Widgets

Τα κατευθυνόμενα συλλαλητήρια και η Αξιοπρέπεια


Τα συλλαλητήρια που οργανώνονται αυτές τις ημέρες δεν έχουν αυθόρμητο χαρακτήρα. Έστω και με έμμεσο τρόπο σχεδιάστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον σχεδιασμό αυτό να μην κρύβεται, καθώς τα κομματικά του μέσα, η συνδικαλιστική του παράταξη (ΜΕΤΑ), αλλά ακόμη και βουλευτές από το βήμα της Βουλής καλούσαν τον Λαό σε συλλαλητήρια στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής.

Σημασία, όμως, έχει κυρίως το περιεχόμενο αυτών των συλλαλητηρίων, το στίγμα του οποίου έδωσε το ίδιο το πρωθυπουργικό tweet: «Στις πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης. Είναι η δύναμή μας!». Ο Ελληνικός Λαός, όμως, δεν χρησιμοποιείται πραγματικά ως δύναμη διαπραγμάτευσης, αλλά αντιμετωπίζεται ως χειροκροτητής μιας κυβέρνησης, η οποία ξεχνώντας τα όσα υποστήριζε στο παρελθόν παζαρεύει με τους δανειστές, εκλιπαρώντας για λίγα ψίχουλα ελεημοσύνης, αντί να καταγγείλει δυναμικά το μνημόνιο. Η νέα κυβέρνηση επιζητεί τους Έλληνες ως κλακαδόρους για τις καθημερινές (αλλά αθόρυβες) κωλοτούμπες που κάνει, διολισθαίνοντας ολοένα και περισσότερο προς τις θέσεις των διεθνών τοκογλύφων.

Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, όχι έναντι των δανειστών, αλλά έναντι του Ελληνικού Λαού, τον οποίο παραμύθιαζε αγρίως πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Απαντώντας, λοιπόν, στο κεντρικό σύνθημα των συλλαλητηρίων της Κυριακής, τα οποία είχαν ως τίτλο το «Ανάσα Αξιοπρέπειας», έχουμε να πούμε ότι αυτού του είδους τα συλλαλητήρια έχουν χαρακτήρα αποπροσανατολισμού και όχι Αξιοπρέπειας. Γιατί η Αξιοπρέπεια δεν είναι ένας ομιχλώδης ιδεοληπτικός φανατισμός, που βασίζεται στην άγνοια, την σύγχυση και το σερβίρισμα παραμυθιών, αλλά Γνώση σε βάθος και Συνειδητή τοποθέτηση με ξεκάθαρο περιεχόμενο διεκδικήσεων.

Η Αξιοπρέπεια της Πατρίδας και του Λαού δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο συμφωνιών και ξεπουλήματος κάτω από το τραπέζι. Όσοι συμπατριώτες μας συγκεντρώθηκαν στα κατευθυνόμενα αυτά συλλαλητήρια θα δοκιμάσουν σύντομα την πικρή γεύση μιας ακόμη διάψευσης ελπίδων και της επακόλουθης απογοήτευσης. Όταν (και) η νέα συγκυβέρνηση φανεί ανάξια των Λαϊκών προσδοκιών η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι αυτή η οποία θα κρατήσει ψηλά και έμπρακτα τη Σημαία της Εθνικής και Κοινωνικής Αντίστασης στην επεκτεινόμενη μνημονιακή κατοχή.

Γιώργος Μάστορας

xryshaygh.com


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 3374782890574141654

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item