Widgets

Τι γίνεται με το μέλλον μας;


Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι η προηγούμενη γενιά δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της νέας γενιάς σε Κύπρο και σε Ελλάδα. Μεγάλοι ηλικιακά άνθρωποι λένε στους νέους ότι η Κύπρος και η Ελλάδα τέλειωσαν, ότι το εξωτερικό είναι η καλύτερη λύση. Είναι όντως η καλύτερη λύση;

Στο εξωτερικό δεν έχει ανεργία, οι λαοί της Ευρώπης δεν υποφέρουν και αυτοί από τους τοκογλύφους και την ανεργία που προκαλείται από την κρίση και την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση μα και από την νόμιμη μετανάστευση; Δεν υποφέρουν και αυτοί από τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας;

Πολλές χιλιάδες Ευρωπαίοι είναι άστεγοι και σιτίζονται από τα σκουπίδια. Τα ίδια συμβαίνουν και σε πολλές πολιτείες της Αμερικής.

Όποιος λοιπόν συμπολίτης μας επιθυμεί μια παρόμοια τύχη μπορεί να φτιάξει τις βαλίτσες του και στο καλό.

Γιατί πρέπει λοιπόν να θεωρούμε το εξωτερικό ως παράδεισο (που δεν είναι) και να μην προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη δική μας πατρίδα για μας αλλά και για τις επερχόμενες γενεές.

Η πολιτικοοικονομική κατάσταση πρέπει να αλλάξει κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Όλοι οι νέοι να εργοδοτούνται και να αμείβονται σύμφωνα με τα προσόντα και την αποδοτικότητα τους. Η υγεία και η παιδεία να είναι προσιτή σε όλους τους πολίτες και να μην είναι προνόμιο μόνο των πλουσίων. Τα πανεπιστήμια να αποκτήσουν Ευρωπαϊκό επίπεδο γνώσης και μόρφωσης και να καταρτίζουν επαγγελματικά τους φοιτητές έτσι ώστε να είναι σωστά εφοδιασμένοι για την αγορά εργασίας αργότερα.

Τα μονοπώλια να σταματήσουν να καταστρέφουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και η αστυνομία σε συνεργασία με το κράτος να πατάξει την φοροδιαφυγή και τους παράνομους αλλοδαπούς, τους οποίους να επαναπροωθήσει στις χώρες τους και να μην τους επιτραπεί ξανά η διέλευση στη χώρα μας.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας συμβουλεύει να εγκαταλείψουμε τη χώρα μας. Το κακό μας θέλουν παρά το καλό μας όσοι μας δίνουν τέτοιες συμβουλές. Απλά θέλουν να φύγουμε για να συνεχίζουν ανενόχλητοι τις ασυδοσίες τους και να βολεύουν τους δικούς τους. Δεν μένουμε εδώ για να ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια το τάδε κόμμα, αλλά μένουμε διότι είμαστε νόμιμοι πολίτες ενός κράτους το οποίο διέπεται από νόμους οι οποίοι υποτίθεται διασφαλίζουν στον πολίτη μια ασφαλή και ποιοτική ζωή.

Πρέπει να εργαστούμε και να ενδιαφερθούμε όλοι για να ανέβει το βιωτικό επίπεδο της χώρας μας. Έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα στην πατρίδα μας ανεξαρτήτου κόμματος ή ιδεολογίας. Κανένα δεν πρέπει να αφήνουμε να μας τα καταπατά ή να μας παραγκωνίζει.

Γνωστός ψυχολόγος ο οποίος αρθρογραφεί σε γνωστό τηλεπεριοδικό παροτρύνει τους αναγνώστες να προσγειωθούν και να αντικρύσουν κατάματα τη σκληρή πραγματικότητα. Αναφέρει ότι οι αλλοδαποί στέλνουν εκατομμύρια ευρώ συνάλλαγμα κάθε χρόνο στις οικογένειες τους στο εξωτερικό, τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες είναι άνεργοι.

Ο ρεαλισμός στην καθημερινότητα λοιπόν μπορεί να μας βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα ψυχολογικά. Ο αγώνας βιολογικής αλλά και εθνικής επιβίωσης θα μας κάνει να ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες.

Τον λόγο τον έχουμε εμείς οι νέοι πρωτίστως. Όχι μόνο λοιπόν στα οικονομικά και κοινωνικά θέματα αλλά και στα εθνικά. Το όραμα μιας νέας Ελλάδας θα μας καθοδηγεί στο δύσκολο αυτό αγώνα. Δεν πρόκειται πλέον για μια ακαθόριστη και ασαφή ιδέα αλλά για την εθνική και βιολογική επιβίωση μας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Ε. Α.Ελλάδα και Κύπρος: Οι εκβιασμοί των εταίρων

Τις τελευταίες μέρες, κι ενώ η Ελλάδα βρισκόταν σε τροχιά Εθνικών εκλογών, ακούσαμε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δια του εκπροσώπου της Μάριο Ντράγκι, προτίθεται να εφαρμόσει για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και παραχώρησης ρευστότητας στις αγορές της Ευρωζώνης. 

Τι σηματοδοτούν οι αποφάσεις του Μ. Ντράγκι και της ΕΚΤ και τι είναι το περίφημο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (ενός προγράμματος «μαμούθ» το οποίο θα φτάνει στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ μηνιαίως) και που αποσκοπεί το «τύπωμα» χρήματος; Πως αναμένεται να επηρεάσει την ευρωπαϊκή οικονομία και την αγορά;

Το ΒΒC με ειδικό άρθρο προσπαθεί με απλά λόγια να εξηγήσει μια αρκετά σύνθετη διαδικασία στην οποία οι ευρωπαίοι επενδύουν τις ελπίδες τους για ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης. Σε αντίθεση με τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ ή της Αγγλίας, η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα ηρνείτο μέχρι σήμερα να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων ή αλλιώς σε αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούν ποσοτική χαλάρωση (QS). Η ιδέα πίσω από τη διαδικασία του περίφημου QS είναι ως εξής: Η κεντρική τράπεζα (εν προκειμένω της ευρωζώνης) αγοράζει κρατικά ομόλογα με χρήματα τα οποία έχει «τυπώσει» ή «δημιουργήσει» ηλεκτρονικά. Με τα «τυπωμένα» χρήματα η κεντρική τράπεζα αγοράζει ομόλογα από επενδυτές όπως τράπεζες ή συνταξιοδοτικά κεφάλαια. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε μείωση των επιτοκίων, ενθαρρύνοντας με τον τρόπο αυτό τις τράπεζες και τα οικονομικά ιδρύματα να διοχετεύσουν χρήμα μέσω δανείων σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Σε ένα πολύ σημαντικό σημείο, το ρίσκο από την αγορά των ομολόγων που εκδίδουν κράτη και θεσμοί της ευρωζώνης θα ανήκει σε μεγάλο βαθμό στις κεντρικές τράπεζες του εκάστοτε κράτους-μέλους. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει «αμοιβαιοποίηση» του επενδυτικού ρίσκου μόλις για το 20% των νέων αγορών δημόσιου χρέους. Το 8% των αγορών θα διακρατείται από την ΕΚΤ. Σημειώνεται πως στις αγορές της η ΕΚΤ δεν θα απολαμβάνει τη θέση του προνομιούχου πιστωτή. Οι αγορές θα γίνονται στη δευτερογενή αγορά και με βάση τη συμμετοχή της κάθε χώρας-μέλους της ευρωζώνης στην Ευρωτράπεζα.

Κατόπιν των εξαγγελιών της ΕΚΤ, άρχισε η συζήτηση για την παραχώρηση ρευστότητας στις αγορές Ελλάδας και Κύπρου, οπότε και οι τόνοι άλλαξαν και έγιναν οι περίφημες δηλώσεις πως "μόνο εφόσον η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ και έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την εκάστοτε αξιολόγηση, θα είναι δυνατή η ένταξη των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ευρωτράπεζας Μάριο Ντράγκι". Όπως αναφέρει μάλιστα μια από τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΚΤ, για χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα "κατά τη διάρκεια αξιολογήσεων η δυνατότητα υπαγωγής (στην ποσοτική χαλάρωση) θα αναστέλλεται και συνεχίζονται μόνον σε περίπτωση θετικής ολοκλήρωσης της αξιολόγησης".

Σαφέστατα και η Κύπρος επηρεάστηκε άμεσα δυσμενώς μέσα από αυτές τις εξαγγελίες. Η θέση των διεθνών εταίρων της Κύπρου ήταν σαφής: θετική αξιολόγηση δεν πρόκειται να υπάρξει και ούτε καν θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις, αν δεν λυθεί το πρόβλημα με την ισχύ του νόμου για τις εκποιήσεις! Τουτέστιν, χωρίς να ψηφιστεί ο νόμος που θα επιτρέπει στις τράπεζες να λεηλατούν αδιάκριτα τους πολίτες, δεν θα πάρετε χρήματα.

Σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχείρησε να συνδέσει τις εκποιήσεις με την αξιοποίηση του προγράμματος Ντράγκι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την παρουσία του Προέδρου στο Νταβός οι ξένοι δανειστές και ειδικότερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ που είχε συνάντηση μαζί του έστειλαν ξεκάθαρα τα εκβιαστικά τους μηνύματα.

Τα "αποκόμματα" του σαθρού πολιτικού συστήματος έσπευσαν να χαιρετήσουν τις απαράδεχτες και προσβλητικές δηλώσεις των ξένων τοκογλύφων, με πρώτο και καλύτερο τον ΔΗΣΥ που δια του εκπροσώπου Τύπου του, Πρόδρομου Προδρόμου, είπε ότι "είναι στο χέρι μας να μη χάσουμε αυτή την ευκαιρία". Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το κυβερνών κόμμα έχει συμπράξει πλήρως με τις πολιτικές που θέλουν να μας επιβάλλουν οι τοκογλύφοι και που μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική εξαθλίωση, υποταγή στα ξένα κέντρα λήψεως αποφάσεων και στην εθνική μας εξόντωση. Ας αποφασίσουν επιτέλους και να το πουν ξεκάθαρα, ποιου τα συμφέροντα υπερασπίζονται, των ξένων ή των Ελλήνων της Κύπρου.

Μαρία Καλογέρη
Αρχιτέκτονας - Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου


Άρθρο που δημοσιεύτηκε στην μηνιαία εφημερίδα "Ελλάς του Νότου".ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 5633345658982343149

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item