταφραστεί πολύ διαφορετικά, ανάλογα με την περίπτωση.

«Η Ελλάδα είναι αιώνια, σε τελευταία ανάλυση ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι ένας περαστικούλης, χθες ήταν αύριο δεν θα είναι, μπορεί αν λέει ότι θέλει, ποιος θα τον θυμάται σε δύο χρόνια;», δήλωσε ανάμεσα σ’ άλλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο Μπαλάφας και ο κάθε ένοικος του «συνταγματικού τόξου» λέει ότι «η Ελλάδα είναι αιώνια» αντιμετωπίζεται ως μία συνηθισμένη έκφραση γνώμης.

Όταν, όμως, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βροντοφωνάζει «Ζήτω η Αιωνία Ελλάς», αυτό θεωρείται ως προτροπή προς βιαιότητα και συμπληρωματικό στοιχείο στην «σύσταση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης»… Όταν το ΠΑΣΟΚ, κάποτε, έλεγε «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» αυτό αντιμετωπιζόταν ως ένα ακόμη πολιτικό σύνθημα. Αλλά όταν το ίδιο σύνθημα υποστηρίζεται από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί «επίδειξη ρατσιστικής συμπεριφοράς». Αυτά και αρκετά ακόμη παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά της υποκρισίας και της επιλεκτικής διάθεσης που διέπουν το σύστημα και τις διάφορες πολιτικές και κοινωνικές εκφράσεις του.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συμφωνήσουμε με τα λεγόμενα του Μπαλάφα. Με τη διαφορά πως αν το έλεγε αυτό η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα προστίθετο στην λίστα με τα «εγκλήματα» της , καθώς είναι ολοφάνερο ότι η δίωξη αυτή συσχετίζεται με την εκφορά άποψης και γνώμης. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διώκεται για άρθρα και ομιλίες, για «αδικήματα» δηλαδή που έχουν να κάνουν με την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και όχι για αληθινές εγκληματικές πράξεις. Οι εκφράσεις «Ελλάδα», «Πατρίδα», «Έθνος», «Λαός», «Στρατόπεδο», «Πολιτικός πόλεμος», «Ανατροπή», «Επανάσταση» απηχούν ελεύθερα (έστω και ψευδεπίγραφα) στα κόμματα του συνταγματικού τόξου, αλλά στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ποινικοποιούνται ασύστολα.

Γιώργος Μάστορας

xryshaygh.com

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

syriza_katalhpsh
Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.» Αλήθεια πόσο επίκαιρο και διαχρονικό είναι το απόφθεγμα του Ισοκράτη και πόσο ανταποκρίνεται απόλυτα στην παρούσα πραγματικότητα.

Αποχώρησαν λοιπόν γύρω στις 1 το πρωί,  οι καταληψίες των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έκαναν το κέφι και την πλάκα τους. Οι άνθρωποι βάσει της φίλιας τακτικής τους για μια ακόμη φορά δημιούργησαν μπάχαλο, όπως συνηθίζουν στα συλλαλητήρια και στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Αλλά εδώ χωρίς την παραμικρή φθορά.

Ποιες όμως ήταν οι απαιτήσεις τους και προέβησαν σε αυτή την κατάληψη;
Ζητούσαν λοιπόν την κατάργηση των φυλακών υψηλής ασφαλείας, την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, καθώς και των συγγενών και φίλων των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Και εδώ για μια ακόμη φορά, θα θέσουμε το ίδιο ερώτημα. Ως αντιεξουσιαστές που ισχυρίζονται πως είναι, απορρίπτουν εκ των προτέρων κάθε μορφή κρατισμού και εξουσίας, καθώς και ότι απορρέει από αυτά, δικαιοσύνη, συνταγματικά δικαιώματα, όπως και κάθε μορφής επιείκεια από πλευράς του κατεστημένου.

Με ποία λογική λοιπόν απαιτούν από ένα καθεστώς που όπως είπαμε δεν αναγνωρίζουν και περιφρονούν να φερθεί ευνοϊκά απέναντί τους; Είναι σαν παραδείγματος χάριν στο Αλβανικό, οι Ιταλοί που περιφρόνησαν την ελευθερία της Χώρας μας και έκαναν εισβολή, μόλις άρχισαν να ηττώνται να προέβαλαν την απαίτηση να απελευθερώσουμε τους εισβολείς που αιχμαλωτίσαμε.

Ακριβώς την ίδια λογική είχαν και οι απαιτήσεις των αργόσχολων και κοινωνικά απροσάρμοστων καταληψιών. Συγκεκριμένα. Η Πολιτεία αποφάσισε να δημιουργήσει φυλακές υψίστης ασφαλείας για τον περιορισμό των τρομοκρατών και των σκληρών ποινικών κρατουμένων. Με ποιο δικαίωμα λοιπόν αυτοί που επέλεξαν την τρομοκρατία ως διαλεκτική και πρακτική τους απαιτούν να κρατούνται σε φυλακές της αρεσκείας τους, σε περίπτωση σύλληψής τους.

Ο τρομοκράτης και δολοφόνος Σάββας Ξηρός έβαψε τα χέρια του με αίμα αθώων επειδή έτσι του υπαγόρευσε η «ιδεολογία», το «ήθος» και το ποιόν του χαρακτήρα του.  Με ποιο δικαίωμα τώρα τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνοδοιπόροι του να ζητούν την απελευθέρωσή του; Επειδή έχει προβλήματα υγείας. Ας θυμηθούμε, πώς δημιουργήθηκαν αυτά τα προβλήματα;   Κατά την προσπάθειά  τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού για λόγους τρομοκρατίας, που πολύ πιθανό να δολοφονούνταν αθώοι περαστικοί, ο μηχανισμός εξερράγη και τον τραυμάτισε. Μήπως αργότερα αιτηθεί και επίδομα λόγω παραπληγίας;

Επίσης να απελευθερωθούν συγγενείς και φίλοι της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Μόνο που δεν διευκρινίζουν ότι δεν είναι απλά φίλοι και συγγενείς, αλλά εμπλεκόμενοι σε παράνομες και εγκληματικές πράξεις, με ενέργειες, οπλοστάσια, γιάφκες και υπόθαλψη εγκληματιών. Πόσο λοιπόν επίκαιρος είναι ο Ισοκράτης, για όλους αυτούς τους αυθάδεις ψευτοεπαναστάτες και δολοφόνους που θεωρούν την αυθάδεια τους ως  δικαίωμα, την εγκληματικότητά τους ως ελευθερία, την διαλεκτική τους αναίδεια ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.

Τώρα το ότι εν τέλει αποχώρησαν ειρηνικά χωρίς να δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο, ενώ η συνήθης πρακτική τους είναι από όπου περνούν να αφήνουν πίσω τους, Γη Μαδιάμ, η απάντηση είναι πολύ απλή. Υπάρχει ποτέ περίπτωση να κάνω κατάληψη στο σπίτι μου και να προβώ σε βανδαλισμούς;

Για αυτό άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την κατάληψη, ως «πολιτικά ακατανόητη». Και συμφωνούμε απόλυτα χαρακτηρίζοντας την πράξη εκτός από ακατανόητη και οξύμωρη. Είναι σαν οι Συναγωνιστές της τοπικής οργάνωσης Αθηνών παραδείγματος χάριν, προβούν σε κατάληψη των γραφείων της οργάνωσης και προβάλουν απαιτήσεις προς την Ηγεσία του Κινήματος. Αυτά και έπονται άλλα. ethnikismos.net

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ 2936147620079734236

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item