Widgets

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ!...Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΕΓΟΝΟΣ!


Οι Έλληνες ψήφισαν άθεο να κυβερνήσει, επειδή έταξε λεφτά –ψίχουλα σε σχέση με τον πραγματικό πλούτο της Ελλάδος- την στιγμή που :

"Όσοι κάτοικοι της Ελλάδος πιστεύουν εις Χριστόν είναι Έλληνες... Όσοι κάτοικοι της Ελλάδος δεν πιστεύουσιν εις Χριστόν είναι μέτοικοι" ....

(Τμήμα Α' της Πρώτης Συνέλευσης της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος ή Οργανισμός του Αρείου Πάγου της Ανατολικής Ελλάδος-15 Νοεμβρίου 1821, Σάλωνα)

“Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί. Και βγήκαν ακόμη να’ ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται.”
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

«Φεύγετε εκ μέσου Βαβυλώνος (=σημερινός αντίχριστος τρόπος ζωής) και ανασώζετε έκαστος την ψυχή αυτού» (Ιερεμ.κη’,6).

«Έξελθε εξ αυτής ο λαός μου, ίνα μη συγκοινωνήσητε ταις αμαρτίαις αυτής και ίνα εκ των πληγών αυτής μη λάβητε» (Αποκαλ.ιη’,4).

***

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ , ΠΩΣ ΕΔΩΣΑΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΑΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ; 


Υπενθυμίζουμε τι είχε πει ο κος Κουράκης :

“Η εγκύκλια εκπαίδευση, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, πρέπει ν’ απεμπλακεί από τον στόχο της «μετάδοσης των γνήσιων στοιχείων της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης», ενώ το μάθημα των θρησκευτικών, με τον σημερινό του ομολογιακό προσανατολισμό, πρέπει ν’ αντικατασταθεί από μάθημα θρησκειολογίας.

Επιπλέον αποτελεί αναγκαιότητα η απαλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Εκκλησίας, ιδιαίτερα δε από κατηχητικές παραεκπαιδευτικές δραστηριότητες που καθιστούν τα σχολεία παραρτήματα ενοριών και υπονομεύουν τη συνύπαρξη παιδιών με διαφορετικές πολιτισμικές παραδόσεις. Κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού και της πρωινής προσευχής στο σχολείο, και όπου αλλού τελείται. Απαγόρευση ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία και σε κάθε άλλο δημόσιο κτήριο”… ! ! ! ! !

ΠΩΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΥΛΟΓΙΑ;;;

Δηλαδή, από την μια δεν ορκίζεται με θρησκευτικό όρκο και από την άλλη πηγαίνει και παίρνει “ευλογία” από τον Ιερώνυμο ! Κι αφού ο Τσίπρας είναι άθεος, τίνος ευλογία πήρε; Μήπως τελικά και μάλιστα αν λάβουμε υπόψιν μας τις οικουμενιστικές κινήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος (παντελώς αντίθετες με την Ορθοδοξία), ο θεός του Ιερώνυμου δεν είναι ο Τριαδικός;;;

Το γεγονός ότι άθεος πήγε και στον κοσμικό πάπα, μήπως δηλώνει τις θέσεις της νέας τάξης για παγκόσμια θρησκεία, η οποία καταργεί την Ορθοδοξία;

Ευχαρίστως να προτείνουμε στους άθεους μερικούς Ορθοδόξους ποιμένες να τους μάθουν τι είναι ο Θεός, τι είναι η Αγάπη ως τρόπος ζωής και όχι μόνο ως θρησκεία. Ίσως τότε αναθεωρήσουν…

***

Από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥ.ΡΙΖ.Α :

“Κατάργηση Αριθμού Αστυνομικής Ταυτότητας, Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, Αριθμού Δημοτολογίου, Αριθμού Φορολογικού Μητρώου, Αριθμού Μητρώου Ανωνύμων Εταιρειών, Αριθμού Φακέλου Α.Ε. κλπ. Αντικατάστασή τους από ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ Αριθμό” = από πρόσωπα εικόνες Τριαδικού Θεού, θα γίνουμε νούμερα εικόνες του θεού του χρήματος (βλέπε Αποκ. Ιωάννη, Κεφάλαιο13ον στίχοι 16 -18).

Πρωτεργάτες αυτού του σχεδίου των ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τον διωγμό θα τον ολοκληρώσει Ο ΑΘΡΗΣΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΡΗΣΚΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.

Ήδη προ 3 μηνών (επί ηγεσίας της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ) ξεκίνησε ο διωγμός του πάτριου με τον σχετικό νόμο που λέει ότι όποια εκκλησία του Πάτριου δεν συγκεντρώνει 300 πιστούς θα περνά σε κατοχή της εκκλησίας του Ιερωνύμου και των αντίχριστων της “ιεράς” συνόδου της παναιρετικής οικουμενιστικής-πανθρησκιακής εκκλησίας τους. Κανείς πολιτικός δεν αντέδρασε σε αυτό… όλοι γαργάρα το θέμα, γιατί απλά ΟΛΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ (βλ. επιταγές Ταλμούδ) !!!

ΚΑΙ εδώ καλούνται οι της ΑΝΕΛ να πάρουν θέση στον νόμο αυτόν και να μας αποδείξουν ότι είναι Έλληνες χριστιανοί και δεν επιθυμούν την δίωξη της Ορθοδοξίας.

Θέλουν τους αλλόθρησκους να υπάρχουν στην Ελλάδα και να σεβόμαστε τα θρησκευτικά "πιστεύω" τους, αλλά τα των Ελλήνων τα διώκουν !!!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ! !

Θέλουν να καταργήσουν το μάθημα των θρησκευτικών, να κατεβάσουν τις εικόνες του Χριστού και της Παναγίας, των Αγίων, να καταργήσουν τις θρησκευτικές εορτές, να βγάλουν τον σταυρό από την σημαία (ήδη εμφανίζονται τέτοιες «ελληνικές» σημαίες σε παρελάσεις, σε φόντο τηλεοπτικών πάνελ και ομιλιών πολιτικών, κ.α.) και όσα άλλα αποτελούν την ιστορία του ελληνικού λαού και όσα επίσης συμβολίζουν το αίμα που έχυσαν οι πρόγονοί μας και οι Άγιοί μας για να είμαστε εμείς ελεύθεροι : αυτούς διάλεξε ο “ελληνικός” λαός = τόσο το μέγεθος της αποστασίας σήμερα προς χάριν του χρήματος ! ! !

Τρίζουν τα κόκκαλα των Αγίων μας, των προγόνων μας, των ηρώων μας και ο λαός ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΥΠΝΟΝ ΒΑΘΥ !!!

π.Αυγουστίνος Καντιώτης (όταν ζούσε):

“Καὶ πάλι ἐδῶ στὴν Ἑλλάδα, ἂν παρουσιαστῇ ἕνας πραγματικὰ πιστὸς Χριστιανός ―τώρα δὲν ὑπάρχει, σᾶς τὸ λέω καθαρά, γιατὶ εἴμαστε ἄξιοι τιμωρίας―, ἂν βρισκόταν ἕνας, καὶ ἔλεγε· «Ἕλληνες, δὲ᾿ θὰ κυβερνήσουμε τὴν Ἑλλάδα μὲ τὸ ἄλφα ἢ βῆτα ἢ γάμμα κόμμα, ἀλλὰ μὲ τὸ Εὐαγγέλιο, (μὲ τοῦτο ποὺ κρατῶ, ποὺ εἶνε σοφία. Δὲν ὑπάρχει ἄλλο. Ὅλα τ᾿ ἄλλα εἶνε βλακεῖες, ἀνοησίες καὶ κουταμάρες)· τὸ Εὐαγγέλιο εἶνε ἡ σοφία καὶ μ᾿ αὐτὸ θὰ κυβερνήσουμε τὴν Ἑλλάδα, πέστε μου, θὰ τὸν ψήφιζαν οἱ Χριστιανοί; Ἐμένα, λοιπόν, νὰ μοῦ τρυπήσετε τὴ μύτη, ἂν ἡ παράταξί του θὰ ἔπαιρνε ἕνα βουλευτὴ στὴν Ἑλλάδα. Τὸ Βαραββᾶ θὰ ἐκλέξουν, διότι εἶνε κουμπάρος τους, διότι τοὺς εὐνοεῖ…, πολλὰ ἄλλα διότι. Δὲ᾿ θέλεις, λαέ, Ἰησοῦν τὸν Ναζωραῖον; Ἔ, ἄφησε τότε νὰ ἐκλέγωνται οἱ Βαραββᾶδες σου καὶ νὰ σὲ κυβερνοῦν οἱ ἀντίχριστοι. Δὲ᾿ θέλω νὰ ἐπεκταθῶ περισσότερο, γιατὶ θὰ νομίσετε ὅτι πολιτικολογῶ. Δὲν ἀνήκω σὲ κανένα κόμμα. Τοὺς ξέρω ὅλους, ἐπὶ τόσα χρόνια. Ξέρω ποιός εἶνε ὁ ἕνας καὶ ποιός εἶνε ὁ ἄλλος. Ποιός ἀπ᾿ αὐτοὺς πατάει στὴν ἐκκλησία; ποιός ἐξομολογεῖται; ποιός κοινωνεῖ; Ὁ ἕνας τραβάει ἀπὸ ᾿δῶ κι ὁ ἄλλος ἀπὸ ᾿κεῖ. Τὸ Εὐαγγέλιο μόνο λύνει τὸ κοινωνικὸ πρόβλημα. Ἡ λύσι τοῦ κοινωνικοῦ προβλήματος εἶνε πάρα πολὺ εὔκολη. Καὶ εἶνε εὔκολη ὄχι μὲ τὸν ἀντίχριστο, ἀλλὰ μὲ τὸ Χριστό.” Πηγή: afypnisiellinwn.blogspot.gr

***

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ! ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ!

ΔΕΥΤΈΡΑ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2015

ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Προεκλογικά κρατήσαμε σιγήν ιχθύος. Για να μη βρεθούμε σε πειρασμό, παίρνοντας θέση υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος, βρεθήκαμε μακρυά από την έδρα μας! Τώρα όμως δεν υπάρχει πρόβλημα. Το δικαίωμα της ελευθέρας εκφράσεως της γνώμης είναι αναφαίρετο και κυρίως αναπαλλοτρίωτο!

Κρίνοντας τα εκλογικά αποτελέσματα θα διατυπώσουμε ελεύθερα την ταπεινή μας γνώμη!


Η άλλοτε χριστιανική Ελλάδα και επισήμως πλέον αποβάλλει τήν χριστιανικήν της ταυτότητα, αποχριστιανίζεται! Αποχριστιανίζεται, δηλ. σταδιακά μεν, αλλά μεθοδικά και με σταθερά βήματα απομα- κρύνεται από τόν δρόμο του αληθινού Θεού! Αρνείται τον χριστιανικόν της χαρακτήρα, αποβάλλει τήν χριστιανικήν της ταυτότητα, αποκόπτει τον εαυτόν της από τον Ιησού Χριστό, τον Σωτήρα του Κόσμου και προβάλλεται πλέον σαν μια Χώρα της αθεΐας! Ναί, σιγά-σιγά οδηγείται πλέον στα μονοπάτια που οδηγούν στο άθεο Κράτος, ή έστω σε ένα θρησκευτικά αχρωμάτιστο Κράτος! Όλα αυτά συμβαίνουν δυστυχώς, δυστυχέστατα, με την ψήφο και την συγκατάθεση του Ελληνικού Λαού! 

Απόδειξη; Το αποτέλεσμα των χθεσινών Βουλευτικών εκλογών. Οι Έλληνες εψήφισαν σαν Πρωθυπουργό της Ελλάδος τον κ. Αλέξη Τσίπρα, δηλ. ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο α) ζει και συζεί με την"συντροφό του", όπως έλεγαν χθές τα ΜΜΕ, καί όχι με τήν "σύζυγό του", δηλ. με μια γυναίκα χωρίς να έχει προηγηθή θρησκευτικός γάμος, β) δέν έχει βαπτίσει τα παιδιά του με το χριστιανικό βάπτισμα καί γ) ως Πρωθυπουργός, με περισσή υπεροψία δε, αρνείται νά δώσει τόν θρησκευτικό Όρκο! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδος! Επομένως μια νέα εποχή αρχίζει στην Ελλάδα μας! Η παραδοσιακά θρησκευόμενη αυτή Χώρα αποβάλλει τον θρησκευτικό της, τον Ορθόδοξο χριστιανικό, χαρακτήρα της!

1. Το πρώτο και μεγάλο βήμα πρός τήν κατεύθυνση αυτή συνετελέσθη από τον Εβραϊκής καταγωγής και προελεύσεως τέως Πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη. Είναι ο άνθρωπος, που αφαίρεσε την αναγραφή του θρησκεύματος από την αστυνομική μας ταυτότητα!

2. Το δεύτερο μεγάλο βήμα πρός την κατεύθυνση της αποβολής του χριστιανικού χαρακτήρα της Χώρας μας συνετελέσθη με την καταπάτηση των κανόνων της Χριστιανικής Ηθικής! Το βήμα αυτό έγινε από τον αλήστου μνήμης Ανδρέα Παπανδρέου! Είχε μεταβή στο Λονδίνο για την προστασία της υγείας του. Εκεί όμως δεν τον συνώδευσε η σύζυγός του κα Μαργαρίτα, δηλ. η νόμιμη Γυναίκα του, αλλά η ερωμένη του Δήμητρα! Από την Μαργαρίτα μέχρι τότε δεν είχε πάρει διαζύγιο! Μετέβη, λοιπόν, στο Λονδίνο, συνοδευόμενος από τήν Δήμητρα, τήν παλλακίδα και ερωτική του σύντροφο! 
Όταν λοιπόν, επέστρεψε στην Ελλάδα, κατερχόμενος την κλίμακα του αεροσκάφους, εντελώς ανερυθρίαστα εκάλεσε την ερωμένη του να "φανερωθή", δηλ. νά εξέλθη μαζί του! Όσοι ενθυμούνται, ο ερωτύλος Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, ευρισκόμενος στη μέση της σκάλας, εγύρισε πρός την πόρτα του αεροσκάφους και τότε με ένα προκλητικό νεύμα και με τήν πρόσκληση "έλα", προσκάλεσε την ερωμένη του Δήμητρα να κατέβη μαζί του την κλίμακα του αεροσκάφους, όλα δε αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια μυριάδων Ελλήνων, οι οποίοι παρακολουθούσαν την σκηνή από τούς δέκτες της τηλεοράσεως. Με τον τρόπο αυτό η Χριστιανική Ηθική πετάχθηκε στο καλάθι των αχρήστων! Εντελώς αδιάντροπα η Χριστιανική Ηθική καταπατήθηκε!

3. Το τρίτο μεγάλο βήμα για το γκρέμισμα της χριστιανικής Ελλάδος συμπληρώνεται σήμερα με την προκλητική προβολή της αθεΐας! Ο νέος Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σήμερα αρνήθηκε να ορκισθή με τον καθιερωμένο τρόπο, με τον χριστιανικό Όρκο! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, δυστυχώς, χωρίς να προβάλλη κάποια επιφύλαξη, χωρίς κάποια αντίδραση, αποδέχθηκε την πρωτόγνωρη απαίτηση του νέου Πρωθυπουργού! Διερωτώμεθα, εάν ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε το δικαίωμα αυτό, καθ΄όσον τό Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 13 παράγραφ. 5 διαλαμβάνει τά εξής: "Ουδείς όρκος επιβάλλεται άνευ νόμου ορίζοντος και τον τύπον αυτού". Ερωτάμε δημοσίως: Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει Νόμος ο οποίος επιτρέπει στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος να δίδει πολιτικό Όρκο; Υπάρχει σχετικό κείμενο; Έθεσε ο ορκιζόμενος την δεξιάν αυτού επί του στήθους;

Εν πάση περιπτώσει εμείς ταπεινά φρονούμε, ότι με τον τρόπο αυτό η έως χθές χριστιανική Ελλάδα, η οποία δια μέσο των αιώνων δοξάσθηκε με την ανάπτυξη του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού, σήμερα στο προσκήνιο της ιστορίας προβάλλει σαν μια Χώρα Αθέων! Κάποτε οι πρόγονοί μας αγωνίζονταν "υπέρ Πίστεως και Πατρίδος"! Σήμερα οι Έλληνες επώλησαν τήν πίστη τους "για ένα κομμάτι ψωμί"! Σε παλαιότερες εποχές οι Έλληνες, καλώς ή κακώς,εφώναζαν "ψωμί, εληά καί Κώτσο Βασιληά!" Σήμερα παραδόξως φωνάζουν "ψωμί, εληά καί Τσίπρα Βασιληά!"

Το έγκλημα της αποχριστιανοποιήσεως της Ορθοδόξου Ελλάδος συμπληρώνεται από την σύμπραξη και την συμμετοχή του Κόμματος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" με ένα δεδηλωμένα άθεο Πρωθυπουργό! Ο έως χθές αγωνιστής και ιδεολόγος πολιτικός Αρχηγός κ. Πάνος Καμμένος έκαψε πιά κάθε αγαθή διάθεση, που είχαμε για το πρόσωπό του στην καρδιά μας. Καθίσταται συνεργός στην αποχριστιάνιση της χριστιανικής Ελλάδος.


4. Το τέταρτο και τελευταίο βήμα θά είναι η τροποποίηση του Συντάγματος της Ελλάδος, οπότε θα αλλάξει οριστικά ο θρησκευτικός προσανατολισμός της Ελλάδος. Σήμερα και έως τώρα από της συστάσεως του Ελληνικού Κράτους το Σύνταγμα της Ελλάδος αρχίζει μέ τήν επίκληση: "Εις τό όνομα της Αγίας καί ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος". Το 3ο άρθρο διαλαμβάνει τά εξής:"Επικρατούσα θρησκεία εν Ελλάδι είναι η της Ανατολικής Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας". Το άρθρο 16 ορίζει, ότι η Παιδεία "σκοπόν έχει ...την ανάπτυξιν της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως" των Ελλήνων. Πολύ σύντομα όλα αυτά θα τα πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων! Τα νέα ήθη, τα οποία όχι απλώς προβάλλονται, αλλά και επιβάλλονται ήδη με περισσήν θρασύτητα, θα καταστρέψουν τήν Ελληνοχριστιανική Ταυτότητα της Χώρας μας!


***

Αυτή, λοιπόν, είναι η ταπεινή μας γνώμη. Δεν προφητεύουμε! Απλώς στοχαζόμεθα! Στοχαζόμεθα, όπως και κάποιοι άλλοι, που δεν διστάζουν να εκφρασθούν με παρρησία. Επί παραδείγματι η εφημερίδα "Ορθόδοξος Τύπος" στο φ. της 16ης Ιανουαρίου έγραψε τα εξής: "Οι πρώτοι, δηλ. οι εκκλησιομάχοι, προεχώρησαν εις πολλάς παρεμβάσεις (Τέμενος, αναγνώρισης όλων των αιρέσεων και των παραθρησκειών, τμήμα Ισλαμικών Σπουδών, διαθρησκειακόν μάθημα των Θρησκευτικών (πιλοτικώς), σύμφωνον ελευθέρας συμβιώσεως κ.λ.π.), ενώ οι δεύτεροι, δηλαδή οι Άθεοι της Αριστεράς, θα ολοκληρώσουν (ενδεχομένως) ότι δεν έπραξαν οι κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις (αποκαθήλωσις ιερών εικόνων από τα δημόσια κτήρια και τα σχολεία, κατάργησις προσευχής εις τα σχολεία, κατάργησις μισθοδοσίας του ιερού κλήρου, ενοριακός φόρος δια τα λειτουργικά έξοδα των εκκλησιών, συρρίκνωσις του αριθμού των Μητροπόλεων, σύμφωνον ελευθέρας συμβιώσεως δια ομοφυλοφίλους κ.λ.π.). Από τη θέση αυτή καλούμε τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα να αναλογισθή, ότι οι Έλληνες εξ ορισμού είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι, αυτό δε ήταν και είναι και το υπεροχικό στοιχείο της φυλής μας! Ας μη πολεμήσει την Χριστιανική Πίστη! Ας προστεθή και Αυτός στα Μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας! Τον προσκαλούμε να ξαναγίνει χριστιανός!
Επισφραγίζοντας το σημείωμα μας, σας παραθέτουμε ένα στοχαστικό σημείωμα από τήν Εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ της Νέας Υόρκης. Το γράφει ο Διευθυντής της κ. Αντώνιος Διαματάρης και ημείς το προσυπογράφουμε.


Αίγιον, 26 Ιανουαρίου 2015
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

***

Μια νέα σελίδα άνοιξε χθες στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Το πολιτικό σκηνικό δεκαετιών ανατράπηκε. Αναδείχτηκαν νέες δυνάμεις.

Ο λαός εξέφρασε την οργή του.

Είπε «αρκετά πια». Αρκετά με τη λιτότητα, τη φτώχεια, την απελπισία.

Τα έπαιξε κορώνα- γράμματα.

Εφερε πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ. Και δεύτερο τη Νέα Δημοκρατία που όπως φαίνεται... φόβισε αρκετούς να την ψηφίσουν.

Και τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του είναι στη ...φυλακή.

Διερμηνεύοντας, πιστεύω, και τα αισθήματα της Κοινότητάς μας εύχομαι από καρδιάς, στη νέα κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα - Καμμένου καλή επιτυχία για το καλό της γενέτειρας.

Το ενδιαφέρον της Ομογένειας στις εκλογές αυτές ήταν ασυνήθιστα μεγάλο. Θύμιζε τις μέρες του 1981.

Ομως και τώρα, όπως και τότε, εμείς οι ομογενείς ήμαστε απλοί θεατές. Προφανώς ακατάλληλοι, αναρμόδιοι να ψηφίσουμε. Ασχετα αν ψηφίζουν όλες οι εθνικές μειονότητες της Ευρώπης -και οι Τούρκοι- και της Νοτίου Αμερικής. Προφανώς είναι πιο πατριώτες αυτοί από εμάς...

Και ούτε μια αναφορά στον Απόδημο Ελληνισμό έκανε ο κ. Τσίπρας στη νικηφόρα ομιλία του...

Ας είναι.

Εμείς του ευχόμαστε πάντως να έχει το βλέμμα του στα βιβλία της Ιστορίας. Του ευχόμαστε να γίνει ένας από τους καλύτερους πρωθυπουργούς στην Ιστορία της χώρας.

Θα χρειαστεί βέβαια καιρός για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Θα πρέπει να δούμε το Υπουργικό του Συμβούλιο.

Θα πρέπει να δούμε μερικές σημαντικές αποφάσεις του.

Δυστυχώς, μια από τις πρώτες αποφάσεις του, αυτή να διακόψει την παράδοση και να μην ορκιστεί στο Ευαγγέλιο παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, είναι άκρως προβληματική. Ελπίζω όχι και ενδεικτική.

Γιατί; Τι θέλει άραγε να αποδείξει και σε ποιους; Τι μήνυμα στέλνει στο λαό, στη νεολαία;

Ακόμα και στην πολυπολιτισμική Αμερική, με τη διαχώριση κράτους - Εκκλησίας, οι Αμερικανοί Πρόεδροι ορκίζονται στη Βίβλο.
Κύριε Πρωθυπουργέ, η Ιστορία, οι παραδόσεις, η θρησκεία, ο πολιτισμός της είναι αυτά που ξεχωρίζουν την Ελλάδα από τις άλλες χώρες.

Αν τα χάσει κι αυτά, μαζί με τόσα άλλα που έχει χάσει, τι θα της μείνει;

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΦΩΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ...

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο σοκ

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Ακόμη δεν είχε αναλάβει τα καθήκοντα του ως πρωθυπουργός της Ελλάδος ο κ. Τσίπρας και υπέστημεν οι Έλληνες το πρώτο σοκ. Ο νέος και στην ηλικία πρωθυπουργός δεν ορκίστηκε. Αρκέστηκε να δώσει «διαβεβαίωση στη συνείδησή του». Το δεξί του χέρι δεν ακούμπησε το Ιερό Ευαγγέλιο. Ο κ. Τσίπρας την ώρα της «διαβεβαίωσης» κινούσε αμήχανα τα χέρια του στον αέρα, λες και δεν μπορούσε να τα τιθασεύσει. Το περιβάλλον παγωμένο με προβληματισμένο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε άβολη κατάσταση τους «συντρόφους» του κ. Τσίπρα, που τον συνόδευσαν στο Προεδρικό Μέγαρο. Η ιερότητα της τελετής αντικαταστάθηκε από μια τυπική γραφειοκρατική πράξη.


Ο κ. Τσίπρας απέκτησε στην Ελληνική Ιστορία μια θέση από την πρώτη κιόλας μέρα του στην πρωθυπουργία. Από την ανεξαρτησία της χώρας, σ’ αυτά τα διακόσια περίπου χρόνια, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που δεν δίνει τον καθιερωμένο όρκο. Ασφαλώς υπάρχει η ελευθερία της συνείδησης, ασφαλώς είναι σεβαστές οι όποιες πεποιθήσεις του καθενός και της καθεμιάς. Ο Χριστός έδωσε στον κάθε άνθρωπο την ελευθερία της σκέψης, άρα και την ευθύνη των πράξεών του. Όμως είναι η συνέχεια της Παράδοσης της χώρας. Αυτό πρέπει ο Έλληνας να το έχει βιωμένο μέσα του. Δεν διδάσκεται, δεν επιβάλλεται.

Ασφαλώς το γεγονός της κατά συνείδηση διαβεβαίωσης του κ. Τσίπρα άρεσε στους ξένους, που το μετέδωσαν αμέσως. «Γίνονται κι αυτοί σαν κι εμάς, εκσυγχρονίζονται» θα σκέφθηκε ο κ. Ολάντ, όχι πάντως ο κ. Ομπάμα, που τήρησε στις δυο αναλήψεις των προεδρικών καθηκόντων του τη μικρή σε μήκος χρόνου παράδοση του αμερικανικού λαού και ορκίστηκε ενώπιον πλήθους πολιτών στην Αγία Γραφή. Η ορκωμοσία στις ΗΠΑ είναι ολόκληρη τελετουργία, για να φανεί πόσο υψηλό είναι το αξίωμα του Προέδρου. Αυτό κάνουν οι χώρες που σέβονται τις παραδόσεις τους και δίνουν αξία στα κρατικά αξιώματα.

Αφού ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει, βεβαίως δεν μπορεί κανείς να τον υποχρεώσει να κάνει κάτι παρά τη συνείδησή του. Το ότι δεν έβαλε κάποιον συνεργάτη του να τηλεφωνήσει στον Αρχιεπίσκοπο και να τον ενημερώσει ότι δεν θα τον χρειαστεί, γιατί δεν θα ορκιστεί, αλλά ότι μετέβη ο ίδιος στην Αρχιεπισκοπή για να του το πει μπορεί να ήταν μια διπλωματική ενέργεια, που πάντως δεν καλύπτει την εκ μέρους του πρώτη επίσημη ενέργεια περιθωριοποίησης της Εκκλησίας.

Τα όσα διέρρευσαν ότι αντάλλαξαν στη συνάντηση τους οι δύο άνδρες ήταν μια ερασιτεχνικού τύπου προσπάθεια να προστατευθεί ο κ. Τσίπρας από την αλγεινή εντύπωση και την βαθιά πικρία που προκάλεσε στο λαό η ενέργειά του. Συγκεκριμένα διοχετεύθηκε στον Τύπο ότι ο κ. Τσίπρας είπε στον Αρχιεπίσκοπο: « Ήρθα να πάρω την ευχή σας πριν αναλάβω το δύσκολο έργο. Έχουμε ανάγκη από δύναμη…». Πριν αρνηθεί δηλαδή τον θρησκευτικό όρκο εγράφη ότι ζήτησε την «ευχή» του Αρχιεπισκόπου για το έργο που αναλαμβάνει, ως να είναι πιστό τέκνο της Εκκλησίας… Στην εποχή του παραλογισμού όλα επιτρέπονται....

Εξίσου αμφισβητείται και το άλλο που φέρεται ότι είπε ο κ. Τσίπρας: «Ήρθα να σας διαβεβαιώσω ότι οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους με τη νέα κυβέρνηση θα είναι ουσιαστικότερες και πιο αναβαθμισμένες από ποτέ..». Το αξιοπερίεργο είναι ότι τα όσα μπήκαν στο στόμα του κ. Τσίπρα είναι σε εισαγωγικά… Ο κ. Ιερώνυμος από την πλευρά του φέρεται ότι του απάντησε: « Κύριε πρόεδρε, πολύ ευχαριστούμε. Μας συγκινεί το ενδιαφέρον σας. Πρώτο μέλημα είναι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και σιγά σιγά τα άλλα προβλήματα και θέματα που με σύνεση και χωρίς βία θα τα μελετήσουμε…». Η αλήθεια είναι πως ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζει την Εκκλησία ως περιθωριοποιημένο και του χεριού του «κοινωνικό εταίρο» και έτσι βλέπει τη συνεργασία. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος δείχνει να συμφωνεί μαζί του. Προφανώς κανείς δεν έχει μιλήσει στον κ. Τσίπρα για το τι πράγματι είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία για τον Ελληνισμό και ποια η αποστολή Της…

Η ορκωμοσία των αρχόντων στον Ελληνισμό είναι μια παράδοση που έρχεται από το βάθος του χρόνου. Στα πρώτα χρόνια της Αυτοκρατορίας ο στρατός καθόριζε την εκλογή του αυτοκράτορα. Τον σήκωναν οι στρατιώτες πάνω σε μιαν ασπίδα και ένας αξιωματικός τοποθετούσε στο κεφάλι του το «μανιάκιο», είδος διαδήματος. Αφού ο αυτοκράτορας κατέβαινε από την ασπίδα ένας ιερέας έλεγε μια προσευχή και του τοποθετούσε το αυτοκρατορικό στέμμα. Αργότερα, από τον αυτοκράτορα Φωκά (602-610) και μετά, η ανακήρυξη εξελίχθηκε σε μια τελετή θρησκευτική, με την παρουσία του Πατριάρχη και του κλήρου του ναού της Αγίας Σοφίας και παρέμεινε έτσι έως το τέλος της Αυτοκρατορίας.

Με την ανεξαρτησία της χώρας και με βάση το Σύνταγμα που ψηφίστηκε κατά την Γ΄ Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνας, το 1827, ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας έδωσε ενώπιον της Βουλής τον όρκο: «Ορκίζομαι εις το όνομα του Υψίστου να διατηρήσω απαρασαλεύτους τους Θεμελιώδεις Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας…». Στο Σύνταγμα της Προεδρευομένης Δημοκρατίας του 1927 αναφέρεται: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίδει μετά την εκλογήν του ενώπιον της Εθνικής Συνελεύσεως τον ακόλουθον όρκον: « Ορκίζομαι εις το όνομα της αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος να φυλάττω το Δημοκρατικόν Σύνταγμα και τους νόμους…». Το ισχύον Σύνταγμα προβλέπει επίσης τον θρησκευτικό όρκο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κυβέρνησης και τους Βουλευτές…

Γιατί όλα τα Συντάγματα επιβάλλουν τον θρησκευτικό όρκο; Το εξηγεί ο Σπυρίδων Ζαμπέλιος, από το 1852, στην ιστορική μελέτη του για τον Μεσαιωνικό Ελληνισμό. Εξηγεί ότι στην Ελλάδα η Ορθοδοξία είναι περισσότερο θρησκεία εθνική παρά ατομική. Τον Αμερικανό, όπως γράφει, λίγο τον ενδιαφέρει ποιο το θρησκευτικό δόγμα του συμπολίτη του. Η Δύσις εν γένει, προσθέτει ο Ζαμπέλιος, δεν γνωρίζει παρά μόνο την ατομική θρησκεία, γιατί δεν πιστεύει στην κοινότητα, στον θρησκευτικό της συνανθρωπεύσεως δεσμό. Αντίθετα, τονίζει ο Ζαμπέλιος, «Ο Έλλην λατρεύει την Ορθοδοξίαν μάλλον ως φρόνημα του Γένους του, ως αποθήκην της παραδόσεώς του, ως σύνδεσμον της εθνικής του κοινωνίας». Αυτό το βίωμα παραβίασε ο κ. Τσίπρας με την πρώτη του ενέργεια.-

Πηγή: aktines.blogspot.gr

***


«Κατά τον λαόν και οι άρχοντες», η «κατά τους άρχοντες και ο λαός»;


Πως το Έθνος μας θα διαφυλαχθή αλώβητον, όταν η άθεος Πολιτεία, την οποία εμείς εκλέγομε και είμεθα υπεύθυνοι και υπόλογοι δια τις επιλογές μας, προδίδη την Πίστιν, συστηματικώς αποδομή την Ελληνοχριστιανικήν παιδείαν, την Ορθόδοξον Παράδοσιν, την Ελληνικήν ιστορίαν, την Ελληνικήν γλώσσαν, κλπ; Πως θα μας διαφυλάξη ο Χριστός, όταν η Ορθόδοξος Ελλάς έχη ήδη αλωθή εκ των έσω; Ο Θεός, μη γένοιτο, ας μην επιτρέψη να αλωθή και εκ των έξω.

Πως ο Χριστός θα διαφυλάξη αλώβητον την Πατρίδα μας, όταν ακόμη και οι πνευματικοί Άρχοντες συμφύρωνται με τους εχθρούς Της; Πως και δεν αισχύνονται, όταν συμπροσεύχωνται και μολύνωνται από τον συμφυρμόν με τους προδότας της Πίστεως και της Πατρίδος και όταν δουλικώς μετά κωδωνοκρουσιών υποδέχωνται τιμητικώς αυτούς, τους επερχομένους Δαναούς, τους επί σκοπόν και μεθ᾽ υστεροβουλίας ''δωρα παίρνοντας'';

Πως, ο λαός αποδίδει ευθύνες κυρίως μόνον εις θεσμικά πρόσωπα, όταν ο ίδιος ευρίσκεται μέσα εις απέραντον αμαρτίαν, περιφρονή θεληματικώς τις εντολές του Θεού καίδέν ανησυχή δια την ιδικήν του αμετανοησίαν;

Όλα λοιπόν είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας, η οποία υπερεπλεόνασε και εις τους άρχοντας και εις τον λαόν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Άραγε, «κατά τον λαόν και οι άρχοντες», η «κατά τους άρχοντες και ο λαός»; Ιδού το ερώτημα.

Ιδού και το πήδημα θανάτου προς τήν Αθλιότητα, τον Αιώνιον θάνατον, όπερ εστίν η προδοσία, οι συμβιβασμοί, οι υποχωρήσεις, οι παραχωρήσεις, η ασυδοσία, οι ένοχες και υπόλογες σιωπές, και γενικώς η αμαρτία και η αμετανοησία.

Ιδού όμως και το αγωνιστικόν άλμα προς το Μεγαλείον, τον Θεόν, όπερ εστίν η σωτήριος μετάνοια, η ομολογία και η μαρτυρία της Αληθείας της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

Η επιλογή της Αθλιότητος η του Μεγαλείου ανήκει μόνον εις τόν ίδιον τον άνθρωπον, είτε είναι άρχων, είτε είναι αρχόμενος.

Ούτως, ο άνθρωπος, αυτοπροαιρέτως, είτε γίνεται σκώληξ και δεν διαμαρτύρεται επειδή τον πατούν, είτε γίνεται υψιπέτης αετός της Χάριτος και ίπταται εις τους Ουρανούς.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι σήμερα έχουν επιλέξει την αθλιότητα...

Πηγές: mkka.blogspot.com aktines.blogspot.gr hristoifantos.blogspot.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ - NTOKOYMENTO ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΡΙΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗN ΡΩΣΙΑ! 


Αφιερώνουμε ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ στους διοργανωτές και συμμετέχοντες του συνεδρίου «Εκκλησία και αριστερά»:

 1917… Ρωσική επανάσταση των μπολσεβίκων, η γνωστή Οκτωβριανή 
επανάσταση… Αυτό που λεγότανε συχνά ήταν «η Θρησκεία είναι όπιο του 
λαού»… Χρόνια φρίκης και σκοταδισμού… Χιλιάδες κατεστραμμένοι ναοί και
εκατομμύρια νεομάρτυρες… Και τώρα, μετά από σχεδόν οκτώ δεκαετίες, 
ξαναγεννιέται η Ορθοδοξία, που ήτανε κρυμμένη όλα τα χρόνια στις καρδιές
των πιστών, και ορθώνουν ξανά οι χρυσοί τρούλοι σε όλη την χώρα… Η 
Αγία Ρωσία υμνεί ξανά τον Κύριο…! Πηγή
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ 9210307416573325945

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item