Widgets

Από την Αριστεία στην αχρηστία


Σύμφωνα με τα λεξικά, η Αριστεία, λέξη με καταγωγή από την «Ιλιάδα» του Ομήρου, σημαίνει την διάκριση του Ήρωα στην Μάχη, την Ανωτερότητα, την Υπεροχή, την Γενναιοψυχία. Σήμερα, σ’ ένα πιο «πεζό» σημείο αναφοράς, περιγράφει κυρίως τους διακεκριμένους, όσους αριστεύουν στο πεδίο της γνώσης και της επιστήμης.  

Στην «Αριστεία», λοιπόν, με την σύγχρονη εκδοχή της, αναφέρθηκε στην παρθενική του ομιλία στην Βουλή ο νέος υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, όταν επιχείρησε να επεξηγήσει τις αρνητικές (κατ’ αυτόν) πλευρές της. Προηγουμένως ο Μπαλτάς δεν παρέλειψε να αυτοσυστηθεί στους συναδέλφους του ως μαρξιστής. Ας κρατήσουμε το στοιχείο αυτό ως υπενθύμιση για την συνέχεια. Ο Μπαλτάς ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους στο μέλλον θα καταργηθούν οι εισαγωγικές εξετάσεις στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, έχοντας μια συγκεκριμένη άποψη για την Αριστεία. 

Προσπάθησε να αναιρέσει την λάμψη της και να αποδομήσει την σημασία της, με το επιχείρημα ότι όσοι την κατακτούν, σε μικρή μάλιστα ηλικία, «βασανίζονται» από το άγχος να μην την απολέσουν. Από την άλλη μεριά, πάντα σύμφωνα με την άποψη του Μπαλτά, τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν κουβαλούν την «ρετσινιά» του αποτυχημένου. Με τα δικά του λόγια, λοιπόν, η Αριστεία είναι «ρετσινιά», κάτι «τρομερό» και «στρεβλή φιλοδοξία». Στην θέση των εξετάσεων θα έλθει ο… δημοκρατικός θεσμός της κλήρωσης.  

Δυστυχώς, ο υπουργός δεν επεκτάθηκε στο τι πρεσβεύει για τις ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει σ’ ένα παιδί η συνειδητοποίηση ότι τίποτα δεν εξαρτάται πλέον από τις ικανότητές του, αλλά από τις διαθέσεις της κληρωτίδας και τα κέφια της τύχης. Αν, όμως, η Αριστεία προϋποθέτει σκληρή εργασία, τόσο από την πλευρά των μαθητών όσο και των καθηγητών, η άρνησή της δεν σημαίνει ταυτόχρονα και απαξίωση της έννοιας της εργασίας; Η αναζήτηση της ευκολίας, η οποία κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα δεν έχει στην πραγματική ζωή, διαμορφώνει άραγε καλύτερους Πολίτες απ’ ό,τι η διαρκής προσπάθεια, ο μόχθος, η αξιοκρατία;  

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ο Μπαλτάς αυτοσυστήθηκε ως μαρξιστής. Αν ο φιλελευθερισμός με το ταξικό του πρόσημο δίνει ευκαιρίες μόνο σ’ όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, ο μαρξισμός φτάνει στο αντίστροφο άκρο του εξισωτισμού των πάντων. Ακόμη και ο πολιτικός προϊστάμενος του Μπαλτά, ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν ξεκάθαρος κατά την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης: «εξισωτισμός παντού». Προσέξτε την διατύπωση: «εξισωτισμός» και όχι ισονομία ή διανομή ίσων ευκαιριών σ’ όλους. 

Ο «ουμανιστικός», κατ’ ουσίαν απάνθρωπος, χαρακτήρας των μαρξιστικών ουτοπιών δημιουργεί, εκτός από τις εκατόμβες θυμάτων, κοινωνίες-εκτρώματα με πολίτες ισοπεδωμένους εκ των προτέρων. Η «λογική» του Προκρούστη αναβιώνει με φρικαλέο τρόπο αρνούμενη την εξέλιξη και την πραγματική πρόοδο των ανθρώπων. Μια αυτοαποκαλούμενη «προοδευτική» κυβέρνηση, που ευαγγελίζεται την «ελπίδα», στιγματίζει την Αριστεία και απαξιώνει το καλύτερο εις βάρος του όποιου καλού, με την επιβράβευση της αδιαφορίας, της μετριότητας, της οκνηρίας. Η σκέψη και μόνο, ότι για να μην «πληγωθεί» ο δεύτερος, θα πρέπει να καταργηθεί ο πρώτος, προκαλεί απόγνωση.

Παράλληλα, η ιδέα ενός κράτους σε ρόλου σοβιετικού ψυχαναλυτή, ο οποίος με διατάγματα θα «θεραπεύει» το άγχος και την θλίψη μας, παραλύει τον νου. Η επιχειρούμενη κατάργηση της Αριστείας, όχι μόνον απεργάζεται και βαθαίνει την εξίσωση προς τα κάτω, μέθοδο την οποία εγκαινίασε το ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του ’80, με τα θλιβερά και τραγικά αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα στο μορφωτικό και πολιτειακό ήθος των ιθυνόντων, αλλά στερεί επίσης τους οικονομικά αδύναμους από την δυνατότητα συμμετοχής σε μια αναβαθμισμένη παιδεία, η οποία θα τους δώσει την ευκαιρία να αναδείξουν δεξιότητες, που σε αντίθετη περίπτωση θα μείνουν ανεκμετάλλευτες. 

Τα Αριστεία είναι η επιβράβευση, ηθική πρωτίστως, για τους καλύτερους. Η κατάργησή τους σημαίνει την αναμέτρηση του κράτους με την Αξιοκρατία, το Φιλότιμο και την Δικαιοσύνη. Αντί να επιβραβεύεται ο κόπος και ο μόχθος των Αρίστων, αντί μέσα από την έντιμη προσπάθειά τους να δημιουργούνται θετικά πρότυπα, θα γίνεται μια επιλογή «στην τύχη», με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την περαιτέρω επιδείνωση της ήδη ηθικά εξασθενημένης κοινωνίας.  

Όταν, λοιπόν, «ποινικοποιείται» επίσημα η ιδέα της άμιλλας, όταν επιλέγεται συνειδητά η αχρηστία έναντι της Αριστείας, όταν οι ξεπερασμένες από τον Χρόνο και τις διαδικασίες της ίδιας της Ζωής ιδεοληψίες του μαρξισμού ξεθάβονται από το φέρετρό τους, όλα αυτά αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξη της κοινωνίας και σε βάθος χρόνου την αποξένωση από κάθε θετικό αξιακό στοιχείο, με αποτέλεσμα την πλήρη εξαχρείωσή της. Αν αυτή η λογική του εξισωτισμού-ισοπεδωτισμού επικρατήσει και σε άλλες πτυχές του κοινωνικού βίου, τότε η Χώρα οδηγείται ακόμη περισσότερο στην κατάπτωση και την παρακμή. Η ανέλιξη προς την μετριότητα και ο εξισωτισμός προς τα κάτω είναι συμπτώματα της αχρηστίας και όχι της Αριστείας. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ! 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

xryshaygh.comΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΟ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Γράφει ο Αθανάσιος

Αγαπητοί συναγωνιστές, χαίρετε.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λίαν πρόσφατες και (σύμφωνα με την προσφιλή συνήθεια των διαμορφωτών της κοινής γνώμης) κατά συνθήκη χαλκευμένες και καθοδηγούμενες δημοσκοπήσεις.

Το κυρίαρχο τους θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν οι πρόσφατες «διαπραγματεύσεις» της νεόκοπης ετερόκλητης και «ανομοιόμορφης» συγκυβέρνησης με τους επίσης νεόκοπους επικυρίαρχους της Πατρίδας.

Όσο κι αν οι όροι έχουν «εναρμονισθεί» με την περιρρέουσα κοινωνική πραγματικότητα, «αναβαπτίζοντας» κατ’ ουσίαν τους τοκογλύφους και τους επίδοξους «προστάτες» του Έθνους των ελλήνων σε «εταίρους» και «θεσμούς», η ουσία και το επιδιωκόμενο από αυτούς αποτέλεσμα παραμένουν κραυγαλέα αμετακίνητα και σταθερά προσκολλημένα στη φιλοσοφία της υπόδουλης και εξαρτώμενης Ελλάδος.

Παρουσιάζουν λοιπόν οι δημοσκοπήσεις μία κατάσταση ευφορίας (εάν όχι «νιρβάνα») των ελλήνων πολιτών σχετικά με τις πρόσφατες «διαπραγματεύσεις» των συγκυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με τα «θεσμικά» όργανα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) τα οποία, σύμφωνα με τα μέχρι προ ολίγου λεγόμενά τους, αποτελούσαν τον υπ αριθμόν 1 αντίπαλό τους και τους οποίους θα «διαπόμπευαν» από την Πατρίδα μας.

Ασύλληπτα μεγάλο http://left.gr/news/dimoskopisi-tis-mrb-gia-stargr-703-theorei-ti-nea-symfonia-kalyteri-aptin-proigoymeni ποσοστό των πολιτών, παρουσιάζεται να έχει «εμπιστοσύνη» στην πρόσφατη «παρέα της κωλοτούμπας», η οποία με πρωταγωνιστή έναν μέχρι πρότινος άσημο μεγαλοαστό και διαπλεκόμενο «οικονομολόγο», βάπτισε (διατρέχουμε και περίοδο νηστείας) το κρέας… ψάρι και τα μνημόνια… συμφωνίες!!!

Είναι προφανές ότι παρά το σύνηθες, για τους δημαγωγούς-δημοσκόπους, «μαγείρεμα» των πραγματικών απόψεων των πολιτών, υπάρχει μία σεβαστή μερίδα των ελλήνων που έχει αποφασίσει να σκέπτεται και να αποφασίζει σύμφωνα με τα προβαλλόμενα από τα δόλια και απολύτως ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Εκατοντάδες εκπομπές και «αναλύσεις» από εντόπιους και ξένους υπηρέτες της μιντιακής προπαγάνδας παρήλασαν τις τελευταίες ημέρες από τους τηλεοπτικούς δέκτες και τις κιτρινοφυλλάδες των παραπληροφορητών-νταβατζήδων που κατέχουν τις ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΜΕ, σχετικά με τη «νέα συμφωνία» (βλ. μνημόνιο).

Ποταμοί ψευδών και ανακριβειών κατέκλυσαν την καθημερινότητα κάθε έλληνα με αντικειμενικό σκοπό να τον πείσουν ότι «κάτι άλλαξε» στη ζωή του…

Φυσικά, όταν ο κάθε ποδηγετημένος από τα ΜΜΕ έλληνας στους επόμενους μήνες θα κληθεί να πληρώσει επαχθείς φόρους και χαράτσια (όμοια με αυτά της τουρκοκρατίας), όταν τα πενιχρά του εισοδήματα θα εξακολουθούν να υποσκελίζονται από τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και το ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ κόστος ζωής που του επιβάλλουν οι εκάστοτε κυβερνώντες, τότε θα διαπιστώσει ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ότι πιάστηκε κορόϊδο…

Είναι όμως αξιοσημείωτη η επιμονή, η οποία φθάνει τα όρια της εμμονής, των αναξιοπαθούντων νεοελλήνων να βασίζουν τη διαμόρφωση της γνώμης τους (δε συζητούμε καν για άποψη) σε μία συμμορία ολιγαρχών-πλουτοκρατών, οι οποίοι «εισβάλλουν» καθημερινά στις οικίες τους, με τα έντυπα και τηλεοπτικά τους ΜΜΕ, βομβαρδίζοντάς τους κυριολεκτικά με ένα σωρό «ψυχαγωγικά» εμέσματα χειρίστου είδους και έναν εσμό ψευδεπίγραφων και χαλκευμένων «ειδήσεων»…

Και είναι επίσης τραγικό το γεγονός ότι σε κατ ιδίαν συζητήσεις, αυτοί οι ίδιοι που γίνονται θύματα της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας, παραδέχονται τον δόλιο και αντιδημοκρατικό ρόλο των ΜΜΕ.

Δεν θα αποτολμήσω φυσικά να θέσω οποιοδήποτε ζήτημα σύγκρισης του σύγχρονου νεοέλληνα των τσοντοκάναλων, των social media και του i-phone 6, με τους βαθιά σκεπτόμενους και πολιτικά ευαισθητοποιημένους αρχαίους προγόνους μας.

Η βασική διαφορά άλλωστε είναι προφανής και έγκειται στο γεγονός ότι οι δοξασμένοι πρόγονοί μας είχαν το έμφυτο χαρακτηριστικό της αναζήτησης και της ευαισθησίας απέναντι στα κοινά, αποτρέποντας έτσι τους κατά καιρούς δημαγωγούς και μηδίσαντες προδότες του Έθνους να κυριαρχήσουν και να τους καταστήσουν υπόδουλους σε ξένες δυνάμεις, ασύγκριτα ισχυρότερες και αδίστακτες από τους σύγχρονους επίδοξους επικυριάρχους μας.

Αποτελεί λοιπόν Θεία πρόνοια και ιστορική νομοτέλεια η παρουσία του Κινήματός μας, σε καιρούς τόσο χαλεπούς κι επικίνδυνους για τη συνέχεια της ύπαρξής μας ως Έθνος.

Η νοσηρή σύλληψη της ιδέας του «μαζανθρώπου», ενός όντος εξαρτώμενου και καθοδηγούμενου, είναι προϊόν της παγκοσμιοποιητικής λαίλαπας, που στοχεύει στην κατάργηση της ανθρώπινης αυτοτέλειας και τον υποβιβασμό της σε μία άβουλη, καταναλωτική μονάδα, ένα υβρίδιο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Καθήκον μας είναι ο συνεχής αγώνας και η ακατάπαυστη προσπάθεια για την αναγέννηση του Έθνους μας, για την ανάσχεση των σκοτεινών σχεδίων που θέλουν να μετατρέψουν τους απογόνους του Σωκράτη και του Πλάτωνος σε άβουλα όντα τα οποία θα σκέπτονται και θα πράττουν όπως επιτάσσουν οι ολιγάρχες των ΜΜΕ και τα παγκοσμιοποιητικά κέντρα εξουσίας.

Η Χρυσή Αυγή έδωσε, από ιδρύσεώς της, ένα διαρκή αγώνα για την απεξάρτηση της Πατρίδας από ξένους και (κυρίως) εντόπιους νταβατζήδες, εξ ου και οι αντισυνταγματικές διώξεις, η απροκάλυπτη προπαγάνδα και οι γελοίες συκοφαντίες σε βάρος του Κινήματός μας.

Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πολυδιαφημιζόμενη, εδώ και καιρό, «ρήξη» των συγκυβερνώντων με τους ολιγάρχες των ΜΜΕ και επιφυλάσσομαι για περεταίρω σχόλια επί τούτου. Ας μην ξεχνούμε εξάλλου ότι η μαρξιστική θεωρία χαρακτήρισε πρωτίστως, προκλητικά κι αναίσχυντα τις ανθρώπινες κοινωνίες ως ΜΑΖΕΣ και φρόντισε με μεθόδους προπαγανδιστικές (εφάμιλλες των καπιταλιστικών) και ΤΥΡΑΝΝΙΚΕΣ να το επιβεβαιώσει στην πράξη, στους απανταχού «σοσιαλιστικούς παραδείσους»…

Ο καιρός γαρ εγγύς!

ethnikismos.net


«Ένας έθνος δεν μπορεί να επιβιώσει από την προδοσία στο εσωτερικό του»
«Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του. Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά ο προδότης κινείται μεταξύ αυτών που βρίσκονται εντός των πυλών ελεύθερα, οι δικοί του ύπουλοι ψίθυροι σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’ όλες τις αυλές, ακούγονται μέχρι τις αίθουσες της ίδιας της κυβέρνησης. Γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με προφορά γνωστή στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και μυστικά στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης, μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Τον δολοφόνο πρέπει να τον φοβάσαι λιγότερο. Ο προδότης είναι η μάστιγα».Μάρκος Τύλλιος ΚΙΚΕΡΩΝ (Marcus Tullius Cicero), 106 π.Χ. - 43 π.Χ. Ρωμαίος φιλόσοφος, πολιτικός, δικηγόρος, ρήτορας, ύπατος και συνταγματολόγος. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ρήτορες και συγγραφείς στη λατινική γλώσσα.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 4317201503718352818

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item