Widgets

«ΝΙΚΗ Η' ΘΑΝΑΤΟΣ»

«Νίκη ή Θάνατος» - Άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη


Με αυτές τις τρεις λέξεις γραμμένες στην πολεμική τους σημαία, χρώματος λευκού με γαλάζιο σταυρό, ξεκίνησαν τον Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας οι Μανιάτες στις 17 Μαρτίου 1821. Η ημέρα αυτή σημαίνει πολλά για όσους βιώνουν την ζωή τους μέσα στον ιστορικό χρόνο και διαισθάνονται τους μεταφυσικούς τους δεσμούς με τις περασμένες και τις επόμενες γενιές. Ανοίγω παρένθεση: η γενιά του 1821 υπήρξε άτυχη και τυχερή συγχρόνως. 

Άτυχη, γιατί αντιμετώπισε την απόλυτη εξαθλίωση, ανείπωτες σφαγές και εξανδραποδισμούς, φτώχεια και πείνα μέχρι λοιμοκτονίας, όλες τις κακουχίες και τα βάσανα ενός ολοκληρωτικού πολέμου. Τυχερή συγχρόνως, γιατί βίωσε μία εποχή ενδιαφέρουσα, όπου μπορούσες - αν ήθελες - να γράψεις ο ίδιος την Ιστορία, οι πράξεις σου να μείνουν αθάνατες στους αιώνες και να ζήσεις «μέσα σε μία ζωή, χίλιες ζωές». Κλείνει η παρένθεση και επανέρχομαι στην 17η Μαρτίου.

Είναι για μένα σημαντικό κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου να είμαι παρών στις επετειακές εκδηλώσεις στην Αρεόπολη. Δεν είναι μόνο η αγάπη για την ιδιαίτερη Πατρίδα μου, που με καλεί στην μυστηριακή γη της Μάνης. Είναι πρώτα απ’ όλα οι μεταφυσικοί παλμοί του τόπου, απόρροια της συγκλονιστικής Ιστορίας που γράφεται σε αυτόν εδώ και χιλιετίες. Ένα υπόγειο κάλεσμα, μία ανεξήγητη έλξη που ξεπερνά τα υλικά όρια της εφήμερης ύπαρξής μας και μας κάνει ένα με τις γενιές που έγραψαν την Ελληνική Ιστορία. 

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την ραγδαία άνοδος του Κινήματος της Χρυσής Αυγής, η παρουσία μας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης απέκτησε μία ακόμη πιο έντονη χροιά. Η Μάνη θεωρείται, δικαίως, η «καυτή έδρα του Λαϊκού Συνδέσμου» καθώς ολόκληρες περιοχές, όπως η κοινότητα Λάγειας από την οποία και κατάγομαι, μας αναδεικνύουν πρώτη δύναμη.

Η ατμόσφαιρα το πρωινό της 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη είναι μαγική. Δεν είναι μόνο οι  παραδοσιακές φορεσιές των μαθητών, τα στρατιωτικά αγήματα και τα μικρά παιδιά που περπατούν ζωσμένα πιστόλες και μαχαίρια για να θυμίζουν το αρειμάνιο πνεύμα της εποχής, από το οποίο πήρε το όνομά της η πρωτεύουσα της Μάνης. Είναι ταυτόχρονα η αίσθηση πως βρισκόμαστε στην κοιτίδα και έδρα μας. Πως επιστρέφουμε στον σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής, που δεν είναι απλά ένα Κίνημα πολιτικό, αλλά είναι η ίδια η φωνή της φυλετικής ψυχής σε καιρούς που η Ελλάς κινδυνεύει να χαθεί. 

Κατά τις καταθέσεις στεφάνων, την στιγμή που ο εκφωνητής αναγγέλει τον εκπρόσωπο του Λαϊκού Συνδέσμου, ένα κύμα επευφημιών ξεκινά από την κεντρική πλατεία, καλύπτει τα λιθόστρωτα δρομάκια, διαχέεται στα απάτητα γύρω βουνά και έπειτα χάνεται στον γαλανό ουρανό. Εντελώς αυθόρμητα, χιλιάδες Έλληνες ενωμένοι υψώνουν φωνή στεντόρεια, που ξεπερνά τα όρια της εποχής μας και αντηχεί για πάντα μέσα στον ιστορικό χρόνο. Η φωνή αυτή δεν παράγεται από τον παλμό των φωνητικών χορδών, αλλά από τον ανεπαίσθητο παλμό της φυλετικής ψυχής, που με τόνο τραγικό κραυγάζει και πάλι το αιώνιο σύνθημα της Μάνης: «Νίκη ή Θάνατος».

Οι Μανιάτες του 1821 ζούσαν ελεύθεροι γι’ αυτό και δεν συνέδεσαν την πολεμική εποποιία τους με το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» των υπόλοιπων Ελλήνων. Ζούσαν ελεύθεροι και απαλλαγμένοι από τον ζυγό της δουλείας και της υποταγής στον ξένο κατακτητή. Ταυτόχρονα διήγαγαν βίο λιτό και σκληρό, απελευθερωμένο από κάθε ψεύτικη ανάγκη και ταυτισμένο με την άγρια και άνυδρη όψη του τόπου τους. Η Ελευθερία των Μανιατών είναι το όραμα κάθε ελεύθερου ανθρώπου και έχει σημασία διττή. Συμβολίζει την απαλλαγή από τα δεσμά κάθε ξένου αφέντη, αλλά και κάθε ξένης ανάγκης, κάθε ανάγκης που αλλοτριώνει την ελεύθερη φύση του ανθρώπου. 

Το σύνθημα της Μάνης με εμπνέει ακόμα και σήμερα, που - σύμφωνα με τους καθεστωτικούς νόμους - έχω στερηθεί την ελευθερία μου, στην πραγματικότητα όμως αισθάνομαι περισσότερο ελεύθερος από ποτέ. Βιώνω την ελευθερία, όπως ακριβώς την όρισε ο Νίκος Καζαντζάκης, ταυτίζοντάς την με την απαλλαγή από κάθε αίσθημα φόβου και ελπίδας. Όπως ακριβώς οι παλαιοί Μανιάτες, που χωρίς φόβους και ελπίδες, φορώντας αόρατες παρωπίδες για να βλέπουν μπροστά τους μόνο την Νίκη, ξεκινούσαν εκείνο τα αθάνατο πρωινό του 1821 να ελευθερώσουν την Ελλάδα.

Αναζητώντας τα αρχεία της εποχής, ανακάλυψα τα ονόματα δύο προγόνων μου πολεμιστών, που έλαβαν Αριστείο Ανδρείας από τον βασιλιά Όθωνα. Οι συγκεκριμένοι τιμητικοί τίτλοι δόθηκαν σε αγωνιστές που συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις, διακρίθηκαν και παρέμειναν εν ζωή όταν η Ελλάς έγινε ανεξάρτητο κράτος. Θυμήθηκα λοιπόν μία αφήγηση του πατέρα μου, που μου άρεσε να ακούω όταν ήμουν μικρός. Σύμφωνα με αυτή, τον Μάρτιο του 1821, όταν ξεκίνησε η εξόρμηση της Ανατολικής Μάνης για την απελευθέρωση των κάστρων της Πελοποννήσου, έφυγε από το χωριό μας ένα σώμα τριάντα ενόπλων ανδρών. Στο τέλος του Αγώνα επέστρεψαν μόνο δύο. Τα ιστορικά αρχεία επαλήθευσαν την αφήγηση αυτή. 


Αριστείο ανδρείας έλαβαν από το Ελληνικό Βασίλειο δύο πρόγονοί μου, ο Λεούτσης (δηλαδή Λεωνίδας) και ο Πέτρος Κασιδιαράκος (η γραφή του ονόματος άλλαξε μερικές δεκαετίες αργότερα και στους εκλογικούς καταλόγους του 1870 συνάντησα για πρώτη φορά το όνομα Κασιδιάρης). Αξίζει να σημειωθεί πως στον ίδιο κατάλογο πολεμιστών εμφανίζεται αρκετές φορές το όνομα Μιχαλολιάκος, αλλά και δεκάδες άλλα ονόματα παιδιών που μετέχουν ενεργά στον αγώνα της Χρυσής Αυγής. Κάθε χρόνο, στην επέτειο της 17ης Μαρτίου, τιμούμε πρώτα απ’ όλα αυτούς τους άνδρες. Για μία στιγμή λοιπόν μου κακοφάνηκε, που φέτος δεν μπόρεσα να δώσω το παρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αρεόπολης.

Το συναίσθημα αυτό δεν κράτησε για πολύ. Γρήγορα εννόησα πως αποδίδουμε τιμές πρωτίστως με τις πράξεις μας και με τον βίο που εν γένει διάγουμε και δευτερευόντως με παρελάσεις και τιμητικούς στεφάνους. Η προσήλωση μας στα εθνικά ιδανικά, παρά τις φυλακίσεις και τους πολιτικούς διωγμούς, είναι ο καλύτερος τρόπος απόδοσης τιμών στους προγόνους μας. Αργότερα θυμήθηκα τον Πέτρο Μαυρομιχάλη, το άγαλμα του οποίου κοσμεί την κεντρική πλατεία της Αρεόπολης και στην σκιά του καταθέτουμε κάθε χρόνο το στεφάνι της Χρυσής Αυγής. Ο Αρχιστράτηγος των Σπαρτιατικών Στρατευμάτων, μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος φυλακίστηκε – άδικα - από τον Καποδίστρια, ο οποίος εκτελέστηκε – άδικα - από τον αδελφό και τον υιό του Πετρόμπεη. 

Ούτε κατά διάνοια δεν συγκρίνω την προσωπική μου ασημαντότητα με τους γίγαντες της εποχής εκείνης. Πλην όμως συνειδητοποιώ πως στην Ελλάδα υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας: να φυλακίζεσαι όταν αποφασίζεις να αντισταθείς στην εκάστοτε εξουσία και να αγωνιστείς υπέρ Πατρίδος.

Φυλακές Κορυδαλλού,
17 Μαρτίου 2015
Χρυσή Αυγή: Η πραγματική ελπίδα που έρχεται


Χρυσή Αυγή: Η πραγματική ελπίδα που έρχεταιΟι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, με ένα πακέτο αντιμνημονιακών υποσχέσεων, εκμεταλλευόμενος την αγανάκτηση, την αηδία και την οργή του Ελληνικού Λαού για τα έργα και τις ημέρες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Λόγω, ακριβώς, αυτών των προεκλογικών υποσχέσεων και του εμπορίου ελπίδων που διεξήγαγε, θα έπρεπε μετεκλογικά να δοθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μια επικοινωνιακή παράσταση «σκληρής διαπραγμάτευσης» με τους δανειστές. Μολονότι ο χρόνος αυτής της παράστασης τελειώνει, καθώς τρέχουν δάνεια τα οποία πρέπει να πληρωθούν, προστίθενται συνεχώς νέα επεισόδια στο συγκεκριμένο σήριαλ, έστω και χωρίς να άπτονται των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές (πχ. γερμανικές επανορθώσεις).

Στόχος αυτής της επικοινωνιακής παράστασης είναι, όταν «επέλθει το μοιραίο», αυτό να παρουσιαστεί ως κάτι το αναπόφευκτο, ως αποτέλεσμα εξάντλησης όλων των μέσων της σκληρής διαπραγμάτευσης. Αυτή, άλλωστε, είναι και η μοναδική διαφορά της σημερινής συγκυβέρνησης από την προηγούμενη, η οποία έδωσε μόνο προεκλογικές υποσχέσεις, ενώ μετεκλογικά επέλεξε την μέθοδο της άμεσης υποταγής, δίχως επικοινωνιακή παράσταση. Στην ουσία, δηλαδή, βλέπουμε την κατάσταση να παραμένει ίδια στο κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο, αλλά διαφοροποιημένη στο πολιτικό. 

Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ, καθώς όταν ο Ελληνικός Λαός διαπιστώσει ότι δεν επήλθε καμιά ουσιαστική αλλαγή στην κατάσταση που βιώνει την τελευταία πενταετία και ιδιαίτερα όταν έρθουν τα νέα μέτρα, τα οποία θα συμπληρώσουν την επέλαση της μνημονιακής πολιτικής και θα ολοκληρώσουν την κατοχή της Χώρας και την «κινεζοποίηση» των Ελλήνων, οι αμφιβολίες και οι απορίες της σημερινής περιόδου θα εξαφανιστούν.

Όλοι, τότε, θα δουν καθαρά την νέα πραγματικότητα να παραμένει ίδια με την προηγούμενη σε όλα τα επίπεδα. Καθήκον του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, της Τρίτης Πολιτικής Δύναμης του Τόπου, είναι να ενημερώνει σε καθημερινή βάση τον Ελληνικό Λαό τόσο για όλα αυτά που ήδη συμβαίνουν, όσο και γι’ αυτά που πρόκειται να συμβούν από εδώ και πέρα. Πρέπει να αποκαλυφθεί όλη η πολιτική ψευδολογία της νυν συγκυβέρνησης, για να φανεί καθαρά η ουσία της ως συνεχιστής της προηγούμενης μνημονιακής συγκυβέρνησης. Να φανεί ότι η Ελπίδα που έρχεται δεν μπορεί να έχει σχέση ούτε με την προεκλογική δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ και με τους πρόθυμους συγκυβερνήτες των ΑΝΕΛ, αλλά ούτε και με την επιστροφή στους πιο φανατικούς υποστηριχτές της μνημονιακής κατοχής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι).

Ο απόλυτος διαχωρισμός από τις αριστερές και δεξιές δυνάμεις διαχείρισης της μνημονιακής πολιτικής αποτελούν όρο απαράβατο για την περαιτέρω γιγάντωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Μέρα με την ημέρα ας ενδυναμώνουμε το Εθνικιστικό ρεύμα κάνοντάς το πολιτική επιλογή ολοένα και περισσοτέρων Ελλήνων, σπάζοντας έτσι τις σάπιες δομές της νέας συναίνεσης των φορέων του «συνταγματικού τόξου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ζούμε πραγματιστικά καταπληκτικές στιγμές! Οι πολιτικές παρατάξεις που υποτίθεται ότι πάντα κόπτονταν για την εθνική κυριαρχία, για τα εθνικά μας συμφέροντα, για την ελληνορθόδοξη μας ταυτότητα, είναι αυτές που τα παρέδωσαν όλα χωρίς κανένα ενδοιασμό, που οδήγησαν την χώρα σε ξένη κατοχή, που κατέστρεψαν κάθε έννοια της εθνικής μας ταυτότητας.
Αντίθετα αυτοί που υποτίθεται ότι ήταν πάντα κατά των εθνικών προτύπων, φέρονται σαν οι κύριοι υπερασπιστές της εθνική μας κυριαρχίας. Είναι αυτοί που αγωνίζονται για την εθνική ανεξαρτησία. Είναι αυτοί που μιλούν την γλώσσα της Ελλάδας στους ξένους ανθέλληνες τοκογλύφους. Αυτοί οι εταίροι θέλουν την χώρα μας να είναι σαν τον…γάιδαρο του Νασραντίν Χότζα.
Επί πέντε σχεδόν χρόνια ζούμε μια πρωτοφανή κατάσταση ξένης κατοχής που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του ελληνισμού. Ζούμε μια πρωτοφανή κατάσταση εθνικής προδοσίας που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία μας. Ζούμε μια πρωτοφανή λαίλαπα που έχει καταστρέψει την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικονομία.
Ως εδώ και μη παρέκει! Έπρεπε να ανέβει στην εξουσία ένας άθεος αριστερός με κομμουνιστικές προδιαγραφές πρωθυπουργός, για να ακούσουμε ξανά την γλώσσα της εθνικής αξιοπρέπειας την γλώσσα της εθνικής κυριαρχίας ;;;
Κάποτε μας έλεγαν ότι οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τις περιουσίες και τα σπίτια μας. Σήμερα όλα αυτά θέλει να μας τα πάρει η Ευρωπαϊκή ένωση και οι ντόπιοι δοσίλογοι τους που αυτοονομάζονται δεξιοί, φιλελεύθεροι και… δεν συμμαζεύεται.
Πρέπει όλοι να συστρατευτούμε κάτω από την σημαία της εθνικής κυριαρχίας που έχει τόσο τραυματιστεί τα τελευταία χρόνια. Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα τερατούργημα που το κατασκεύασαν γερμανικά διεστραμμένα δημιουργήματα. Θα πρέπει να τους δείξουμε πως ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε αυτή την χώρα που είναι δώρο Θεού για τους κατοίκους της. 

Θα πρέπει να τους δείξουμε πως έχουμε σαφή επίγνωση της άξιας του «οικόπεδου» που λέγεται Ελλάς. Θα πρέπει να τους δείξουμε πως ξέρουμε να αξιοποιούμε την γεωπολιτική αξία της χώρα μας, τον μεγάλο εθνικό μας πλούτο με μόνο κριτήριο τα εθνικά μας συμφέροντα και τίποτα άλλο.
Η ιστορία μας δεν θα τελειώσει εδώ για το χατίρι τους!
Φτάνει πια!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4752865032823867150

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item