Widgets

ΟΙ ΗΡΩΕΣ
Άρθρο της Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά στην εφημερίδα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Ο Εθνικισμός είναι η ευθεία συνέχεια μιας ελληνικής ιδιοτροπίας που χάνεται στη μνήμη των ανθρώπων. Αντί να τρώμε τους νεκρούς μας, ή να τους παραχώνουμε βιαστικά και με αποστροφή στο χώμα, από κάποιαν άγνωστη αφορμή, σε έναν σκοτεινό ακόμα χρόνο, αποφασίσαμε να τους κρατούμε κοντά μας. Τους κάναμε έτσι ήρωες της φάρας, κελάρυσμα των τραγουδιών μας, τριγμό της φωτιάς στο παραγώνι. Τραγούδι το τραγούδι, έγιναν οι Έλληνες πρόγονοι, οι Έλληνες θεοί. Αυτοί που για τη χάρη τους χτίστηκαν αγάλματα, σκαλίστηκαν μετώπες, γράφτηκε ο πολιτισμός και η μοίρα της ανθρωπότητας.

Να ήταν ένα παράθυρο που άνοιξε ο Θεός στις βουλές Του, και φανέρωσε πως το φθαρτό σώμα χάνεται και ξαναγεννιέται σε σπόρους που βλασταίνουν πάλι και πάλι, μα η ψυχή φτερουγίζει ελεύθερη στις κορυφές κάποιου Ολύμπου; Ποια να ‘ταν η ξεχωριστή ψυχή που τυπώθηκε στις συνειδήσεις της πρώτης εκείνης κοινότητας των Πιστών;

Χιλιάδες χρόνια μετά, ένας Αλέξανδρος που οι άνθρωποι στις άκρες της γης θυμούνται ακόμα, διάβαζε στο λυχνάρι του τις ιστορίες του συνομήλικού του θεϊκού Αχιλλέως, και στο ξημέρωμα κουμαντάριζε τον Βουκεφάλα του στο ποδοβολητό της μάχης, με τις μπούκλες του να ανεμίζουν στο ρίγος της, ξέγνοιαστος, περιπαιχτικός της Μοίρας του, βίαιος, Μέγας. Ακριβώς όπως έχει ανάγκη η Σοφία για να ευδοκήσει να γεννηθεί στη σκέψη των θνητών. Γατί η Σοφία, λέει ο Νίτσε, επειδή είναι γένους θηλυκού, αγαπά και επισκέπτεται μόνον τους πολεμιστές.
Η λατρεία των ηρώων, η μήτρα της Σοφίας, σαν να έγινε θεία κοινωνία, από στόμα σε στόμα, από αίμα σε αίμα, αφιόνιζε τους ανθρώπους να γίνονται καλύτεροι από τους προηγούμενους, πιο σοφοί και πιο απόκοτοι, στο συρτό χοροστάσι των Ελλήνων. Λαδώσαμε λοιπόν, με το αίμα μας τους τροχούς της Ιστορίας, θρασείς και σεβαστικοί μαζί. Τα όπλα σκουριάζουν και κάποτε νικιώνται. Μα οι ψυχές των γενναίων ζουν στον αιώνα.

Η γενιά μας δίνει ακόμη τους θεούς της. Ηλιογέννητοι Ίκαροι και ταπεινοί σιδεράδες, λαμπαδηδρόμοι της Αυγής, παίρνουν το πρόσωπο ενός γιδοβοσκού, περιμένοντας να γυρίσουν τον καθρέφτη προς το μέρος μας, «σειρά σου». Οι αέρηδες περνούν από πάνω τους, μα σε κοιτούν με την άσβεστη σπίθα στα μάτια «Μα εγώ δεν έφυγα ποτέ από τη μάχη». Θεία αγαλλίαση! Έτσι υφαίνεται το πέπλο της Αθηνάς Ελλάδας, κι όπου ξηλώνεται βάζουμε από το κουβάρι της ζωής μας.

Ριζωμένοι σε χωριά που ο Χρόνος ο ίδιος δεν τόλμησε να δαμάσει, ποτίζουν λαδάκι στο καντήλι της Φυλής γραπωμένοι από τα μυστήρια της γης τους. Κι άλλοι, που δεν βρίσκουν ησυχία παρά στο στρόβιλο των ήχων μιας μουσικής που μόνο αυτοί ακούν, όσοι ταξίδεψαν και είδαν τις πόλεις των ανθρώπων, βασανισμένοι πιο πολύ αυτοί, γιατί η καρδιά τους έμεινε δεμένη, κι όσο κι αν έτρεξαν δεν έφυγε απ’ το ρουθούνι τους η μυρωδιά του θυμαριού και της αρμύρας.

Αυτοί είναι οι Εθνικιστές. Αυτοί που έπαιξαν στους θεϊκούς πεσσούς ή ίσως πιο πολύ ακόμα εκείνοι που τόλμησαν να τους αγνοήσουν, κι έφυγαν να αποικήσουν την δική τους γη στο όνομα μιας αγαπημένης μακρινής Πατρίδας.
Εμπρός, πάντα εμπρός!


Εμπρός, πάντα εμπρός!

Ένας αγωνιστής Εθνικιστής σε καμία περίπτωση δεν ισούται μ' έναν δουλικό ανθρωπάκο του συστήματος. Έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: ΠΙΣΤΗ στο σκοπόΓΝΩΣΗ της ιστορικής νομοτέλειας. Οι αντίπαλοί μας έχουν ενστερνιστεί την αντίληψη ότι θα μας «τελειώσουν». Όταν αρχίσει ο πόλεμος οι νέοι Σπαρτιάτες θα φωνάξουν «τα βέλη σας δε μας φοβίζουν. Είμαστε ελάχιστοι και θα πολεμήσουμε στη σκιά τους».

Περιοδικό ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Ιούνιος 1994

Το παρόν άρθρο αναφέρεται στην κυκλική ιστορική αντίληψη του Εθνικισμού και δύσκολα θα πιστέψει κανείς ότι δεν γράφτηκε πριν λίγες ώρες. 21 χρόνια μετά αποδεικνύει τη σταθερότητα των απόψεων και τη διαρκή τους αξία. Αυτό που με μια λέξη δηλαδή ονομάζουμε ΑΛΗΘΕΙΑ.

Σε απόλυτη αντίθεση με τις κυβιστήσεις των Σανέλ και το ξεβράκωμα κάθε δήθεν αστικοπατριώτη, των οποίων ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός δεν είναι παρά η επιβεβαίωση του προσδιορισμού κάθε τους ενέργειας από αυτή την ίδια την πολιτική τους ανυπαρξία. Έταζαν τα πάντα προεκλογικά με μόνο στόχο την κατάληψη της εξουσίας. Εγκληματούν συνειδητά κατά του λαού γιατί και γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τίποτε απ’ όσα υπόσχονται, αλλά και δεν ενδιαφέρονται να πράξουν το παραμικρό για την ανακούφιση των χειμαζόμενων Ελλήνων. 

Χρόνια τώρα προσπαθούν να «τελειώσουν» τους Εθνικιστές, υπακούοντας στις προσταγές των αφεντικών τους και σε ένα απροσδιόριστο αίσθημα αυτοσυντήρησης, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να καταστεί η Χρυσή Αυγή τρίτη πολιτική δύναμη και να φαντάζει ως η μόνη ικανή να δώσει λύση στα αδιέξοδα της χώρας.


Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα αδιέξοδά τους και τρέμουν το κλείσιμο του ιστορικού κύκλου. Ετοιμάζουν δίκες και ενδεχομένως καταδίκες αλλά κατά βάθος ξέρουν ότι το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι λίγος επιπλέον χρόνος. Η Νέμεσις των Ελλήνων πλησιάζει με γοργά βήματα και θα είναι αμείλικτη.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμoς, σε αντίθεση με τους κάθε είδους πολιτικάντηδες, και μπορεί και θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα στο λαμπρό μέλλον που της αξίζει, γιατί σκοπός του δεν είναι η εξουσία αλλά το μεγαλείο και η δόξα των Ελλήνων.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2676171720912577942

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item