Widgets

Και 2η γρήγορη Μνημονιακή ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ του Ανθελληνικού SYRIZA!Το κόμμα που εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό λέγοντας ότι θα σκίσει το Μνημόνιο και θα κουρέψει το χρέος, μέσα σε 10 μόλις μέρες έκανε δύο εντυπωσιακές κυβιστήσεις μπροστά στους διεθνείς τοκογλύφους, απορρίπτοντας την διαγραφή του χρέους και επικυρώνοντας το Μνημόνιο.

Η υποταγή Βαρουφάκη μπροστά στον Σόιμπλε και η δήλωσή του περί τήρησης του 67% των μνημονιακών μέτρων - αντί του προγράμματος της Θεσσαλονίκης που ψευδώς διακήρυττε προεκλογικά - επιβεβαιώνουν απόλυτα τα λεγόμενα της Χρυσής Αυγή πως η κυβέρνηση του Σύριζα αποτελεί συνέχεια της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.   Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Μπαρουφάκης: Η νέα κυβέρνηση δε θα ζητήσει ποτέ οικονομική βοήθεια από την Ρωσία

Την παρακάτω είδηση την αφιερώνουμε εξαιρετικά σε κάποια ξεφωνημένα διαδικτυακά πατσαβούρια, που κοροϊδεύουν τον κοσμάκη, με την ελληνο-ρωσική προσέγγιση, που δήθεν προωθούν οι Τσιπροκαμμένοι...
Απόσπασμα από χθεσινή συνέντευξη υπουργού Μπαρουφάκη στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit: «Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι η Ελλάδα – εξαιρουμένων των πληρωμών για τόκους – δεν θα παρουσιάσει ποτέ πια δημοσιονομικό έλλειμμα. Ποτέ, ποτέ, ποτέ! Η νέα κυβέρνηση δεν θα ζητήσει ποτέ οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα».
Προφανώς, αυτή ήταν η απάντηση της αμερικανοσιωνιστόδουλης τσιπροκαμμεναρίας, στην πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ρωσσίας, ότι η χώρα του θα εξετάσει αίτημα της Ελλάδος για χορήγηση οικονομικής βοήθειας, αν υποβληθεί.
Τα συμπεράσματα δικά σας!
(ΥΓ): Και βέβαια, οι «φιλορώσσοι» (που όμως ταυτοχρόνως είναι και φιλοαμερικάνοι και -κυρίως- φιλοισραηλινοί…) διαδικτυακοί παπαγάλοι της Τσιπροκαμμεναρίας, θα θάψουν την είδηση και θα συνεχίσουν το… βιολί τους. Τους παραδίδουμε στη χλεύη σας!   ΠΗΓΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Βαράνε προσοχή στον Σόιμπλε και μετά το παίζουν αντιστασιακοί: Τα μαζεύει τώρα ο Βαρουφάκης για την εφαρμογή των Μνημονιακών μέτρων


Ο υπουργός Οικονομικών του Σύριζα, Βαρουφάκης έχει την αίσθηση ότι απευθύνεται σε χαχόλους και ότι με τις συνεχείς κωλοτούμπες του θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Το μόνο που καταφέρνει είναι να γελοιοποιείται ο ίδιος αφού διαψεύδει συνεχώς τον εαυτό του με ταχύτητα φωτός.
Χθες μπροστά στον Σόιμπλε ικέτευε για ελεημοσύνη για να μην έρθει η Χρυσή Αυγή, τονίζοντας για τις μνημονιακές δεσμεύσεις πως: "Δεν θα έπρεπε όλες να απαλειφθούν. Το 60 με 70% εμπεριέχουν μέτρα που θα πάρουμε κι εμείς".
Σήμερα προσπάθησε να ανασκευάσει την μνημονιακή του κωλοτούμπα λέγοντας: "Δεν είπα τέτοιο πράγμα. Δεν είναι το Μνημόνιο αυτή η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις. Το Μνημόνιο είναι αυτοτροφοδοτούμενη κρίση. Κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που μας προτείνουν είναι καλές. Το Μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος, το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο".
Γιάνη, δες πάλι το βίντεο και έλα να μας τα ξαναπείς....  ΠΗΓΗ
Δικαίωση της Χρυσής Αυγής: Εκκωφαντικός θόρυβος από την απαλλακτική εισήγηση του Συμβουλίου ΕφετώνΟ δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης κάνει μια έγκυρη ανάλυση των τελευταίων δικαστικών εξελίξεων με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και θέτει τα νομικά και πολιτικά ερωτήματα που τίθενται.
"Τι θα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή;

Εκκωφαντικό θόρυβο έκανε η χθεσινή μειοψηφία στο παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, του εισηγητή Εφέτη, Ν. Σαλάτα, ο οποίος ζήτησε να εκπέσει η κατηγορία της ένταξης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που συνιστά την πρώτη επίσημη δικαστική θέση πως  η Χρυσή Αυγή, δεν λειτουργούσε δομικά και λειτουργικά ως εγκληματική ομάδα. Είναι μάλιστα, όπως επισημαίνουν νομικοί, από τις λίγες φορές που δεν εισακούεται από την πλειοψηφία η άποψη του εισηγητή μιας υπόθεσης.
Ο δικαστής, γνωστός και για τη συνδικαλιστική του δράση ως μέλος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, από την οποία προκύπτει πως κινείται στο λεγόμενο «προοδευτικό κέντρο», τάραξε τα νερά, λέγοντας ουσιαστικά αυτό που ψιθύριζαν καιρό στα πηγαδάκια πολλοί νομικοί: Πως δεν στοιχειοθετείται νομικά το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή. Πως πρόκειται δηλαδή για επιμέρους εγκληματικές ενέργειες ομάδων που λειτουργούσαν αυτόνομα, πιθανόν τοπικών οργανώσεων με συγκεκριμένη δράση, για την οποία δεν φέρει (στο πλαίσιο μιας ειρωνικής παλιννόστησης της συλλογικής ευθύνης) συνολικά η ηγεσία του κόμματος. Δηλαδή δεν φταίνε εν ολίγοις όλοι για όλα. Το πρόβλημα βέβαια είναι πλέον εξόχως πολιτικό αφού αφενός η Χρυσή Αυγή έχει ένα ποσοστό 6,3% και αφετέρου για πρώτη φορά καταγράφεται επισήμως δικαστικά για άποψη η οποία – δικαίως- θα γίνει σημαία της Χρυσής Αυγής και στο δικαστήριο. Είναι όμως και πρόβλημα της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (με τους ΑΝΕΛ) για ουσιαστικούς λόγους και δη του καθηγητή Νομικής, νέου υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου.
Ο νέος ποινικός κώδικας και η σύμβαση του Παλέρμο
Όπως εγκαίρως είχε ενημερώσει το Capital.gr η βάση του προβλήματος εδράζεται στη Σύμβαση του Παλέρμο, όπως επισημαίνει και ο δικαστής που μειοψήφησε. Όπως είπε ο κ. Σαλάτας «το Δεκέμβριο του 2000 στο Παλέρμο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ συνήφθη μία σύμβαση στην οποία υπέγραψαν 180 κράτη που αφορούσε το Διεθνικό οργανωμένο Έγκλημα, δηλαδή τέσσερα αδικήματα την εγκληματική οργάνωση, διαφθορά,  νομιμοποίηση εσόδων  και ποινικοποίηση της παρακώλυσης της δικαιοσύνης. Στο άρθρο 2 της σύμβασης του Παλέρμο αναφέρεται στο τι είναι η εγκληματική οργάνωση. Και μεταξύ άλλων στοιχείων που απαιτεί ο νόμος είναι ο πορισμός οικονομικού ή άλλου υλικού οφέλους. Αυτό έγινε το 2000, το 2001 τυποποίησε ο έλληνας νομοθέτης το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης χωρίς όμως να αξιώσει πορισμό οικονομικού οφέλους. Διότι ήθελε εκεί στο 187 να εντάξεις τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Μετά από τρία χρόνια βγήκε νόμος αντιτρομοκρατικός, επομένως εξέλειπε η βούληση του νομοθέτη». Δηλαδή εφόσον δεν αποδείχτηκε οικονομικό όφελος για τους κατηγορουμένους (που δεν προέκυψε δηλαδή) δεν υφίσταται εγκληματική οργάνωση.


Που είναι λοιπόν το πρόβλημα για την κυβέρνηση και τον νέο υπουργό; Μα θα κληθεί να διαχειριστεί αυτή ακριβώς την καυτή πατάτα αφού στο συρτάρι του γραφείο του υπάρχει η πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής αναμόρφωσης του Ποινικού Κώδικα, υπό τον επίτιμο αρεοπαγίτη Βασίλη Μαρκή (τέθηκε τιμητικά και στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Ποταμιού) που είχε συσταθεί επί προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας και κατατέθηκε στον Χαρ. Αθανασίου. Εκεί στο ζήτημα της εγκληματικής οργάνωσης γίνεται εκτενής αναφορά στην ανάγκη αναμόρφωσης και η πρόταση αναφέρει πως με βάσει τη σύμβαση του Παλέρμο του 2000, η οποία έχει κυρωθεί από τη χώρα μας, για να υφίσταται τέτοια (εγκληματική οργάνωση) θα πρέπει να υπάρχει οικονομικό όφελος για τα μέλη της. Γεγονός που δεν προκύπτει με βάση το υλικό της δικογραφίας για τους κατηγορούμενους στη Χρυσή Αυγή. Ότι ακριβώς λέει για την περίπτωση της εγκληματικής οργάνωσης και ο δικαστής Σαλάτας.
Όπως είπε πρόσφατα ο κ. Μαρκής (Εφημερίδα Συντακτών, ερωτώμενος αν αυτή η πρόταση απαλλάσσει τη Χρυσή Αυγή), «δεν νομοθετούμε ευκαιριακά». Ιδού λοιπόν η Ρόδος για το νέο υπουργό, καθηγητή Ν. Παρασκευόπουλο."  ΠΗΓΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ!!! => Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ! ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! = > ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ και ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ απο τους ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ!


Βαρουφάκης προς Σόιμπλε: Ελεήστε μας για να μην έρθει η Χρυσή Αυγή και μετά υπογράφουμε ό,τι θέλετε - ΒΙΝΤΕΟΑπό ότι φαίνεται ο Βαρουφάκης δεν έχει ως αποστολή του την εκπροσώπηση του Ελληνικού Λαού και την επίτευξη του καλύτερου δυνατού για τον Ελληνικό Λαό από την θέση του Υπουργού Οικονομικών. Ως αποστολή του φαίνεται ότι θεωρεί τον Αγώνα εναντίον της Χρυσής Αυγής και την χρησιμοποίηση του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών ως μόνο επιχείρημα για να ζητιανέψει κάποιο «κοκκαλάκι» από τους διεθνείς τοκογλύφους.
Είδαμε στην προ ημερών συνάντησή του με τον γάλλο υπουργό οικονομικών ότι επικαλέστηκε την Χρυσή Αυγή, προκειμένου να ζητιανέψει μία καλύτερη αντιμετώπιση. Το επιχείρημα ομοιάζει με του Σαμαρά, ο οποίος παρακαλούσε για στήριξη τις τελευταίες ημέρες του, μόνο που αυτή τη φορά το επιχείρημα περιέχει την Χρυσή Αυγή και η επίκλησή του γίνεται από την πρώτη ημέρα της νέας συγκυβέρνησης ΣΑΝΕΛ.
Τώρα στην συνάντησή του με τον Σόιμπλε, ο Βαρουφάκης έκανε την ίδια επίκληση, λέγοντας προς τον Σόιμπλε:
«Μπορούμε να δούμε ότι οι Γερμανοί είναι ένα έθνος που μπορεί να μας καταλάβει καλύτερα από κάθε άλλο έθνος στην Ευρώπη. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει καλύτερα από εσάς ότι μία οικονομία, η οποία έχει υποστεί σοβαρή ύφεση, μπορεί να επωάσει το αυγό του φιδιού μέσα στην κοινωνία της. Όταν σήμερα επιστρέψω στη χώρα μου θα βρεθώ στο Κοινοβούλιο. Ένα Κοινοβούλιο στο οποίο το τρίτο σε μέγεθος κόμμα δεν είναι νεοναζιστικό, αλλά καθαρά ναζιστικό κόμμα. Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο πρωθυπουργός μας, κατέθεσε στεφάνι σε ένα μνημείο στην Καισαριανή για να τιμήσει τον αγώνα κατά του Ναζισμού. Άρα, λοιπόν, η Γερμανία μπορεί να είναι υπερήφανη ότι έχει εξουδετερωθεί ο ναζισμός, όμως είναι πραγματικά τραγική ειρωνεία ότι ο ναζισμός έχει σηκώσει και πάλι το άσχημο κεφάλι του στην Ελλάδα
Κοινώς ο Βαρουφάκης, χρησιμοποιώντας αριστερίστικη ορολογία, μην επιτρέποντας στους Χρυσαυγίτες να έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, παρακαλάει τον Σόιμπλε για λίγη στήριξη. Ποια είναι όμως η κατεύθυνση στην οποία ζητάει στήριξη ο Βαρουφάκης και γενικώς οι ΣΑΝΕΛ; Την απάντηση την δίκη και πάλι ο Βαρουφάκης: «Δεν είναι ότι θα πετάξουμε το παρόν πρόγραμμα,το 67% των μέτρων θα τα θέλαμε και εμείς, το πρόβλημα είναι ότι του λείπουν πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις».
Κοινώς οι ΣΑΝΕΛ θέλουν στήριξη από τον Σόιμπλε για να κυβερνήσουν χωρίς τον φόβο της Χρυσής Αυγής, ώστε να υπογράψουν ένα νέο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει και τις «μεταρρυθμίσεις» που παρέλειψαν τα προηγούμενα! Δοξάστε τους!  ΠΗΓΗ

Απάντηση του Ηλία Κασιδιάρη στα σχόλια Βαρουφάκη περί «ναζί» και Χρυσής Αυγής
Ένα ισχυρό Εθνικιστικό Κίνημα ως φόβητρο για τους διεθνείς τοκογλύφους
Ο Βαρουφάκης είναι το νέο fashion idol του Σύριζα. Παίζει καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας, πλασάρεται σωστά στα media και ανεβάζει τα ποσοστά του Τσίπρα. Στον αντίποδα του επιτυχημένου φαίνεσθαι, οι δύο εντυπωσιακές κυβιστήσεις του, που εξαΰλωσαν τις δύο βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις για «κούρεμα» του χρέους και «σκίσιμο» του μνημονίου. Σύντομα ο Σύριζα θα φέρει στη βουλή νέο μνημόνιο (με άλλο τίτλο, όπως ECCL γραμμή, πρόγραμμα αναπτυξιακής ανασυγκρότησης κλπ) και φυσικά θα επαναφέρει την τρόικα ως τριμερή επιτροπή θεσμικών παραγόντων ή κάπως έτσι τέλος πάντων.

Ο πολύς κόσμος, που τον μπερδεύουν οι βαθυστόχαστες αναλύσεις και η οικονομετρία, γοητεύεται από το ανέμελο στυλ του Βαρουφάκη, γι’ αυτό και τα επικοινωνιακά τρικ του έχουν «μεσοπρόθεσμα» δημοσκοπικά αποτελέσματα. Το σκηνικό θα αλλάξει άρδην μόλις ψηφιστούν τα νέα «μεσοπρόθεσμα» και ο πολίτης δει πως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αλλαγή στην ζωή του. Τότε ο Σύριζα θα αρχίσει να φθείρεται. Και τότε θα κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή της χώρας η Χρυσή Αυγή.
Το βασικό επιχείρημα που έθεσε ο Βαρουφάκης στον Σόιμπλε δεν αφορούσε ούτε την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ούτε τις χιλιάδες αυτοκτονίες, ούτε την ανεργία και την κατάρρευση των παραγωγικών μας δομών, ούτε φυσικά το κατοχικό δάνειο (αν τολμούσε να προφέρει αυτές τις δύο λέξεις, ο Σόιμπλε θα του έβαζε πιπέρι στο στόμα). Υποννόησε όμως, πως οι γερμανοί τοκογλύφοι πρέπει να στηρίξουν τον Σύριζα, γιατί αν αυτός αποτύχει, τότε θα γιγαντωθεί περαιτέρω η Χρυσή Αυγή, που είναι σήμερα τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας (“the third political power”).
Η τακτική αυτή αποτελεί την κλασική αμερικανική μέθοδο άσκησης πίεσης σε έναν συνομιλητή, που είναι γνωστή ως “good cop, bad cop”: «κάνε αυτό που σου λέω εγώ, ο καλός, γιατί μετά θα σε περιλάβει ο άλλος, που είναι κακός». Σε ελεύθερη απόδοση: «Βοηθείστε τον Σύριζα που είναι ο καλός, γιατί μετά έρχεται η Χρυσή Αυγή που είναι πολύ κακή».  Για την ακρίβεια, ο Μπαρουφάκης δεν χρησιμοποίησε την λέξη «κακή», αλλά «ναζί». Επρόκειτο για την μέγιστη μπαρούφα που μπορούσε να ξεστομίσει ενώπιον του Σόιμπλε. Οι γερμανοί αρχιτοκογλύφοι ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει «ναζί», επίσης, έχουν μάθει άριστα τι είναι η «Χρυσή Αυγή» και σίγουρα γελάνε με τον ανόητο παραλληλισμό.
Αν διαγράψουμε αυτή την βλακώδη αναφορά στον ναζισμό, το επιχείρημα του Σύριζα είναι απολύτως σωστό. Εφόσον μάλιστα γίνεται με στόχο ένα – μικρό έστω – όφελος για τη χώρα, το θεωρούμε θεμιτό και δεχόμαστε να μας χρησιμοποιούν ως «μπαμπούλα». Η σωστή φρασεολογία που θα έπρεπε να χρησιμοποιούν, όμως, είναι η εξής: «Βοηθείστε εμάς, δώστε μας κάτι και θα τα βρούμε... αλλιώς θα έρθει η Χρυσή Αυγή, με την οποία δεν πρόκειται να τα βρείτε ποτέ».
Οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν επισημάνει από μόνοι τους τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής, πολύ πριν ανακαλύψουν τον ΒαρουφάκηΟ Σόιμπλε και η συμμορία του γνωρίζουν  πως αν οι Εθνικιστές πάρουν την εξουσία με ισχυρή λαϊκή εντολή, δύο είναι οι πιθανότερες εξελίξεις: ή να αλλάξουν άρδην την ανθελληνική τους πολιτική ή να δουν το σαθρό οικοδόμημα της γερμανοκρατούμενης Ε.Ε. να καταρρέει. Έχουμε αναλύσει πολλάκις – και με βάση επιχειρήματα ιδεολογικών μας αντιπάλων, όπως τα εξέχοντα μέλη της οικογένειας Ρόθτσιλντ – πως η Γερμανία δεν μπορεί να εκβιάσει την Ελλάδα, γιατί έτσι ναρκοθετεί τα θεμέλια του κοινού νομίσματος με άμεσες, καταιγιστικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία. Πολλώ δε μάλλον αν έχει απέναντί της ένα ισχυρό Εθνικιστικό Κίνημα που προσανατολίζεται γεωστρατηγικά προς την Ρωσία και σκοπεύει να κάνει την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο και κεντρική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο.
6 Φεβρουαρίου 2015

Πίσω από τις καινούριες λέξεις, κρύβεται ο μνημονιακός Αλέξης

Μιμούμενη ολοένα και περισσότερο τη την παρελθούσα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αρχίσει να αλλάζει την φρασεολογία της, αντικαθιστώντας τα προεκλογικά λεγόμενα της. Οι λέξεις, πλέον, αλλάζουν και μαζί και οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης. Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι δεν θέλει να ξαναέρθει η τρόικα στην Αθήνα. Πριν λίγες μέρες τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Βαρουφάκης αλλάξαν την φρασεολογία, μιλώντας πια για «αντικατάσταση» της τρόικα. Ο Βαρουφάκης κάνει ακόμη πιο ξεκάθαρο το τοπίο, καθώς ενώ μέχρι τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν σαφώς για διαγραφή του χρέους ο υπουργός οικονομικών διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν ζητά διαγραφή αλλά…  ανταλλαγή χρέους.
Θα δούμε, επίσης, μία σειρά θέσεων οι οποίες έχουν αλλάξει ριζικά σε σχέση με την προεκλογική περίοδο, όπως η επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, που από καταδικαστέα μετετράπη σε… λαμπερή και σπουδαία. Η αύξηση  του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ δεν θα γίνει άμεσα, αλλά «σταδιακά» και αφού πρώτα πάρει ανάσα η αγορά. Οι υποσχόμενες αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους δεν θα δοθούν από φέτος, αλλά αν και όταν ανακάμψει η οικονομία.
Λίγο πριν τις προγραμματικές δηλώσεις του Τσίπρα βλέπουμε ήδη τη νέα κυβέρνηση να έχει ήδη προβεί σε ασυμφωνία λόγων και έργων. Για όσους βλέπουν ψύχραιμα τα γεγονότα είναι απολύτως βέβαιο ότι και η νέα κυβέρνηση θα πλεύσει στην μνημονιακή γραμμή της προηγούμενης κυβερνητικής κατάστασης. Εκμεταλλευόμενη το ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν σε απίστευτο βαθμό λαομίσητη, ελπίζει ότι οι δικές της κωλοτούμπες και η αλλαγή φρασεολογίας θα έχουν μικρό σχετικά πολιτικό κόστος, τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημαΠίσω από τις αλλαγές στις λέξεις δεν κρύβεται μόνο ο Αλέξης(Τσίπρας) αλλά και η συνεχής μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ σε ολοένα και πιο μνημονιακές συμπεριφορές και καταστάσεις. Ευελπιστεί, απλώς, να κερδίσει κάποια ψίχουλα από τους δανειστές ώστε να μπορέσει να τα επιδεικνύει και να τα χρησιμοποιεί αναλόγως στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι, αποσιωπώντας την πραγματικότητα.  Γιώργος Μάστορας
Κατέρρευσε η σκευωρία: Με απαλλακτική εισήγηση θα ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής


Νομικός τραγέλαφος το ατεκμηρίωτο βούλευμα


Από την πρώτη στιγμή αυτής της σκευωρίας είχαμε επισημάνει πρώτον ότι δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία σε βάρος των διωκομένων Βουλευτών και Συναγωνιστών και δεύτερον ότι εκτός από προς το διεφθαρμένο σύστημα υπάρχουν και έντιμοι Έλληνες δικαστές που κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους.

Η εξέλιξη των πραγμάτων μας δικαιώνει, καθώς η υπόθεση της Χρυσής Αυγής οδηγείται στο ακροατήριο με σαθρό κατηγορητήριο και απαλλακτική εισήγηση.
Ο αρμόδιος Εφέτης που ορίστηκε εισηγητής της υπόθεσης, ο μόνος δηλαδή από τα τρία μέλη του Συμβουλίου που μελέτησε σε βάθος τη δικογραφία, υπέβαλε στο Συμβούλιο εισήγηση άνω των 70 σελίδων. Στην εισήγηση αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία εγκληματική οργάνωση και οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν των κατηγοριών γιατί δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος τους ούτε καν για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.
Τα επιχειρήματά του είναι ακλόνητα:
1ον Δεν προέκυψε ότι η Χρυσή Αυγή ως κόμμα έχει σχέση με τις διάφορες εγκληματικές πράξεις που κατά καιρούς θέλησαν να της προσάψουν.
2ον Δεν βρέθηκε «μαύρο χρήμα». Συνεπώς, λείπει το στοιχείο της επιδίωξης του οικονομικού οφέλους, που είναι και η βασική προϋπόθεση σύμφωνα με τη Διεθνή Συνθήκη του Παλέρμο για να χαρακτηριστεί μία οργάνωση ως εγκληματική. Τονίζεται ότι η Σύμβαση του Παλέρμο έχει γίνει κυρωθεί με νόμο από το 2010 και υπερισχύει της εγχώριας ποινικής νομοθεσίας.

3ον Οι κατηγορούμενοι διώκονται για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Η ένταξη όμως προϋποθέτει λογικά, ήδη συσταθείσα και προϋπάρχουσα εγκληματική οργάνωση. Σε κανέναν όμως από τους κατηγορουμένους δεν αποδόθηκε κατηγορία για τη συγκρότηση της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Στη δικογραφία δηλαδή δεν διευκρινίζεται πότε και ποια πρόσωπα (τουλάχιστον τρία) συνέπραξαν και συναποφάσισαν τη συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης, ώστε προϋφιστάμενης αυτής, να ακολουθήσει και η ένταξη των κατηγορουμένων! Μιλάμε δηλαδή για ένα θεώρημα περί εγκληματικής οργάνωσης, το οποίο δεν στηρίζεται λογικά και αποδεικτικά πουθενά.
4ον Δεν βρέθηκε «ένα κεντρικό οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής, το οποίο θα μαρτυρούσε την υποστήριξη διά των όπλων της οικονομικής εγκληματικής δραστηριότητας της οργανώσεως»
5ον Από τη φύση των όπλων που βρέθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων (βλ. νόμιμες καραμπίνες Κασιδιάρη κλπ.) δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι προορίζονταν αυτά για τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Άρα η κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής (για την οποία και προφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης) είναι εξολοκλήρου ανυπόστατη. Εν κατακλείδι, το κατηγορητήριο με το οποίο παραπέμπεται ο Αρχηγός και οι Συναγωνιστές είναι σαθρό και απολύτως ατεκμηρίωτο. Όλως ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα σημεία:
α) Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, όπως επίσης και άλλοι Βουλευτές (όπως Παναγιώταρος, Κασιδιάρης, Γερμενής κλπ.) εντάχθηκαν στη Χρυσή Αυγή…το 2008! Ναι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος, είναι το σκεπτικό στο οποίο βασίζεται το Βούλευμα.
β) Από τα εκατοντάδες εγκλήματα τα οποία προσπάθησαν οι ανακριτές να προσάψουν αρχικά στη Χρυσή Αυγή, η πρόταση Ντογιάκου αναφέρει 10 και το Συμβούλιο στο Βούλευμά του αναφέρει μόλις 8! Σε καμία όμως από τις πράξεις αυτές δεν εμπλέκεται Βουλευτής της Χρυσής Αυγής! Ποια η σχέση λοιπόν των Βουλευτών με τα εγκλήματα; Απολύτως καμιά! Για να καλυφθεί το κενό, τα δύο μέλη (απ’ τη στιγμή που όπως προαναφέραμε το Βούλευμα εκδόθηκε με πλειοψηφία 2-1 και ο Εισηγητής μειοψήφισε) του Συμβουλίου επαναλαμβάνουν τον αστήρικτο ισχυρισμό του Ντογιάκου ότι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ναι μεν δεν εμπλέκονται στα εγκλήματα, αλλά ευθύνονται για αυτά διότι επηρεάσανε τους-άγνωστους σε αυτούς-δράστες με τις ομιλίες τους! Βεβαίως αυτό νομικά δεν έχει καμία σχέση με την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του άρθρου 187ΠΚ…
γ) Κάποιοι κακόβουλοι λένε ότι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής διώκονται για τις εγκληματικές τους πράξεις και ότι για το φρόνημά τους. Για να καταλάβουν οι πολίτες τι πραγματικά ισχύει, παραθέτουμε απόσπασμα από το κατηγορητήριο με το οποίο παραπέμπονται οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής και το οποίο στη δικογραφία επαναλαμβάνεται πανομοιότυπα για όλους:

Με λίγα λόγια κατηγορούνται για τη ρητορική τους και για τις ομιλίες τους στη Βουλή. Όσο για τις υποτιθέμενες εγκληματικές δράσεις-επιθέσεις για τις οποίες έδιναν εντολές ή την εκ των υστέρων έγκριση, αυτές πουθενά δεν εξειδικεύονται και δεν αναφέρεται όπως θα έπρεπε σε μία ποινική δικογραφία ποιος Βουλευτής, πότε και για ποιο έγκλημα έδωσε εντολή και από ποια στοιχεία αποδεικνύεται αυτό. Δεν υπάρχει δηλαδή ούτε φυσική ούτε ηθική αυτουργία Βουλευτή του Κινήματος…
Μοναδικός λόγος για τις διώξεις σε βάρος της Χρυσής Αυγής, είναι ο απροσκύνητος αγώνας μας για την απελευθέρωση της Ελλάδας από το Μνημόνιο και την ξενοκρατία. Το Κίνημα δεν κάμπτεται από άδικες και γελοίες διώξεις. Είναι καθαρό σαν διαμάντι, έχει σύμμαχό του αλήθεια και το Λαό και βαδίζει αταλάντευτα μπροστά μέχρι την Νίκη…    ΠΗΓΗ
Bankingnews: Μετά την πολιτική νίκη η Χρυσή Αυγή πέτυχε και μια ιστορική νομική νίκη - Άνοιξε ο δρόμος για την αθώωση


Μια έγκυρη και αποκαλυπτική πολιτική ανάλυση από την ενημερωτική ιστοσελίδα bankingnews.gr
Η δικαιοσύνη θα πρέπει να ελέγξει και τις σοβαρότατες καταγγελίες της Χρυσής Αυγής κατά του Α. Σαμαρά και θα πρέπει να κληθεί ο πολιτικός αυτός να δώσει εξηγήσεις
Η πολιτική νίκη της Χρυσής Αυγής, κατέφερε με την στήριξη 388.447 ψηφοφόρων να καταλάβει την 3η θέση στην ελληνική βουλή με ποσοστό 6,28% αποτέλεσε ηθική δικαίωση στον παράνομο εγκλεισμό στις φυλακές της ηγεσίας του κόμματος και αποτέλεσε πολιτικό άθλο ένα κόμμα από τις φυλακές, απομονωμένο, σε πλήρη αφωνία να ξεπεράσει Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Η πολιτική νίκη της Χρυσής Αυγής σε μια διαφορετική περίπτωση θα τύγχανε αναλύσεων στα μέσα ενημέρωσης, αλλά η ομερτά της σιωπής συνεχίζει να λειτουργεί εις βάρος του τρίτου κόμματος της Ελλάδος.
Η Χρυσή Αυγή εκπροσωπεί 388.447 ψηφοφόρους και οι ψηφοφόροι αυτοί, βλέπουν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Με το πρόσχημα της νεοναζιστικής οργάνωσης, η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά είχε επιβάλλει την ομερτά της σιωπής. Το επιχείρημα της νεοναζιστικής οργάνωσης, είναι γελοίο.
Δυστυχώς αποτέλεσε και επιχείρημα του Γιάνη Βαρουφάκη στην Γερμανία, υπάρχει ένα νεοναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα, είπε με στόμφο και είναι 100% σίγουρο ότι δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζιστικό κόμμα, είναι δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα, που πρέπει να έχει φωνή και άποψη. Είμαστε 100% σίγουροι ότι κανείς από τους 388.447 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής δεν θαυμάζει τον ναζισμό και άλλες αηδίες.  Η αριστερή υποκουλτούρα κατέφερε να δαιμονοποιήσει τον αιμοσταγή Hitler και να αγιοποιήσει τον άλλο αιμοσταγή Stalin.
Ο ναζισμός δεν είναι η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι ένα εθνικιστικό πατριωτικό κόμμα, η ταμπέλα του ναζισμού εξυπηρετεί την πολιτική προπαγάνδα, είναι ανοησίες ανόητων, είναι φαιδρότητες φαιδρών. Οι 388.447 ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι πατριώτες και δεν έχουν καμία σχέση με τον ναζισμό. Η πολιτική επιτυχία της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ότι αγνοείς δεν σε αγνοεί, ότι χλευάζεις το δυναμώνεις και η αυτή η απλή αντίληψη κράτησε την Χρυσή Αυγή ως τρίτο κόμμα στην ελληνική βουλή. Η πολιτική νίκη της Χρυσής Αυγής είναι αδιαμφισβήτητη.
Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρά την επικοινωνιακή προπαγάνδα της ομάδας Σαμαρά που έχει αφήσει κατάλοιπα, καλείται να λάβει μια συνταγματικά ορθή απόφαση. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πάρει μια καθαρή θέση, νόμιμα εκλεγμένοι βουλευτές για δεύτερη φορά, θα έχουν ή όχι το δικαίωμα να ασκούν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα; Η κοινωνία τους έστειλε στην βουλή και ένας δικαστής στην φυλακή. Η βουλή είναι ο ναός της δημοκρατίας, όπου λειτουργούν οι θεσμοί. Η Χρυσή Αυγή θα έχει νόμιμη εκπροσώπηση στην Βουλή;
Σε κάθε περίπτωση η Χρυσή Αυγή πρέπει να εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό καθώς εξελέγη από αυτόν. Η πολιτική νίκη της Χρυσής Αυγής αποκτά πολλαπλασιαστική αξία γιατί ήρθε και μια κεφαλαιώδους σημασίας εισήγηση Εφέτη που ουσιαστικά αθωώνει την Χρυσή Αυγή.
Από την μια πλευρά ο Ντογιάκος και απόν την άλλη ο εισηγητής εφέτης που αθωώνει την Χρυσή Αυγή. Υποστηρίζει ότι δεν είναι εγκληματική οργάνωση, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει οικονομικός δόλος, δεν αποδέχεται την παράνοια της συλλογικής ευθύνης και ουσιαστικά αθωώνει την Χρυσή Αυγή. Πρώτη φορά στα χρονικά – και παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησε η κλίκα Σαμαρά – ένας δικαστής εισηγείται το αυτονόητο ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση.
Η υπόθεση Χρυσή Αυγή θα οδηγηθεί στα δικαστήρια, εκεί που θα λάμψει η αλήθεια και θα αθωωθεί η ηγεσία του κόμματος. Υπήρξαν μεμονωμένα κρούσματα βίας; Προφανώς και υπήρξαν αλλά αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μεμονωμένα κρούσματα.
Ως είναι γνωστό η Χρυσή Αυγή ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ και κρίθηκε νόμιμη και πεντακάθαρη. Δεν έχει υπάρξει και δυστυχώς δεν θα υπάρξει ανάλογος έλεγχος στα υπόλοιπα κόμματα και αποκόμματα της ελληνικής βουλής.  Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής οδηγείται στην δικαιοσύνη και υπό το φως και όχι μέσω εντολών από το παρασκήνιο θα αθωωθεί η Χρυσή Αυγή.
Η αθώωση της Χρυσής Αυγής θα αποτελέσει πολιτικό, ιδεολογικό και ηθικό εφαλτήριο για ένα δυναμικό ξεκίνημα, για μια δυναμική επανεκκίνηση του κόμματος αυτού που στοχοποιήθηκε τόσο προκλητικά και βάναυσα στον βωμό όχι της δημοκρατίας αλλά στον βωμό των δόλιων μικροσυμφερόντων της κλίμακας Σαμαρά.
Η δικαιοσύνη θα πρέπει να ελέγξει και τις σοβαρότατες καταγγελίες της Χρυσής Αυγής κατά του Α. Σαμαρά και θα πρέπει να κληθεί ο πολιτικός αυτός να δώσει εξηγήσεις για το αν έπραξε και σε ποιο βαθμό παρεμβάσεις ώστε να καταλήξουν στην φυλακή η ηγεσία και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. ΠΗΓΗ


Έκπτωτος δικτάτορας ο Σαμαράς - Έκανε μονόλογο στην Κ.Ο. της ΝΔ χωρίς να επιτρέψει σε κανέναν να μιλήσει!

Έκπτωτος δικτάτορας ο Σαμαράς - Έκανε μονόλογο στην Κ.Ο. της ΝΔ χωρίς να επιτρέψει σε κανέναν να μιλήσει!
Σε μια επίδειξη δικτατορίας, με τον μονόλογο του να κυριαρχεί ολοκληρωτικά, ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε ξεκάθαρα ότι θεωρεί τη ΝΔ ιδιοκτησία του και πως επ ουδενί δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την αρχηγική καρέκλα. Χωρίς να επιτρέψει να δοθεί ο λόγος σε κανέναν βουλευτή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η πρώτη μετά τις εκλογές συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ. Σε ρόλο, ο οποίος παρέπεμπε ολοφάνερα στους Στάλιν, Χότζα και Κάστρο, ο Σαμαράς όχι μόνο δεν παραδέχθηκε ότι έκανε έστω και ένα λάθος, αλλά με την γνωστή θρασύτητα που τον διακρίνει «πούλησε τρέλα», υπεραμυνόμενος του έργου (;) της κυβέρνησής του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «παραλάβαμε χάος, παραδώσαμε χώρα»!
Το πιο σημαντικό, φυσικά, είναι η ξεκάθαρη τοποθέτησή του να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι τα γεγονότα επιβάλλουν συνεχή ετοιμότητα του κόμματος. Διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα και δείχνοντας ότι ευρισκόμενος σε μη ψυχική ισορροπία έχει χάσει κάθε επαφή με το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον επανέλαβε ότι η ΝΔ στάθηκε όρθια (!) στις εκλογές, αφού «υπέστη ελάχιστη μείωση δυνάμεων από τον Ιούνιο του 2012»! Το γεγονός ότι συνετρίβη με διαφορά 8,5 μονάδων προφανώς και δεν έχει καμία σημασία. Πάλι καλά που δεν έκανε σύγκριση με τις εκλογές του Μαΐου του 2012, για να υποστηρίξει ότι η ΝΔ είχε τεράστια άνοδο…
Από εκεί και πέρα αν κάτι πρέπει να σημειωθεί είναι η εμμονή του Σαμαρά στις μνημονιακές επιλογές, καθώς η προαναγγελία του πως θα στηρίξει τις «σωστές επιλογές» της νέας κυβέρνησης σημαίνει ότι ως «σωστές» θεωρεί την διαιώνιση της δικής του καταστροφικής πολιτικής με την γνωστή συνταγή της απόλυτης υπακοής στους δανειστές και την σκληρή αντιλαϊκή λιτότητα. Τα όποια ενδιαφέροντα γύρω από την εσωκομματική κατάσταση της ΝΔ μετατίθενται πλέον για τις 19 Φεβρουαρίου, στην επόμενη Κ.Ο. του κόμματος, όπου περιμένουμε να δούμε αν θα επαναληφθεί ο τόσο «δημοκρατικός» μονόλογος του Σαμαρά ή θα αρχίσουν οι ομοβροντίες εναντίον του.  Γιώργος Μάστορας
FREE HELLAS web Radio


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6301891567217782216

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item