Widgets

Δια τον φόβον της Χρυσής Αυγής - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

Όπως όλοι γνωρίζετε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ του Ιουνίου του 2012 παραπέμπεται σε δίκη. Να θυμηθούμε στο σημείο αυτό, την δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβερνήσεως Σαμαρά, Αθανασίου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς μας είχε κάνει δήλωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι θα έχουμε μια δίκαιη δίκη. Φαίνεται, πως εκτός από υπουργός υπήρξε και προφήτης. Ιδιαιτέρως, όταν σύμφωνα με τον εισηγητή του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο εξέδωσε το παραπεμπτικό βούλευμα, έπρεπε να απαλλαγούμε βάσει του νόμου και να μην παραπεμφθούμε σε δίκη.

Λέγανε ότι θα έχουμε μια δίκαιη δίκη. Εμείς το ελπίζουμε, το θέλουμε και το επιδιώκουμε, για να φανεί η αλήθεια, να έρθουν στο φως όλες οι τερατολογίες με τις οποίες ποινικοποιήθηκε η πολιτική ζωή και οδηγήθηκε σε μία πρωτοφανή δίωξη το Τρίτο Κόμμα της Χώρας. Ελπίζουμε ότι θα είναι δίκη και όχι τηλεδίκη, όπως αυτές τις οποίες επί έναν ολόκληρο χρόνο είδαμε από τα κανάλια της διαπλοκής. Ελπίζουμε στην αθωότητά μας, όχι απλά και μόνο γιατί έχουμε τα στοιχεία, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι τελικά θα αποδειχθεί μέσα από μια δημόσια δίκη. 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παρά την πρωτοφανή δίωξη συνεχίζει τον αγώνα της για μια νέα Ελλάδα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης. Αυτόν τον διεξαγάγουν παρά τις μεγάλες αντιξοότητες με μεγάλη επιτυχία οι χιλιάδες των Αγωνιστών και των Αγωνιστριών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και έτσι στις πρόσφατες εκλογές, πολεμώντας ένα ολόκληρο σύστημα, κατορθώσαμε να επιτύχουμε την Τρίτη θέση. Αυτό δεν το σεβάστηκαν καθόλου οι ψευτοδημοκράτες για τους οποίους - υποτίθεται - πάνω απ' όλα είναι η θέληση του Λαού. Συνεχίζουν την ίδια πολιτική του ολοκληρωτικού αποκλεισμού, της ολοκληρωτικής καταδίκης μας. Δεν σέβονται καν το τεκμήριο αθωότητας. Μας έχουν καταδικάσει πριν ακόμα δικαστούμε.

Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και την περιοδεία Βαρουφάκη ανά τας ευρωπαϊκάς αυλάς με τελευταία στάση στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. Στη διάρκεια της συνεντεύξεως αυτής Βαρουφάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί - χωρίς να υπάρχει κατά τη γνώμη μας κανένας λόγος - και στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Με δύο λόγια είπε ότι οι Γερμανοί θα πρέπει να διευκολύνουν τα οικονομικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, για τον φόβο της Χρυσής Αυγής. Για να μην έλθει η Χρυσή Αυγή!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Πιστεύω ότι οι Γερμανοί είναι το έθνος που μπορεί να μας καταλάβει καλύτερα από κάθε άλλο στην Ευρώπη. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει καλύτερα από εσάς ότι ο Λαός αυτής της χώρας με μία οικονομία η οποία έχει υποστεί σοβαρή ύφεση, συνδυασμένη με μία εθνική ταπείνωση, μπορεί να επωάσει το αυγό του φιδιού μέσα στην κοινωνία του. Όταν σήμερα επιστρέψω στη χώρα μου θα βρεθώ σε ένα Κοινοβούλιο, στο οποίο το τρίτο σε μέγεθος κόμμα δεν είναι νεοναζιστικό, αλλά καθαρά ναζιστικό κόμμα»

Αυτά είπε στον Σόιμπλε ο Βαρουφάκης, στερώντας μας το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, αφού εμείς από το 1992 δηλώνουμε Έλληνες Εθνικιστές και όχι «νεοναζί» ή «ναζί». Δεν μας είπε όμως γιατί υπάρχει οικονομική κρίση. Γιατί έχει καταρρεύσει το οικονομικό σύστημα της Ελλάδος και η χώρα βρίσκεται στο έλεος των διεθνών τοκογλύφων; Φυσικά και δεν φταίει η Χρυσή Αυγή γι' αυτήν την ζοφερή οικονομική κατάσταση, γιατί η Χρυσή Αυγή δεν κυβέρνησε και επιπλέον είναι από πάσης απόψεως καθαρή οικονομικά. Αυτοί οι οποίοι οδήγησαν την Πατρίδα στη σημερινή ανέχεια δεν είναι άλλοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τους μεγάλους «εταίρους» μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανάμεσα στους οποίους εξέχουσα θέση έχει η Γερμανία, της οποίας μεγάλες εταιρείες βαρύνονται για σκάνδαλα μέσα στην Πατρίδα μας.

Όμως το ερώτημα παραμένει: ο Βαρουφάκης στη συνάντησή του με τον Σόιμπλε είπε: «Βοηθήστε μας γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε από την Χρυσή Αυγή». Τι έχουν να φοβούνται από την Χρυσή Αυγή; Μήπως αυτό το οποίο στην πραγματικότητα τους απειλεί είναι το γεγονός ότι έχουν αποφασίσει να υποχωρήσουν άτακτα από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις; Ότι η καταγγελία του Μνημονίου, την οποία ευαγγελίζονταν, δεν πρόκειται να συμβεί και αντίθετα πρόκειται να προχωρήσουν σε ένα άλλο Μνημόνιο, με διαφορετικό όνομα; Μήπως τελικά στη Χρυσή Αυγή φοβούνται τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος τους ανέδειξε πρώτο κόμμα με την προϋπόθεση ότι θα αλλάξουν την ζωή του και ότι πρώτη ενέργειά τους θα ήταν η καταγγελία του Μνημονίου;

Όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πράξει αυτά τα οποία υποσχέθηκε. Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας πραγματικά να επιτύχουν την οικονομική ανάκαμψη και να καταγγείλουν το Μνημόνιο. Κάτι τέτοιο όμως δεν το βλέπουμε, μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον. Αντίθετα βλέπουμε να έχουν ξεχάσει εντελώς την διαγραφή του χρέους και να μιλούν για ομόλογα χωρίς ημερομηνία λήξεως, δηλαδή να καταστήσουν τη χώρα όμηρο εις τον αιώνα τον άπαντα στους ξένους δανειστές. 

Από την πλευρά της η ΝΔ συνεχίζει την ίδια ολέθρια πολιτική. Στην πραγματικότητα, δεν θα την δυσαρεστούσε καθόλου να αποτύχει εντελώς ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα να χρεοκοπήσει και οι Έλληνες να συρθούν στη φτώχεια. Η κομματική τους δικαίωση στέκεται πάνω από τα συμφέροντα της Πατρίδας. Εμείς δεν σκεφτόμαστε κατ' αυτόν τον τρόπο και επιμένουμε σε αυτά τα οποία προεκλογικά εξαγγείλαμε και στα οποία θα μείνουμε σταθεροί.

Δεν ισχύει επίσης το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι εάν εφαρμόσουν όλα όσα προεκλογικά υποσχέθηκαν πρόκειται να καταστραφεί ο λαός. Επιτέλους, ο λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Με τις εκλογές ανέλαβε την ευθύνη του για ρήξη και σύγκρουση με τους δανειστές, για λογιστικό έλεγχο του χρέους, για να μάθουμε επιτέλους ποιοι έχουν κλέψει σ' αυτόν τον τόπο, ποιοι καταχράστηκαν αυτά τα τεράστια ποσά και οδήγησαν την Πατρίδα στη σημερινή κατάσταση.

Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στις γραμμές της τις οποίες διαχρονικά είχε σαν οδηγό της: Πλήρης και ολοκληρωτική καταγγελία του Μνημονίου. Κατάργηση της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, η οποία καθιστά την Ελλάδα ένα όχι ανεξάρτητο κράτος. Θέλουμε ένα εθνικό κράτος και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει με τίποτε. Η Χρυσή Αυγή έχει σταθερή και συνεπή γραμμή σε όλα τα εθνικά θέματα. Πιστεύει ότι εάν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει μια πραγματικά πατριωτική πολιτική, θα πρέπει να καταγγείλει στον ΟΗΕ το casus belli της Τουρκίας και να σταματήσουν όλες αυτές οι προκλήσεις οι οποίες απειλούν άμεσα την εθνική μας κυριαρχία. Η Χρυσή Αυγή επίσης πιστεύει ότι ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο επιβαρύνει εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά την Πατρίδα μας, είναι το πρόβλημα «λαθρομετανάστες». Και σε αυτό το σημείο, βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι απλά ανεπαρκής να το αντιμετωπίσει, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνος.

Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στον αγώνα για μια νέα εθνικιστική Ελλάδα, στον αγώνα για την Χρυσή Αυγή των Ελλήνων

Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

xryshaygh.com

«Το χειροκρότημα» - του Ηλία Κασιδιάρη

«Το χειροκρότημα» - του Ηλία Κασιδιάρη

Την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα (Παρασκευή και 13...), ενημερώθηκα από τα δελτία ειδήσεων, ότι ζητείται για μία ακόμη φορά η άρση της βουλευτικής μου ασυλίας. Το γεγονός είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μου προξένησε μεγάλη εντύπωση, για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί έχω πλέον διψήφιο αριθμό άρσεων ασυλίας, άρα στον λίγο χρόνο που  διαθέτω την βουλευτική ιδιότητα, έχω σπάσει όλα τα ρεκόρ και έχω αναδειχθεί πρωταθλητής σε διώξεις και ποινικές δίκες. Ας σημειωθεί βέβαια, πώς το ποινικό μου μητρώο είναι λευκό, δεν έχω καταδικαστεί ούτε σε μία ώρα φυλάκιση, παρ’ όλο που ζω τους 7 τελευταίους μήνες της ζωής μου – ΠΑΡΑΝΟΜΑ – στη φυλακή. Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό της αθλιότητας του κατεστημένου, που αδυνατεί να αντιμετωπίσει με επιχειρήματα τον πολιτικό μας λόγο και μεταχειρίζεται αλλότρια μέσα για να περιορίσει την εκλογική μας άνοδο.

Δεύτερον, γιατί – όπως προείπα – ζω τους τελευταίους 7 μήνες της ζωής μου στη φυλακή, άρα είναι πρακτικά αδύνατο να έχω διαπράξει κάποιο αδίκημα αυτή την περίοδο, ώστε να ζητείται εκ νέου άρση της ασυλίας μου. Εύλογα λοιπόν αναρωτήθηκα τι συμβαίνει. Μήπως είχα συμμετοχή στην greek mafia που δρούσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού; Μήπως ήμουν μέλος κάποιας συμμορίας από αυτές που βλέπουμε στις αμερικανικές ταινίες με φυλακές (π.χ. aryan brotherhood); Μήπως επιχείρησα απόδραση όπως στην επιτυχημένη σειρά prison break; Τελικώς, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είχε συμβεί...

Στην  πραγματικότητα, κάποιος εισαγγελέας, προφανώς κατόπιν καταγγελίας έμμισθου υβριστή του Λαϊκού Συνδέσμου, ανακάλυψε ένα ακόμη ανύπαρκτο αδίκημα από το απώτατο πολιτικό μου παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα, η μηχανή του χρόνου μας μετέφερε 5 χρόνια πίσω και μας προσγείωσε απότομα στην πολύπαθη συνοικία Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Εκεί οι κάτοικοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκληματικότητα, καθώς το τελευταίο διάστημα είχαν πέσει θύματα απίστευτων επεισοδίων, που κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσαν να συμβούν στην Ελλάδα

Πέρα από το καθιερωμένο πογκρόμ ληστειών, απειλών, εκβιασμών, εμπορίου ναρκωτικών και βίαιων επιθέσεων, η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε όριο. Πάνοπλοι κακοποιοί με καλάσνικοφ είχαν ανοίξει πυρ κατά των κατοίκων και όταν έφτασε στο σημείο διμοιρία ΜΑΤ, ένας κουκουλοφόρος άρχισε να βάλει κατά ριπάς εναντίον της. Αντί να επακολουθήσει εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση και να τσακιστεί ο θύλακας εγκληματικότητας που λυμαινόταν την περιοχή, δεν έγινε απολύτως τίποτα!

Στην ομιλία μου προς τους κατοίκους, αφού κατήγγειλα την παντελή απουσία και την απόλυτη αδιαφορία των Αρχών, τους πρότεινα πράξουν το αυτονόητο. Είπα επί λέξει: «Βγείτε στον δρόμο και διεκδικήστε τα δικαιώματά σας!». Ευτυχώς, σε αυτήν τη χώρα υπάρχει ακόμα ένα Σύνταγμα, το οποίο δίνει στους Έλληνες πολίτες το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο όμως, ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε πώς το δικαίωμα αυτό δεν είναι νόμιμο, αλλά ισοδυναμεί με έγκλημα! Έτσι, με βάση την παραπάνω φράση μου, κατηγορούμαι για το αδίκημα της προτροπής σε τέλεση εγκλήματος. Ίσως τελικά η δημοκρατία και το Σύνταγμα να έχουν οριστικά καταλυθεί στην Ελλάδα και εγώ ο ανόητος να μην μπορώ να το συνειδητοποιήσω...

Τα κανάλια της διαπλοκής, μη μπορώντας να δικαιολογήσουν την απόλυτη καταπάτηση της λογικής, παραποίησαν το περιεχόμενο της δίωξης, αλλά και τα λεγόμενά μου. Έτσι, στο δελτίο της (ακόμα σαμαρικής) ΝΕΡΙΤ αντίκρυσα με έκπληξη το εξής κείμενο: «Κασιδιάρης: Ξεφορτωθείτε τους μετανάστες, τα ανθρώπινα σκουπίδια». Ουδέν ψευδέστερον. Σε κανένα σημείο της ομιλίας μου δεν αναφέρθηκα σε μετανάστες. 

Χρησιμοποίησα τον όρο ανθρώπινα σκουπίδια, όχι με φυλετικό πρόσημο, αλλά αναφερόμενος στους εγκληματίες που διαπράττουν φόνους, ληστείες και βιασμούς σε βάρος των πολιτών. Σημειώστε μία σημαντική λεπτομέρεια. Κατά την διάρκεια της ομιλίας μου, οι κάτοικοι παρέμεναν σχεδόν παγωμένοι. Δεν ήξεραν αν το πρόσωπο που τους μιλάει είναι κάποιος πολιτευτής που διεκδικεί ψήφους ή ένας άνθρωπος που πραγματικά θέλει να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους. Μόλις ανέφερα τις λέξεις:«...ανθρώπινα σκουπίδια, που σας ληστεύουν, σας βιάζουν, σας δολοφονούν» τότε μονομιάς ο πάγος έσπασε. Όλοι κατάλαβαν πως δεν είμασταν εκεί για να τους κοροϊδέψουμε. Όλοι πίστεψαν πώς λέμε την Αλήθεια. Και ξέσπασαν αυθόρμητα σε ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Αυτό ακριβώς το χειροκρότημα πληρώνω και εγώ σήμερα. Αυτή την απόλυτη αποδοχή από τους απλούς πολίτες, που κέρδισε ο αληθής λόγος της Χρυσής Αυγής. Αν οι πολίτες αδιαφορούσαν για τον λόγο μας, αν δεν αποδέχονταν τις πράξεις μας, κανείς δεν θα καταδίωκε την Χρυσή Αυγή, γιατί η Χρυσή Αυγή θα έπαυε να είναι το φόβητρο του ανθελληνικού συστήματος. Όταν είχε ξεσπάσει σάλος στα ΜΜΕ με αφορμή το... νέο ήθος και το καταγγελτικό ύφος που επέβαλε ο Λαϊκός Σύνδεσμος μέσα στη βουλή, ο Νότης Σφακιανάκης (που εκφράζει δημόσια τις σκέψεις του απλού κόσμου) είχε κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον και εύστοχο σχόλιο:

«Η Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή έγινε το φόβητρο γι’ αυτούς που δρούσαν ανεξέλεγκτα. Άκουσα τις ομιλίες του Κασιδιάρη και ήταν κατά πολύ καλύτερος, απόλυτος σε αυτά που έλεγε, χωρίς περικοκλάδες, χωρίς να πηγαίνει λάου-λάου και γύρω-γύρω για να αρέσει. Κατηγορώντας. Λέει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ». 

Λέμε την Αλήθεια και αυτό δεν μας το συγχώρεσε ποτέ το πολιτικό κατεστημένο, που βασίστηκε στην απάτη και το ψέμα. Λέμε την Αλήθεια, ακόμα και σήμερα που ζούμε τη ζωή μας μέσα στις φυλακές τους, διωκόμενοι παράνομα και αντιμετωπίζοντας την πιο άθλια και γελοία σκευωρία της νεότερης Ιστορίας μας. Λέμε την Αλήθεια και αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο, που στο τέλος θα μας αναδείξει Νικητές, στον σκληρό, διαχρονικό Αγώνα για την Ελλάδα και την Ελευθερία. xryshaygh.com

Αφορμή και Αιτία ενός πρωτοφανούς κύματος διώξεων


Αφορμή και Αιτία ενός πρωτοφανούς κύματος διώξεων

Εδώ και κάποιους μήνες στην Ελλάδα, έχει συντελεσθεί μια άνευ προηγουμένου πολιτική και νομική εκτροπή, η οποία αποτελεί την ισχυρότερη απόδειξη της ύπαρξης ενός διαπλεκόμενου (παρα)πολιτικού συστήματος, το οποίο δυστυχώς έχει παρεισφρήσει μέσα στην ίδια τη Δικαιοσύνη.

Σε αρκετές ιστορικές εκτροπές εκτός των αφορμών, οι οποίες παρουσιάζονται, στην κοινή γνώμη, ως τα αίτια πυροδοτήσεως μιας συγκεκριμένης κατάστασης, υπάρχουν και οι αιτίες, οι πραγματικές αιτίες, οι οποίες συνήθως προηγούνται, των αφορμών. Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, εκδηλώθηκε ο περίφημος νόμος «η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα». Ας αρχίσουμε όμως με την αφορμή, το πρόσχημα, το οποίο στάθηκε ικανό να ενεργοποιηθούν όλα τα μέσα, θεμιτά ή αθέμιτα, και όλοι οι παρακρατικοί μηχανισμοί, ώστε να περιθωριοποιήσουν και να πλήξουν δια της ποινικοποιήσεως ένα ολόκληρα νόμιμο πολιτικό Κίνημα, ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, την Τρίτη πολιτική δύναμη, τη Χρυσή Αυγή:

Αφορμή και συλλογική ευθύνη

Ένα μεμονωμένο, καταδικαστέο γεγονός, έγινε αντικείμενο μιας επαίσχυντης πολιτικής εκμετάλλευσης, με αποτέλεσμα να μιλούν για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης». Η έννοια του Δικαίου και η Ηθική Αρχή, που πρέπει να διαπνέει την Δικαιοσύνη, κατακρημνίζονται. Μια αξιόποινη πράξη ενός φυσικού προσώπου, κοινώς το αποτέλεσμα μιας μοιραίας συμπλοκής, ως δια μαγείας αποδόθηκε σε πλήθος άλλων φυσικών προσώπων. 

Δυστυχώς η διολίσθηση σε επίπεδα συλλογικής ευθύνης αποτελεί πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα ζοφερή η οποία έρχεται να μας θυμίσει σκοτεινές εποχές πλήρους απαξίωσης ή ακόμη και ανυπαρξίας αίσθησης του Δικαίου και κατ' επέκταση νομικού πολιτισμού. Ο κοινός φορέας, ο συνδετικός κρίκος, μέσω του οποίου έλαβε σάρκα και οστά η συλλογική ευθύνη, δεν είναι οικονομικό όφελος, δεν είναι η επιδίωξη κατ' εξακολούθηση δήθεν εγκληματικών πράξεων μιας ολιγομελούς οργάνωσης, αλλά ένα ολόκληρο Κίνημα με χιλιάδες υποστηρικτές, ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα! Οι πρωτόγνωρες αυτές μεθοδεύσεις παραβίασαν βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο βούλευμα περιπλέκονται τεχνηέντως η πολιτική δράση με ανυπόστατες κατηγορίες και πράξεις του ΠΚ. Αυτή ακριβώς η «σύνδεση» είναι και το αδύνατο σημείο όλης αυτής της κωμικής έκθεσης ιδεών. Οι σκευωροί προσπαθούν ανεπιτυχώς να ερμηνεύσουν περιστατικά και γεγονότα κατά το δοκούν, να τα συνδέσουν, χωρίς να υφίσταται σχέση αιτίου- αιτιατού, συγκροτώντας έτσι ένα πολυσέλιδο σαθρό κατασκεύασμα, στο οποίο η αναντιστοιχία πραγματικών περιστατικών και θεωρίας, είναι οφθαλμοφανής

Από τα «οπλοστάσια», μέχρι τους «σκοτεινούς» χρηματοδότες διαφαίνεται η γελοιότητα η οποία διέπει ολόκληρη αυτήν την πολιτική σκευωρία. Εφόσον ουσιαστικώς κατέπεσαν ήδη οι δυο αυτές βαρύγδουπες μεν, κούφιες δε, κατηγορίες, στο βούλευμα οι αξιόποινες πράξεις περιορίζονται σε κάποια, περιστατικά τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με πολιτική δράση, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν στοιχειοθετείται σχέση εντολής και φυσικά δεν υφίσταται καθοδήγηση.

Στο περιβόητο άρθρο 187 ΠΚ, περί εγκληματικής οργάνωσης, διαβάζουμε: « Με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται όποιος. επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στα άρθρα.». Πραγματικώς, είναι απορίας άξιον πως θα θεμελιωθεί νομικώς αυτή η «επιδίωξη», όταν αποδίδουν - με στοιχεία που τους διαψεύδουν, αλλά τα αποκρύπτουν- μια τυχαία πράξη συμπλοκής ενός φυσικού προσώπου σε πλήθος άλλων άσχετων με αυτό φυσικών προσώπων; 

Ή πως θα θεμελιωθεί αυτή η «επιδίωξη» όταν χρεώνουν άσχετες πράξεις οπαδών στο κόμμα και σε εκπροσώπους του; Με την ίδια λογική, δηλαδή, οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη τελείται από φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να αναζητείται η κομματική του ταυτότητα και να στοιχειοθετείται σχέση με στελέχη του κόμματος αυτού; Από πότε μια συλλογική οντότητα, ένα πολιτικό κόμμα οφείλει να γνωρίζει τι πράττει ή τι θα πράξει ο κάθε άσχετος φερόμενος ως οπαδός; Και τέλος, από πότε κατηγορείται η ηγεσία ενός κόμματος για τις πράξεις οπαδών του; Είναι εμφανές, ότι η θεμελίωση της «επιδίωξης» αυτής καθίσταται, ήδη, δυσεπίτευκτη από την προδικασία. Στην επ' ακροατηρίου διαδικασία θα καταρριφθεί χωρίς αμφιβολία.

Αιτία

Το θλιβερό αυτό περιστατικό, το οποίο καταδίκασε η Χρυσή Αυγή απεριφράστως εξ' αρχής, και απετέλεσε την αφετηρία όλων αυτών των διώξεων και του αδιάλειπτου πολέμου, ήταν απλώς η αφορμή. Ήταν η αφορμή που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ώστε να βγάλουν από τη μέση ένα Κίνημα το οποίο εξέθετε ανεπανόρθωτα ένα ολόκληρο σύστημα. Και αυτή ακριβώς είναι η αιτία: Η Χρυσή Αυγή αποτέλεσε την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, τον κανόνα που διαπνέει την παγκόσμια πολιτική ιστορία: Όποιος αντιτίθεται σε ένα πολιτικό σύστημα διαπλοκής, το σύστημα αυτό ΔΕΝ τον αντιμετωπίζει με πολιτικούς όρους. Τον «εξαιρεί», τον στοχοποιεί και τον διώκει με ό,τι μέσο διαθέτει.

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα αποτελείται από ανακυκλώσιμα είδη, τα οποία συντηρούν την ισχύουσα καθεστηκυία τάξη. Η Χρυσή Αυγή ήταν αυτή η πολιτική ομάδα η οποία τόλμησε να αποκαλύψει όλο το βρώμικο παρασκήνιο της τάξης αυτής, και να εκθέσει τις πράξεις διαφθοράς, διαπλοκής και εθνικής προδοσίας όλων αυτών που την συναποτελούσαν, στον Ελληνικό λαό. 

Η Χρυσή Αυγή είναι η πολιτική οντότητα που εναντιώθηκε σε αυτήν την κατεστημένη τάξη ανομίας, ξεσκεπάζοντας την διαβόητη πολιτική προδοτική μνημονιακή συμμορία της μεταπολίτευσης. Αυτή είναι η μοναδική Αιτία που διώκεται το Ελληνικό Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής.

Γεώργιος Σύρος, νομικός
xryshaygh.com

Τερτσέτης - Πολυζωίδης: Παντοτινοί “φάροι” της Ελληνικής Δικαιοσύνης


«Ποιος είσαι εσύ ώ επίτροπε που ήρθες στη χώρα μας να μας δικάσεις; Είσαι αλλόεθνος. Και για να είσαι αλλόεθνος δεν μπορεί να είσαι δίκαιος. Δεν μπορείς να δικάσεις Έλληνες».

Ξέρεις να λες Ελλάδα στα ελληνικά, μα τίποτε δε νοιώθεις απ’ ό,τι σπουδαίο, μεγάλο και αιώνιο κρύβει τούτη η λέξη στα σπλάγχνα της.

Κατάλαβες τη θέση του εισαγγελέα σε ελληνικό δικαστήριο αλλά δεν έχεις θέση στην ελληνική δικαιοσύνη Επίτροπε. Είσαι εκτός φύσει και θέσει. Θέλεις να δικάσεις Έλληνες με τον πατριωτισμό του Εγγλέζου.

Ο εθνισμός μας, ώ επίτροπε, είναι θεμελιωμένος στα αίματα οκτακοσίων χιλιάδων Ελλήνων που θυσιάστηκαν εις τον αγώνα. Θα ήταν κατάρα Θεού αν εμείς την ημέρα εκείνη της δίκης το ξεχνούσαμε αυτό».

Με αυτά τα λόγια ο «αιώνιος» Έλληνας δικαστής Γεώργιος Τερτσέτης, άρχισε την αγόρευσή του ως κατηγορούμενος, στο δικαστήριο που παραπέμφθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Αναστάσιο Πολυζωίδη για την απείθειά τους στις διαταγές των ξένων. Των ξένων που ζητούσαν από το δικαστήριο να επιβάλει τη θανατική ποινή στο «Γέρο του Μοριά» και τον Δημήτριο Πλαπούτα, «σε εκείνη τη δίκη».

Εκείνη την ιστορική δίκη, που ξεκίνησε στις 16 Απριλίου του 1834 στο Ναύπλιο, την πρωτεύουσα του νεοσύστατου τότε Ελληνικού Κράτους και έμεινε στην αιωνιότητα για να παραδειγματίζει με το «σκότος» της και να φωτίζει με τα οράματά της το νεότερο Ελληνισμό.

Εκείνη τη δίκη, όπου στο πρόσωπο του Εθνάρχη Κολοκοτρώνη, δικάστηκε και καταδικάστηκε ένα ολόκληρο έθνος. Η ποινή βαριά και την εκτίουμε όλοι μας μέχρι σήμερα: το νεοσύστατο ελληνικό κράτος  έγινε ένα ψευτορωμαίικο που «τρώει τα παιδιά του». Η αληθινή και αιώνια Ελλάδα, έμεινε όνειρο στις καρδιές των νεοσκλαβωμένων Ελλήνων Ένα όνειρο που περιμένει μια νέα αυγή, μια Χρυσή  Αυγή  του Ελληνισμού να το κάνει πραγματικότητα.

Έτσι βγήκε αληθινή η προφητεία του μεγάλου αγίου και εθνομάρτυρα της ρωμιοσύνης Κοσμά του Αιτωλού, ότι στην πορεία προς τη λευτεριά: «…θα έρθει πρώτα ένα ψευτορωμαίικο, να μην το πιστέψετε». Εννοώντας το κράτος που πριν ακόμη γευθεί την ελευθερία του από την τουρκική βαρβαρότητα, επρόκειτο να υποδουλωθεί σε έναν καινούριο, εξ’ ίσου βάρβαρο και τυραννικό αφέντη. Αυτόν που εννοούσε ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης γράφοντας:

«…Παληόφραγκοι, που πέφτουνε σαν όρνια στα ψοφίμια,
εκείνοι πάντα κυνηγοί και πάντα εμείς αγρίμια
Δε νιώθεις πως τους σχαίνομαι! Όλην αυτήν την ψώρα,
οπώρχεται κάθε φορά και μας δαγκάει τη χώρα;»

Έτσι έγινε και πέρασαν οι Έλληνες, απ’ τη μαυρίλα της τουρκοκρατίας και τις προδοσίες των «Νενέκων» που τη στήριζαν, στην «σφαίρα επιρροής» των «συμμάχων της Δύσης». Στο θανατερό δηλαδή αγκάλιασμα της «πεφωτισμένης Εσπερίας» και των νεοραγιάδων συμπατριωτών μας, που οι ξένοι όρισαν για να μας διαφεντεύουν, βάναυσα, τυραννικά και απολύτως παράνομα, όπως τότε.

Ήταν η δίκη στην οποία παραπέμφθηκε ο μέγιστος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, μετά τη «στημένη» (όπως ο ίδιος ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης ομολόγησε αργότερα) από τους Φράγκους και τους Άγγλους, δολοφονία του μεγάλου κυβερνήτη (αλλά φιλορώσου) Ιωάννη Καποδίστρια.

Μια δίκη που αποτέλεσε τη χαριστική βολή στο «σώμα» του ψυχορραγούντος Ελληνισμού. Η τελευταία πράξη του δράματος που έριξε την «αυλαία» του ανελέητου κυνηγητού και της εξόντωσης των ηρώων του ’21, στην οποία προχώρησε η «κυβέρνηση της Ελλάδος» υπό την καθοδήγηση των ξένων «φίλων» μας.

Στόχος συκοφαντιών εκ μέρους των πολιτικών του αντιπάλων ο Κολοκοτρώνης και κυρίως του Ι. Κωλέττη, με τη σύμφωνη γνώμη της βαυαρικής αντιβασιλείας (ο Όθων ήταν ακόμη ανήλικος), φυλακίσθηκε αρχικά για να παραπεμφθεί σε δίκη στη συνέχεια με βαρύτατες κατηγορίες.

Πραγματική αιτία των διώξεων η φιλοκαποδιστριακή του στάση και ο φιλορωσικός του προσανατολισμός. Αμάρτησε γιατί τόλμησε να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να υπάρξει Ελλάδα καλύτερη από αυτή που μας «σέρβιρε» η Δύση. Σήμερα οπωσδήποτε θα χαρακτηριζόταν φασίστας και νεοναζί, όμως τότε δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμη αυτοί οι όροι τεχνητής δαιμονοποίησης των αντιφρονούντων του συστήματος, οπότε αρκέστηκαν στο ίδιο μεν με τα σημερινά κατηγορητήρια, αλλά χωρίς τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Ήθελαν, λέει, να ανατρέψουν τον ανήλικο Όθωνα, και να επιβάλουν τη δική τους καταστροφική τάξη πραγμάτων. Κάτι ας πούμε ανάλογο με αυτό που εννοούσε η Ρένα Δούρου, όταν στριγγλίζοντας υστερικά στη γνωστή τηλεοπτική εκπομπή έλεγε: «… αν έλθει στην εξουσία η Χρυσή Αυγή, θα πάει τη Χώρα πεντακόσια χρόνια πίσω». Βλέπετε οι εποχές αλλάζουν, αλλά οι μεθοδεύσεις και τα επιχειρήματα μένουν πάντα εκπληκτικά αναλλοίωτα.

Ποιες ήταν οι κατηγορίες της αισχρής σκευωρίας;

1. Οι κατηγορούμενοι ήταν αρχηγοί συνωμοσίας που απέβλεπε να προσβάλει την ασφάλεια του κράτους και να καταργήσει το πολίτευμα.
2. Για την παράλυση της εξουσίας παρακίνησαν διάφορους αρχιληστές σε ληστεία.
3. Ενήργησαν μυστικές συνεδριάσεις για την ανατροπή των μελών της αντιβασιλείας.
4. Υπέγραψαν αναφορά προς ξένη δύναμη (Ρωσία) για την κατάργηση της αντιβασιλείας.

Η ποινή για τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα ήταν θανατική εκτέλεση στη λαιμητόμο, εντός 24 ωρών. Στο άκουσμά της ο πρώτος σταυροκοπήθηκε, ο δεύτερος αναλύθηκε σε λυγμούς. Το ακροατήριο έμεινε άναυδο.
«Άδικα σε σκοτώνουν στρατηγέ…», ψιθύρισε στον Κολοκοτρώνη ένα από τα παλικάρια του, που του συμπαραστεκόταν.

Η Ιστορία δεν έγραψε το όνομά του. Όμως κατέγραψε την απάντηση που έδωσε ο αγέρωχος πολέμαρχος: «Γι’ αυτό λυπάσαι; Καλύτερα να σε σκοτώνουν άδικα, παρά δίκαια!».
Πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν ο Αναστάσιος Πολυζωίδης καταγόμενος από το Μελένικο Σερρών, Μακεδόνας.
Μέλη του δικαστηρίου ο εκ Ζακύνθου Γεώργιος Τερτσέτης, ο Δ. Σούτσος, ο Α. Βούλγαρης και ο Φ. Φραγκούλης.

Ο αντιβασιλέας Μάουερ είχε εκ των προτέρων αποφασίσει να πάρει τα κεφάλια των δύο ηρώων. Για την «ευόδωση» των σκοπών του χρησιμοποίησε τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Σχινά και τον εισαγγελέα της έδρας, τον άγγλο Εδουάρδο Μάσoν.
Όταν η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε, ο Πολυζωίδης ως πρόεδρος κάλεσε το δικαστήριο σε διάσκεψη. Ο Μάουερ ήθελε να τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες η διάσκεψη.

Όμως ο Πολυζωίδης είχε σχηματίσει ακλόνητη δικανική πεποίθηση ότι οι κατηγορούμενοι ήταν αθώοι.
Πρώτος λοιπόν πήρε τον λόγο ο Τερτσέτης και μίλησε για την αθωότητα των δύο πολέμαρχων. Ο Σούτσος που ήταν γαμπρός του Σχινά, ψήφισε υπέρ της καταδίκης σε θάνατο. Το ίδιο και οι Βούλγαρης, Φραγκούλης. Μέχρι στα γόνατά τους έπεσαν ο Πολυζωίδης και ο Τερτσέτης για να τους μεταπείσουν.

Οι επίορκοι δικαστές έσπευσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης για να δουν τι θα κάνουν. Αυτός έγινε έξαλλος. Τους διέταξε να επιστρέψουν στην αίθουσα συσκέψεων. Ταυτόχρονα έστειλε αστυνομικούς κλητήρες για να φέρουν πίσω τους δύο αντιρρησίες, που στο μεταξύ είχαν γυρίσει στα σπίτια τους.

Ο Σχινάς συνεννοείται με τον Μάουερ. Σπεύδει με την επίσημη στολή του στο δικαστήριο και διατάσσει τους δύο διαφωνούντες να υπογράψουν τη θανατική καταδίκη.
«Εν ονόματι του βασιλέως σας διατάσσω να υπογράψετε την απόφαση», φωνάζει.
«Προτιμώ να μου κόψετε το χέρι!», απαντά ο Πολυζωίδης.
«Δεν θα με έχετε συνεργό στον φόνο δύο αθώων ανθρώπων», λέει ψύχραιμα ο Τερτσέτης».

Έξαλλος ο υπουργός Δικαιοσύνης παραγγέλλει στους αστυνομικούς κλητήρες να χρησιμοποιήσουν τις ξιφολόγχες για να σύρουν τους δύο νομικούς στην αίθουσα του δικαστηρίου. Οι χωροφύλακες εκτελούν την εντολή, τους χτυπούν, τους σκίζουν τα ρούχα.
Την απόφαση διάβασε ο Σούτσος, ενώ ο Πολυζωίδης κρατούσε το κεφάλι του ανάμεσα στις παλάμες του.

Η απόφαση προκάλεσε μεγάλο σάλο. Λίγες ώρες αργότερα η βαυαρική αντιβασιλεία, μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια υποχρεώθηκε να μετατρέψει την ποινή σε είκοσι χρόνια κάθειρξη. Ένα χρόνο μετά  ο Όθωνας με  την ενηλικίωσή του, τους έδωσε χάρη.
Στα απομνημονεύματά του, που διηγήθηκε στον Τερτσέτη ο Κολοκοτρώνης, αναφέρει με πόνο:

«Μ’ έβαλαν εννέα μήνες φυλάκιση, χωρίς να βλέπω κανέναν εκτός από τον δεσμοφύλακά μου. Δεν ήξερα τόσους μήνες τι γίνεται έξω, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, ποιον άλλον έχουν φυλακισμένο. Δεν ήξερα γιατί μ’ έχουν φυλακισμένο. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο να φτιάξουν ψευδομάρτυρες».

Ο δικαστής λοιπόν Γεώργιος Τερτσέτης, ένας μορφωμένος και νομομαθής «ποπολάρος» από τη Ζάκυνθο, μέλος της Φιλικής Εταιρίας, που πολέμησε εθελοντικά εναντίον των τούρκων στις μάχες της Ρούμελης επί Καποδίστρια, προσωπικός φίλος του Διονυσίου Σολωμού και του Μάρκου Μπότσαρη˙ και ο ψυχωμένος Μακεδόνας Αναστάσιος Πολυζωίδης, Πρόεδρος του πενταμελούς δικαστηρίου, από το Μελένικο Σερρών, που κι αυτός είχε πολεμήσει σκληρά εναντίον των τούρκων πολιορκητών του Μεσολογγίου, επέπρωτο να σώσουν την τιμή  και την υπόληψη της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Οι δυο άτεγκτοι δικαστές, ήταν άνθρωποι που από πολιτικής σκοπιάς αποδεδειγμένα άνηκαν σε άλλο χώρο από τον Κολοκοτρώνη, αφού ήταν φιλοβασιλικοί, δεν ήταν φιλορώσοι και διαφωνούσαν με τον Καποδίστρια. Δεν εννοούσαν όμως σε καμιά περίπτωση να χρησιμοποιήσουν τη θέση τους για να υπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες. 

Αυτοί λοιπόν οι δυο άνθρωποι, οι οποίοι ασφαλώς δεν ήταν οπαδοί του «πολιτικά εφικτού», αλλά του «ανέφικτου», οι οποίοι υπήρξαν δυο ρομαντικοί  οραματιστές που έβαλαν στόχο της ζωής τους να «φυλάγουν Θερμοπύλες», έμελλε να σώσουν όχι μόνο την τιμή της Δικαιοσύνη, αλλά και τη ζωή του μεγάλου ήρωα, που μαζί με τον Μέγα Αλέξανδρο, έχουν καταχωρισθεί στην συνείδηση του έθνους ως οι μέγιστοι των Ελλήνων.

Όσο απίστευτο όμως κι αν ακούγεται, βρέθηκαν Έλληνες το γένος και όχι αλλοεθνείς όπως ο Εδουάρδος Μάσον, να ευθυγραμμιστούν με τις εντολές ξένων και να επιδιώξουν μανιασμένα το θάνατο του μεγάλου ήρωα, με τις άθλιες αυτές κατηγορίες και με ψευδομάρτυρες. Ας τους ακολουθεί το αιώνιο ανάθεμα κι ας μείνουν οι δακτυλοδεικτούμενοι  προδότες της ιστορίας.

Όμως δυστυχώς το αποτέλεσμα της εσχάτης προδοσίας που διέπραξαν συνεχίζει να παραμένει ενεργό. Το  ψευτορωμαίικο που θεμελιώθηκε με τη δική τους ελεεινή συνδρομή συνεχίζει να ταλανίζει τον Ελληνισμό ακόμη και σήμερα. Συνεχίζει να διαιωνίζει την ξένη κυριαρχία και κατοχή στον τόπο μας, με την «παρέλαση» των νεο-νενέκων στις πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων και των κυβερνήσεων της χώρας μας να υπηρετούν τους απογόνους των αφεντικών της Δύσης.

Για μια ακόμη φορά τα φαντάσματα των Μάουερ – Σχινά – Μάσον ξαναζωντανεύουν στα πρόσωπα των σημερινών θεσμικών τους απογόνων και ξαναχτυπούν με τον ίδιο ανίερο και προδοτικό για το έθνος τρόπο τη φωνή του εθνικισμού και τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους του.

Είναι χρέος τιμής προς τους ήρωες που πότισαν την ελληνική γη με το αίμα τους, όχι απλώς να κρατήσουμε γερά στα χέρια μας τη «σκυτάλη» της ιστορίας που μας παρέδωσαν, αλλά να κάνουμε πράξη σήμερα αυτό που δεν κατόρθωσαν αυτοί τότε, γιατί τους εμπόδισαν τα «θηρία» της εποχής: να αποτινάξουμε από πάνω μας τη γάγγραινα της δουλείας και να ξανακάνουμε το ψευτορωμαίικο, την  Ελλάδα των ονείρων μας που τόσες γενιές Ελλήνων οραματίστηκαν.

Σπουδαία παρακαταθήκη, αλλά και κληρονομιά βαριά σαν κατάρα αφήνει το πνεύμα και το έργο των δυο «αιώνιων» δικαστών Τερτσέτη και Πολυζωίδη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ας εμπνευστούν από τον ηρωισμό τους, ας παραδειγματισθούν κι ας πάρουν θάρρος από την ιστορική τους δικαίωση οι σημερινοί δικαστές. Είναι πραγματικά μεγάλο το φορτίο που πρέπει να σηκώσουν, αλλά η μοίρα το έφερε να υπερασπιστούν όχι μόνον το ιερό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στη δίκαιη και ίση μεταχείριση, αλλά την τύχη, την τιμή και την υπόληψη ολόκληρου του Έθνους.

Μπορούν να είναι βέβαιοι ότι αν τιμήσουν τον όρκο τους, όλοι οι έντιμοι Έλληνες θα εκτιμήσουν τον ηρωισμό τους και οι μέλλουσες γενιές θα τους ευγνωμονούν.
Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω στη μνήμη των παντοτινών «φάρων» της ελληνικής δικαιοσύνης, αλλά και τους άξιους σημερινούς συνεχιστές του έργου τους, που ακράδαντα πιστεύω ότι υπάρχουν και σύντομα θα αναδειχθούν, είναι να τους αφιερώσω ταπεινά λίγους στίχους από τον Κωνσταντίνο Καβάφη:

Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των
ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
ποτέ από το χρέος μη κινούντες˙
δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις,
αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία˙
γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι ότανείναι πτωχοί, παλ’ εις μικρόν γενναίοι,
πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε˙
πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
και περισσότερη τιμή τους πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

Διαβάστε αυτό και άλλα πολλά στο 8ο τεύχος του περιοδικού "Μαίανδρος" που κυκλοφορεί


xryshaygh.com


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 899377679196258080

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item