Widgets

SYRIZA: «Θέλουμε ΠΑΡΑΤΑΣΗ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!» (Ο Νεοέλληνας έφαγε πάλι την «επαναστατική» Φόλα!)


Τεράστια κοροϊδία και κυβίστηση από τον Σύριζα: Κατατέθηκε η αίτηση παράτασης του Μνημονίου

Κατατέθηκε τελικώς   η αίτηση για την παράταση του μνημονίου από τους συγκυβερνώντες παρά τις φανφάρες των προηγούμενων ημερών για «ανυποχώρητη στάση» και για «Κούγκι» σε περίπτωση που οι «δανειστές» επιμείνουν στην απαίτηση για παράταση του μνημονίου.
Τα ελλαδικά ΜΜΕ πραγματοποιούν μία τεράστια επιχείρηση παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού, ώστε να εμφανιστεί η κυβίστηση και η υποταγή στα κελεύσματα των διεθνών τοκογλύφων, ως δήθεν «συμβιβασμός». Ενδεικτικός ο τίτλος πολλών εφημερίδων και δημοσιευμάτων σε ιστοσελίδες περί “Παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης»”. Με λεξιμαγείες και χρήση ορολογίας επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τον Ελληνικό Λαό, για να μην εξαγριωθούν οι πλατείες που από την «Ανάσα Αξιοπρέπειας» περνάνε απότομα στην παράταση του μνημονίου.
Ας δούμε δύο αδιαπραγμάτευτες και αδιάψευστες πραγματικότητες, μέσα από ντοκουμέντα:
  1. Σύμφωνα με τροπολογία της κυβερνήσεως των Σαμαροβενιζέλων σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείαςο Σαμαράς στις 8 Δεκεμβρίου του 2014 όταν όλοι μιλούσαν για παράταση του μνημονίου, στην ουσία είχε παρατείνει την «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», όπως ακριβώς τώρα ο Τσίπρας. Βεβαίως τότε όλοι καλώς μιλούσαν για παράταση του μνημονίου, γιατί είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, όπως θα δούμε παρακάτω.
  2. Η «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης» της οποίας παράταση ζήτησε ο Τσίπρας είναι κατ’ ουσίαν το μνημόνιο. Όπως αναγράφεται στην Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης: «Η διαθεσιμότητα και η παροχή Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης στο πλαίσιο της παρούσας Σύμβασης, συμπεριλαμβανομένων των Διευκολύνσεων εξαρτώνται από τη συμμόρφωση του Δικαιούχου Κράτους Μέλους με τα μέτρα που ορίζονται στο Μνημόνιο»

Συνεπώς ο Τσίπρας κατέθεσε αίτηση για παράταση της συμμόρφωσής της Ελλάδος με τους κανόνες, τους όρους και τις προσταγές του Μνημονίου. Το «Κούγκι» έγινε πασχαλιάτικη λαμπάδα και η «αξιοπρέπεια» έγινε «παράταση της γονυπετούς στάσης». Και σε άλλα με υγεία!

Σχετικά με το ζήτημα το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Πρώτης τάξεως κυβίστηση από τον Σύριζα με την παράταση της δανειακής σύμβασης
Το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης ισοδυναμεί με 100% Μνημόνιο και συνέχιση της ανθελληνικής πολιτικής των διεθνών τοκογλύφων.»  ΠΗΓΗ
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!
Ο Μητρόπουλος σφύριξε την λήξη της “επανάστασης”: Φυσικά και θα πάρουμε μέτρα με την παράταση του μνημονίου! ΒΙΝΤΕΟ


Φυσιολογικά, δεδομένου ότι ο Ελληνικός Λαός είναι ένας έξυπνος Λαός δεν πρέπει να υπάρχει έστω και ένας που να μην έχει καταλάβει ότι ο Τσίπρας συντόμως (Σύνοδος Κορυφής την Τετάρτη για τις… τζίφρες) θα υπογράψει το νέο μνημόνιο, που βεβαίως θα συνοδεύεται από τα γνωστά «μέτρα» εναντίον του Ελληνικού Λαού. Ήδη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να «ξεμουδιάζουν» από τις «ανάσες αξιοπρέπειας» και να αντιλαμβάνονται ότι ξαναψήφισαν ΠΑΣΟΚ.
Για όσους έχουν παραμείνει με αμφιβολίες περί του τι μέλλει γενέσθαι με τις διαπραγματεύσεις, έλαβαν τις πρέπουσες απαντήσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλο στην εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Εκεί ο πασοκογενής βουλευτής ξεκαθάρισε ότι η παράταση της δανειακής συμβάσεως είναι ουσιαστικά παράταση του μνημονίου και ότι δεν θα είναι ανέξοδη. Και όταν εννοούμε «ανέξοδη», αυτό φυσικά απευθύνεται στους Έλληνες, οι οποίοι όχι μόνο θα συνεχίσουν να υφίστανται τα παλιά μνημονιακά μέτρα, αλλά θα βιώσουν και τα νέα μέτρα που θα πάρει η «προοδευτική», «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ λίαν συντόμως.
Πάρτε λοιπόν «ανάσες αξιοπρέπειας» γιατί έρχεται βουτιά σε νέα μέτρα!   ΠΗΓΗ
Πρωτοφανές επικοινωνιακό πυροτέχνημα τα δήθεν τελεσίγραφα και οι επαναστατικές κορώνες του Σύριζα

Το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο βιώνουμε εδώ και λίγες μέρες, καθώς κανάλια, συριζαίοι και Σόιμπλε (γιατί είναι κι αυτός μες στο κόλπο) θέλουν να μας πείσουν πως γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση και ότι οι αντίπαλες πλευρές ανταλλάσσουν τελεσίγραφα.
Επειδή η πραγματικότητα από τον παραλογισμό απέχει πολύ λίγο κι αυτό το διαπιστώνουμε τώρα, αναρωτιόμαστε αρχικά ποιο είναι το τελεσίγραφο της Γερμανίας. Οι διεθνείς τοκογλύφοι, εκφραστής των οποίων είναι η γερμανική οικονομική ολιγαρχία ζήτησαν από την ελληνική πλευρά να ξεχάσει οποιαδήποτε διεκδίκηση και να συνεχίσει το υπάρχον Μνημόνιο με την παράταση της δανειακής σύμβασης.Όπερ και εγένετο!
Η μνημονιακή (πια) συγκυβέρνηση του Τσίπρα κόντρα στην νωπή λαϊκή εντολή συμφώνησε και ζητά παράταση της δανειακής σύμβασης και όλο του μνημονιακού πακέτου που συμπεριλαμβάνει. Και ενώ ευρωπαίοι και Αμερικανοί χειροκρότησαν τον Τσίπρα για την τεράστια μνημονιακή κωλοτούμπα, η γερμανική πλευρά φαίνεται να απαιτεί κάτι παραπάνω.

ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!: Να  τι θα επικυρωθεί στο μνημονιακό Eurogroup
Από την άλλη οι εγχώριοι μιντιοκράτες βγάζουν ένα επαναστατικό προφίλ του Σύριζα, ότι αυτός στέλνει τα τελεσίγραφα. Ποιο είναι το τελεσίγραφο; Να μην αλλάξει η ορολογία και να συνεχίσει να λέγεται Μνημόνιο; Γιατί ο καβγάς είναι μόνο για το όνομα. Το Μνημόνιο συνεχίζεται κανονικά!
ΥΓ. Μην ξεχνάτε ότι όλο αυτό το επικοινωνιακό σόου γίνεται διά το φόβον της Χρυσής Αυγής όπως πολλάκις έχει επαναλάβει ο Βαρουφάκης.  ΠΗΓΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ, ΤΑ «ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ» του MISTER TSIPRA ΚΑΙ Η ΜΠΟΥΚΑΛΑ

Bankingnews: Παράταση δανειακής σύμβασης και Μνημόνιο είναι το ίδιο πράγμα!

Μια έγκυρη ανάλυση από το bankingnews όπου αποδεικνύεται πως δανειακή σύμβαση και Μνημόνιο είναι ένα και το αυτό!
Η 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης συνεπάγεται 100% και 6μηνη παράταση του μνημονίου. Το σχέδιο της Ελλάδος να υποβάλλει αίτημα για 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η νέα ελληνική κυβέρνηση ποτέ δεν είχε πρόβλημα με την δανειακή σύμβαση.
Όμως το ελληνικό πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη τα οποία είναι απόλυτα συνδεόμενα μεταξύ τους και λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Το ένα σκέλος είναι η δανειακή σύμβαση δηλαδή τα δάνεια που έχει λάβει ή η τελευταία δόση που θα λάβει η Ελλάδα για να στηρίξει τον προϋπολογισμό άπαξ και δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Το άλλο σκέλος είναι προφανώς το μνημόνιο το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει δεχθεί κατά 70% και χαρακτηρίσει το υπόλοιπο 30% ως τοξικό μνημόνιο. Η αντιπρόταση της ΕΕ είναι να υπάρξουν ρήτρες ευελιξίας που προφανώς πρέπει να διευκρινιστούν και εφόσον αυτό συμβεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και ΕΕ. Ωστόσο στην ΕΕ δεν κρύβουν την οργή τους για την στάση, τα λεκτικά παιχνίδια και τα επικοινωνιακά τρικ της ελληνικής κυβέρνησης ενώ έχουν ενοχληθεί και από τις μονομερείς ενέργειες της Ελλάδος σε ορισμένα ζητήματα. 
Παρ΄ όλα αυτά συμφωνία θα υπάρξει. Πλέον αυτό είναι 100% σίγουρο και αυτό διαπιστώθηκε από την θέση της Ελλάδος να υπογράψει την πρόταση ή κείμενο αξιών του P. Moscovici του επιτρόπου για τις οικονομικές υποθέσεις της Ελλάδος. Να σημειωθεί ότι και στα 3 κείμενα (1 του Eurogroup και 2 του Moscovici περιλαμβανόταν ξεκάθαρα η έννοια της παράτασης του προγράμματος. Το ελληνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο σκέλη δανειακή σύμβαση και μνημόνιο υποχρεώσεων της Ελλάδος το οποίο σε ποσοστό 70% έχει αποδεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ)
Ποια είναι τα δεδομένα;  Η Ελλάδα υποβάλλει αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης για 6 μήνες περίπου έως τα τέλη Αυγούστου του 2015. Όμως η ελληνική κυβέρνηση έχει δεχθεί το 70% του μνημονίου ή κατά το ορθότερο δεν έχει αποδεχθεί το 30% του τοξικού μνημονίου. Είναι αφελές να υποστηρίζει κανείς ότι η ΕΕ θα δεχθεί παράταση της δανειακής σύμβασης χωρίς την αντίστοιχη παράταση του μνημονίου καθώς αυτά τα δύο δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι 100% αλληλένδετα. Επειδή λοιπόν όλο αυτό το διάστημα σημειώνεται μια διαπραγμάτευση με στόχο να επιτευχθεί ένα καλό λεκτικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, παίζουμε τις λέξεις δηλαδή για το πώς θα ονομαστεί η παράταση ένα είναι βέβαιο. Η ελληνική πλευρά δεν μπορούσε να έρθει σε σύγκρουση με την ΕΚΤ με την λογική και με τις τράπεζες.
Το σενάριο περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων θα ήταν καταστροφικό σενάριο που θα έπληττε την ελληνική κυβέρνηση, τις τράπεζες και την οικονομία. Είναι 100% βέβαιο ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια μεγάλη διαπραγμάτευση που κατέληξε ουσιαστικά πάλι στο μνημόνιο. Η 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης συνεπάγεται 100% και 6μηνη παράταση του μνημονίου. Για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης η κυβέρνηση αναφέρει ότι δεν ζητάει η Ελλάδα παράταση του μνημονίου και το ερώτημα που γεννάται είναι….το 70% του μνημονίου που δέχεται η κυβέρνηση αναιρείται δεν ισχύει;
Μόνο αφελείς μπορούν να πιστέψουν ότι η Ελλάδα ζητώντας την 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης η ΕΕ δεν θα απαιτήσει και την 6μηνη παράταση του μνημονίου των μέτρων, των υποχρεώσεων της Ελλάδος.  ΠΗΓΗ
Γιάνης Βαρουφάκης: Μαρξιστές σύντροφοι, στηρίζουμε Καπιταλισμό για να μην έρθουν οι Εθνικιστές!

Η «επανάσταση» των φαντασμάτων του ΠΑΣΟΚ που κατέκλυσαν τον ακροαριστερό Σύριζα για να περισώσουν τα προκλητικά τους, κρατικοδίαιτα προνόμια, έλαβε άδοξο τέλος, με την αποστολή από την κυβέρνηση Τσίπρα προς τους δανειστές, του αιτήματος 6μηνης παράτασης του Μνημονίου.
Εκείνο το οποίο εν τέλει απέμεινε για να καμαρώνουν ως «γύφτικα σκεπάρνια» οι Συριζαίοι, είναι οι συνεντεύξεις του ανεκδιήγητου υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης, Γιάνη Βαρουφάκη, δια των οποίων ολόκληρη η ανθρωπότητα είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την ξεχωριστή ψυχοσύνθεση ενός είδους μαρξιστών, το οποίο επιβιώνει μονάχα στην Ελλάδα και αποτυπώνει τον μέσο βολεμένο δημοσιοσυντήρητο Πασόκο, ο οποίος ηγείται της επανάστασης της μπαρούφας.
Μία εξ αυτών των συνεντεύξεων δόθηκε από τον λειψό Γιάννη (δηλαδή Γιάνη), στον βρετανικό Guardian. Με την αυθάδεια ενός μετά Χριστόν Προφήτη, ο Γιάνης κατηγορεί τους πάντες για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, πλην βεβαίως του υπερπολύτιμου εαυτού του και των πολιτικών του επιλογών: κατηγορεί ακόμη και τους φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως «συγκινητικά αδιάφορους στην καταστροφή», η οποία θα γινόταν διακριτή το 2010, υπό κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Τζέφρυ Παπανδρέου!
Μάλιστα κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Τζέφρυ Παπανδρέου -τον οποίο μέχρι προ ολίγων ετών εκθείαζε- όχι επειδή έσυρε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και την Τρόικα, αλλά επειδή «η "ξενοφοβική πολιτική" του ΠΑΣΟΚ την περίοδο της διακυβέρνησης του, είχε ως αποτέλεσμα, την γιγάντωση της "ναζιστικής" Χρυσής Αυγής στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό»! Κατά τον «πάνσοφο» και «διορατικό» λειψό Γιάννη λοιπόν, όλα τα προβλήματα τα οποία το Καθεστώς που υπηρετεί συσσώρευσαν στην Πατρίδα μας ωχριούν μπρος στο πρόβλημα που καλείται Χρυσή Αυγή. Και τούτο βεβαίως είναι αναμενόμενο, καθώς η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη μοναδική απειλή για το σύστημα που εκτρέφει τους ασταθείς μαρξιστές τύπου Γιάνη.
Η «επαναστατικότητα» του βολεμένου τέως πασόκου και νυν συριζαίου, ξεδιπλώνεται περίφημα από τον ίδιο, ο οποίος θέτει το ερώτημα: «θα πρέπει να χαιρετίζουμε αυτή την κρίση του ευρωπαϊκού καπιταλισμού ως μια ευκαιρία για να τον αντικαταστήσουμε με ένα καλύτερο σύστημα; Ή θα έπρεπε να ανησυχήσουμε τόσο ώστε να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία για τη σταθεροποίηση ευρωπαϊκού καπιταλισμού»;
Και απαντά με την «ορμή και μαχητικότητα» ενός κρατικοδίαιτου μαρξιστή του οποίου τα καπιταλιστικά προνόμια τίθενται σε κίνδυνο και αμφισβήτηση: «Για μένα, η απάντηση είναι σαφής. Η κρίση της Ευρώπης είναι πολύ λιγότερο πιθανό να γεννήσει μια καλύτερη εναλλακτική λύση στον καπιταλισμό από το να απελευθερώσει επικίνδυνα οπισθοδρομικές δυνάμεις που έχουν την ικανότητα να προκαλέσουν μια ανθρωπιστική λαίλαπα, ενώ σβήνουν την ελπίδα για προοδευτικές κινήσεις για τις επόμενες γενιές, που έρχονται»! Συμπληρώνει μάλιστα, επιχειρώντας να αποδώσει ένα δραματικό τόνο στο ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης: «Η έξοδος της Ελλάδας, της Πορτογαλίας ή της Ιταλίας από την Ευρωζώνη θα οδηγούσε σύντομα στον κατακερματισμό του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, προκαλώντας υφεσιακό πλεόνασμα στην περιοχή ανατολικά του Ρήνου και βόρεια των Άλπεων, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη θα ήταν στο έλεος σκληρού στασιμοπληθωρισμού. Ποιοι νομίζετε ότι θα επωφελούνταν από μια τέτοια εξέλιξη; Μια προοδευτική αριστερά, που θα αναδυόταν όπως ο φοίνικας από τις στάχτες των δημόσιων οργανισμών της Ευρώπης; Ή η ναζιστική Χρυσή Αυγή Ναζί, ένα μείγμα από νεοφασίστες, ξενοφοβικούς και ρατσιστές. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ως προς το ποιος θα επωφελούνταν από μια διάλυση της Ευρωζώνης».
Με απλά λόγια, η παραίνεση του Γιάνη προς τους συντρόφους μαρξιστές του κομματικού κράτους είναι ξεκάθαρη: στηρίζουμε το μεγάλο κεφάλαιο αλλιώς θα επικρατήσει η Χρυσή Αυγή και τότε αλίμονο στα προνόμιά μας!  ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
Ο φιλελεύθερος Στ. Μάνος αποκαθηλώνει τον «αντισυστημικό» Τσίπρα!

Με αφορμή την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κατ' εξοχήν εκφραστής του φιλελεύθερου δόγματος, Στέφανος Μάνος, αποκαθηλώνει από το κάδρο της αντισυστημικότητας τον Αλέξη Τσίπρα και κατ' επέκταση το Σύριζα.
Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει το εξής: «Η επιλογή του κ. Παυλόπουλου για την ΠτΔ σηματοδοτεί, δυστυχώς, την αφομοίωση του κ. Τσίπρα από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο».
Όταν λοιπόν ακόμη και οι φιλελεύθεροι κατηγορούν τον Τσίπρα όχι απλώς για συμβιβασμό με το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, αλλά για αφομοίωση, τότε δεν απομένει στο «νέο Φιντέλ» παρά να σημάνει το τέλος της «επανάστασης» του Σύριζα, η οποία κατά τ' άλλα θα οδηγούσε στο τέλος των μνημονίων και στην τιμωρία της εγχώριας ολιγαρχίας του πλούτου αλλά εν τέλει αναλώθηκε σε σηκωμένους γιακάδες και "ουάου" δίχως κανένα πρακτικό αντίκρισμα για τους Έλληνες.
Αποδεικνύεται αν μη τι άλλο, πως η μοναδική αντισυστημική δύναμη στην Ελλάδα είναι η Χρυσή Αυγή, γι' αυτό και η ηγεσία της παραμένει αντισυνταγματικά και παράνομα προφυλακισμένη, με μηχανορραφίες που θα ζήλευαν ακόμη και τα σοβιετικά καθεστώτα.  ΠΗΓΗ

Για όσους δεν το κατάλαβαν το λέει μέχρι και ο Πρετεντέρης: Δανειακή σύμβαση και Μνημόνιο είναι το ίδιο πράγμα!

Ο Πρετεντέρης είναι ο πιο γνωστός παπαγάλος του Μνημονίου και του συστήματος και συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του προς όφελος των εργοδοτών του. Τις τελευταίες μέρες η νέα συγκυβέρνηση των ΣΑΝΕΛ αθετώντας τις προεκλογικές υποσχέσεις και την νωπή λαϊκή εντολή έκανε μνημονιακή στροφή 180 μοιρών, καθώς αυτό είχε συμφωνηθεί με τους διεθνείς τοκογλύφους.
Το γεγονός πως αυτήν την κωλοτούμπα θέλουν οι Συριζαίοι να την περάσουν ως σκληρή διαπραγμάτευση δεν πείθει ούτε τους χαχόλους τους. Όταν μάλιστα ο ίδιος ο Πρετεντέρης φτάνει στο σημείο να τους υποστηρίζει λέγοντας ότι το πάνε καλά, αφού συνεχίζουν την ίδια μνημονιακή πολιτική, τα περαιτέρω σχόλια περιττεύουν. ΟΛΑ ΕΔΩ!!!


Άρχισαν τα όργανα και εντός Σύριζα - Η μνημονιακή κωλοτούμπα φέρνει το πρώτο μαλλιοτράβηγμα


Μπορεί οι Συριζαίοι να θέλουν να περάσουν την παράταση του Μνημονίου ως επιτυχία της "ροζ επανάστασης", αλλά αυτό ουδόλως πείθει τους εσωκομματικούς που αντιλαμβάνονται ότι η κωλοτούμπα είναι τεραστίων διαστάσεων.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν δημοψήφισμα για την έγκριση της δανειακής σύμβασης, την λαϊκή ετυμηγορία δηλαδή, καθώς οι πλατείες ήδη προδόθηκαν! Σε πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα πολλοί εξέφρασαν τον φόβο τους ότι με τον τρόπο που κινείται η Κυβέρνηση, χάνει την επαφή της με το Λαό.
«Η εποπτεία είναι Τρόικα» τόνισε χαρακτηριστικά στέλεχος της Κουμουνδούρου εκφράζοντας την διαφωνία του με τα όσα αποδέχεται η Αθήνα με την επιστολή Βαρουφάκη. Άλλο στέλεχος, συνέδεσε τις πιέσεις των εταίρων με τη βούληση της κυβέρνησης να μεταφέρει στην επόμενη εβδομάδα τα νομοσχέδια που εξήγγειλε ο Αλεξης Τσίπρας λέγοντας: «αν πάμε έτσι, τότε δεν θα καταφέρουμε να εφαρμόσουμε αυτά που λέμε στο πρόγραμμά μας...Οταν ο κόσμος μας βλέπει  να εκλέγουμε μαζί με τη ΝΔ Πρόεδρο Δημοκρατίας, όταν μας βλέπει να αποδεχόμαστε εποπτεία και να ζητάμε παράταση της Δανειακής Σύμβασης, τότε καταλαβαίνει ότι πάμε σε μεγάλη υπαναχώρηση».
Αυτό πια το έχουν καταλάβει και οι πέτρες και όπως φαίνεται η μνημονιακή κατηφόρα του Τσίπρα και η πλήρης ενσωμάτωσή του στο παλαιοκομματικό σύστημα και στις ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων γίνεται με γοργούς ρυθμούς.
Μετά όλοι ξέρουν ποιος έρχεται.  Η μοναδική απροσκύνητη δύναμη ενάντια στους διεθνείς τοκογλύφους, η Χρυσή Αυγή!  ΠΗΓΗ

Τα καρναβάλι του Σύριζα τελειώνει και αρχίζει η νηστεία!
Μετά το απόλυτο αδιέξοδο του προηγούμενου Eurogroup η αγωνία κορυφώνεται και ως εκ τούτου εμφανίζονται τα καταστροφικά σενάρια εκ νέου. Επειδή όμως η ιστορία της Ε.Ε. είναι γεμάτη από δολοπλοκίες και συγκρούσεις, εμφανίζει και ατελείωτους συμβιβασμούς.

Τα τείχη που έχει υψώσει η γερμανική πλευρά εξηγούνται ως προς την εσωτερική κατανάλωση αλλά και την αποφυγή παρόμοιων απαιτήσεων από άλλες χώρες του νότου. Από την άλλη η Ελληνική κυβέρνηση κάνοντας πίσω «αυτοκτονεί πολιτικά» έχοντας πρόβλημα όχι μόνο με την κοινή γνώμη αλλά και με το εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
Η Ε.Ε. θέλει μια λύση καθαρά σε τεχνοκρατικά πλαίσια ενώ αντίθετα η κυβέρνηση επιδιώκει μια πολιτική -διπλωματική διαπραγμάτευση. Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί το «θέατρο» των κυβερνήσεων που αγωνιούν, των αγορών που τρέμουν και των λαών που αντιστέκονται.
Εκεί που όλες οι ασφυκτικές πιέσεις  και οι εκβιασμοί δεν θα αποδίδουν και δεν θα υπάρχει συμφωνία ούτε σε επιμέρους σημεία, κάποια κίνηση της τελευταίας στιγμής θα φέρει την συνολική λύση-πακέτο. Κάποιοι θα αναρωτηθούν ποιός ο λόγος να χρησιμοποιώ τις εκφράσεις «καρναβάλι και θέατρο» για μια τόσο σοβαρή διαδικασία. Μα είναι απλό, πολύ απλό για κάποιον που έζησε κοντά τρία χρόνια στον ναό της δημοκρατίας.
Τώρα θα δοθεί η εικόνα της σκληρής μάχης και διαπραγμάτευσης για να δηλώσουν αμφότεροι στο τέλος… «δόθηκε μια μάχη σκληρή και πετύχαμε το καλύτερο δυνατό.» Ήταν πράγματι υπέροχη αυτή η μικρή περίοδος κεφιού, ευδαιμονισμού και «εθνικής ανάτασης»… με την νηστεία που θα συνεχιστεί πως θα τα βγάλετε πέρα; Και μιλάμε για μια νηστεία που δεν οδηγεί πουθενά, ούτε σε ανάσταση ούτε σε θαύμα... Ας είχατε τον νου σας!   Δημήτρης Κουκούτσης
«Χιτλερικά» χαρακτήρισε τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ο υπουργός Παιδείας!

Ο αυτοχαρακτηριζόμενος ως μαρξιστής υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς δείχνει από τις πρώτες ημέρες της θητείας του ότι ο ισοπεδωτισμός είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό των αντιλήψεών του. Μετά την περιβόητη δήλωσή του ότι ο θεσμός της Αριστείας είναι «ρετσινιά», «κάτι τρομερό» και «στρεβλή φιλοδοξία», επανήλθε δριμύτερος λέγοντας ότι το «εγχείρημα των πρότυπων και πειραματικών σχολείων στη Χώρα μοιάζει σχεδόν έως και χιτλερικό»!
Δεν είναι καθόλου τυχαία η μαρξιστική καταβολή του Μπαλτά, την οποία επικαλείται ακόμη και τώρα. Αν ο φιλελευθερισμός δίνει την ευκαιρία διάκρισης μόνο σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, ο μαρξισμός φτάνει στο αντίθετο άκρο του εξισωτισμού των πάντων. Μια φρικτή «λογική» του Προκρούστη αναβιώνει με φρικαλέο τρόπο, αρνούμενη την εξέλιξη και την πρόοδο των ανθρώπων. Ο μαρξιστής Μπαλτάς ενοχλείται, επειδή τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία κινούνται με βάση την Αριστεία και θεωρεί ότι πρέπει να απαξιωθεί το καλύτερο εις βάρος του όποιου καλού, με τη θεσμοθέτηση της αδιαφορίας, της μετριότητας, της οκνηρίας.
Εννοείται, ότι με τη στείρα προσέγγιση του Μπαλτά, ο οποίος παραμένει προσκολλημένος σε μια αποτυχημένη ιστορικά, ανεδαφική και απάνθρωπη ιδεολογία, οτιδήποτε προάγει την ευγενή άμιλλα και την προτροπή προς τη βελτίωση των μαθητών χαρακτηρίζεται ως «χιτλερικό». Γι αυτό και ως Μπαλτάς (όνομα και πράγμα) και με την αρωγή του νέου γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Χασάπη (…) φροντίζει να πετσοκόψει κάθε εκδήλωση ικανοτήτων που μπορεί να χαρακτηρίζει τους μαθητές που ξεχωρίζουν.
Ο εξισωτισμός του Μπαλτά και των πολιτικών του προϊσταμένων δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την ισονομία και τη διανομή ίσων ευκαιριών, αλλά με τον αφύσικο - και ως εκ τούτου επικίνδυνο – χαρακτήρα των μαρξιστικών ουτοπιών, οι οποίες εκτός από τις εκατόμβες θυμάτων δημιουργούν και κοινωνίες εκτρώματα, με πολίτες ισοπεδωμένους εκ των προτέρων. Ο Μπαλτάς και ο Χασάπης θα ήταν ίσως χρήσιμοι σε κάποιο κρεοπωλείο, και αυτό με επιφύλαξη. Για το υπουργείο Παιδείας, όμως, είναι εντελώς ακατάλληλοι.  Γιώργος Μάστορας
«Αποχαιρετώντας» τον Κάρολο Παπούλι

Μια γνωστή παροιμία λέει: «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Στην περίπτωση του (και τυπικά πλέον) πρώην ΠτΔ Κάρολου Παπούλια η μη καλή μέρα φάνηκε από τα όσα του είπε το 2005, κατά την πρώτη ανάληψη των καθηκόντων του, η τότε Πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη και την «αντίδραση» στα λεγόμενά της. Ας επαναφέρουμε στη μνήμη μας αυτά τα λεγόμενα: «Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Ευρωπαϊκής Συνθήκης. Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη. Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από Αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και, πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».
Ο Παπούλιας, ατάραχος και αδιαμαρτύρητα, άκουγε αυτές τις εξωφρενικές για την Εθνική Κυριαρχία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απόψεις και δεν ψέλλισε κουβέντα! Επί δέκα ολόκληρα χρόνια υπέγραφε, δίχως τον παραμικρό δισταγμό και την ανάλογη αιδώ, νομοσχέδια που υπονόμευαν την Εθνική Κυριαρχία, τσάκιζαν τις κατακτήσεις των Ελλήνων εργαζομένων και οδήγησαν την Πατρίδα και τον Λαό στις σημερινές τραγικές συνθήκες.
Ο Παπούλιας έμεινε στην Ιστορία ως ο «Πρόεδρος του Μνημονίου», ο οποίος έκανε αβάντα στις άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις Παπανδρέου – Παπαδήμου – Σαμαρά, για την προέλαση της μνημονιακής κατοχής στη Χώρα. Στις «φιλοφρονήσεις» και τα «συγχαρητήρια» που άκουσε από αγανακτισμένους Έλληνες στις 28 Οκτωβρίου 2011, φρόντισε να εκτεθεί ακόμη περισσότερο τότε, με τις φτηνές δικαιολογίες που υποστήριξε περί «πατριωτισμού».
Τώρα, μπορεί να απολαύσει τα γεράματά του, γνωρίζοντας ότι δεν θα λείψει σχεδόν σε κανέναν Έλληνα. Τα μόνα πράγματα που θα θυμίζουν το όνομα Παπούλιας στο μέλλον, εκτός από την πλήρη προσήλωσή του στις ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων, θα είναι η άρση της εμπόλεμης κατάστασης με την Αλβανία το 1987 (ένα ισχυρό σοκ τότε για τους Βορειοηπειρώτες που είδαν να εγκαταλείπονται από τη Μητέρα – Πατρίδα), το δάνειο στον Ανδρέα Παπανδρέου και τα ανέμελα μπάνια του μαζί με τη Δήμητρα Λιάνη και την Έλλη Στάη την εποχή της παντοδύναμης πασοκικής αυτοκρατορίας…  Γιώργος Μάστορας
Το νέο σύστημα της συγκυβέρνησης ΣΑΝΕΛ: Πρώτα υπερψηφίζουμε και μετά διαφωνούμε\


Το νέο σύστημα της συγκυβέρνησης ΣΑΝΕΛ: Πρώτα υπερψηφίζουμε και μετά διαφωνούμε…
Όταν μεσουρανούσαν οι Σαμαροβενιζέλοι και λίγες μέρες πριν ψηφιστούν τα Μνημόνια και οι πλέον αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί τους νόμοι (π.χ. ΕΝΦΙΑ), πολλοί βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης εξέφραζαν τις «διαφωνίες» τους. Την ώρα της ψηφοφορίας όμως, οι πλείστοι εξ’ αυτών… κατάπιναν τις «διαφωνίες» τους και υπερψήφιζαν με χέρια και με… πόδια.
Τώρα που μεσουρανούν οι Τσιπροκαμμένοι, τα πράγματα γύρισαν τούμπα κι ήρθε η… μεγάλη αλλαγή! Οι βουλευτές τους, πρώτα υπερψηφίζουν και μετά εκφράζουν τις «διαφωνίες» τους!
Έτσι, μετά την απομάκρυνση από την «κάλπη» της προεδρικής εκλογής, τέσσερις –μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές- βουλευτές του παρδαλού συνονθυλεύματος εξέφρασαν τις «διαφωνίες» τους με την επιλογή Παυλόπουλου. Οι τρεις εξ’ αυτών αφού ψήφισαν τη «λάθος επιλογή» - η τέταρτη απείχε από την ψηφοφορία!
Πρόκειται για τους συνιστωσάκηδες Λαπαβίτσα, Κοδέλα, Σωτηρίου και Γαϊτάνη, οι οποίοι εξέδωσαν και σχετικές ανακοινώσεις, προφανώς για να ικανοποιηθούν τα πρόβατα που τους ψήφισαν!
Νέοι καιροί, νέα ήθη, αλλά η ίδια πάντα κοροϊδία εις βάρος του ελληνικού λαού!  ΠΗΓΗ
Στην πρώτη δεκάδα των χωρών με την υψηλότερη ανεργία στον κόσμο η Ελλάδα

Μια έρευνα για την εργασιακή απασχόληση στον πλανήτη κατατάσσει την Ελλάδα μεταξύ των δέκα χωρών με την υψηλότερη ανεργία στον κόσμο. Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, που διεξήγαγε ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ΔΕΑ), η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 10 Χώρες με την υψηλότερη ανεργία, μαζί με Κράτη όπως η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, η Γουαδελούπη, το Λεσότο, η Μαυριτανία, η Μοζαμβίκη, η Ισπανία, τα Σκόπια, η Σουαζιλάνδη.
Το γεγονός ότι η Χώρα μας κατάντησε να βρίσκεται στο ίδιο σημείο οικονομικής ανάπτυξης και εργασιακής απασχόλησης με κράτη όπως η Γουαδελούπη και η Σουαζιλάνδη δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας των αλλεπάλληλων μνημονιακών κυβερνήσεων. Συγκρίνοντας, μάλιστα, αυτή την τραγική θέση ουραγού, στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, με τα ψέματα που είπε μια 5ετία αράδιαζαν οι κυβερνήσεις Παπανδρεόυ – Παπαδήμου – Σαμαρά, οι οποίες συνειδητά παραμύθιαζαν τον Ελληνικό Λαό, λέγοντάς του ότι το μνημόνιο φτάνει στο τέλος και η ανάπτυξη έρχεται, αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε το μέγεθος της ανικανότητας και της επακόλουθης καταστροφής που έφεραν στη Χώρα η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.
Όσο για το αν φαίνεται κάποιο φως στο τούνελ του μνημονιακού σκοταδιού, οι κωλοτούμπες της νέας συγκυβέρνησης δεν δείχνουν ότι έχει τη θέληση να βγάλει την Ελλάδα από τα δεσμά της κατοχής των διεθνώς τοκογλύφων. Η παράταση του μνημονίου, όπως επίσημα πλέον επιθυμεί ο Τσίπρας, ισοδυναμεί με συνέχιση της οικτρής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Χώρα και διαιώνιση της ανεργίας.  Γιώργος Μάστορας

Με έλλειμμα ύψους 900.000.000 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ, είναι αβέβαιη η καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχουςΠαρά τις διαβεβαιώσεις της νέας κυβέρνησης για την λήψη ανακουφιστικών και αντισταθμιστικών μέτρων προς τους πλέον χτυπημένους από την οικονομική κρίση, η πραγματοποίησή τους κρίνεται αμφίβολη.
Πιο συγκεκριμένα, για τον μήνα Ιανουάριο ασφαλιστικοί οργανισμοί, όπως ο ΟΓΑ και το ΙΚΑ δεν κατέβαλαν  τις εισφορές τους στον ΕΟΠΥΥ, ώστε να εξασφαλίσουν τη ρευστότητα που απαιτείται για την καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους. Ουσιαστικά ακριβώς λόγω της ανέχειας των ασφαλιστικών ταμείων ,δυσχεραίνεται και η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος με τη σειρά του δημιουργεί πρόσθετες επιβαρύνσεις στους ασφαλισμένους.
 Εφόσον ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ευαγγελίζεται την ανακούφιση και τον εξορθολογισμό  των ασφαλιστικών ταμείων, ουσιαστικά μένει να έρθει η διάψευσή των λεγομένων του με το πέρασμα του χρόνου. Κυρίως δε αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ φθάνει τα 900.000.000 ευρώ, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός ισοδυναμεί με 43.000.000 ευρώ το μήνα.  ΠΗΓΗ
FREE HELLAS web Radio

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4782596681872505219

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item