Widgets

Πλήγηκαν οι Έλληνες από την εισβολή, αλλά βοηθούν τους Τ/"κ"


Το αναφέραμε εκατοντάδες φορές ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και οι Ευρωβουλευτές μας, είναι παντελώς ανύπαρκτοι όσον αφορά την εξωτερική μας πολιτική αλλά και όσα θα έπρεπε να αιτηθούν σε όλα τα διεθνή φόρα.
Δυστυχώς ακόμα μια απόφαση, έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα μας.  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ύψους 1.635.000 ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών στα κατεχόμενα ως παράγοντα κλειδί στην ανάπτυξη μιας κουλτούρας διαλόγου, συμμετοχής στα κοινά και προώθησης των αξιών της ανοχής, της ειρήνης και της ενεργούς συμμετοχής του πολίτη.
Σε ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει πως η πέμπτη κατά σειρά πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στα πλαίσια της «Κυπριακής Κοινωνίας των Πολιτών σε δράση» στοχεύει στην ανάπτυξη μιας πιο δραστήριας κοινωνίας των πολιτών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και  των δράσεών της προς το δημόσιο συμφέρον και στη δημιουργία υποδομής για τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς και την ανάπτυξη έργων προώθησης για την ενίσχυση της δικτύωσης και του συντονισμού ανά κλάδο και της συμμετοχής των πολιτών στο σχεδιασμό και την παρακολούθηση πολιτικής.
Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, οι οποίες για παράδειγμα δραστηριοποιούνται σε θέματα διαφύλαξης ειδικών περιβαλλοντικών προστατευμένων περιοχών και ενδιαιτημάτων ή σε θέματα πάταξης της εμπορίας ανθρώπων, δύνανται να προτείνουν έργα αξίας από 75.000 ευρώ μέχρι 300.000 ευρώ, για διετή ως τριετή περίοδο υλοποίησης.
Αν υπήρχε Κυπριακή Δημοκρατία και Εθνικό Κράτος, θα ενημέρωναν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα όσα έχουν υποστεί οι Έλληνες της Κύπρου με την βίαιη εκδίωξη τους από την γη των πατέρων τους. Και αφού τόσο πολύ νοιάζονται θα έπρεπε να ασκήσουν πιέσεις προς την Τουρκία, για να αποσύρει από την Κύπρο όλα τα στρατεύματα της και τους κουβαλητούς της, που αποτελούν και έγκλημα πολέμου, ενώ θα έπρεπε να ασκήσει πιέσεις προς κατάργηση του ψευδοκράτους και επιστροφή των κατεχομένων εδαφών πίσω στους νόμιμους κατοίκους τους.
Η κοροϊδία εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού θα συνεχίζεται όσο θα έχουμε ηγετίσκους, ανάξιους να αρθρώσουν έστω και μία λέξη υπέρ των νομίμων δικαιωμάτων μας. www.elamcy.com

Μας χρεώνουν ρεύμα για να φωτίζουν την κατοχή...


Το χρέος της Τουρκίας για το ανεξόφλητο ρεύμα προς τα κατεχόμενα ανέρχεται από το 1964 μέχρι και σήμερα στα 271,6 εκατ. χωρίς να περιλαμβάνονται στο ποσό αυτό, το κόστος διανομής και οι τόκοι. Το συνολικό ποσό μαζί με τα έξοδα μεταφοράς και τους τόκους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΑΗΚ, είναι 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ. 
Το 2011 μετά το ατύχημα στο Μαρί υπήρξε Εμπορική Συμφωνία μεταξύ της ΑΗΚ και των Τουρκοκύπριων και ο Ελληνοκύπριος φορολογούμενος πλήρωσε 45 εκατομμύρια ευρώ στους Τουρκοκύπριους και κανείς δεν σκέφτηκε να ζητήσει αυτά τα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστούν οι Τουρκοκύπριοι στην ΑΗΚ. Πρόσφατα η ΑΗΚ ομολόγησε ότι οι Ελληνοκύπριοι πλήρωναν τη διαφορά. Με παρέμβαση της ΡΑΕΚ αποφασίστηκε όπως αυτά τα χρήματα τα λαμβάνει η ΑΗΚ από τα αποθέματα της, δηλαδή βέβαια πάλι από τον Ελληνοκύπριο φορολογούμενο με έμμεσο τρόπο.    
Από την άλλη είναι αδιανόητο η ΑΗΚ να κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα σε άνεργους, σε άπορες οικογένειες, σε λήπτες δημοσίου βοηθήματος κ.ο.κ., όταν καθυστερούν να πληρώσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού τους ρεύματος και να μην γίνεται το ίδιο και για τους Τουρκοκύπριους της Πύλας. Υπάρχει η τεχνική δυνατότητα της αποκοπής του ηλεκτρικού ρεύματος αυτού που δεν πληρώνει στην Πύλα. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η κάλυψη από τα Ηνωμένα Έθνη και την Αστυνομία ώστε να παρέχεται η ασφάλεια στο συνεργείο της ΑΗΚ για να εισέλθει στα υποστατικά των Τουρκοκύπριων και να αποσυνδέσει το ρεύμα. Υπάρχει  ένα πολιτικό ζήτημα ευθύνης της σημερινής Κυβέρνησης που οφείλει να παρέχει αυτή ασφάλεια στην ΑΗΚ, ώστε το συνεργείο της να μπορεί να έχει τη δυνατότητα να κατεβάζει το διακόπτη σε αυτούς που κερδοσκοπούν σε βάρος των Ελληνοκύπριων καταναλωτών.
Δημιουργείται μία κατάσταση με δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους Ελληνοκύπριους και άλλους που ζουν στις ελεύθερες περιοχές και για τους Τουρκοκύπριους που ζουν στην Πύλα. Και δεν μιλάμε για ασήμαντο ποσό. Ένα εκατομμύριο το χρόνο στοιχίζει το ηλεκτρικό ρεύμα που δεν πληρώνουν οι Τουρκοκύπριοι και άλλοι στην Πύλα, ενώ η πραγματική ζημιά για την ΑΗΚ μπορεί να αγγίζει τα δυόμιση εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. 
Πως είναι δυνατόν να επιχορηγείται η Τουρκία με δωρεάν ρεύμα στα κατεχόμενα τη στιγμή που μένουν χωρίς εργασία και δυστυχούν χιλιάδες συμπατριώτες μας και τη στιγμή που μάλιστα που άρχισαν συμπατριώτες μας να ζουν με λάμπες και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της "σωτηρίας" των απατεώνων της Νέας Τάξης της ΕΕ των αγορών και των ημετέρων πρακτόρων τους;;;
Πως είναι δυνατόν να ηλεκτροδοτούνται φυλάκια του κατοχικού στρατού και η σημαία του αίσχους πάνω στον Πενταδάκτυλο;;; 
Η κίνηση αυτή πλήττει και εξευτελίζει το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και δίνει διπλωματικά επιχειρήματα στην Τουρκία και στην Τουρκοκυπριακή πλευρά και αναγνωρίζει και δίνει πολιτική υπόσταση στους κατακτητές.
Γιώργος Χατζηιωάννου
Μέλος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

E.ΛΑ.Μ. 2082670097678739059

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item