Widgets

Εξοπλίζεται και απειλεί η Τουρκία - Η ελλαδική πολιτική ηγεσία κοιμάται...


Στην συνεδρίαση της 7ης Ιανουαρίου της εκτελεστικής επιτροπής της γενικής γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας SSM, που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Νταβούτογλου, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας. Πρώτον η Άγκυρα αποφάσισε την ανάπτυξη εγχώριου μαχητικού αεροσκάφους με την κωδική ονομασία TFX (Turkish Fighter Experimental), με στόχο την παραγωγή του πρωτοτύπου το έτος 2023. Η απόφαση για την ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού είναι πολιτική, αφού οι τεχνοκράτες επισημαίνουν ότι θα είναι πολύ δύσκολη η εξαγωγική επιτυχία μιας τόσο εξειδικευμένης κατηγορίας οπλικού συστήματος, που μονοπωλείται από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα (μαχητικά 5ης γενιάς).

Δεύτερον αποφασίστηκε η έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας για το τουρκικό φορητό όπλο MPT-76 με διαμέτρημα 7,62 χλς , ήτοι διαμέτρημα όμοιο με αυτό του G3. Το MPT-76 (Milli Piyade Tüfeği, Εθνικό Τυφέκιο Πεζικού), που είναι ουσιαστικά αντιγραφή του HK-417 της γερμανικής εταιρίας Heckler and Koch, θα αντικαταστήσει στον τουρκικό στρατό το πολύ γνωστό G3. Το MPT-76 σχεδιάστηκε και θα κατασκευάζεται από το εργοστάσιο όπλων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας MKEK. Πρόκειται περί ενός φορητού όπλου που αναπτύχθηκε από Τούρκους μηχανικούς και τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας ανήκουν εξ ολοκλήρου στην γενική γραμματεία SSM. Η πρώτη παραγγελία που δόθηκε από τον τουρκικό στρατό στο εργοστάσιο της ΜΚΕΚ ανέρχεται σε 35.000 τεμάχια.

Τρίτον η εκτελεστική επιτροπή της SSM αποφάσισε την παραγγελία 5 πρόσθετων ελικοπτέρων Chinook CH-47F για τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις, ενώ ήδη έχουν παραγγελθεί άλλα 6 ελικόπτερα. Το συνολικό κόστος αυτής της παραγγελίας ανέρχεται σε 1 δις δολλάρια και θα καλυφθεί με πιστώσεις FMS (Foreign Military Sales) του αμερικανικού δημοσίου. Επίσης, αποφασίστηκε η τοποθέτηση πρόσθετης παραγγελίας για 4 μαχητικά F-35 Stealth, ήδη έχουν παραγγελθεί τα δυο πρώτα, με στόχο την απόκτηση 100 τέτοιων μαχητικών 5ης γενιάς.

Τέλος, σε ότι αφορά το κινεζικό αντιαεροπορικό FD-2000 (HQ-9, η κινεζική έκδοση του S-300), που εντάσσεται στο πρόγραμμα Turkish Long Range Air Missile Defence System (T-LORAMIDS), όπως είχαμε προβλέψει σε παλαιότερη ανάρτηση μας η Τουρκία υπαναχώρησε με το σκεπτικό ότι οι Κινέζοι δεν προσφέρουν αρκετή τουρκική προστιθέμενη αξία, ήτοι δεν προσφέρουν πλήρες υποκατασκευαστικό έργο στις τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες. Η πιθανότερη κατάληξη του θέματος θα είναι η επαναπροκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού με πρόβλεψη υψηλού ποσοστού συμπαραγωγής.

Για μια ακόμη φορά σας ενημερώσαμε για τα επιτεύγματα και τους στόχους της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Ουδέν νεότερο από το ελληνικό μέτωπο των πολιτικάντηδων, όπου η απαξίωση γενικά του χώρου της αμυντικής βιομηχανίας συνεχίζεται με φρενήρη ρυθμό. Θα κάνουμε όμως μια αναφορά και υπενθύμιση για όσους ασχολούνται με θέματα αμυντικής βιομηχανίας και τεχνολογίας. Στο τέλος της δεκαετίας 1980 είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί οι παραδόσεις του ελληνικού φορητού όπλου G3 στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Στελέχη της τότε Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΒΟ), μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων, είχαν προτείνει στους τότε αρμόδιους καρεκλοκένταυρους του Υπουργείου Άμυνας την ανάπτυξη του διαδόχου του G3 σε διαμέτρημα 7,62 ή 5,56 χλς. Το Υπουργείο Άμυνας απέρριψε την πρόταση, προφανώς επειδή η κρατική ΕΒΟ δεν μπορούσε να προσφέρει μίζες στους πολιτικάντηδες που εξακολουθούν και σήμερα να λυμαίνονται την χώρα. Εάν τότε είχε γίνει δεκτή η πρόταση της ΕΒΟ, η Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 θα είχε αποκτήσει φορητό όπλο δικής της πνευματικής ιδιοκτησίας και θα είχε γίνει ένα σημαντικό βήμα στην ελληνοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Για να σταματήσει η υποβάθμιση και η απαξίωση της Αμυντικής Βιομηχανίας η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με το πολιτικό της πρόγραμμα διακηρύσσει και δεσμεύεται ότι οι νευραλγικές αμυντικές βιομηχανίες θα εθνικοποιηθούν και θα αποτελέσουν βασικό πυλώνα αμυντικής θωράκισης της χώρας και έναν από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τεχνολογίας.

Γ. Λ.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν: Νέα αμφισβήτηση των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδος


Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται αμείωτη ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο που διανύει η Χώρα. Τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για νέο θερμό επεισόδιο ανατολικά της Κω, όπου πλοίο της Ελληνικής ακτοφυλακής προσέγγισε τούρκικο αλιευτικό το οποίο είχε ξεκάθαρα παραβιάσει τα χωρικά μας ύδατα και αλίευε παράνομα, ζητώντας του να απομακρυνθεί. Οι Τούρκοι από την μεριά τους υποστήριζαν ότι το Ελληνικό πλοίο ήταν αυτό το οποίο είχε εισέλθει στα δικά τους ύδατα!

Πλοίο, μάλιστα, της τουρκικής ακτοφυλακής έσπευσε για να εκδιώξει το Ελληνικό! Είναι ολοφάνερο ότι το σκηνικό των «γκρίζων ζωνών» είναι ολοζώντανο, δείγμα της ηττοπαθούς πολιτικής την οποία ακολουθούν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.

Ήταν τέτοια εποχή το 1996 όταν προέκυψε το όνειδος των Ιμίων, με την υποστολή της Ελληνικής Σημαίας, την δολοφονία των Τριών Υπαξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, και το «ευχαριστώ την κυβέρνηση των ΗΠΑ» που ξεστόμισε ο ΗΠΑνθρωπος Σημίτης. Από τότε η τουρκική προκλητικότητα όχι μόνο δεν έχει σταματήσει αλλά αντιθέτως έχει πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αλλεπάλληλες «δημοκρατικές» κυβερνήσεις του ψευδεπίγραφου «συνταγματικού τόξου» δίνουν τροφή με την αδράνειά τους στην επεκτατικότητα των τούρκων.

Η μεταπολίτευση πατώντας πάνω στην έμφυτη δειλία των πολιτικών της εκφραστών, την υποβίβαση του Εθνικού καθήκοντος έναντι των στενών συντηρητικών συμφερόντων και την καλλιέργεια της άμβλυνσης του πατριωτικού συναισθήματος των Ελλήνων ανάβει το πράσινο φως για την συνεχή παραβίαση της Εθνικής μας Κυριαρχίας.

Γιώργος Μάστορας

Επιμένει η Τουρκία: Προτείνει λογαριασμό για έσοδα από τους υδρογονάνθρακεςΛογαριασμό υπό την ομπρέλλα του ΟΗΕ ή της Παγκόσμιας Τράπεζας στον οποίο να κατατίθενται τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου, προτείνει η τουρκική πλευρά ως λύση στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός δεν δίστασε να κατηγορήσει μάλιστα την ελληνοκυπριακή πλευρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πέρασε το τεστ ειλικρίνειας.

Σε δηλώσεις του σε τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία δεν είναι εναντίον των ερευνών και της γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά εναντίον του να γίνουν αυτές οι εργασίες μονομερώς από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

"Και οι Τουρκο'κυπριοι' έχουν δικαιώματα στα αποθέματα αυτά. Αυτό το είπαν και τα Ηνωμένα Έθνη, και οι ΗΠΑ και η ελληνοκυπριακή πλευρά και η Ελλάδα", είπε, υποστηρίζοντας δε, ότι με βάση την διαδικασία που είναι σε εξέλιξη δεν τίθεται υπό εγγύηση το δικαίωμα των Τουρκο"κυπρίων" και γι' αυτό στάλθηκε εκεί το Μπάρμπαρος έπειτα από αίτημα του ψευδοκράτους.

Το ψευδοκράτος είναι υποχρεωμένο να προστατεύσει τα δικαιώματά του και η Τουρκία ως "μητέρα πατρίδα" έχει χρέος να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκο"κυπρίων", τόνισε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ακόμη ότι υπάρχουν προτάσεις της Τουρκίας γι αυτό το θέμα. "Είπαμε να ιδρυθεί μια επιτροπή, αυτό θα σημαίνει αναγνώριση είπαν. Λέτε δύο πλευρές, αυτό τι σημαίνει; Τότε ας μην ανακατευτούν επίσημα οι πλευρές, να ιδρυθεί ιδιωτική εταιρεία είπαμε. Όχι είμαστε εναντίον και σε αυτό είπαν. Τότε τι να κάνουμε;"

Τώρα, πρόσθεσε, κινητοποιήθηκε και η Ελλάδα. "Πώς μπορούμε να βρούμε μια λύση με την ελληνική διοίκηση; Πρώτα ας προσθέσουμε μια πρόσθετη παράγραφο στην ανακοίνωση 11ης Φεβρουαρίου. Μετά να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ξανά και να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Εμείς και αυτό το δεχόμαστε, εμείς προτείναμε και αυτό: Το δικαίωμα του τουρκο"κυπριακού" "λαού" να τεθεί σε έναν εμπιστευτικό λογαριασμό, να προστατευθεί υπό την ομπρέλλα του ΟΗΕ ή της Παγκόσμιας Τράπεζας. Εμείς σε αυτά συμφωνούμε, είπαμε. Φτάνει να υπάρξει λύση. Αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά για άλλη μία φορά δεν πέρασε το τεστ ειλικρίνειας. Ελπίζουμε να καταλάβουν το λάθος τους και να βρούμε λύση και να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις", είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πρέπει, συνέχισε, να ληφθούν κάποια μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. "Δυστυχώς, η ελληνοκυπριακή πλευρά έδειξε ότι δεν είναι έτοιμη γι αυτά. Αν θα ζήσουμε μαζί πρέπει να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλο και δεν πρέπει να φοβόμαστε να κάνουμε βήματα. Και στην Ελλάδα και στην ελληνοκυπριακή πλευρά υπάρχουν πολιτικά μπερδέματα. Όλα αυτά, οι πολιτικές στις δύο χώρες αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για εποικοδομητικό βήμα", υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός.

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του Κοινού Ανακοινωθέντος και η υπογραφή του Νίκου Ανανστασιάδη, η Τουρκία έθεσε εαυτόν κι επισήμως πλέον, συνέταιρο στην πατρίδα μας και στα νόμιμα δικαιώματα του κυπριακού Ελληνισμού. Είναι καιρός οι αδέξιοι κυβερνώντες μας να απαιτήσουν άμεση επανατοποθέτηση του Κυπριακού στις ορθές του βάσεις, ούτως ώστε έστω και τώρα να περιοριστούν οι αδηφάγες ορέξεις των Τούρκων, που με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται και πληθύνονται απειλητικά. elamcy.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Τ/"κ"

H Άγκυρα «καρφώνει» Λευκωσία στην ΕΕ για ΑΟΖ

Μετακίνησαν οστά με μπουλντόζες και στη Λάπηθο

Έρογλου: Δεν θα υπονομεύσω την "κυριαρχία" των Τ/"κ"

Τον σφαγέα Ντενκτάς μνημονεύει το τουρκικό ΥΠΕΞ


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 3152363254760633682

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item