Widgets

Η ΞΕΦΤΙΛΑ! Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: «Οι Γερμανοί είναι καλύτεροι Ευρωπαίοι από τους Έλληνες» Ξεπέρασε ακόμα και τον Άδωνι στο γλείψιμο των τοκογλύφων


 "Θα γυαλίσουμε και τις αρβύλες σας αρκεί να μην έρθει η Χρυσή Αυγή"

Εμετικό άρθρο έγραψε στην γερμανική ιστοσελίδα Stern ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΑΝΕΛ, Γιάννης Βαρουφάκης. Στο εν λόγω άρθρο του, που αποδεικνύει τον άθλο του να καταφέρει να υπερκεράσει σε γλείψιμο ακόμα και τον «πρωταθλητή», Άδωνι Γεωργιάδη, ο Βαρουφάκης εκθέτει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρχει ευτυχής μνημονιακή εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις.

Καταρχάς πριν προχωρήσουμε στην παράθεση των εμετικών αποσπασμάτων, οφείλουμε μία επισκόπηση του πυρήνα της βαρουφάκειας σκέψεως που αντανακλά την αγωνία ενός ολόκληρου συστήματος. Ο Βαρουφάκης, λοιπόν, στο άρθρο του εκλιπαρεί για «κούρεμα» του χρέους επειδή αυτό δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Αντί να μιλά ευθαρσώς για διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους, ο Βαρουφάκης χρησιμοποιεί τις ακόλουθες μπουμπούκιες εκφράσεις, προκειμένου να πείσει:
«οι Γερμανοί είναι καλύτεροι Ευρωπαίοι σε σύγκριση με τους Γάλλους ή εμάς τους Έλληνες»
«Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η πιο οξυδερκής πολιτικός στην Ευρώπη με διαφορά»
«Ο Σόιμπλε είναι ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική υπόσταση»

Οι παραπάνω εκφράσεις ήρθαν λίγες μόνο μέρες αφότου ο Βαρουφάκης ενώπιον του Σόιμπλε είπε την αμίμητη κινηματογραφική ατάκα εποχής «οι γερμανοί είναι φίλοι μας», όμως αυτό που έχει σημασία δεν είναι μόνο το γλείψιμο Βαρουφάκη, αλλά κι οι λόγοι που αποτελούν τα κίνητρα αυτής. 

Στο περιθώριο, λοιπόν, του άρθρου του ο Βαρουφάκης είπε ότι η Ευρώπη έχει έλλειμμα δημοκρατία και αιτιολόγησε τις αιτιάσεις του για οξυδέρκεια της Μέρκελ λέγοντας ότι «υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας από την οποία θα ενδυναμωθούν οι μαύρες δυνάμεις»Κοινώς, «κουρέψτε το χρέος μας» για να μην έρθει η Χρυσή Αυγή, για άλλη μία φορά. Η Χρυσή Αυγή από την θέση της Εθνικής Αντιπολιτεύσεως έχει ήδη καταστεί διαπραγματευτικό εργαλείο, φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν έρθει επιτέλους η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού. ΠΗΓΗ


Eurogroup: Διαφωνία για την ορολογία, συμφωνία επί της ουσίας με τους διεθνείς τοκογλύφους
Συνεκλήθη εχθές το κρίσιμο Eurogroup, στο οποίο ήταν προαποφασισμένο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία, παρά μόνο συζήτηση περί της συμφωνίας που θα υπογραφεί την Δευτέρα. Συνεπώς, εξαρχής η όλη ιστορία περί της χθεσινής σύγκλισης και της «ρήξης» που δήθεν έγινε είναι εντελώς άκυρη, αφού ήταν εξαρχής βέβαιο ότι δεν επρόκειτο να μην υπάρξει συμφωνία σήμερα.
Αξία όμως έχει να γίνει αναφορά σε συγκεκριμένο δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν που επρόκειτο να εκδοθεί από το Eurogroup. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λοιπόν, υπήρξε καταρχήν συμφωνία μεταξύ διεθνών τοκογλύφων και Βαρουφάκη – Δραγασάκη όσον αφορά την ουσία του μνημονίου και ήταν έτοιμοι να υπογράψουν το κοινό ανακοινωθέν.
Όμως η επιβεβαιωτική κλήση μεταξύ Βαρουφάκη – Τσίπρα εμφάνισε κώλυμα ως προς την διατύπωση. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Σακελλαρίδης στο MEGA, το όλο πρόβλημα ήταν στις λέξεις και συγκεκριμένα στο «επέκταση του παρόντος προγράμματος». Το γεγονός ότι έχει ήδη υπάρξει αποδοχή του πλήρους μεγέθους του χρέους, αλλά και της υποχρέωσης αποπληρωμής του, που είναι de facto αναγνώριση των μνημονίων και της συγκεκριμένης πολιτικής λιτότητας δεν έγινε, όμως, θέμα.
Το όλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αν θα υπάρχει η φράση «επέκταση του παρόντος», η οποία παραπέμπει σε επέκταση του μνημονίου. Αν το 70% του μνημονίου μπει σε ένα νέο πρόγραμμα που θα έχει την ονομασία «γέφυρα» και αργότερα σε αυτό προστεθεί η νέα εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς, θα είναι όλα "καλά". Όλα τα παραπάνω έχουν ήδη συμφωνηθεί και το όλο ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το πώς θα ονομάζεται το νέο μνημόνιο που θα υπογραφεί.
Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπογράψει το νέο μνημόνιο την Δευτέρα, εξασφαλίζοντας ότι αυτό δεν θα έχει το συγκεκριμένο όνομα, παρότι θα έχει την ίδια ουσία. Όμως τον Έλληνα ουδόλως τον ενδιαφέρει αν το νέο μνημόνιο θα ονομάζεται «γέφυρα», «ποτάμι», «ελιά» ή οπωσδήποτε αλλιώς, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να πουλάει επικοινωνιακή πολιτική ότι «τελείωσε το μνημόνιο». Αυτό που ενδιαφέρει τον Ελληνικό Λαό είναι να τελειώσει η λιτότητα και η υποτέλεια, γεγονός που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, δυστυχώς.  ΠΗΓΗ
Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για τα αποτελέσματα του EurogroupΣόιμπλε και Βαρουφάκης διαφωνούν μόνο στο όνομα του νέου Μνημονίου και της νέας τρόικα που θα συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο σε βάρος της Ελλάδος.

Μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να διεκδικήσει τα δίκαια των Ελλήνων ενάντια στους διεθνείς τοκογλύφους.
  Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Guardian: Αν αποτύχει το Σύριζα, έρχεται η Χρυσή Αυγή!
Εκτενές ρεπορτάζ από τις φτωχογειτονιές του Πειραιά, το Πέραμα και το Κερατσίνι, έκανε η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας Guardian, Ελενα Σμιθ. Και μετά από την ακριβή περιγραφή της επικρατούσας δυσμενούς κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης, εισέρχεται στα πολιτικά, επισημαίνοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι το δεύτερο κόμμα στην περιοχή.Προσθέτοντας με νόημα, πως αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη για την πρωτιά:
«Η κλινική δεν είναι πολύ μακριά από τον δρόμο στο τέλος του λόφου όπου την ώρα του ρεπορτάζ, μαυροντυμένοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να συζητούν για την πολιτική στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του κόμματος. Πριν από πέντε χρόνια, η Χρυσή Αυγή είχε πάρει 83 ψήφους, τώρα το ποσοστό της ξεπερνά το 9%, ποσοστό που την φέρνει στη δεύτερη θέση μετά τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή. Ολοένα και περισσότερο, το Πέραμα έχει ιδωθεί ως ο ταγός για το τι μπορεί να συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει».
Και βέβαια, η Βρετανίδα δημοσιογράφος, δε βλέπει πρωτιά της Χρυσής Αυγής –αν αποτύχουν οι Τσιπροκαμμένοι- μόνο στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά, αλλά –παραθέτοντας δηλώσεις ενός ταξιτζή που λόγω του επαγγέλματός του γνωρίζει τις διαθέσεις της κοινής γνώμης- και σ’ ολόκληρη την Ελλάδα:
«“Αν οι Έλληνες απογοητευτούν ξανά, τότε θα υπάρχει για αυτούς μόνο ένα μέρος να στραφούν” μας δηλώνει ο Αλέκος Παπαθανασίου, επί χρόνια κάτοικος του Περάματος και οδηγός Ταξί. “Το ακούω όλη την ώρα” προσθέτει με ένα ελαφρό μειδίαμα και καταλήγει: “Η Χρυσή Αυγή δεν πήγε πουθενά. Παραμονεύει για να νικήσει τις καρδιές των Ελλήνων και υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που την επόμενη φορά, είναι πρόθυμη να τους αγκαλιάσει”.
Κι αυτό δεν το ξέρει μόνο ο συμπαθής ταξιτζής του Περάματος, αλλά όλοι σε Ελλάδα και εξωτερικό. Γι’ αυτό λυσσάνε οι κάργιες… Αλλά, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!  ΠΗΓΗ

Ηλίας Κασιδιάρης: Αποκάλυψα το κύκλωμα Σαμαρά και πληρώνω το τίμημα της αλήθειας!
Προθεσμία για τις 5 Μαρτίου πήρε ο Συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης για την υπόθεση Μπαλτάκου.

Προθεσμία για τις 5 Μαρτίου πήρε ο Συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης για την υπόθεση Μπαλτάκου.
Δίωξη για 2 κακουργήματα αντιμετωπίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης για το γνωστό βίντεο Μπαλτάκου, όπου ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά αποκάλυψε όλη την βρώμικη σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής. Ο Συναγωνιστής οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί για τις 5 Μαρτίου. Στην συνέχεια με χειροπέδες στα χέρια και φρουρούμενος από πάνοπλους αστυνομικούς οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Ο βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής δήλωσε κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο: "Αποκάλυψα το κύκλωμα Σαμαρά, είπα την αλήθεια και πληρώνω το τίμημα της Αλήθειας. Αντί να διερευνηθούν οι καταγγελίες Μπαλτάκου, σέρνουν εμένα σε ανακρίσεις και φυλακές. Αλλά ό,τι και να κάνουν, δεν αλλάζει το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας".
Να τονίσουμε ότι πριν λίγο καιρό το πανελλήνιο παρακολούθησε τις καταγγελίες Χαϊκάλη, ο οποίος παρέδωσε ανάλογο τηλεοπτικό υλικό στην Δικαιοσύνη, αλλά τότε δεν ασκήθηκε καμμία απολύτως δίωξη. Φαίνεται πως στην Ελλάδα όλοι οι πολίτες ΔΕΝ είναι ίσοι έναντι του νόμου.  ΠΗΓΗ


Η Χρυσή Αυγή ως εκφραστής της Λαϊκής δυσαρέσκειας κατά της μνημονιακής και εθνομηδενιστικής διακυβέρνησης του ΣύριζαΜιας και ο Βαρουφάκης αντιμετωπίζεται με όρους τηλεοπτικού σταρ, αυτό το οποίο αντιλαμβανόμαστε είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα ανάλογο πολιτικό σόου. Για να δεις την αλήθεια πρέπει να φερθείς όπως στις διαφημίσεις, όπου οφείλεις να παρατηρήσεις τα «ψιλά γράμματα», τα οποία καθώς «τρέχουν» φανερώνουν όλη την κρυφή ατζέντα της διαφήμισης. Γιατί και στην «ενημέρωση» που κυριαρχεί από τα καθεστωτικά ΜΜΕ επικρατεί μια άλλη, διαφημιστικού περιεχομένου, αφήγηση των γεγονότων.


Όλο το μέχρι πρότινος σκληρά μνημονιακό μιντιακό σύστημα έχει συνασπιστεί γύρω από τους νέους ισχυρούς του Τόπου, την συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Μεγεθύνουν τους «εξυπνακισμούς» του Βαρουφάκη, εξαίρουν τον «ρεαλισμό» του Τσίπρα και προσπαθούν να πείσουν τον Ελληνικό Λαό ότι πράγματι γίνεται μια «σκληρή διαπραγμάτευση», η οποία όμως δεν μπορεί να βγει έξω από τα όρια του εφικτού και γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα την «συμβιβαστική» κατάληξη. Αυτό στο οποίο ποντάρουν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα μνημονιακά ΜΜΕ είναι στην λογική του «λιγότερο κακού», που διέπει ένα πολύ μεγάλο μέρος του Λαού μας.
Αυτή η λογική είναι που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ως «σωτήρα», γι’ αυτό και οι νέοι εξουσιαστές ποντάρουν στο «και δύο από τα δέκα να κάνουν, εγώ ευχαριστημένος θα είμαι». Δείγμα το πόσο ξενόδουλη και κατάπτυστη ήταν η προηγούμενη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Χρέος δικό μας, κάτω από τους ήδη διαμορφωμένους νέους πολιτικούς συσχετισμούς, είναι να αναλύουμε κάθε λεπτομέρεια της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, φανερής και αφανούς. Πρώτιστο επαναστατικό καθήκον σε κάθε εποχή, ανεξαρτήτων συνθηκών, είναι η αποκάλυψη της αλήθειας. Η νέα διάψευση των ελπίδων του Ελληνικού Λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ ας γίνει ο προωθητικός παράγοντας για την ανάδειξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  ως Εθνικής και Λαϊκής αντιπολίτευσης.
Επειδή δεν παραμυθιαστήκαμε προεκλογικά και επειδή δεν τρέφουμε αυταπάτες για την πολιτική που θα ασκήσει (και) η νέα συγκυβέρνηση, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να καλύψουμε ως Πολιτικό Κίνημα την δυναμική της Λαϊκής δυσαρέσκειας απέναντι στη νέα επέλαση της μνημονιακής κατοχής.  Γιώργος Μάστορας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ: ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΟΧΙ ΑΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟ
Το κατακόκκινο αίμα νερό δεν γίνεται - Χειροκροτήματα Συριζαίων αλά ΤσαουσέσκουΑμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης  η χαρά των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ήταν έκδηλη και λογική. Αλλά ανάμεσα σε αυτό το συνονθύλευμα αριστερών, μαρξιστών, λενινιστών, δεξιών, ριζοσπαστών, οπορτουνιστών, ρεβιζιονιστών και “μαϊμού” εθνικιστών ξεχώριζαν σαν την μύγα μέσα στο γάλα τα απολωλότα πρόβατα του ΚΚΕ.
Το μέγα ερώτημα που θα σας υποβάλλω είναι το πώς ξεχωρίζουν αυτοί από τους άλλους;
Είναι πολύ απλό να το διαπιστώσετε παρακολουθώντας το βίντεο προσεκτικά και ειδικά τα μπροστινά καθίσματα όπου οι συγκεκριμένοι σύντροφοι χειροκροτούσαν ρυθμικά θυμίζοντας το πάλαι ποτέ σοβιέτ, τα συνέδρια του ΚΚΕ και κυρίως τις μαζώξεις του μεγίστου Νικολάε Τσαουσέσκου κολλητού και μέγα χορηγού του ΚΚΕ εσωτερικού.
Όσο και να θέλουν κάποιοι να περάσουν άλλα μηνύματα η χαρά δεν τους αφήνει να κρυφτούνε…  ήταν, είναι και θα παραμείνουν αθεράπευτοι κομμουνιστές.
Ας είναι καλά η ψοφοδεξιά που τους έδωσε την δυνατότητα να αναστηθούν και να κυβερνήσουν, φτάνοντας στο σημείο να εκλέξουν τέσσερις βουλευτές από τους πέντε στο εθνικιστικό προπύργιο της Μεσσηνίας μας.
Δημήτρης Κουκούτσης
Πρώην βουλευτής Μεσσηνίας«Παράγκα» Αθανασίου με συναντήσεις δικαστών σε βίλες και σε ξενοδοχεία στέλνουν τη Χρυσή Αυγή στο εδώλιοΣοβαρές καταγγελίες για την δράση του παραδικαστικού κυκλώματος
Από σοβαρότατες καταγγελίες που οπωσδήποτε χρήζουν έρευνας και περαιτέρω αποφασιστικές κινήσεις από την νέα κυβέρνηση αλλά και από τα ελεγκτικά όργανα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, σκιάζεται η βιαστική έκδοση του βουλεύματος για την παραπομπή σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Χρυσής Αυγής» στο ακροατήριο, σε άγνωστο χρόνο και τόπο.
Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ έχει γίνει δέκτης αυτών των καταγγελιών, τις οποίες έχει την δημοσιογραφική υποχρέωση να παραθέσει αφού αφορούν το κύρος, την καθαρότητα αλλά και την διαφάνεια στους κόλπους της Θέμιδος που θέλει και πρέπει να λέγεται «καθαρή και ανεπηρέαστη». Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι βασικά πρόσωπα της νομικής υποστήριξης των κατηγορούμενων αλλά και δικαστικοί κύκλοι (οι οποίοι θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους), κάνουν λόγο για γιγάντωση τερατώδους «παράγκας» στο χώρο συγκεκριμένων Δικαστών και Εισαγγελέων «που ζύμωσαν και μεθόδευσαν με παρασκηνιακές ενέργειες την τελική απόφαση για την έκδοση του βουλεύματος από το Δικαστικό Συμβούλιο» (...)
«Αυτά είναι τα πρόσωπα της παράγκας»
Υποκινητές της παραδικαστικής δράσης (σύμφωνα με τις καταγγελίες) υποδεικνύονται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου αλλά και ο διευθυντής του Γραφείου του, Θεοχάρης Μπίρμπος (πρώην Εφέτης και κάποτε Διευθυντής του Γραφείου του κ. Αθανασίου όταν είχε διατελέσει Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών). Κατά τις καταγγελίες, ο κ. Μπίρμπος «συναντήθηκε παραμονή της έκδοσης του βουλεύματος στο ξενοδοχείο “Divani Palace Akropolis” στην Πλάκα με τον Εφέτη Σάββα (έναν εκ των δύο πλειονοψηφησάντων) και είχαν μια “φιλική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης”.
Επίσης ο κ. Μπίρμπος (ο οποίος παρουσιάζεται ως ο άνθρωπος που εξακολουθεί να λύνει και να δένει στους κόλπους του Εφετείου) είχε συναντήσεις “και με την δεύτερη δικαστίνα, Εφέτη Πόγκα, η οποία μάλιστα προήχθη στις τελευταίες κρίσεις. Την είδε στο σπίτι της στο Μαρκόπουλο και συζήτησαν για το βούλευμα», αναφέρουν οι ίδιοι παράγοντες.
«Υπήρξε παρέμβαση, αυτό είναι αναμφισβήτητο. Δεν μπορεί ο εισηγητής να μην λαμβάνεται υπόψιν και να μειοψηφεί. Υπάρχει σοβαρό θέμα το οποίο θα προβληθεί κατά την ακροαματική διαδικασία», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ
Εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Απάντηση των Στρατηγών Ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής, Συναδινού και Επιτήδειου στις συκοφαντίες Τόσκα  και  


Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός: “Η λύση για τους πρόσφυγες είναι απλή: Δώστε κράτος στους Παλαιστινίους” - ΒΙΝΤΕΟ
Στις 10 Φεβρουαρίου 2015 στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας, ο Στρατηγός Συναδινός Ελευθέριος μίλησε για την περιοχή της Εγγύς Ανατολής τονίζοντας ότι η λύση στο αίτιο παραγωγής προσφύγων είναι απλή: Κράτος στους Παλαιστινίους.
Ακολουθεί η ομιλία: "Κύριε Πρόεδρε, Στην περιοχή της Εγγύς Ανατολής μαίνεται ένας ακήρυχτος πόλεμος, εδώ και 65 χρόνια. Ένας πόλεμος με αμέτρητους νεκρούς και τραυματίες, ανυπολόγιστες καταστροφές και 5 εκατομμύρια Παλαιστινίους πρόσφυγες. Η υπηρεσία αρωγής και έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους πρόσφυγες παρέχει ανακούφιση και κοινωνικές υπηρεσίες σε βασικούς τομείς όπως είναι η υγεία και η παιδεία. Από ανθρωπιστικής και ηθικής απόψεως, η υπηρεσία τελεί σπουδαίο έργο τηρώντας πολιτική ίσων αποστάσεων. Έχουμε κάθε λόγο και υποχρέωση να την ενισχύουμε με κάθε τρόπο. Αν όμως δεν καταπολεμήσουμε το αίτιο παραγωγής προσφύγων, θα προσπαθούμε μάταια και θα αιμορραγούμε οικονομικά σαν Ένωση.
Αιτία του προβλήματος είναι το κράτος του Ισραήλ και η αφορμή γεωπολιτική. Μεταξύ των Συρίας, Ιορδανίας, Λιβάνου, Δυτικής όχθης και λωρίδας της Γάζας, βρίσκεται το Ισραήλ. Προφανώς η γεωγραφία είναι η de facto σταθερά που καθορίζει τις πολιτικοστρατιωτικές κινήσεις και τα αποτελέσματα. Ανεξάρτητα όμως από τις όποιες σκοπιμότητες, η κατάσταση, ειδικά στη λωρίδα της Γάζας, είναι επισφαλής και τραγική. Η επιθετικότητα των Ισραηλινών δημιουργεί συνέχεια νέες ανθρώπινες απώλειες, νέους πρόσφυγες, νέες καταστροφές στις υποδομές.
Παρόλες τις ειρηνευτικές συνομιλίες και προσπάθειες, το Ισραήλ συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη επιθετική πολιτική. Η λύση είναι απλή. Ας δώσουμε στους Παλαιστινίους αυτό που τους αξίζει, ένα κράτος."  ΠΗΓΗ


Πιο συστημικός πεθαίνεις Η Παναρίτη του Τζέφρυ, σύμβουλος του Βαρουφάκη!Σύμβουλος του Βαρουφάκη πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ
Οι αμερικανοκομμουνιστές του Σύριζα διαπραγματεύονται στο eurogroup έχοντας ως συμβούλους ανθρώπους του Παπανδρέου που μας έβαλαν στο μνημόνιο και κατέστρεψαν την χώρα. Συγκεκριμένα η Έλενα Παναρίτη που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από την συμμετοχή της στην κυβέρνηση Παπανδρέου είναι άτυπη σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών.
Η πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, οικονομολόγος που σήμερα δραστηριοποιείται στην ελεύθερη αγορά έγινε ειδική σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη και θα βρίσκεται στο πλευρό του κατά τις διαπραγματεύσεις στο eurogroup απόψε το βράδυ. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν πως η Παναρίτη είναι άτυπη σύμβουλος μόνο για την περίοδο των διαπραγματεύσεων λόγω των γνωριμιών της στην Παγκόσμια Τράπεζα και στο ΔΝΤ.
Μάλιστα η γνωστή υπάλληλος του ΔΝΤ, με ρηξικέλευθες θέσεις περί της οικονομίας (οι οποίες απέτυχαν παταγωδώς ή επέτυχαν απολύτως μέσα από την ολοσχερή αποτυχία του περιβόητου Μνημονίου Ι), με παλαιότερες δηλώσεις της έχει απαρνηθεί την Ελληνική της καταγωγή, προτιμώντας την Αμερικανική.
Για όσους δεν το έχουν καταλάβει το Πασόκ είναι πάλι στην εξουσία και διαπραγματεύεται την υπογραφή ενός νέου μνημονίου.
Υ.Γ. Παραθέτουμε αποσπάσματα από ρεπορτάζ αριστερίστικων εφημερίδων (του 2011) που πρόσκεινται στον Σύριζα για την «γυναίκα αλεξίπτωτο»…
Η γυναίκα-αλεξίπτωτο
Η προσγείωση της Έλενας Πανα­ρίτη με... αλεξίπτωτο (του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των... αγορών) στο ελληνικό πολιτι­κό σκηνικό αντιμετωπίστηκε σαν μια ακόμη «καινοτόμος ιδιορρυθμία» του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναζητά «μοντέρνες λύσεις» από τους... ειδικούς.
Όμως, οι ζυμώσεις που γίνονται (με διαρροές) το τελευταίο διάστημα για την ανάθεση του τομέα των αποκρα­τικοποιήσεων στην εν λόγω πολύπει­ρη κυρία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως έφτασε η ώρα που το «κομάντο» (του ΔΝΤ) θα αναλάβει δράση. Γι' αυτό άλλωστε... προσγειώθηκε.
Βίος και... πολιτεία
Μια και θα (μας) κάνει τη δουλειά, ας τη γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από το βιογραφικό της, όπως αυτό είναι διατυ­πωμένο στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ:
«Το συνολικό έργο της Έλενας Παναρίτη αναγνωρίζεται διεθνώς σαν καλή πρακτική εφαρμογή "θεσμικών οικο­νομικών". Είναι ειδική στα ιδιοκτησια­κά δικαιώματα και στην αντίστοιχη διαχείριση του δημόσιου τομέα. Τώρα είναι κοινωνικός επιχειρηματίας και επικεφαλής του Panel Group, ένας ειδικός συμβουλευτικός όμιλος που επενδύει σε υποβαθμισμένες περιοχές και παρέχει συμβουλές για τη δημόσια στρατηγική πολιτική και τη μετατροπή και αξιοποίηση, της μη ρευστοποιήσιμης ακίνητης περιουσίας.
…. Και ενώ, λοιπόν, όλοι - ή τουλάχιστον όσοι μπορούσαν - έφευγαν όσο πιο μακριά από την επιρροή αυτών των ευαγών ιδρυμάτων, ο Γ. Παπανδρέου, όχι μόνο έσπευσε στις αγκάλες τους, αλλά φρόντισε να αξιοποιήσει και κάποια από τα στελέχη τους, όπως η κυρία Παναρίτη (θέλει να την κάνει και μέλος της κυβέρνησης). Ή μήπως, τελικά, συμβαίνει το αντίστροφο; Δηλαδή τα εν λόγω ιδρύματα με τα στελέχη τους (εντός της κυβέρνησης) «αξιοποιούν» την κυβέρνηση της χώρας και τον πρωθυπουργό;
Ό,τι από τα δύο κι αν συμβαίνει, το αποτέλεσμα είναι τραγικά ίδιο...  ΠΗΓΗ


ΕΦΤΑΨΥΧΗ Η ΠΑΣΟΚΑΡΙΑ: ΑΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ) ΤΟΥ JEFFREY ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Παρά τα μεγάλα λόγια και τις απατηλές διακηρύξεις, η αθάνατη και  εφτάψυχη πασοκαρία στελεχώνει τα κέντρα εξουσίας και μετά την απομάκρυνση του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ από την εξουσία.

Έτσι, η Έλενα Παναρίτη, η οποία διορίστηκε βουλευτής (Επικρατείας) από το κλεφτο- ΠΑΣΟΚ του Jeffrey και εν συνεχεία έπιασε πόστο στην Παγκόσμια Τράπεζα, έγινε ειδική σύμβουλος του Γιάνη (προσοχή, με ένα νι…) Βαρουφάκη και εχθές το βράδυ έδωσε το παρών στις «διαπραγματεύσεις» στο eurogroup. Η συγκεκριμένη κυρία, έχει υποστηρίξει –μεταξύ των άλλων- ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να περνά κάθε τρεις μήνες από τον έλεγχο των δανειστών, για «να διασφαλιστεί η προώθηση των δομικών μεταρρυθμίσεων»…
Με κάτι τέτοιες-ους θα  σκίσει το Μνημόνιο ο mister Tsipras και θα δώσει ανάσες αξιοπρέπειας στον ελληνικό λαό!  πηγη

Είναι οριστικό: Το κεφάλι του Σαμαρά επί πίνακι απαίτησαν Ντόρα και ΚυριάκοςΘέμα ημερών είναι πια ο αποκεφαλισμός του βουλευτή Μεσσηνίας από την ηγεσία της ψοφοδεξιάς, όπως αποφασίστηκε και στο χθεσινό δείπνο των δελφίνων.
Όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής στην Νέα Δημοκρατία αποφάσισαν την άμεση αποπομπή του σκευωρού Σαμαρά που κατάφερε να διαλύσει την παράταξη και να την βάλει στον δρόμο της "Πολ. Αν." Στο χθεσινό δείπνο, το οποίο παρέθεσε η Μαριέττα Γιαννάκου στην «Αθηναΐδα», συμμετείχαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Επίσης καραμανλικοί, εκ των παρευρεθέντων, ήταν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και νυν δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
Όλοι αυτοί μαζί συμφώνησαν πως στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στις 19 Φεβρουαρίου και αυτή της Πολιτικής Γραμματείας στα τέλη του μηνός πρέπει να τεθεί άμεσα θέμα ηγεσίας, καθώς ο Σαμαράς είναι αυτός που φέρει ακέραια την ευθύνη για την πανωλεθρία της παράταξης.  Κυριακή κοντή γιορτή...  ΠΗΓΗ

FREE HELLAS web Radio

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7475499982132121242

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item