Widgets

ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Το 70% του μνημονίου θα είναι στη δική μας «ΚΑΜΠΟΥΡΑ» - Οι Συριζαίοι αποδέχονται την πρόταση Γιούνκερ για νέο πρόγραμμα - μνημόνιο

Βαρουφάκης: Το 70% του μνημονίου θα είναι η δική μας πρόταση! Το άλλο 30% βάλτε το εσείς!


Λύθηκε η μεγάλη παρεξήγηση της περασμένης εβδομάδας. Θυμίζουμε ότι αρχικώς ο Βαρουφάκης δήλωσε ενώπιον του Σόιμπλε ότι συμφωνεί με το 70% του μνημονίου, τονίζοντας ότι αυτά είναι μέτρα που θα ήθελε να εφαρμόσει και από μόνος του. Η δήλωση αυτή είχε προκαλέσει έναν αρχικό σάλο γιατί είχε έντονες επιρροές από Άδωνι Γεωργιάδη, που ήταν ο πρώτος που είπε ότι «αν δεν υπήρχε μνημόνιο, θα έπρεπε να το εφεύρουμε». Έτσι ο υπουργός οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποχρεωθεί σε άτακτη ανασκευή, λέγοντας ότι «δεν το εννοούσε», δημιουργώντας εύλογες απορίες, σχετικά με το αν έγινε πάλι. λάθος στην μετάφραση.Εν τέλει όπως δήλωσε διευκρινιστικά, ο Βαρουφάκης, το Μνημόνιο όχι μόνο δεν θα σκιστεί αλλά το 70% των όσων προβλέπει θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο γέφυρα της κυβέρνησης. Κοινώς για να το πούμε με απλά ελληνικά, επιστρατεύοντας και την πρότερη εμπειρία μας από τις παλαιότερες «διαπραγματεύσεις».Ο Βαρουφάκης ξεκινάει έχοντας ήδη αποδεχτεί το 70% του προγράμματος. Οι «δανειστές» θα εκβιάσουν απαιτώντας πολύ παραπάνω από όσα έχουν ήδη κατά νου. Τελικώς θα επέλθει συμβιβασμός κάπου στη μέση και θα έχουμε ένα νέο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει το 90% - 100% του παρόντος προγράμματος λιτότητας, συν τα καινούργια μέτρα που θα είναι απόρροια των νέων δανείων.
Το όλο θέμα είναι πως θα καταφέρουν τα «παπαγαλάκια» των τσιπροκαμμένων να παρουσιάσουν ως «νίκη» τις εξελίξεις αυτές. Μάλλον έχοντας κατά νου την εμπειρία του από τους σαμαροβενιζέλους, θα παρουσιάζουν τρομοκρατικά σενάρια περί νέων μέτρων και εν τέλει τα μέτρα που θα έρθουν θα τα παρουσιάζουν ως «ανακούφιση».  ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!:

Νέα υποχώρηση: Οι Συριζαίοι αποδέχονται την πρόταση Γιούνκερ για νέο πρόγραμμα - μνημόνιο

Απάντηση στις προεκλογικές εξαγγελίες Τσίπρα εξέδωσε ο Γιούνκερ, αποδεχόμενος την πρόσκληση για ένα νέο πρόγραμμα - μνημόνιο, μεταξύ των τοκογλύφων και της ελλαδικής κυβέρνησης. Ο Γιούνκερ απεδέχθη την πρόκληση και έστειλε τις προτάσεις επί των οποίων θα γίνει η όλη συζήτηση για το νέο μνημόνιο.
Συγκεκριμένα ο Γιούνκερ πρότεινε τα εξής σημεία, πάνω στα οποία θα γίνει η όλη «διαπραγμάτευση»:
1) Αποπληρωμή των υπόλοιπων δόσεων κανονικότατα. Δεν μείνανε πολλά άλλωστε. Μόνο 16,4 δισ. ευρώ έμειναν ή για να το θέσουμε αλλιώς 5 - 6 νέοι ΕΝΦΙΑ.
2) Νέο πακέτο επαίσχυντων μνημονιακών μέτρων υπό την μορφή νέας εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη περιείχε την διάλυση του κλάδου των φαρμακοποιών, της αγοράς καυσίμων, των βιβλιοπωλείων, των αρτοποιείων αλλά και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
3) Περισσότερες και πιο επιθετικές ιδιωτικοποιήσεις.
4) Το 70% του υπόλοιπου μνημονίου, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, ενώ θα πρέπει να προταθούν ισοδύναμα μέτρα για το υπόλοιπο 30%
Εντός της προτάσεως Γιούνκερ υπάρχει και το «κοκκαλάκι» που θα προσφέρουν στον Τσίπρα οι διεθνείς τοκογλύφοι, ως βοήθεια για να.μην έρθει η Χρυσή Αυγή. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται θα επιτρέψουν στον Τσίπρα να έχει μόνο 1,49% πρωτογενές πλεόνασμα, αντί για τον στόχο του 3%.
Κοινώς η «διαπραγμάτευση» του Τσίπρα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με επιχείρημα την Χρυσή Αυγή, αφού αυτή είναι η μόνη Εθνική Αντιπολίτευση και το μοναδικό φόβητρο των διεθνών τοκογλύφων, ο μοναδικός λόγος για να κερδίσουν κάτι οι Έλληνες έστω και κάτι το ελάχιστο. Το κακό είναι ότι το παρόν «πρωτογενές πλεόνασμα» ήταν ένα λογιστικό τρυκ Σαμαρά, οπότε ο Τσίπρας έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να πιάσει στόχο.
Πάντως επί της προτάσεως Γιούνκερ, οι συριζαίοι έχουν ήδη συμφωνήσει. Ήδη ο Βαρουφάκης έχει πει ότι συμφωνεί με το 70% του μνημονίου και ότι θέλει τις ιδιωτικοποιήσεις. Μένει να πειστεί για άλλους 5 - 6 ΕΝΦΙΑ και για μία εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που θα περιέχει τουλάχιστον 50 δέσμες μέτρων, όπως η προαναφερθείσα.
Το ενδιαφέρον της πρότασης Γιούνκερ είναι που απαιτεί από τους συριζαίους να προτείνουν τα ισοδύναμα για το 30% του μνημονίου. Και ενώπιον των τροϊκανών εξυπνάδες του στυλ «φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας» δεν μετράνε, γιατί αυτοί ξέρουν τι μπορεί να εφαρμοστεί από τσιπραίους και τι είναι απλώς και μόνο προεκλογική εξαγγελία και μάλιστα φτηνή.  ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ 
Σχοινί-κορδόνι το έχουν πάρει οι συριζαίοι -κι όπου σταθούν κι όπου βρεθούν- επικαλούνται το φόβο της Χρυσής Αυγής.
Έτσι, μετά την επίκληση Βαρουφάκη στον χερ Σόιμπλε, για τον «ναζισμό που σηκώνει το κεφάλι του στην Ελλάδα» και ο mister Tsipras χρησιμοποίησε το ίδιο ακριβώς επιχείρημα στις συνομιλίες του με τον αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ ΦάιμανΑφού, λοιπόν, πρώτα εξέφρασε την αισιοδοξία του για «αμοιβαία επωφελή συμφωνία» με τους «εταίρους» (ήτοι, τους αχυρανθρώπους των διεθνών τοκογλύφων) και ευχαρίστησε τον αυστριακό για την (πολύ περίεργη…) δήλωσή του ότι θα πέσουν έξω όσοι πιστεύουν ότι θα αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι «όσοι επενδύουν στην καταστροφή παίζουν με τη φωτιά και με τον κίνδυνο ανόδου της άκρας δεξιάς, κάτι που έχει ήδη συμβεί στην Ελλάδα λόγω φτώχειας. Αν η Ελλάδα γίνει Ιφιγένεια θα σπείρουν άνεμο που θα φέρει θύελλες».
Όμως, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον, Αλεκάκο μου! Η θύελλα της Χρυσής Αυγής έρχεται και θα σαρώσει τους ξένους «εταίρους» και τις ντόπιες… εταίρες τους!   ΠΗΓΗ

Γιάννης Λαγός: Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των σκευωρών 


Ο συναγωνιστής και βουλευτής Β΄ Πειραιώς Γιάννης Λαγός που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και 17 μήνες από το καθεστώς Σαμαρά τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.
Αρχικά αναφερόμενος στο νέο υπουργό Δικαιοσύνης μίλησε για τις πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής επισημαίνοντας ότι όλοι οι βουλευτές του κόμματος όπως και ο Αρχηγός μας Ν. Γ. Μιχαλολιάκος διώκονται χωρίς στοιχεία και όλη η στημένη δικογραφία βασίζεται στις πύρινες ομιλίες τους.
Κατήγγειλε την υποκρισία του αντισυνταγματικού τόξου που απαξιώνει την βούληση 400.000 Ελλήνων που ψήφισαν την Χρυσή Αυγή, οι οποίοι βιώνουν τον μεγαλύτερο ρατσισμό των τελευταίων 40 ετών.
Σχετικά με τις εξαγγελίες του Τσίπρα για την ΕΥΠ είπε ότι θα στηριχθούν από την Χρυσή Αυγή γιατί οι Εθνικιστές είναι αυτοί που τόσα χρόνια και τόσους μήνες βίωσαν τις μεθοδεύσεις τις μηχανορραφίες, τις παρακολουθήσεις των βουλευτών μας με σκοπό περιθωριοποιηθούν και να φυλακιστούν.
Κλείνοντας απάντησε στους Κκέδες που ζητούν να ελεγχθούν οι λίστες φοροδιαφυγής πράγμα το οποίο ζητάει και η Χρυσή Αυγή, αλλά δεν δέχεται τον έλεγχο από το κράτος για τα οικονομικά του. "Το ΚΚΕ είναι παραπάνω από το κράτος;" είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας παράλληλα την πώληση της συχνότητας του 902 μέσω off-shore σε ιδιώτες.  ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΜΕΤΡΟΣ ΕΛΕΕΙΝΟΤΗΤΑ  και  Η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα - Μία ρήση του Μάρξ που επιβεβαιώνεται μέσα από εξώφυλλα του Μπόμπολα


Η. Παναγιώταρος: Καμμία υποχώρηση στα Εθνικά θέματα - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με τΦις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά είχε κάνει σημαία της ρητορικής του το σκίσιμο του μνημονίου και τον λογιστικό έλεγχο του χρέους. Παρά ταύτα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει ήδη τις πρώτες «κωλοτούμπες» και ετοιμάζει τον ελληνικό λαό για την συνέχιση της μνημονιακής πραγματικότητας, έστω και με διαφορετική ονομασία.

Μια άλλη ομολογία του υπουργού οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το 70% του μνημονίου είναι σωστό και πρέπει να εφαρμοστεί. Όσον αφορά το κατοχικό δάνειο, ο υπουργός δεν κατάφερε να ψελλίσει λέξη μπροστά στον Σόιμπλε

Η Χρυσή Αυγή δεν κάνει βήμα πίσω από τις θέσεις της. Απαιτεί δυνατό στρατό και καμία παραχώρηση στα εθνικά ζητήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία μας και για το ζήτημα της Κύπρου. ΠΗΓΗ


Ν. Μίχος: Απαιτείται επανεκκίνηση της πρωτογενούς παραγωγής - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Συναγωνιστής Νίκος Μίχος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Ο βουλευτής Ευβοίας κατήγγειλε ότι η προηγούμενη συγκυβέρνηση, καταπατώντας κάθε νόμο, του απαγόρευσε το δικαίωμα της ψήφου χωρίς να υπάρχει στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, στην τελευταία εκλογική διαδικασία.
Ακόμα, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα χωρίς πρωτογενή παραγωγή. Η ανεργία έχει αγγίξει το 28% με το 44% των Ελλήνων να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν αγροτική χώρα λόγω εύκρατου κλίματος και πλούσιου υπεδάφους.
Παράλληλα, έθιξε το μέγιστο θέμα της μείωσης της γραφειοκρατίας για τους αγρότες και κτηνοτρόφους ώστε να μπορέσουμε να προοδεύσουμε ως χώρα. Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι και η διαγραφή δανείων για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που βρίσκονται σε ανάγκη. Οι εξαγωγές που κάνει η Χώρα μας είναι ελάχιστες σε σχέση με τις εισαγωγές.
Τέλος, επανέλαβε την θέση της Χρυσής Αυγής για άμεση απαίτηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων.    ΠΗΓΗ
Γ. Γερμενής: “Καμία υποχώρηση στο όνομα της Μακεδονίας μας” 
Ο Συναγωνιστής Γιώργος Γερμενής τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών τόνισε ότι σήμερα υπάρχουν ακόμα πολιτικοί κρατούμενοι, καθώς η προηγούμενη συγκυβέρνηση έβαλε στην φυλακή βουλευτές με μαφιόζικο τρόπο. Είναι αναγκαίο, λοιπόν, να αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη στην Χώρα μας και να βρίσκεται η τρίτη πολιτική δύναμη της Ελλάδος και πάλι στα έδρανα. Η Χρυσή Αυγή έκανε πολιτικό αγώνα έχοντας τον Αρχηγό και τους Βουλευτές της στην φυλακή.

Όσον αφορά τις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή συμφωνεί με αρκετές και θα τις στηρίξει, αρκεί πραγματικά να έρθουν ως νομοσχέδια στην Βουλή. Η Χρυσή Αυγή, όμως, είναι κάθετα αντίθετα σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας μας. Η Μακεδονία είναι ελληνική και δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση σ’ αυτό.

Στο άλλο σημείο που διαφωνεί πλήρως ο Λαϊκός Σύνδεσμος με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο θέμα της Κύπρου. Στην πραγματικότητα είμαστε ένα Έθνος χωρισμένο σε δύο κράτη. Η Χρυσή Αυγή ζητάει εφαρμογή ενιαίου αμυντικού χώρου και σε συνδυασμό με τις εφαπτόμενες ΑΟΖ θα ισοδυναμεί σε ένωση με την Κύπρο.

Τέλος, ο Συναγωνιστής επισήμανε ότι καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν δίνει ιθαγένεια, παρά μόνο υπηκοότητα. Αντίθετα, η νέα κυβέρνηση θέλει να δώσει ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών.  ΠΗΓΗ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

Η Ευρώπη τιμά τους αγώνες της Χρυσής Αυγής - Αντιπρόεδρος του ΑPF ο Συναγωνιστής Α. Ματθαιόπουλος

Σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς και του ανιδιοτελούς αγώνα της Χρυσής Αυγής για μια Ευρώπη των Εθνών, το πανευρωπαϊκό Κίνημα APF (Alliance for Peace and Freedom) μετά από ψηφοφορία των μελών του όρισε ως αντιπρόεδρο του το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτή Σερρών, Συναγωνιστή Ματθαιόπουλο Αρτέμη.
Το Κίνημα των Ευρωπαίων Εθνικιστών ιδρύθηκε το περασμένο έτος με σκοπό την ισότιμη συμμετοχή και δραστηριοποίηση όλων των εθνικιστικών Κινημάτων της Ευρώπης που μάχονται για τον κοινό σκοπό της αποτίναξης του οικονομικού ζυγού των τοκογλύφων, αλλά και την ανάδειξη και καταπολέμηση των κοινών προβλημάτων που ταλανίζουν τα ευρωπαϊκά έθνη, όπως είναι η μουσουλμανοποίηση των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών, η αθρόα λαθρομετανάστευση και φυσικά η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας από τρίτες χώρες που υποκινούνται από εχθρικά προς την ευρωπαϊκή ιδέα και συνοχή κράτη.
Μετά την εκλογή τριών ευρωβουλευτών οι οποίοι παράγουν ένα αξιοζήλευτο κοινοβουλευτικό έργο κι έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις ο αγώνας της Χρυσής Αυγής για μια Ευρώπη ελεύθερη και εθνικιστική συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα και θα είναι νικηφόρος!  ΠΗΓΗ
Ο Πρετεντέρης, ως νοσταλγός του εκσυγχρονιστή Σημίτη, ξαναχτύπησε

Θέλει ο «εκσυγχρονιστής» να κρυφτεί, αλλά το πάθος δεν τον αφήνει. Ο λόγος, φυσικά, για το «ορφανό» του Σημιτισμού, τον Πρετεντέρη, ο οποίος με ένα ακόμη κείμενό του, με τον τίτλο «Παλικαράδες», δείχνει ότι η υποτέλεια και ο ενδοτισμός της περιόδου Σημίτη εμφανίζεται και σήμερα από διαφόρους νοσταλγούς εκείνης της περιόδου. Ο Πρετεντέρης επί χρόνια αποτέλεσε έναν από τους στυλοβάτες της μνημονιακής πολιτικής. Ακόμη και τώρα, που ο Σύριζα δημιουργεί ψευδαισθήσεις  μιας υποτιθέμενης σκληρής σύγκρουσης με τους δανειστές, ο Πρετεντέρης δείχνει την ενόχλησή του από οτιδήποτε θα μπορούσε να ενοχλήσει τους «νταβατζήδες» της Χώρας.


Δεν είναι, φυσικά, τυχαίο ότι ο Πρετεντέρης αποτέλεσε έναν από τους βασικούς εκτοξευτήρες της λάσπης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να παριστάνει τον δικαστή και να μοιράζει εκατοντάδες χρόνια φυλακή στους Χρυσαυγίτες, λες και επρόκειτο για στραγάλια… Στο συγκεκριμένο άρθρο, με τον χαρακτηριστικό τίτλο που αναφέραμε, ο  εν λόγω δημοσιογράφος μιλάει για «το σύνδρομο του παλικαρά», το οποίο –κατά την γνώμη του- χαρακτηρίζει όσους ανθίστανται στα ξεπουλήματα. Γράφει χαρακτηριστικά ο «φαν» του Σημίτη:
«Στο κάτω-κάτω δεν είναι παρά εκδηλώσεις ενός κεντρικού συνδρόμου της ελληνικής πολιτικής που εκτείνεται από την άκρα Δεξιά στην άκρα Αριστερά. Το σύνδρομο του παλικαρά. Του λαϊκού κουτσαβάκη, που δεν σηκώνει πολλά-πολλά, που κυκλοφορεί βλοσυρός και προκλητικός, με λυμένο ζωνάρι για καβγά, άσχετο αν τελικά τον πλακώνει ο Μπαϊρακτάρης στις σφαλιάρες. Του εθνικού μάγκα που αυτόκλητα και αναίτια αναλαμβάνει να «φυλάττει Θερμοπύλες», ακόμη και όταν δεν υπάρχει Ξέρξης στον ορίζοντα. Του καθημερινού καβγατζή που λύνει τις διαφορές του με το στόμα του, έτοιμος να φωνάξει σε εκείνον που του έκοψε τον δρόμο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;». Για όλους αυτούς δεν υπάρχει διαπραγμάτευση. Υπάρχει μόνο τσαμπουκάς. Είναι εκείνοι που έπαθαν εθνική επιληψία όταν άκουσαν τον Σημίτη στη Βουλή να ευχαριστεί «την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών» που βοήθησε να αποτραπεί μια σύρραξη - διότι ένας παλικαράς μόνο βρίζει και πλακώνει τους Αμερικανούς αλλά εκ του ασφαλούς και εξ αποστάσεως...».
Η φρασεολογία του είναι χαρακτηριστική: «λαϊκού κουτσαβάκη», «εθνικού μάγκα», «καθημερινού καυγατζή». Έτσι θεωρεί όσους δεν συμπεριφέρονται «πολιτισμένα», όπως αυτός, αλλά με «τσαμπουκά». Κρίμα που διαχρονικά οι Έλληνες δεν φέρονταν σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του συγκεκριμένου υπαλλήλου του Ψυχάρη και του Mega. Δεν μπορούσε, βεβαίως, να μην κουνήσει το δάχτυλο, χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά ως επιληπτικούς όλους τους Έλληνες, που άκουσαν με σιχαμάρα το ανθρωπάκι Σημίτη να ευχαριστεί τις ΗΠΑ για τις ενέργειές τους πάνω σε Ελληνικό έδαφος.
Τρεις Υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού δολοφονήθηκαν εκείνο το βράδυ, η Ελληνική Σημαία υπεστάλη, αλλά όλα αυτά δεν έχουν την παραμικρή σημασία για το φάντασμα του εκσυγχρονισμού. Ας είναι σίγουρος ότι ο Τσίπρας θα «συμμορφωθεί» ως προς τις υποδείξεις των δανειστών και θα νερώσει το κρασί του, οπότε μπορεί να συγκεντρώσει εξ ολοκλήρου το δηλητήριό του κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, της μόνης Γνήσιας Εθνικής και Κοινωνικής Αντιπολίτευσης.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ     

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΝΑΤΟ δεν προστατεύει την Ευρώπη αλλά τα συμφέροντα των Αμερικανοσιωνιστών 

Πάνος Καμμένος: «Διαφωνώ» με τον Βαρουφάκη αλλά το νέο μνημόνιο θα το υπογράψω!


«Βαρυσήμαντες» δηλώσεις έκανε ο πολιτικός «ογκόλιθος» Πάνος Καμμένος σχετικά με τη νέα συμφωνία που πρόκειται συντόμως να υπογραφεί μεταξύ της νέας συγκυβέρνησης και των ευρωπαίων «εταίρων» μας.

Το πρώτο που χρήζει σχολιασμού για τις σχετικές δηλώσεις Καμμένου είναι ότι έγιναν στο «αντισυστημικό» πάνελ του γνωστού Γιάννη Πρετεντέρη στην εκπομπή «Ανατροπή» στο MEGA. Καταρχάς εξαιρετικά πρόθυμος ο Πρετεντέρης να αγκαλιάσει τη νέα κυβέρνηση, την οποία δεν ήθελε με τίποτα πριν τις εκλογές, ενώ επιπροσθέτως δεν ήθελε καν τις εκλογές. Από την άλλη μεριά ο Πανοκαμμένος ο «πολέμιος της διαπλοκής», βγήκε άνετος στον μέχρι πρότινος «αρχιερέα» της Γιάννη Πρετεντέρη, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του.
Πάμε, όμως, στις δηλώσεις του Καμμένου, οι οποίες έχουν «εξαιρετική» σημασία. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις δηλώσεις του ο προεδροπάνος «διαφωνεί» με τις δηλώσεις Βαρουφάκη για το 70% του μνημονίου και αντιπροτείνει plan B την χρηματοδότηση από άλλες χώρες και ευθεία σύγκρουση.
«Τσάμπα μάγκας», βέβαια, ο προεδροπάνος, αφού κάνει τις προτάσεις του εκ του ασφαλούς όντας ΥΠΕΘΑ και όχι ΥΠΟΙΚ. Μάλιστα είναι τόσο «τσάμπα μάγκας», αφού ύστερα από τις προτάσεις Γιούνκερ η υπογραφή του νέου μνημονίου είναι πραγματικά προ των πυλών και περιλαμβάνει το 70% του μνημονίου. Το ορθό θα ήταν να αποσύρει την στήριξή του στην κυβέρνηση και να οδηγηθούμε είτε σε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΟΤΑΜΙ, είτε σε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Όμως, ούτε λόγος να γίνεται γι’ αυτό, αφού τώρα έχει πραγματοποιηθεί το όνειρό του και είναι υπουργός εξοπλισμών.
Αλήθεια, όμως, στις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα, ο Καμμένος μίλαγε για «όρθιους πρωθυπουργούς» και συμπλήρωνε λίγες μέρες μετά ότι «δεν θα βγούμε στην βίζιτα». Τώρα που θα υπογραφεί το νέο μνημόνιο και ο πανοκαμμένος θα συνυπογράψει ως «εταίρος πλήρους ευθύνης», τι θα λέει; Θα διατηρεί τις διαφωνίες του, έχοντας βάλει την υπογραφή του «φαρδιά – πλατιά»; Γιατί, Πάνο, καλή η διαφωνία στην «βίζιτα», αλλά χωρίς ιδιαίτερη αξία. ΠΗΓΗ
Ο Καραμανλής, ο Σαμαράς και η διάλυση της ΝΔ

Αναρωτιούνται αρκετοί γιατί ο Καραμανλής δεν κάνει την κίνηση να πετάξει τον Σαμαρά από την αρχηγική καρέκλα της ΝΔ και να αναλάβει ο ίδιος. Η απάντηση έρχεται αμέσως, με την διαπίστωση ότι ο Καραμανλής δεν έχει κανένα λόγο να πάρει από τώρα ένα κόμμα μόλις ηττημένο (με διαστάσεις συντριβής) και να αναγκάζεται να αγορεύει από θέση άμυνας στη Βουλή, απέναντι στον Τσίπρα, ο οποίος έχει τον αέρα της νίκης και την ανάλογη πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ συν τοις άλλοις, στηρίζεται από όλο σχεδόν το εγχώριο μιντιακό σύστημα.

Ο Καραμανλής, έχοντας τη νοοτροπία του «ετοιματζή» θείου του, θα μπορούσε να επιστρέψει στην ηγεσία της ΝΔ  μόνο αν αντιλαμβανόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα και στον πολιτικό ορίζοντα διαγράφονταν αδρά οι προοπτικές μιας κυβερνητικής νίκης της ΝΔ. Επειδή αυτό δεν φαίνεται ότι θα συμβεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τη ΝΔ μάλιστα να βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της, ο Καραμανλής παραμένει αραχτός στην Ραφήνα, χωρίς να κάνει καμία κίνηση, μολονότι οι άνθρωποι του (Αντώναρος, Βλάχος, Στυλιανίδης κ.α.) φροντίζουν να επιτίθενται με δηλώσεις στον Σαμαρά και να φιλοτεχνούν  συνεχώς την εικόνα ενός Καραμανλή με τα χαρακτηριστικά «Μεσσία», ο οποίος θα επιστρέψει ως παράκλητος έτοιμος να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Σαμαράς, μέσα στην απελπισία του και την ασταθή ψυχική του διάθεση, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την τωρινή απροθυμία του Καραμανλή προκειμένου να επιβληθεί και να στερεώσει την παραπαίουσα εξουσία του στη ΝΔ, την οποία αντιλαμβάνεται ως αποκλειστικό προσωπικό του φέουδο. Θα προσπαθήσει να το πετύχει αυτό, ακόμη και αν χρειαστεί να υποστεί μερικούς (ακόμη) εξευτελισμούς,στους οποίους άλλωστε είναι συνηθισμένος. Ένας απ΄αυτούς τους εξευτελισμούς θα είναι η αποδοχή της υποψηφιότητας Αβραμόπουλου για την ΠΤΔ, αν τελικά προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός, ο οποίος έβαζε τα παπαγαλάκια του να διαρρέουν ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να ψηφίσει Αβραμόπουλο, αλλά θα πάρει την Κ.Ο. και θα αποχωρήσει σύσσωμη από την Βουλή, αναγκάστηκε να τα γυρίσει, μετά τις απειλές της Ντόρας και πολλών άλλων ότι αυτοί σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουν Αβραμόπουλο, ακριβώς επειδή θεωρούν ότι είναι τιμή να προτείνεται από τον πολιτικό του αντίπαλο στέλεχος του δικού τους κόμματος.
Αν διατηρούσε την ψυχραιμία του ο Σαμαράς θα έλεγε ναι στον Αβραμόπουλο και θα γλίτωνε τον εξευτελισμό. Δεν είναι, όμως, δυνατόν να παραμείνεις ψύχραιμος από έναν ευρισκόμενο σε ψυχολογική σύγχυση, που έχασε με 8,5 μονάδες διαφορά από τον Τσίπρα στον οποίο συμπεριφερόταν με έσχατη περιφρόνηση. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν παρά την σκευωρία που έστησε κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αυτή κατάφερε να πάρει την Τρίτη Θέση στις πρόσφατες εκλογές. Ο Σαμαράς προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, είναι σίγουρο όμως ότι θα βρει μεγάλους ενδοκομματικούς μπελάδες μπροστά του, με τον ίδιο να μην διστάσει να διαλύσει τη ΝΔ, αν δει ότι δεν παραμένει Αρχηγός.
Ευχή μας και επιδίωξη μας να τα καταφέρει !     ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Αποκάλυψη Φαλτσιάνι: Σβήσανε τα 500 εκατ. ευρώ της Μαργαρίτας Παπανδρέου από την λίστα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι νέες αποκαλύψεις Φαλτσιάνι γύρω από το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, που εδώ και καιρό μένει στο στάδιο της διερεύνησης, αλλά μόνο όσον αφορά το όνομα του πολιτικού «πτώματος» Παπακωνσταντίνου και των συγγενών του. Τώρα, σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις από Φαλτσιάνι, τις οποίες δημοσίευσε ιταλική εφημερίδα, ο Σαρκοζί φέρεται να εκβίαζε τον Παπανδρέου, ώστε να φέρει την τρόικα στην Ελλάδα, προκειμένου να μην γίνουν τα αποκαλυπτήρια τραπεζικού λογαριασμού ύψους 500 εκατ. ευρώ που διατηρούσε η μητέρα του, Μαργαρίτα, στην γνωστή ελβετική τράπεζα HSBC.
Στην αποκάλυψη, απάντησε το γραφείο του Παπανδρέου, λέγοντας ότι πρόκειται για λογαριασμό που αφορούν τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Θυμίζουμε ότι για τον συγκεκριμένο είχε γίνει λόγος στην εξεταστική επιτροπή για την Λίστα, αλλά αυτός είχε υπεκφύγει τις εξετάσεώς του από την επιτροπή, στέλνοντας υπόμνημα, προφασιζόμενος την ύπαρξη «αρνητών του Ολοκαυτώματος» στην επιτροπή για να μην έρθει.
Ασχέτως του σε ποιον ανήκει ο επίμαχος λογαριασμός, το οποίο προφανώς χρήζει δικαστικής διερεύνησης, εμείς να θυμίσουμε ότι στην επίμαχη λίστα, αλλά και σε άλλες λίστες που δεν έχουν λάβει την πρέπουσα δημοσιότητα, έχουν εμφανιστεί πολλά ονόματα από την ελλαδική πλουτοκρατία, που είναι ο πραγματικός λόγος εισόδου της χώρας στα μνημόνια. Προκειμένου να μην «αγγιχθούν» συγκεκριμένοι πλουτοκράτες που συνιστούν την κεφαλή της εν Ελλάδι κλεπτοκρατίας, η χώρα αφέθηκε να χρεοκοπήσει και να εισέλθει στον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Την ίδια ώρα που οι μνημονιακές κυβερνήσεις έπιναν το αίμα του Ελληνικού Λαού, με (ν)τροπολογίες αθώωναν μέχρι και τους τραπεζίτες που έδιναν αφειδώς θαλασσοδάνεια στα κανάλια της διαπλοκής.
Πρόκειται ουσιαστικά για έναν κύκλο κλεπτοκρατίας που ταυτίζεται πλήρως με τον κύκλο των υβριστών της Χρυσής Αυγής, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από την σκευωρία κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου, την μοναδική πολιτική δύναμη που εκπροσωπεί την ανάγκη για κάθαρση.  ΠΗΓΗ


«Σάκος του μποξ» ο Σαμαράς: Ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον αδειάζει


Ακόμα μια σαφής αμφισβήτηση του Σαμαρά έγινε χθες στη Βουλή. Όταν μάλιστα αυτός ο οποίος τον αμφισβητεί είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε αυτομάτως αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτή η πράξη. Συγκεκριμένα ο Μητσοτάκης είπε ότι «Δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να σας δούμε ως αριστερή παρένθεση, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν καταρρεύσει και θα επιβεβαιωνόταν έτσι το χειρότερο σενάριο για τη Χώρα».

Πριν από λίγες ημέρες ο Σαμαράς μιλώντας στην Κ.Ο, εμμέσως πλην σαφώς, πλάσαρε τη θεωρία της «αριστερής παρένθεσης», στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να κρατηθεί στην ηγεσία του κόμματος. Ο Μητσοτάκης με τα λεγόμενά του «κάρφωσε» ευθέως την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί ο νυν επικεφαλής του κι έδειξε ότι το εσωκομματικό πεδίο στη Ν.Δ μόνο ήρεμο δεν θα είναι από εδώ και πέρα.
Ουσιαστικά, είναι σαν να δίνει το σήμα για την περαιτέρω αμφισβήτηση του Σαμαρά, καθώς αφού αποκλείει το ενδεχόμενο της «αριστερής παρένθεσης» ανάβει το πράσινο φως για τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού, ο οποίος μακροπρόθεσμα θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σαμαράς, όμως, γνωρίζοντας ότι φεύγοντας από την αρχηγική καρέκλα έχει να διακινδυνεύσει πολλά περισσότερα πράγματα από την απώλεια απλώς της ηγετικής θέσης, είναι ικανός μέχρι και να διαλύσει το κόμμα, προκειμένου να αναβάλλει το οριστικό του τέλος.  Γιώργος Μάστορας

FREE HELLAS web Radio

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 614626769620819382

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item