Widgets

Οι Εθνικιστές στον Πανελλήνιο Ιατρικό ΣύλλογοΟι εθνικιστές ιατροί έδωσαν το παρόν στην γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) και στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του.

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν ο συναγωνιστής Κωνσταντίνος Παρασχάκης εκλεγμένος με τους ιατρούς του Ελληνισμού στις πρόσφατες εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.), ο εκλεγμένος συναγωνιστής Νικόλαος Ζαφειρόπουλος από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά (Ι.Σ.Π.) και ο συναγωνιστής Παναγιώτης Κελεπούρης επικεφαλής των Ιατρών του Ελληνισμού.

Η εμπιστοσύνη που έδειξαν στον κο Παρασχάκη οι ιατροί της Αθήνας είναι η καλύτερη απάντηση στο μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο που τον καταδιώκει ακόμα και μετά την απαλλαγή του από τις κίβδηλες κατηγορίες και δεν του επιτρέπει να επιστρέψει στην πρότερη θέση του ως συντονιστής διευθυντής. Σε λίγες ημέρες όμως θα δικαιωθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου όπως τόσοι συναγωνιστές έχουν δικαιωθεί παρά την αποσιώπηση της είδησης από τα ΜΜΕ.

Να σημειωθεί ότι ο κος Ζαφειρόπουλος είχε την δύναμη να κατέβει στις εκλογές του Ι.Σ.Π. ως μεμονωμένος υποψήφιος και να αποσπάσει σημαντικό αριθμό ψήφων.

Οι εθνικιστές ιατροί δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για μία καλύτερη δημόσια υγεία που έχει πληγεί σημαντικά από τα μνημονιακά μέτρα. Η χώρα μας είναι η μοναδική περίπτωση που τα κονδύλια για την υγεία εν καιρώ κρίσης μειώνονται συνέχεια, αντίθετα από την διεθνή αρχή της ενίσχυσης των δομών υγείας για την αντιμετώπιση της πιθανής ανθρωπιστικής κρίσης. Ουσιαστικά, πρόκειται για ακόμη μία προσπάθεια αφελληνισμού, με την αυξημένη θνησιμότητα και νοσηρότητα του λαού σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα, την αθρόα είσοδο παρανόμων μεταναστών και την απόκτηση ιθαγένειας από τους απογόνους τους κατά την απόφαση της συγκυβέρνησης.

Π.Κελεπούρης

xryshaygh.comΣτην Ελλάδα της ηθικής και οικονομικής κρίσης, χιλιάδες άποροι πληρώνουν συμμετοχή για τα φάρμακά τουςΜε εγκύκλιο που είχε υπογραφεί από το 2014 από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τέθηκε σε ισχύ από το Γενάρη του 2015, οι άποροι θα συνταγογραφούν πλέον ηλεκτρονικά τα φάρμακά τους δίνοντας τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους. Μια τέτοια απόφαση αρχικά δεν προκαλεί ιδιαίτερες αντιδράσεις, καθώς απλά αλλάζει ο τρόπος που θα παραλαμβάνουν οι άποροι τα αναγκαία γι’ αυτούς φάρμακα.

Ωστόσο, η ρύθμιση αυτή, δηλαδή η εγγραφή των απόρων πολιτών στο ηλεκτρονικό σύστημα ΗΔΙΚΑ, είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη σημαντικού αριθμού απόρων, οι οποίοι παλιότερα ήταν ασφαλισμένοι σε κάποιον οργανισμό ασφαλίσεων, στη ρύθμιση για τους ανασφάλιστους. Αυτό σημαίνει ότι πλέον πολλοί άποροι αναγκάζονται να πληρώνουν συμμετοχή ανάλογη με την πάθησή τους (μέχρι 25%) ώστε να προμηθευθούν τα αναγκαία σκευάσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων σχετικά μα τη μη συμμετοχή των απόρων στα φάρμακα, η απόφαση πράγματι ισχύει και είναι η 139491/06ΦΕΚ1747/τζ’/30-11-2006. Όπως ακριβώς σε πολυάριθμα ζητήματα στο χώρο της υγείας η νέα συγκυβέρνηση είναι απούσα, ομοίως και σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει διατυπώσει θέση επί του ζητήματος αυτού.

Ανάλογη ερώτηση έχει καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδος Γεώργιος Γαλέος, στις 06/03/2015:

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Χιλιάδες άποροι πληρώνουν συμμετοχή για τα φάρμακά τους»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, οι άποροι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν συμμετοχή προκειμένου να αγοράσουν τα φάρμακα τους. Σύμφωνα με εγκύκλιο του είχε υπογραφεί από το καλοκαίρι του 2014 από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τέθηκε σε ισχύ από τον Γενάρη του 2015 οι άποροι δεν μπορούν πια να προμηθεύονται τα φάρμακα τους δωρεάν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων. Οι άποροι ασθενείς θα συνταγογραφούν ηλεκτρονικά τα φάρμακά τους δίνοντας τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους. Ωστόσο, κάποιοι άποροι, οι οποίοι στο παρελθόν ήταν ασφαλισμένοι είτε στο ΙΚΑ, είτε στον ΟΓΑ ή το ΤΕΒΕ, «αναγνωρίζονται» από το σύστημα ως ανασφάλιστοι και όχι ως άποροι με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν συμμετοχή ανάλογη (μέχρι και 25%) με την πάθηση τους προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Επειδή οι αρμόδιοι έχουν αρνηθεί ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, να σημειωθεί ότι η απόφαση με την οποία οι άνθρωποι αυτοί θεωρούνται ως ανασφάλιστοι και όχι ως άποροι είναι η 139491/06ΦΕΚ1747/τζ’/30-11-2006.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
  • Θα καταργήσουν άμεσα την απόφαση αυτή προκειμένου οι άποροι να εξακολουθήσουν να μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα τους με μηδενική συμμετοχή, δεδομένου ότι βρίσκονται σε σαφώς δυσμενέστερη θέση από την κατηγορία των ανασφάλιστων;
  • Ποια άλλα μέτρα έχουν σκοπό να εφαρμόσουν προκειμένου να βοηθηθούν οικονομικά οι Έλληνες άποροι συμπολίτες μας που αυξάνονται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο;
Αθήνα, 06/03/2014
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γαλέος
Βουλευτής Αργολίδος
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


xryshaygh.com


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποβάθμιση του ΕΣΥ λόγω της απομάκρυνσης των ειδικευόμενων ιατρών που βρίσκονται σε παράταση θητείαςΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΓΕΙΑ 4999126242662374168

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item