Widgets

Η Τουρκία με νόμο προμηνύει την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με σχετικά πρόσφατες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας. Είχε τονισθεί ότι ακόμη και γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND) είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο κατασκευής πυρηνικών όπλων από τους Τούρκους, κάτι που εμπίπτει και ταιριάζει απόλυτα με τα επεκτατικά σχέδια των νεοοθωμανών της Άγκυρας. 

Είχαμε αναφερθεί στην με άκρα μυστικότητα  ανάπτυξη πυρηνικής τεχνολογίας στην Τουρκία και στα 3 πυρηνικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής που έχουν προγραμματισθεί και τα οποία θα της δώσουν την δυνατότητα πρόσβασης σε σχάσιμο πυρηνικό υλικό, που είναι απαραίτητο για την παραγωγή πυρηνικών βομβών.

Από το 2006 ο Τούρκος πυρηνικός επιστήμονας Μουσταφά Κιμπάρογλου είχε δηλώσει στην Washington Post ότι η Τουρκία με το πυρηνικό της πρόγραμμα εξυπηρετεί την κατασκευή πυρηνικού οπλοστασίου στο άμεσο μέλλον. Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση προ ετών του τότε Τούρκου προέδρου Αμπτουλλάχ Γκιούλ, ο οποίος είχε τονίσει ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει σε κανένα γειτονικό κράτος την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων χωρίς να κατέχει και η ίδια τα δικά της. Η δήλωση του Γκιούλ ήταν ξεκάθαρη, αν αναλογισθούμε ότι το Ισραήλ κατέχει πυρηνικά όπλα.

Στο προσχέδιο νόμου που έφερε προ ολίγων ημερών στο φως της δημοσιότητας η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ και αφορά την δομή και την αρχή λειτουργίας της Ρυθμιστικής Αρχής Πυρηνικής Ενέργειας γίνεται σαφές ότι η Τουρκία προλειαίνει το έδαφος διαδικαστικά και επισήμως για να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο.

Στο προσχέδιο του νόμου πρώτον αναφέρεται ότι η Ρυθμιστική Αρχή θα υπάγεται απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό της χώρας και εκτός από τον πρωθυπουργό δεν θα υπόκειται σε κανένα άλλον έλεγχο, πράγμα που σημαίνει ότι η Αρχή αυτή θα παραμένει εκτός του πεδίου εφαρμογής διοικητικών νόμων και θα είναι εντελώς αυτόνομη. Εκτός από τις χώρες Βόρειο Κορέα, Πακιστάν και Ισραήλ δεν υπάρχει άλλη χώρα στην οποία μια αντίστοιχη Αρχή να υπάγεται στην πρωθυπουργία.

Δεύτερον ο λογιστικός έλεγχος του φορέα αυτού σύμφωνα με το νομοσχέδιο δεν θα εμπίπτει σε οποιοδήποτε δίκαιο περί κρατικών εσόδων, εξόδων και δημοσίων διαγωνισμών, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορεί να προμηθεύεται πυρηνικά υλικά, σχέδια, λογισμικό υλικό, ανθρώπινο δυναμικό ακόμη και στην μαύρη αγορά.

Τρίτον το προσωπικό της Ρυθμιστικής Αρχής Πυρηνικής Ενέργειας θα διέπεται από την υποχρέωση του απορρήτου. Σε καμμία χώρα δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση όταν πρόκειται για πυρηνικά προγράμματα με ειρηνικό σκοπό  όπως αυτά της ηλεκτροπαραγωγής.  

Τέταρτον και πλέον σημαντικό εξ όλων των άρθρων του νομοσχεδίου. Αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι τα απόβλητα των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που είναι σχάσιμα υλικά για παραγωγή πυρηνικών βομβών, δεν θα αποθηκεύονται υποχρεωτικά σε εργοστάσια ραδιενεργών  αποβλήτων για περαιτέρω απεμπλουτισμό και όπου θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρξει διεθνής έλεγχος, αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και για άλλους σκοπούς. Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο δηλαδή τα σχάσιμα υλικά θα μπορούν είτε να πωληθούν σε άλλες χώρες, είτε να χρησιμοποιηθούν από την ίδια την Τουρκία για την παραγωγή πυρηνικών βομβών.

Ο νόμος για την Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Τουρκίας είναι μια αντιγραφή από τους αντίστοιχους νόμους του Πακιστάν και του Ισραήλ. Με τον νόμο αυτό η Τουρκία αφενός εξασφαλίζει το απυρόβλητο για τους επιστήμονες και τις κρατικές υπηρεσίες που θα ασχολούνται με το θέμα των ραδιενεργών αποβλήτων απ’ όπου θα συλλέγονται τα σχάσιμα υλικά για παραγωγή πυρηνικών όπλων και αφετέρου θωρακίζεται ως κράτος, όπως το Ισραήλ, από οποιοδήποτε διεθνή έλεγχο.

Η Τουρκία με την μεθοδικότητα και την προσήλωση στους αυστηρά προκαθορισμένους στρατηγικούς της στόχους θα είναι σε θέση στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον να απειλήσει την χώρα μας και με πυρηνικά όπλα, ενώ στο μεταξύ έχει αποκτήσει ήδη υπεροχή στα συμβατικά. Αυτοί που επί δεκαετίες κυβερνούσαν απαξιώνοντας μεθοδικά την αποτρεπτική μας ισχύ έχουν προκαλέσει τεράστια ζημία στην Ελλάδα, μια ζημία που αγγίζει σίγουρα τα όρια της προδοσίας. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από πολλών ετών είχε επισημάνει τον κίνδυνο που διατρέχει η πατρίδα μας από τον στρατιωτικό γιγαντισμό της Τουρκίας, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε.

Δηλώνουμε μετ’ επιτάσεως ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παρασύρει την χώρα υπό τον έλεγχο του Τούρκου χωροφύλακα που δίνει αναφορά στους Αμερικανοσιωνιστές. Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια οι μνημονιακές περικοπές στην Άμυνα πρέπει να διακοπούν άμεσα, όπως άμεσα πρέπει να σταματήσει και η προδοτική πολιτική ανοχής και κατευνασμού της Τουρκίας, αλλιώς οδηγούμεθα στην καταστροφή της χώρας.

Γ. Λιναρδής

xryshaygh.comΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ 908730277943144389

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item