Widgets

Αλληλεγγύη στις Αγροτικές διεκδικήσεις


Οι Έλληνες αγρότες ήταν πάντοτε από τους στυλοβάτες της εθνικής μας οικονομίας. Τα προϊόντα τους εξάγονται σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως, και αποτελούν μαζί με τον τουρισμό, την βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας. Η προσφορά τους στο ελληνικό κράτος είναι τεράστια, καθώς με τα ποιοτικά τους προϊόντα, η χώρα μας προβάλλεται στα πέρατα της γης, αποφέροντας κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα.

Η κοροϊδία και η ταλαιπωρία, όμως, που υφίστανται οι Έλληνες αγρότες είναι εξίσου τεράστια. Ο εμπαιγμός τους από τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις έχει καταντήσει παράδοση, κάνοντας πολλούς από αυτούς να έχουν φτάσει στα όρια της απελπισίας, της χρεοκοπίας και της καταστροφής. Χιλιάδες τόνοι αγροτικών προϊόντων σαπίζουν στα χωράφια και τις αποθήκες, επακόλουθο του εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ρωσία. Το καρτέλ του γάλακτος, το οποίο έχει στηθεί από εταιρείες του κλάδου αλλά και από πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην αγορά τροφίμων, έχει γονατίσει τους Έλληνες κτηνοτρόφους, οι οποίοι αναγκάζονται να πουλάνε για ένα κομμάτι ψωμί την παραγωγή τους.

Από την άλλη, χιλιάδες επαγγελματίες αγροτοπατέρες, οι περισσότεροι προερχόμενοι από την εγκληματική συμμορία του κλεφτοΠΑΣΟΚ, άλωσαν κατόπιν καλά μελετημένου σχεδίου τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, στήνοντας βιομηχανίες παραγωγής σκανδάλων. Εκατοντάδες από τα αυτά τα κλεπτοκρατικά κομματόσκυλα έγιναν πάμπλουτα, καταληστεύοντας τις κοινοτικές επιδοτήσεις των Βρυξελλών, οι οποίες αντί να καταλήγουν στους αγρότες, κατέληγαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κομματικών εγκάθετων του πασοκικού παρακράτους. Από αυτό το πάρτι δεν έλειπαν, βέβαια, και οι αγροτοσυνδικαλιστές της ψοφοδεξιάς μασονοδεξιάς συμμορίας, όπως επίσης και οι γνωστοί «προλετάριοι» του θεσσαλικού κάμπου, οι οποίοι μόλις ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο, την διάλυση δηλαδή των περισσοτέρων Αγροτικών Συνεταιρισμών και την πλήρη εξαθλίωση των αγροτών, ανταμείφθηκαν από τα κομματικά τους μαντριά, συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια τους.

Έτσι, μη αντέχοντας άλλο την κοροϊδία παλιών και νέων κυβερνώντων, οι αγρότες της Πέλλας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας το αυτονόητο: το δικαίωμα στη ζωή γι' αυτούς και τις οικογένειες τους. Σε σύσκεψη, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους από τα μπλόκα που δημιουργήθηκαν στις αρχές του περασμένου έτους, οι αγρότες κατέληξαν στα παρακάτω αιτήματα, τα οποία στην πλειοψηφία τους, τους ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια:

- Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 € που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 € για κάθε παιδί. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 €, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 € για κάθε παιδί. Απαλλαγή από τον φόρο επιτηδεύματος και να μην ισχύει η προκαταβολή φόρου 27,5% για το 2014.

- Να αλλάξει ο άδικος κανονισμός του ΕΛΓΑ. - Αφορολόγητο πετρέλαιο και κάρτα πετρελαίου.

- Μείωση αγροτικού ρεύματος και τέλους άρδευσης (να μην ιδιωτικοποιηθούν τα νερά). Να μπει ένα τέλος στην κοροϊδία με τον ΓΟΕΒ.

- Μείωση του κόστους παραγωγής (αγροτικά εφόδια).

- Άμεση αποκατάσταση των χαμένων εισοδημάτων από το ρωσικό εμπάργκο, μέσω της Ε.Ε. και όχι εις βάρος του Ελληνικού λαού.

- Έλεγχος συνεταιρισμών για χρέη. Απόδοση ευθυνών για τα προηγούμενα χρόνια. Προστασία υγειών αγροτικών συνεταιρισμών από το υπάρχων νομοθετικό πλαίσιο. Τέλος στο δικαίωμα που δίνεται με το υπάρχον πλαίσιο στις βιομηχανίες και σε οποιονδήποτε, σύστασης ομάδων παραγωγών (παράγκες), με συνέπεια την δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού, καταλήγοντας σε πτώση της τιμής του αγροτικού προϊόντος.

- Μητρώο εμπόρων-βιομηχάνων.

- Να δοθεί βάση στην έρευνα και την ενημέρωση του αγρότη. Χρησιμοποίηση του υπάρχοντος επιστημονικού προσωπικού προς όφελος μας.

- Να εξοφληθούν άμεσα οι τευτλοπαραγωγοί για το 2014 και αποπληρωμή της συνδεδεμένης παρελθόντων ετών. Επαναλειτουργία των εργοστασίων ζάχαρης και μέτρα στήριξης της τευτλοκαλλιέργειας.

- Άμεσα να δοθεί το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης σε όλους τους δικαιούχους. Να μην αποχαρακτηριστούν οι βοσκότοποι ως δασικές εκτάσεις. Άμεση και δίκαιη αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κοπαδιών και την καταπολέμηση του ιού.

Συμπαραστεκόμενη στον αγώνα των εξαθλιωμένων από τις πολιτικές των τελευταίων ετών, Ελλήνων αγροτών, η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει έμπρακτα, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν με την παρουσία στελεχών της στα μπλόκα και με ερωτήσεις Βουλευτών της στο κοινοβούλιο, να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους, για να μπορούν αυτοί και οι οικογένειες τους να έχουν μία αξιοπρεπή ζωή.

Θεόδωρος Χλωρίδης - Τ.Ο. Πέλλας


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2998731540620063131

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item