Widgets

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως εργαλείο εξόντωσης της εθνικής συνείδησης


Η εξόντωση της εθνικής συνείδησης στην Ευρώπη διακινείται και διακονείται συστηματικά από τους σύγχρονους πολιτικούς, ωστόσο η θεωρία που συστηματοποίησε τις πράξεις αυτών των πολιτικών ανάγεται στον 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα.

Ένας εκ των κύριων εκφραστών της εξόντωσης της εθνικής συνείδησης ήταν ο Καρλ Μαρξ. Στο βιβλίο του «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος (1840)» αναφέρει ότι η θρησκεία, η οικογένεια και το έθνος θα πρέπει να παραμεριστούν δια της κομμουνιστικής επαναστάσεως, καθώς οι «μάζες των εργαζομένων» δεν διαθέτουν κανένα ενδιαφέρον, δεν έχουν πρακτικό όφελος, ούτε από την θρησκεία, αλλά ούτε και από την οικογένεια και το έθνος. Η περίφημη Σχολή της Φρανκφούρτης (1924) με αποκλειστικά ιουδαίους πρωταγωνιστές-μέλη όπως ο Χέρμπερτ Μαρκούζε, ο Μαξ Χορκχάιμερ και ο Τέοντορ Αντόρνο εμπνεύστηκαν από τον Μαρξ, αλλά σε αντίθεση με αυτόν υιοθέτησαν τον «πολιτικό μαρξισμό», ήτοι την «πορεία μέσα από τα θεσμικά όργανα» για την εκπλήρωση της κομμουνιστικής θεωρίας, ήτοι της εξόντωσης της εθνικής συνείδησης, της οικογένειας και της θρησκείας.

Ένας άλλος κύριος εκφραστής της εξόντωσης της φυλής και του εθνικισμού στην Ευρώπη ήταν και ο Ρίχαρντ Κουντενχόβε-Καλλέργη, ο οποίος στο βιβλίο του «Πρακτικός Ιδεαλισμός (1925)» διατύπωσε ότι «ο άνθρωπος στο μακρινό μέλλον θα είναι υβρίδιο. Οι σημερινές φυλές και κάστες θα γίνουν θύματα της αυξανόμενης υπέρβασης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Το μέλλον της Ευρασίας θα είναι μια φυλή, εξωτερικά παρόμοια με την αρχαία αιγυπτιακή, και η πολυμορφία των λαών θα αντικατασταθεί από την ποικιλία των προσωπικοτήτων. Ο πνευματικός ηγέτης της φυλής στην Ευρώπη θα είναι ο Ιουδαϊσμός». Ο Κουντενχόβε-Καλλέργη ίδρυσε το 1924 την «Πανευρωπαϊκή Ένωση», το αρχαιότερο ευρωπαϊκό ίδρυμα της μετέπειτα ΕΕ. Μέλη αυτής της Ένωσης ήταν ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Τόμας Μαν, ο Όττο φον Χάμπσμπουργκ, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και πολλοί άλλοι σημαντικοί ηγέτες της τότε Ευρώπης. Ο Καλλέργη ήταν ιθύνων νους της ευρωπαϊκής ιδέας, της ΕΕ δηλαδή, και της ευρωπαϊκής ταυτότητας, ήτοι της εξόντωσης της εθνικής ταυτότητας.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ως εργαλείο εξαφάνισης της εθνικής συνείδησης και του κράτους-έθνους βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στις ιδέες του Μαρξ και του Κουντενχόβε-Καλλέργη. Αβίαστα μπορούμε να υποθέσουμε ότι πολλοί από τους σημερινούς ηγέτες της Ευρώπης συμμερίζονται ενεργά τις αρχές αυτών των δυο και έχουν επηρεαστεί και χειραγωγηθεί από τις ιδέες τους. Αυτό όμως που είναι χαρακτηριστικό και λυπηρό συνάμα για την σημερινή Ευρώπη είναι ότι η εξολόθρευση των αυτοχθόνων φυλών της ηπείρου που προγραμματίζεται και επιδιώκεται συστηματικά εδώ και δεκαετίες, με θεωρητικές βάσεις που έχουν ιστορία ενάμισι αιώνα, ουδόλως ενδιαφέρει ή λαμβάνεται υπόψη από μεγάλη μερίδα των ευρωπαϊκών λαών και των πολιτικών κομμάτων που τους αντιπροσωπεύουν, με εξαίρεση τα εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης.

Αυτό που πρέπει να γίνει, και το πράττει με αυτοθυσία η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, είναι να προστατεύσουμε την εθνική φυλή εναντίον όλων αυτών που υπερασπίζονται μια πολυπολιτισμική και πολυφελετική Ευρώπη. Ο απόλυτος έλεγχος που ασκείται στο πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ από τους Σιωνιστές πρέπει να διαρραγεί ούτως ώστε να γλιτώσουμε από τους μελλοντικούς δήμιους της φυλής μας και όλων των φυλών της Ευρώπης.

Γ. Λιναρδής   

www.xryshaygh.com


Ερώτηση Χρυσής Αυγής για τις μεθοδεύσεις που οδήγησαν την χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από εκεί στο ΔΝΤ


Ερώτηση Χρυσής Αυγής για τις μεθοδεύσεις που οδήγησαν την χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από εκεί στο ΔΝΤ

Στο μεταίχμιο μεταξύ δύο χιλιετηρίδων έγινε στην Ελλάδα μία μεθόδευση τεχνητής απόκρυψης του δημοσίου χρέους και της καταστάσεως της Ελληνικής Οικονομίας, ώστε η χώρα να καταφέρει να εισέλθει στην ευρωζώνη. Η συνεννόηση για την παραποίηση των στοιχείων έγινε μεταξύ του Σημίτη και της Goldman Sachs και μετουσιώθηκε στο περιβόητο Swap “Titlos”, του οποίου την κατοχή έχει αυτή τη στιγμή η Εθνική Τράπεζα και το οποίο δεν κουρεύτηκε από το PSI.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τίτλου το εν λόγω τραπεζικό προϊόν έπρεπε να πληρωθεί στις 20 Μαρτίου. Η αποπληρωμή του, φυσικά, σήμαινε ότι η κυβέρνηση Σύριζα αποδεχόταν άνευ όρων όλη την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση της χώρας, αφού η αποπληρωμή ενός ομολόγου, το οποίο είναι ο ορισμός του παράνομου και απεχθούς χρέους, σημαίνει και την απεμπόληση βασικών δικαιωμάτων της Πατρίδας μας από την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό του σκότους που περιβάλλει το εν λόγω τραπεζικό προϊόν είναι ότι ουδείς, ούτε καν το Bloomberg, δεν μπορεί να μάθε το ποσό των χρημάτων που αντιστοιχούν σε αυτό.

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε ερώτηση προς την κυβέρνηση, ώστε να διαλευκανθεί αυτή η αμαρτωλή ιστορία και να μάθει όλος ο ελληνικός Λαός τι έγινε εκείνη την εποχή και τι έπραξε σχετικώς η ελληνική κυβέρνηση:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Επαχθές χρέος και τοκογλυφία για το SWAP Titlos»

Την ώρα που οι μνημονιακοί δανειστές πιέζουν την χώρα μας στα όρια της χρηματοδοτικής ασφυξίας, το ελληνικό κράτος, μαζί με τις άλλες υποχρεώσεις του, εκλήθη να πληρώσει μέχρι τις 20 Μαρτίου και το πολύκροτο Swap Titlos, που αρχικά οργανώθηκε από την Goldman Sachs για να μπει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και τώρα κατέχει η Εθνική Τράπεζα. Το περίφημο Swap για το οποίο πολύς λόγος έχει γίνει αξίζει να σημειώσουμε ότι έμεινε «ακούρευτο» στο PSI του 2012, ενώ όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg κανείς δεν αποκαλύπτει πόσα χρήματα πρέπει να δώσει η χώρα μας.

Το συγκεκριμένο χρηματοοικονομικό παράγωγο έχει απασχολήσει στο παρελθόν την ειδησεογραφία αφού ακόμα και σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί υπό ποιες συνθήκες και με τι ανταλλάγματα εκδόθηκε για να «σκεπάσει» το χρέος και το έλλειμμα της χώρας προκειμένου η Ελλάδα να εισέλθει στην Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση το 2001.

H κυβέρνηση δημοπράτησε 1 δισ. εντόκων γραμματίων στις 18 Μαρτίου τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να μετακυλήσει πάνω από 1,6 δισ. ευρώ βραχυπρόθεσμων γραμματίων που οφείλονταν για τις 20 Μαρτίου. Την ίδια μέρα, είχε προγραμματιστεί να επιστραφούν περίπου 350 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, αλλά και οι τόκοι τεσσάρων ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ περίπου 110 εκατ. ευρώ.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
  • Ποιο είναι τελικά το ποσό του λεγόμενου Swap; Ποιο το επιτόκιο του;
  • Με ποιόν τρόπο τελικά αντιμετωπίσθηκε το ζήτημα της πληρωμής στις 20 Μαρτίου;
  • Εξαιτίας της υποχρέωσης για την συγκεκριμένη πληρωμή, τέθηκε ζήτημα πληρωμής μισθών, συντάξεων και άλλων επιδομάτων;          
Αθήνα, 27/03/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γαλέος
Βουλευτής  Αργολιδος
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η «ευρωπαϊκή» εμμονή
Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην στήλη "Εγέρθητι".

Διαδεδομένη πρακτική των πολιτικών του συρμού, είναι η προβολή μεμονωμένων ζητημάτων ως απολύτως πιεστικών. Η απομόνωση εξυπηρετεί την κυρίαρχη προπαγάνδα. Με την μονότονη επανάληψη και την συνεχή ροή της επιλεγμένης πληροφορίας, φθάνει να θεωρηθεί αυτονόητο πως η επίλυση του ζητήματος κατά τον τρόπο που επιδιώκει η κυβέρνηση, αποτελεί την μόνη λογική και βιώσιμη επιλογή. Στην παρούσα συγκυρία, τα οικονομικά ζητήματα απομονώνονται και απλοποιούνται. Ολοι γίνονται ειδήμονες στο πίξελ της πληροφορίας που τους επιτρέπουν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης να αντιληφθούν.

Αυτή η τακτική ακολουθείται με τον λεγόμενο «ευρωπαϊκό προσανατολισμό» της Ελλάδος, που ισοδυναμεί με πρόσδεση σε πολιτικές, οι οποίες σαφώς αντιστρατεύονται τα συμφέροντά της. Με ποιο τίμημα λοιπόν θα πληρωθεί η «ευρωπαϊκή» εμμονή του Καραμανλή, του Σημίτη, του Σαμαρά; Το δίλημμα «μέσα ή έξω από το ευρώ», τίθεται έτσι ώστε να περιορίζει τις πολιτικές επιλογές της χώρας σε τέτοιο βαθμό που να της στερεί εν τοις πράγμασι το δικαίωμα να απαντήσει στο ίδιο το δίλημμα, την επιλογή, δηλαδή, νομίσματος. Ο φόβος στον οποίο υπολογίζουν οι κυβερνήσεις ενδύεται μεταφυσικό χαρακτήρα, και το ερώτημα μετατρέπεται σε «ευρώ ή θάνατος». Όμως η Ελλάδα έχει γνωρίσει στην Ιστορία της χειρότερες προκλήσεις και έχει δώσει σοβαρότερες απαντήσεις.

Και επειδή είμαστε Έλληνες, ο φόβος από την απειλή του «θανάτου», πρέπει να μας κάνει να περιφρονούμε και όχι να συνεργαζόμαστε με αυτούς που μας απειλούν. Είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η Ευρωπαϊκή Ενωση κατέστρεψε την εθνική παραγωγή. Η Ελλάδα από χώρα εξαγωγική, που αντάλλασσε σταφίδες με όπλα, έφθασε να εισάγει ακόμη και εσπεριδοειδή. Τρόφιμα, είδη ενδύσεως, οικιακής χρήσεως, μεταφοράς και επικοινωνίας εισάγονται σωρηδόν. Οσο η απελπισία μεγαλώνει, τόσο αυξάνουν οι «φθηνές» επιλογές που αυξάνουν την ανεργία. Το ευρώ βύθισε τα ελληνικά νοικοκυριά. Κατέστρεψε, δεν βοήθησε την αγορά. Αύξησε τον δανεισμό, δημιούργησε ψευδές κλίμα ευφορίας, διευκόλυνε την εξαγωγή χρήματος.

Η ριζική αμφισβήτηση της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, όπως υποστηρίζουν και προτείνουν οι Ελληνες Εθνικιστές, είναι αυτή που θα δώσει τις αναγκαίες απαντήσεις τόσο στην καταρρακωμένη διεθνή παρουσία της χώρας μας, όσο και στα φλέγοντα ζητήματα της εσωτερικής πραγματικότητας. Η Ελλάδα, ως εκ της γεωστρατηγικής θέσεώς της, πρέπει να είναι ηγέτις και όχι ουραγός. Με τον φυσικό της πλούτο, το κλίμα, την γεωγραφική της ποικιλομορφία, και τις ικανότητες του ελληνικού λαού, είναι σε πλεονεκτική θέση έναντι οιουδήποτε γείτονα ή εταίρου της. Οι πελαγοδρομήσεις διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων είναι επομένως δηλωτικές όχι της αδυναμίας της χώρας να ανταπεξέλθει στις βιωτικές απαιτήσεις του λαού, αλλά της έλλειψης εθνικής ηγεσίας, της ατολμίας και της πρόσδεσης των πολιτικών στα ξένα συμφέροντα.

Ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο πήχης του «αντιμνημονίου» δεν μπορεί να ξεπεραστεί από τους πολιτικούς των δύο «σοβαρών» εναλλακτικών, υποτιθέμενα αντιμνημονιακών πολιτικών επιλογών του Συστήματος. Εμπρός στην απογοήτευση του λαού που εισπράττουν τα δυο κόμματα, η κυβέρνηση θέτει σε χρόνο-ρεκόρ εκβιαστικά διλήμματα. Ακόμη και ο Γιώργος Παπανδρέου χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να βάλει το περιώνυμο πιστόλι στο τραπέζι. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι οι μόνοι ικανοί να οδηγήσουν την Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης είναι οι Εθνικιστές. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να αποδείξει ότι είναι ευρωπαϊκή. Η Ευρώπη έχει ανάγκη να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να την οδηγήσει πάλι στην αναγέννησή της.

Οι Έλληνες Εθνικιστές είναι ήδη το παράδειγμα όλων των ευρωπαίων Εθνικιστών. Σύντομα θα δώσουν και το παράδειγμα της ελευθερίας και της νέας δημιουργικής πορείας της Ευρώπης των Πατρίδων.

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

3759759216_4969eed180_b_-_Copy_-_Copy_-_Copy_-_Copy

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Είναι πολλοί στην χώρα μας που θεωρούν την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ στην αρχή και στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στην Ευρωζώνη, ότι ήταν το μεγαλύτερο μεταπολεμικό επίτευγμα στην ελληνική ιστορία.

Σήμερα, που η Ελλάδα έφτασε στο πιο έσχατο σημείο με ένα λαό να αυτοκτονεί, με χιλιάδες παιδιά της να ξενιτεύονται απελπισμένα στο εξωτερικό, με μια οικονομία να έχει διαλυθεί και με μια κοινωνία να έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, οι απόψεις αυτές μάλλον θα πρέπει να ιδωθούν κάτω από ένα διαφορετικό και ρεαλιστικό πρίσμα. Ο σκοπός δεν είναι να κάνουμε στείρα αντίευρωπαϊκή πολιτική, αλλά η Ευρώπη αυτή όπως εξελίχτηκε, αποδείχτηκε πως είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας, σε σημείο να απειλεί ακόμα και την ίδια την ταυτότητας μας, την ύπαρξη του έθνους και της πατρίδας μας.

Και για να αναφερθούμε με πιο αναλυτικά στοιχεία. Από τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταστράφηκε ολοσχερώς η ελληνική βιομηχανία καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν ήθελαν με τίποτα ελληνικά βιομηχανικά προϊόντα να ανταγωνίζονται τα δικά τους. Να θυμηθούμε κάποιες γνωστές φίρμες όπως, Πίτσος, Ιζόλα, Πειραϊκή-Πατραϊκή, μόνο πολύ λίγα από τα αμέτρητα παραδείγματα που θα μπορούσε να αναφέρει κάνεις σε αυτό το μεγάλο κυριολεκτικά οικονομικό ολοκαύτωμα. Όλα στον βωμό της ένταξης μας! Καταστράφηκε ολοσχερώς η μεταποιητική βιοτεχνία που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς κολοσσούς μας και τροφοδοτούσε πολλές χώρες με τα ελληνικά προϊόντα. Την δεκαετία του ογδόντα ακόμα στην Θεσσαλονίκη, όπου έχω προσωπική εμπειρία, υπήρχαν εκατοντάδες βιοτεχνίες και απασχολούσαν χιλιάδες εργαζόμενους. 

Σήμερα το μόνο που τις θυμίζει είναι τεράστιες άδειες και αραχνιασμένες αίθουσες στον «βωμό» της ευρωπαϊκής μας πορείας. Καταστράφηκε η αγροτική παράγωγη μας. Ενώ στην αρχή παραπλάνησαν τους αγρότες με τις επιδοτήσεις, στη συνέχεια τους έστειλαν στον καιάδα και πολλά προϊόντα απαγορεύτηκαν να παράγονται στην Ελλάδα που θα έπρεπε να είναι ο παράδεισος της διατροφικής αγροτικής παραγωγής. Έτσι σήμερα τρώμε πατάτες Αιγύπτου, ντομάτες και λεμόνια Τουρκίας, φιστίκια Ινδίας και δεν… συμμαζεύεται. Τέλος καταστράφηκε το μικρό εμπόριο που ήταν ένας από τους πιο μαζικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Τα μεγάλα ευρωπαϊκά πολυκαταστήματα, τελείως ανεξέλεγκτα και ασύδοτα λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης, σάρωσαν την ελληνική αγορά και έκλεισαν χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις, το βασικό κύτταρο της ελληνικής οικονομίας, στέλνοντας χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και στην απόγνωση.

Εκτός όμως από την οικονομία υπάρχει και η εθνική διάσταση. Στην μεγαλύτερη εθνική κρίση που πέρασε η χώρα μετά την ένταξη μας στην Ενωμένη Ευρώπη, στην κρίση των Ιμίων, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ξεπούλησαν κυριολεκτικά. Αδιαφόρησαν τελείως για την εθνική εξ ανατολών διαχρονική απειλή, ενώ «τρίβουν» τα χέρια τους όταν μας ξεπουλούν όλα τα άχρηστα οπλικά τους συστήματα. Αλλά να ήταν μόνο αυτό! Εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια μας έχουν υποχρεώσει να είμαστε η «αποθήκη» όλου αυτού του «χειμάρρου» των απελπισμένων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που έρχονται μαζικά εξ ανατολών και με την προδοτική συνθήκη του Δουβλίνου 2, που μας υποχρέωσαν να υπογράψουμε, όλοι αυτοί έχουν μπλοκαριστεί στο έδαφος μας σαν μια εκρηκτική πυριτιδαποθήκη που απειλεί να τινάξει στον αέρα την ίδια την εθνική μας ύπαρξη. Τέλος να μην αναφερθούμε στα μνημόνια της προδοσίας και της ολοκληρωτικής καταστροφής της χώρας. Οι προδότες έχουν όνομα και κάποτε θα πρέπει να δώσουν λόγο για την «ευρωπαϊκή καταστροφή» και λεηλασία που επέφεραν σε αυτόν τον τόπο.

Μετά από όλα αυτά τα λίγα και όχι αναλυτικά που αναφέραμε, αναρωτιέται κάνεις σε τι μας ωφέλησε η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που κάποιοι την θεωρούν πανάκεια για όλες τις «ασθένειες» τους; Αλήθεια σε τι μας ωφέλησε μια άθεη και αντιχριστιανική Ευρώπη ; Μια Ευρώπη που στην κυριολεξία μισεί κάθε τι το ελληνικό και το ελληνορθόδοξο ; Μια Ευρώπη που θεωρεί την επέκταση ενός βάρβαρου Ισλάμ σαν μεγάλη «πρόοδο» ; Μια Ευρώπη που «καίγεται» για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας την ιδία ώρα που χιλιάδες άνεργοι αυτοκτονούν και σέρνονται χωρίς στέγη στους δρόμους των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων ; Μια Ευρώπη που «λιβανίζει» τους τραπεζίτες και τα χρηματιστηριακά ληστρικά fund, αδιαφορώντας αν καταστρέφονται εθνικές οικονομίες και αν πτωχεύουν ολόκληρα κράτη ; Μια Ευρώπη που ο φασισμός όταν την εξυπηρετεί είναι καλός και «άγιος» και όταν δεν την εξυπηρετεί τότε τον καταδιώκει αμείλικτα ;

Αυτή η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη που γεννήθηκε από ελληνικά ιδανικά. Αυτή η Ευρώπη είναι ο εχθρός μας και θα πρέπει να την καταδιώξουμε με όλα μας τα μέσα αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν έθνος κα σαν λαός! Αλλιώς ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


«Προβλέπουμε ένα μέλλον στο οποίο όλοι θα έχουν εμφυτευμένο τσιπ…»

Με μια κίνηση του χεριού, οι υπάλληλοι ενός γραφείου στη Στοκχόλμη της Σουηδίας έχουν τη δύναμη να ανοίγουν πόρτες, να εκτυπώνουν και να πληρώνουν για το μεσημεριανό τους γεύμα, μεταξύ άλλων, με ένα ενσωματωμένο μικροτσίπ.

"Θέλουμε να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε την τεχνολογία αυτή πριν έρθουν μεγάλες εταιρείες και η κυβέρνηση και μας πουν ότι πρέπει να τσιπαριστούμε - το φορολογικό τσιπ, το τσιπ της Google ή του Facebook," λέει στο BBC ο Hannes Sjoblad, διευθύνων σύμβουλος.

Το τσιπ που είναι στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, σχεδιάστηκε από την Swedish Biohacking Group, και εκπέμπει ραδιοκύματα παρόμοια με τους πομπούς που εμφυτεύονται σε κατοικίδια ζώα.

Το τσιπ εμφυτεύεται από έναν επαγγελματία καλλιτέχνη του τατουάζ με μια χοντρή βελόνα.Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα μιας τάσης που αναπτύσσεται επίσης στον ιατρικό τομέα.

«Το λέμε αυτό επαυξημένη ανθρωπότητα (augmented humanity)», λέει στην εφημερίδα New York Daily News, η ειδική στις τάσεις τεχνολογίας Faith Popcorn (πραγματικό όνομα Faith Plotkin, σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας του ‘φουτουριστικού’best-selling βιβλίου ‘The Popcorn Report’, 1991). «Προβλέπουμε ένα μέλλον στο οποίο όλοι θα έχουν εμφυτευμένο τσιπ, κάτι το οποίο θα ωφελήσει την προσωπική μας ζωή».

Ο Σουηδός επιχειρηματίας Hannes Sjoblad, ο οποίος ξεκίνησε την "biohacking" βιομηχανία στην πατρίδα του, νομίζει ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν οι άνθρωποι χρησιμοποιήσουν τα τσιπ για να οδηγούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να πληρώνουν στα μαγαζιά και στο γυμναστήριο.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ του τσιπαρίσματος ο Sjoblad, λέει: «Η τεχνολογία είναι ήδη πραγματικότητα! Βλέπουμε μια ταχέως αναπτυσσόμενη κοινότητα ανθρώπων που πειραματίζεται με εμφυτεύματα τσιπ, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να εκτελούν διάφορες καθημερινές εργασίες γρήγορα και εύκολα, όπως η πρόσβαση σε κτίρια, το ξεκλείδωμα προσωπικών συσκευών χωρίς τη χρήση κωδικών PIN και η πρόσβαση σε διάφορους τύπους αποθηκευμένων δεδομένων. Κάθε επιπλέον συσκευή που πρέπει να έχουμε μαζί μας για να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά μας, όπως τα μπρελόκ ή οι ηλεκτρονικές κάρτες, αποτελούν απλώς άλλο ένα στοιχείο που δημιουργείπεριπλοκότητα στη ζωή μας.».

Η Popcorn πιστεύει ότι θα προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο.

"Θα είστε σε θέση να κατεβάσετε την Μανδαρινική (κινέζικη διάλεκτος) στο ενσωματωμένο τσιπ σας πριν από την επαγγελματική σας συνάντηση στη Σαγκάη," λέει.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι τέτοιου είδους μικροτσίπ, είναι το χάραγμα του θηρίου, ένα σημάδι του ερχομού του Χριστού.

Στην Αποκάλυψη 13:17 αναφέρεται ότι κανένας άνθρωπος δεν θα είναι σε θέση να αγοράζει, να πωλεί ή να κάνει συναλλαγές χωρίς το χάραγμα.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Χρυσή Αυγή ενάντια στην “Κάρτα του Πολίτη”
Η «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 6599404363169360068

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item