Widgets

Πώς η Κύπρος θα έχανε τα πάντα μέσω του σχεδίου ΑνάνΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΣΤΙΣ... ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣΓράφει ο Κώστας Μαυρίδης


Η φράση «Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», χρησιμοποιείται όταν κορυφαία ζητήματα συγκαλύπτονται με πανουργία και «υποβαθμίζονται» έντεχνα ως ... λεπτομέρειες. Αλλά είναι η ουσία. Αυτό συνέβη στο Σχέδιο Ανάν και τον παρεμβατικό ρόλο της Τουρκίας-Αγγλίας με στόχο το φυσικό αέριο. Συνοπτικά, από το 2001 οι Άγγλοι προέβαλαν κυριαρχικό δικαίωμα σε «χωρικά ύδατα» με εφαλτήριο τις δύο περιοχές των «κυρίαρχων αγγλικών βάσεων» (Ακρωτήρι και Δεκέλεια).

Μάλιστα, χαρτογράφησαν τα κυρίαρχα αγγλικά «χωρικά ύδατα» στα τρία ναυτικά μίλια και δυνητικά στα δώδεκα. Την θάλασσα πέραν από τα αγγλικά «χωρικά ύδατα», την όρισαν «Διεθνή Ύδατα» (όλα στη σημερινή Κυπριακή ΑΟΖ). Ουσιαστικά, η όποια ρύθμιση της ΑΟΖ πλέον εμποδιζόταν από την αγγλική επέμβαση και η Κυπριακή Δημοκρατία έχανε ΟΡΙΣΤΙΚΑ το αποκλειστικό δικαίωμα ρύθμισης της ΑΟΖ. Αυτά εμπεδώνονταν συγκαλυμμένα μέσω του Σχ. Ανάν με απώτερο στόχο τα θαλάσσια «οικόπεδα». 


Ανάλογη παρέμβαση μέσω διαβολικών «λεπτομερειών» αποκτούσε και η Τουρκία διά του Νόμου για την υφαλοκρηπίδα (τροποποίηση του Νόμου έγινε παραμονή του δημοψηφίσματος!), της λήψης αποφάσεων και μέσω ακύρωσης της συμφωνίας ΑΟΖ με την Αίγυπτο κ.ά. Η συνωμοσία δεν ήταν φανερή αφού απαιτείται ανάλογα πανούργα συγκάλυψη. 

Σήμερα παραθέτουμε για πρώτη φορά άλλο ένα στοιχείο στην αλυσίδα των αποκαλύψεων για τη μεγαλύτερη συνωμοσία δεκαετιών. Το στοιχείο αυτό πρέπει να αποτελέσει ταφόπλακα κάθε καλόπιστης αμφισβήτησης. Φυσικά, οι μόνιμοι αρνητές και εμπαθείς δεν πρόκειται να μεταπειστούν ποτέ. Πρόκειται για χάρτη στον οποίο καταγράφηκε από εκείνους που γνώριζαν για τον ενεργειακό πλούτο, ποια θα ήταν η ΑΟΖ των αγγλικών βάσεων βάση του Σχ. Ανάν. 


Με βάση τις διεθνείς αρχές ρύθμισης θαλάσσιων ζωνών εκμετάλλευσης (proportionality, equity κ.ά.), οι αγγλικές βάσεις αποκτούσαν ΑΟΖ (ή τουλάχιστον θα διεκδικούσαν με αποτέλεσμα να ακυρώνονταν όλες οι μετέπειτα διαδικασίες που γνωρίζουμε με γειτονικές χώρες). Ο χάρτης δείχνει ότι η «αγγλική ΑΟΖ» ξεκινούσε από τις ακτές των δύο στρατιωτικών αγγλικών βάσεων και προεκτεινόταν ως διευρυμένο τρίγωνο μέχρι το βάθος που συνορεύει με την ΑΟΖ του Ισραήλ. Στην «αγγλική ΑΟΖ», εντάσσονταν μέρος των οικοπέδων 1, 7 και 9, ολόκληρο το 11 και ολόκληρο το 12 (με το κοίτασμα Αφροδίτη!). 

Ο χάρτης μιλάει από μόνος του. Στον πιο πάνω χάρτη, μπορούμε να προσθέσουμε ότι η Τουρκία πέτυχε ουσιαστικά μέσω του Σχ. Ανάν την ακύρωση της συμφωνίας ρύθμισης της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου. Πρόκειται για άλλη μια διαβολική «λεπτομέρεια» που βρίσκεται ως υποσημείωση στο κάτω μέρος ενός πίνακα σε ένα από τα πολλά παραρτήματα του κυρίως μέρους του Σχ. Ανάν. Με τα δύο μαζί, έχουμε μια συγκλονιστική εικόνα. Στα αριστερά, δίπλα από την «αγγλική ΑΟΖ», θα ξεκινούσε η «Τουρκική ΑΟΖ» όπως εμφανίστηκε αργότερα από την Τουρκία και καταλαμβάνει μέρος των οικοπέδων 1, 4, 5, 6, και 7. Το τι απομένει είναι ολοφάνερο. 

Τα πιο πάνω στοιχεία δεν στρέφονται εναντίον των πολιτών που αποδέχτηκαν το Σχ. Ανάν στο δημοψήφισμα. Στρέφονται όμως εναντίον εκείνων των πασίγνωστων και βαρύγδουπων πολιτικών αλλά και τεχνοκρατών (νομικών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, αναλυτών κ.ά.) που επιχείρησαν να πείσουν την κοινή γνώμη να αποδεχτεί μια τέτοια συνωμοσία. Κάποιοι από αυτούς είναι βέβαιο ότι γνώριζαν τις «λεπτομέρειες». 

Επιπλέον, όσοι δεν γνώριζαν, το έμαθαν έγκαιρα τότε από τις έντονες και τεκμηριωμένες αποκαλύψεις στα ΜΜΕ για υδρογονάνθρακες και φυσικό αέριο πριν το δημοψήφισμα (στις οποίες πρωτοστατήσαμε). Όλοι τους επέλεξαν να τις αγνοήσουν. Οι χειρότεροι χλεύαζαν τις υποδείξεις μας ως αέρα κοπανιστό και φαντασιώσεις, αλλά σήμερα διαγκωνίζονται στην διαμόρφωση πολιτικής για το φυσικό αέριο και κάποιοι ζητούν τη ψήφο του λαού! Διερωτώμαι τι σκέφτεται ο κόσμος όταν τους ακούει να προβάλλουν σήμερα το φυσικό αέριο ως ιστορικό καταλύτη και μοναδική ευκαιρία για να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα και το Κυπριακό. πηγή

Ε.ΛΑ.Μ: Καταδικάζουμε τις νέες δηλώσεις Τσίπρα που νομιμοποιούν την εισβολή του Αττίλα

Ε.ΛΑ.Μ: Καταδικάζουμε τις νέες δηλώσεις Τσίπρα που νομιμοποιούν την εισβολή του Αττίλα

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα ήθελε να καταδικάσει τις τραγικά άστοχες και απαράδεχτες προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Αλέξη Τσίπρα, περί των Εθνικών Θεμάτων και της Εξωτερικής Πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της διακυβερνήσεως του.

Η συνεχής αναφορά του, περί διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, μόνο προβληματισμό και φόβο μπορεί να μας προκαλέσει για το που οδηγείται το μείζον Εθνικό μας ζήτημα, αφού βλέπουμε στο πηδάλιο της ηγεσίας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα να βρίσκονται δύο ακραιφνείς ομοσπονδιακοί.

Η δε αναφορά του, περί επανένωσης, είναι παντελώς ανιστόρητη, αφού καλό θα ήταν να γνωρίζει ότι η Κύπρος δεν είναι μοιρασμένη αλλά ημικατεχόμενη, εξαιτίας της εισβολής δια των όπλων του βάρβαρου Αττίλα, πριν από σαράντα χρόνια.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ως γνήσιο Εθνικιστικό κόμμα τονίζει πως θα αντιτάσσεται μέχρις εσχάτων σε όσους προσπαθούν να ξεπουλήσουν την Κύπρο με μειοδοτικά σχέδια λύσης τύπου ομοσπονδίας. Θα σταθούμε στο πλευρό ΜΟΝΟ όσων θέτουν το Κυπριακό στις ορθές του βάσεις, δηλαδή ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και ως εκ τούτου απαιτούν την μοναδική δίκαιη λύση για τον Ελληνισμό της Κύπρου, την Απελευθέρωση των εδαφών μας. Θέσεις τις οποίες ασπάζεται μόνο η τρίτη πολιτική δύναμη της Ελλάδος, ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, της οποίας ο αρχηγός και οι βουλευτές βρίσκονται αδίκως προφυλακισμένοι.

Διερωτόμαστε αν όλα τα πολιτικά κόμματα που έτρεξαν να προσκυνήσουν και να προϋπαντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα, θα καταδικάσουν τις επαίσχυντες δηλώσεις και θα ζητήσουν όπως σεβαστεί την ετυμηγορία του λαού, που το 2004 ύψωσε το ανάστημα του με ένα περήφανο ΟΧΙ στην λύση τύπου «ομοσπονδίας» ή θα κάνουν ακόμα μία φορά τις γνωστές κωλοτούμπες;Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 924445298607940329

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item