Widgets

Εθνική ντροπή: Κλείνουν όπως - όπως το θέμα των αγνοουμένων της Κύπρου - Παρέδωσαν σε οικογένεια λάθος οστά από 4 αγνοούμενους!


Οστά τεσσάρων διαφορετικών αγνοουμένων παραδόθηκαν για ταφή στην οικογένεια των συγγενών ενός πατέρα - αγνοουμένου. Μετά από απόφαση των συγγενών, τα οστά δόθηκαν για επανεξέταση στο Ινστιτούτο Νευρολογίας, με έξοδα της ίδιας της οικογένειας όπου αποκαλύφθηκε το μοιραίο λάθος, ότι δηλαδή πρόκειται για τα οστά τεσσάρων διαφορετικών αγνοουμένων.

Η εγγονή του αγνοούμενου δήλωσε ότι η οικογένεια προχώρησε σε επανεξέταση διότι η οικογένεια ήθελε να ξέρει αν όντως  τα οστά ανήκαν στο δικό τους άνθρωπο και κατήγγειλε ότι η ΔΕΑ δεν στάθηκε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Πρόσθεσε ότι η οικογένεια έστειλε επιστολές στη ΔΕΑ για να λάβει δείγματα για εξέταση, όμως λάμβανε συνεχώς αρνητικές απαντήσεις από τη ΔΕΑ. Για αυτό το λόγο, η οικογένεια αναγκάστηκε να αναθέσει, με δικά της έξοδα, την επανεξέταση των οστών στο Ινστιτούτο Νευρολογίας, όπου διαφάνηκε το λάθος.

Η οικογένεια του αγνοούμενου αμφισβητεί τη μεθοδολογία της ΔΕΑ και καταγγέλλει τη συμπεριφορά από πλευράς ΔΕΑ. Η εγγονή του αγνοούμενου διερωτήθηκε παράλληλα «ποιος είναι ο ρόλος της ΔΕΑ».

Μετά το αισχρό πιστοποιητικό με την αναγραφή αιτία θανάτου - ΑΓΝΩΣΤΗ, την οποία πρώτο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πρόβαλε δια στόματος του προέδρου μας Χρίστου Χρίστου, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ακόμα ένα αισχρό περιστατικό, όπως διαβάζουμε πιο πάνω. Από ότι φαίνεται προσπαθούν να κλείσουν όπως - όπως την περίπτωση των αγνοουμένων, να εξαλείψουν τις φρικαλεότητες των βαρβάρων, παραγράφοντας τα εγκλήματα τους, δίνοντας στην ουσία συγχωροχάρτι στην Τουρκία.

Αποφάσεις πίσω από τις οποίες κρύβονται σκοπιμότητες, για τις οποίες κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν, όχι μόνο στις οικογένειες αλλά και σε ολόκληρο τον Κυπριακό Ελληνισμό. Πράξεις οι οποίες είναι συνυφασμένες με την λεγόμενη "λύση" του Κυπριακού και την παράδοση άνευ όρων της πατρίδας μας στον Τούρκο εισβολέα.


ΕΛΑΜ


Σκάνδαλα και στο θέμα των αγνοουμένων


Το πρόγραμμα τακτοποιήσεως των λειψάνων αγνοουμένων έπρεπε να μείνει στην Κύπρο, ανέφερε υπό την ιδιότητά του πρώην Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της παράδοσης λάθος λειψάνων σε συγγενείς αγνοουμένων και εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, ο κ. Πατσαλής είπε ότι «δυστυχώς, το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, υπό τη δική μου διεύθυνση είχε σοβαρές ενστάσεις να μην μετακινηθεί το πρόγραμμα εκτός Κύπρου και εκτός Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής. Δυστυχώς, και η τότε Κυβέρνηση και οι συγγενείς και η ΔΕΑ και βεβαίως τα Ηνωμένα Έθνη είχαν διαφορετική άποψη».

Ο Υπουργός είπε ότι τότε το Ινστιτούτο είχε υποστηρίξει ότι το πρόγραμμα ήταν ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα, λειτουργούσε απρόσκοπτα, εξυπηρετούσε και τις δύο κοινότητες, είχε δικοινοτική ομάδα στο Ινστιτούτο, είχε χαμηλό κόστος και είχε αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα. «Δυστυχώς, έγινε όλη εκείνη η ιστορία και το πρόγραμμα έφυγε και δυστυχώς τότε είχαμε μείνει πάρα πολύ μόνοι να υπερασπιστούμε ότι αυτό το πρόγραμμα έπρεπε να μείνει στην Κύπρο», ανέφερε.

Στο μεταξύ, το μακάβριο λάθος αφήνει εκ των πραγμάτων ανοικτό το ενδεχόμενο ποινικής έρευνας καθώς εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι προκύπτουν ποινικά αδικήματα για αμέλεια καθήκοντος. Η οικογένεια απέστειλε χθες επιστολή στη ΔΕΑ με συγκεκριμένες ερωτήσεις που χρήζουν άμεσης και ενδελεχούς απάντησης. Θα αναμένει τις απαντήσεις και θ' αποφασίσει για το πώς θα κινηθεί περαιτέρω.


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 5699982074023993242

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item