Widgets

Μνήμη Μίκη Μάντακα 2015: Παρών!


Κάθε χρόνο, στις 28 Φεβρουαρίου, η καρδιά της Εθνικιστικής Ευρώπης χτυπάει στην πλατεία Risorgimento στη Ρώμη, καθώς αυτή τη μέρα, χιλιάδες Εθνικιστές απ’ όλες τις άκρες της Ευρώπης συρρέουν στον τόπο της θυσίας του Μίκη Μάντακα για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Έλληνα φοιτητή που έπεσε δολοφονημένος από τις σφαίρες των κομμουνιστών το 1975 αλλά και για να φωνάξουν κατάμουτρα στους φονιάδες του: «Σκοτώσατε τον άνθρωπο, όχι την ιδέα».

Μνήμη Μίκη Μάντακα 2015: Παρών!

Η φετινή εκδήλωση μνήμης ήταν διαφορετική. Φέτος κλείνουν σαράντα χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Μίκη, εκείνο το απόγευμα της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 1975. Σαράντα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων οι Ευρωπαίοι συναγωνιστές του δεν τον ξέχασαν και το σύστημα δεν κατάφερε να σβήσει τη μνήμη του.


Ξημερώνοντας Σάββατο, τη μέρα της εκδήλωσης, η πλατεία Risorgimento, που άτυπα ονομάζεται «Piazza Mantakas» γέμισε από συνθήματα και επιγραφές που θύμιζαν την Θυσία. Αξιοσημείωτο είναι πως οι διάφορες αφίσες που είχαν γεμίσει την πόλη και ενημέρωναν τον κόσμο για την πορεία του Σαββάτου, καθώς κι αυτές που έγραφαν «Mikis Vive» (Ο Μίκης ζει), παρέμειναν ανέγγιχτες από βέβηλα χέρια.


Η πορεία που οργανώθηκε από τους Ευρωπαίους συναγωνιστές του, ξεκίνησε στις 6 η ώρα το απόγευμα του Σαββάτου, από την πλατεία Cola di Rienzo, για να καταλήξει στην πλατεία Risorgimento, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά, μπροστά από τα ιστορικά γραφεία του MSI, στην οδό Ottaviano 9. Μπροστά, δύο συναγωνιστές κρατούν το πορτραίτο του Μίκη Μάντακα ενώ ακολουθούν δύο σημαίες: Η ελληνική, προς τιμή του Έλληνα φοιτητή και η σημαία με τα παραδοσιακά χρώματα της Ευρώπης: Κόκκινο, άσπρο, μαύρο. Κομματικές σημαίες δεν επιτρέπονται γιατί η εκδήλωση δεν είναι κομματική.


Είναι εκδήλωση του ευρωπαϊκού Εθνικισμού, εκδήλωση του ελεύθερου πνεύματος· αυτού που σκέφτεται, κρίνει, αντιδρά, μάχεται…  Και πίσω οι χιλιάδες Εθνικιστές με το μοναδικό πανό της πορείας να δίνει το νόημα αυτής της εκδήλωσης: «IL TUO RICORDO NON PERMETTE RESA» - Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ.


Η πορεία αργή, σιωπηλή, με απόλυτη τάξη και κατάνυξη. Οι δάδες στα χέρια των Ευρωπαίων Εθνικιστών δημιουργούν μια μεταφυσική ατμόσφαιρα και οι περαστικοί δεν μπορούν να μην σταθούν εκστατικοί, συνεπαρμένοι απ’ αυτό που έβλεπαν. Ιταλοί, Έλληνες, Βέλγοι, Γερμανοί, Ισπανοί, Ούγγροι… άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ευρώπης, που τους ενώνει ο κοινός Σκοπός, ο κοινός Αγώνας και η Ιδέα περπατούν πλάι-πλάι σ’ αυτήν την πορεία μνήμης.


Καθώς η πορεία πλησιάζει στο μνημείο του Μίκη Μάντακα, ένα σύνθημα δονεί την ατμόσφαιρα και επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά από τους χιλιάδες Εθνικιστές, κάθε φορά και πιο δυνατά: «Contro il sistema la gioventù si scaglia. Boia chi molla è il grido di battaglia!». Είναι η στιγμή της κορύφωσης της πορείας. Οι χιλιάδες Εθνικιστές παίρνουν τη θέση τους γύρω από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Έλληνας Εθνικιστής πριν σαράντα χρόνια. Απόλυτη σιωπή! Ο υπεύθυνος της τελετής φωνάζει: «Camerata Mantakas» και μια κραυγή από χιλιάδες στόματα, βγαλμένη από χιλιάδες καρδιές, δονεί την ατμόσφαιρα, ταξιδεύει στον αέρα και στους δρόμους της νυχτερινής Ρώμης: «Presente!»


Μια κραυγή  που φτάνει μέχρι τα Ηλύσια Πεδία, εκεί που αναπαύονται οι ήρωες, όπως ο Μίκης Μάντακας, ο Γιώργος Φουντούλης και ο Μάνος Καπελώνης.
Μια κραυγή που θυμίζει σε όλους πως οι ήρωες είναι πάντα εδώ, γιατί οι ήρωες δεν πεθαίνουν.

Μια κραυγή που είναι συνάμα και υπόσχεση: Πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες διώξεις κι αν υποστούμε, εμείς, οι Εθνικιστές της Ευρώπης, στις 28 Φεβρουαρίου θα βρισκόμαστε στη Ρώμη και την 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα, για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας ήρωες. 
Όχι για να κλάψουμε γι’ αυτούς αλλά για να απαιτήσουμε δικαίωση, για να γεμίσουμε τις καρδιές μας από το μεγαλείο της θυσίας τους και να τους διαβεβαιώσουμε πως ο Αγώνας για τον οποίο έπεσαν, συνεχίζεται απ’ όλους μας κάθε μέρα και πιο σκληρός, πιο ανυποχώρητος, πιο πεισματικός. Μέχρι την τελική Νίκη!


Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης

Μίκης Μάντακας: «Ζει και Μάχεται!»


O Μίκης Μάντακας ήταν ένας Έλληνας φοιτητής που δολοφονήθηκε από Ιταλούς αναρχικούς σε ηλικία 22 ετών επειδή δεν έκρυβε πως ήταν Έλληνας Εθνικιστής.

Ο Μίκης Μάντακας γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στου Παπάγου και ήταν γιός του αποστρατευμένου υποστράτηγου Νίκου Μάντακα και σε ηλικία 18 ετών πήγε στη κοινωνικοπολιτικά ταραγμένη Ιταλία να σπουδάσει Ιατρική. Η Ιταλία την εποχή εκείνη αναταρασσόταν από βίαιες συγκρούσεις στα Πανεπιστήμια ανάμεσα σε αντιμαχόμενες πολιτικά παρατάξεις, οι διαδηλώσεις ήταν καθημερινές σε όλη την Ιταλία, οι απεργίες τότε παραλύουν τη χώρα, οι κυβερνήσεις δείχνουν αδύναμες να αντιδράσουν, η διαφθορά διαχέεται σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της Ιταλίας, η μαφία εισέρχεται σε όλες σχεδόν τις οικονομικές δραστηριότητες, οι πολιτικοί ηγέτες δείχνουν ανίκανοι στην Ιταλική κοινή γνώμη, ο Κ.Κ. Ιταλίας με ηγέτη τον Ενρίκο Μπερλινγκουέρ προπαγανδίζοντας έναν κομμουνισμό με ανθρώπινο προσωπείο σκαρφαλώνει στο 35% και διεκδικεί την εξουσία ώστε να γίνει η Ιταλία το πρώτο κομμουνιστικό κράτος της Δύσης με εκλογές. Η μόνη δύναμη που αντιστέκεται στην εξαρθρωμένη Ιταλία είναι το MSI στο κοινοβούλιο και η νεολαία του στα Πανεπιστήμια.

Στις 16 Απριλίου του 1974 εξωκοινοβουλευτικοί και αναρχικοί πυρπολούν την οικία του Γραμματέα του ΜSI (Movimento Sociale Italiano, του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος που εκφράζει τον Ιταλικό Εθνικισμό), καίγοντας ζωντανά τα δύο του παιδιά, τον 23χρονο Stefano και τον οκτάχρονο Virgilio.

Συλλαμβάνονται και όταν αρχίζει η δίκη, η αστυνομία έχει περικυκλώσει το κτίριο και οι κομμουνιστές  οργανώνονται σε πυκνές ομάδες κρούσης. Ο αριστερός τύπος μέσω της εφημερίδος "Unita" και της ακροαριστερής "Αutonomia Operaia" οργανώνουν κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, οι διαδηλωτές αποθρασύνονται, ζητούν απελευθέρωση των δολοφόνων με σύνθημα "Lollo libero", (Lolo ήταν το υποκοριστικό του δολοφόνου) οδομαχίες διαρκούν για μέρες και τη τέταρτη μέρα της δίκης πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας του  MSI καταγγέλλει την αδράνεια της κυβέρνησης για τα επεισόδια. Από την άλλη πλευρά οι αριστεροί θεωρούν την συγκέντρωση φασιστική πρόκληση.

Αρχίζουν συμπλοκές έξω από το δικαστήριο πέφτουν πυροβολισμοί, έξω από το δικαστήριο τραυματίζεται ένας πολίτης από σφαίρα και ένας δημοσιογράφος από τούβλο. Στην αίθουσα εκείνη τη μέρα βρίσκεται ο Μιχάλης Μάντακας παρακολουθώντας τη δίκη μαζί με άλλα μέλη του κοινωνικού Κινήματος. Το μεσημέρι το δικαστήριο διακόπτει, οι εθνικιστές οργανώνονται για να βγουν και αποφασίζουν να συγκεντρωθούν στα τοπικά γραφεία του κόμματος όπου και το καταφέρνουν διαφεύγοντας από τον κλοιό με αυτοκίνητο. Εκεί, στα κομματικά γραφεία καταφθάνουν ακροαριστεροί και οι οποίοι προσπαθούν να εισβάλουν στο κτίριο και ο διάδρομος πίσω από την κεντρική είσοδο τυλίγεται στις φλόγες από βόμβες μολότοφ που τους εκσφενδονίζουνε λίγοι αριθμητικά συναγωνιστές που βρίσκονται στο κτίριο αποφασίζουν να το εγκαταλείψουν από μια μικρή διπλανή πόρτα. Μόλις τους βλέπουν οι ακροαριστεροί αναρχοκομμουνιστές αρχίζουν καταιγιστικοί πυροβολισμοί.

Μια από τις σφαίρες διαπερνά το κρανίο του Μιχάλη και σφηνώνεται εσωτερικά του δεξιού κροτάφου του. Ο Μίκης χάνει τις αισθήσεις του, είναι όμως ακόμη ζωντανός. Τον μεταφέρουν στα χέρια πάλι πίσω μέσα στα γραφεία και αναμένουν ενισχύσεις. Η αστυνομία απλός και απλώς θεατής. Αργότερα στο χειρουργείο ο Μίκης Μάντακας αφήνει την τελευταία του πνοή. Πεθαίνει. Ο δολοφόνος του είναι ο Αlvaro Lojacono μέλος των Ιταλών Κομμουνιστών και αργότερα των Ερυθρών Ταξιαρχιών που γι' αυτό του το έγκλημα καταδικάζεται το 1981 σε ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Ο Μίκης Μάντακας λοιπόν, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Ρώμη και σωριάστηκε στην οδό Ottaviano 9 διαμαρτυρόμενος για τη στυγνή ανθρωποκτονία από τους ακροαριστερούς των δύο παιδιών του Ιταλού εθνικιστή πολιτικού που τα έκαψαν ζωντανά οι αναρχοκομμουνιστές λίγες μέρες πριν. Υπόδικοι ήσαν οι  Lollo, Clavo και Grillo. Ο Lollo μετά την έκτιση μέρους της ποινής του κατέφυγε στη Βραζιλία, ο Grillo κατέφυγε στη Νικαράγουα και ο Marino Clavo κρύβεται...

Κάθε χρόνο Ιταλοί που δεν θέλουν να ξεχνούν τα εγκλήματα, στις 28 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνονται στη πλατεία που πήρε πλέον το όνομα «Πλατεία Μίκη Μάντακα» και σε απόλυτη σιγή εκφωνούν το όνομά του και όταν ακούγεται το όνομα MIKIS MANTAKAS, ακούγεται από όλους ένα ανατριχιαστικό, υπερήφανο, 
ΜΙKIS MANTAKAS - PRESENTE!

ΜΑ.Τ.

Όλα αυτά, θα έλεγε κάποιος, ανήκουν στο παρελθόν και ίσως είναι λίγο υπερβολικά. Ισχύει όμως αυτό; Στην Ελλάδα του 2015 και έξι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου βρίσκονται ακόμη στην φυλακή χωρίς καμία κατηγορία, ενώ την ίδια ώρα οι αριστεροί τρομοκράτες και τα γαλαζοπράσινα λαμόγια κυκλοφορούν ελεύθεροι. Από την 1η Νοεμβρίου του 2013 και ύστερα αποδεικνύεται ότι τα παραπάνω περιγραφόμενα, γύρω από τα λεγόμενα χρόνια του Μολυβιού, δεν είναι καθόλου παρελθόν και καθόλου ανεπίκαιρα. Αριστεροί τρομοκράτες από αυτούς που κατά καιρούς αφήνονταν ελεύθεροι από τον Δένδια, είτε αυτός ήταν στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ, είτε ήταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δολοφόνησαν εμπρός από τα γραφεία της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων της Χρυσής Αυγής δύο Χρυσαυγίτες.


Ο Γιώργος Φουντούλης και ο Μανώλης Καπελώνης δολοφονούνται στο Νέο Ηράκλειο από τρομοκράτες που ακόμη αναζητούνται, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης. Από ότι φαίνεται η αστυνομία είναι εξαιρετικώς απασχολημένη με τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης εναντίον της Χρυσής Αυγής, ώστε να ασχοληθούν με την τρομοκρατία, ιδιαιτέρως όταν αυτή συμφωνεί και προωθεί τους σκοπούς της συγκυβέρνησης εναντίον της Χρυσής Αυγής. ΠΗΓΗΜΙΚΗΣ ΜΑΝΤΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝ – ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ – 
ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ


Στις 28 Φεβρουαρίου του 1975, ένας Έλληνας φοιτητής στη Ρώμη έχασε τη ζωή του χτυπημένος από τις σφαίρες του διχασμού και της μισαλλοδοξίας. Το όνομα του ήταν Μιχάλης Μάντακας, Μίκης όπως τον φώναζαν φίλοι και συναγωνιστές του, και το αίτιο της δολοφονίας ήταν πως υπήρξε Εθνικιστής. Ένας μαχητής της Εθνικής Ιδέας, της ενότητας δηλαδή της Εθνικής Κοινότητος και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Η μαύρη εκείνη περίοδος στη γειτονική μας Ιταλία είναι γνωστή ως τα χρόνια του μολυβιού. Πολιτική διαφθορά παντού, ιδεολογική τρομοκρατία από την αριστερά, συγκρούσεις σε πανεπιστήμια και κοινωνία, αίμα πολύ. Η ψευτοδημοκρατία διερχόταν βαθύτατη κρίση συμπαρασύροντας στον βούρκο της μια ολόκληρη χώρα, με έναν λαό να ζητάει επίμονα κάθαρση και λαϊκή κυριαρχία. Γνωστά συμπτώματα που τα ζούμε έντονα και επαναλαμβανόμενα στην Μεγάλη Μας Πατρίδα Ελλάδα. 

Οι εγκληματικές οργανώσεις του ιταλικού κατοχικού καθεστώτος κυριαρχούσαν παντού. Από τη μαφία έως το παρακράτος και μέσα στο κοινοβούλιο. Όμως η Αριστερά διαχρονικά προστατεύει τους εχθρούς του Έθνους επιτιθέμενη στους υπερασπιστές του. 

Ο Μίκης δραστηριοποιείτο στο Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα όσο καιρό βρισκόταν στην Ιταλία για τις σπουδές του. Ο Εθνικισμός του, το έντονο πατριωτισμό συναίσθημα, οι αξίες που είχε πάρει από την Ελλάδα και το σπίτι του, είχαν δημιουργήσει μέσα του έναν καθαρά προσωπικό τρόπο ζωής και σκέψης. 

Η αδικία και το χάλασμα ενός λαού τον έβρισκε καθολικά αντίθετο. Κι όταν οι Ιταλοί Αριστεροί, παρόλο που διέθεταν κοινοβουλευτική παρουσία, προέβησαν σε ωμότητες, ο Μίκης δήλωσε το αιώνιο και ισόβιο παρών του. 

Όλα ξεκίνησαν ως γνωστό στους καλώς γνωρίζοντες, όταν αριστεροί παρακρατικοί πυρπόλησαν το σπίτι του Γενικού Γραμματέα του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος – Movimento Sociale Italiano – και έκαψαν ζωντανά τα δύο του παιδιά. Η Αριστερά ήταν δυνατή σε ποσοστά. Όμως εξίσου δυνατό και συνεχώς ανερχόμενο ήταν το Ιταλικό Εθνικιστικό Κίνημα. Και έτσι το Σύστημα διέταξε χαλασμό, διαίρεση και αποδυνάμωση. 

Δεν ήταν το πρώτο αίμα. Και δεν θα γινόταν πρώτη φορά δίκη. Οι ένοχοι πάντα γνωστοί. Φυλακές και φυγαδεύσεις και πάσα γνωστή μεθοδολογία. Στο δικαστήριο εκείνο ο Μίκης Μάντακας ήταν παρών μαζί με άλλους συναγωνιστές του. Από έξω διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες των Εθνικιστών, αντισυγκεντρώσεις των αριστερών, κλήσεις θράσους για απελευθέρωση του δολοφόνου, πυροβολισμοί και τραυματισμοί. 

Κάποια στιγμή οι Εθνικιστές, σε μια διακοπή του δικαστηρίου, αποφασίζουν να μεταβούν οργανωμένα στα τοπικά κομματικά γραφεία της Ρώμης. Εκεί μαζεύονται ολιγάριθμοι μακελάρηδες και αρχίζουν να πετούν τις αγαπημένες τους βόμβες μολότοφ, προσπαθώντας να μπουν στο κτήριο. 

Οι Εθνικιστές επιχειρούν να βγουν από μια πλαϊνή πόρτα για να διασφαλίσουν αυτό που μισούν οι εχθροί τους, το ιερό αγαθό της ζωής τους. Πέφτουν σε βάρος πυκνοί πυροβολισμοί και μια σφαίρα βρίσκει τον Μίκη στο κεφάλι. Οι συναγωνιστές τον θέτουν πάλι μέσα στο κτήριο. Λίγο αργότερα στο νοσοκομείο χάνει τη ζωή του. 

Ο δολοφόνος και πάλι γνωστός. Και οι παρωδίες του Συστήματος πάλι οι ίδιες. Έκτοτε οι Ιταλοί και οι Έλληνες Εθνικιστές τιμούν πάντοτε τον Μίκη Μάντακα στην πλατεία όπου έπεσε για την Εθνική Ιδέα. Μια πλατεία που έχει πάρει το όνομα του νεαρού, 22 μόλις χρονών, Έλληνα Εθνικιστή. Αναφωνούν με στεντόρεια σε ένα ευλαβικό κλίμα το Μίκης Μάντακας Παρών – Mikis Mantakas Presente!!! 

Έχουν παύσει οι σχεδιασμοί και οι μεθοδεύσεις σε βάρος έθνους και λαού να υφίστανται; Οι δολοφονίες και οι διώξεις έως τις μέρες μας δείχνουν πως όχι. Το ελληνικό αίμα χύθηκε πριν λίγο καιρό στο όνομα των Φουντούλη και Καπελώνη. Όμως το Ελληνικό Έθνος λιμοκτονεί. Οι Έλληνες φτωχοποιούνται και αυτοκτονούν ή σκέφτονται που να πάνε να ζήσουν. 

Κι όμως το Ελληνικό Έθνος θα ζήσει, θα μείνει ενωμένο, θα ανταριάσει και θα ελευθερωθεί. Το Αίμα των Ηρώων του Γένους οδηγεί την νέα γέννα στο δρόμο του Ιερού Χρέους και της Φυλής. Η καλύτερη Τιμή και Δικαιοσύνη στις Θυσίες είναι η ισχυρή μνημοσύνη και ο διαρκής εθνικιστικός αγώνας για μια Ελλάδα Αυτόβουλη, Δίκαιη, Ισχυρή, Λαϊκή και Εθνικιστική. Σ’ αυτήν την Ελλάδα ο Μίκης και όλοι οι Μάρτυρες της Φυλής Μας είναι Παρόντες και ΑθάνατοιΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8893135427285959096

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item