Widgets

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ Μ@Λ@ΚΕΣ : Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ!


ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ...ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με πολλά εγκωμιαστικά σχόλια αντιμετώπισε η τουρκική πλευρά την «υπόσχεση» που έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κύριος Σαμαράς, κατά την διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας του στα μειονοτικά χωριά της δυτικής Θράκης, ότι θα ξαναδικαστεί η προσφυγή τους για την αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητας των Ιδρυμάτων της μειονότητας, η οποία έχει ήδη απορριφτεί από τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τούρκικης εφημερίδας, Yeni Şafak, με τον πολύ ενδεικτικό τίτλο, «Yunanıstan yeniden yargılanacak», δηλαδή «Η Ελλάδα θα ξαναδικαστεί», αναφέρεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε την υπόσχεση του κατά τη διάρκεια της περιοδείας του αυτές τις μέρες στα μειονοτικά χωριά της δυτικής Θράκης, ότι η προσφυγή των μειονοτικών ιδρυμάτων, που απορρίφτηκε από τον Άρειο Πάγο για την αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητας τους, θα ξαναδικαστεί, με την ελπίδα φυσικά της ικανοποίησης του αιτήματος αυτών των μειονοτικών ιδρυμάτων που ανταποκρίνεται στις τουρκικές διεκδικήσεις στην πολύ ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, η προσφυγή των μειονοτικών ιδρυμάτων, «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», (İTB), «Πολιτιστικό Ίδρυμα Τουρκάλων Γυναικών Ροδόπης», (RTKKD), και, «Τοπικό Ίδρυμα Μειονότητας Έβρου», (MAGD), που είχαν απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αναγνώρισης της τουρκικής τους ταυτότητας μετά την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο, θα μπορούν να ξανάπροσφύγουν στην δικαιοσυνη με την προοπτική της τελικής δικαίωσης τους και με άμεση συνέπεια την αναγνώριση της τουρκικής τους ταυτότητας. 


Όπως είναι γνωστό, με μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα ανωτέρω τρία μειονοτικά ιδρύματα, είχε καταγγελθεί η ελληνική πλευρά για την καταπάτηση του «δικαιώματος» τους, (παρά την ρητή αναφορά της συνθήκης της Λοζάνης ότι υπάρχει μουσουλμανική και όχι τουρκική μειονότητα), να έχουν την λέξη τουρκική-α στις ταμπέλες τους, κάτι που ήδη έχει απορριφτεί από τα ελληνικά δικαστήρια και από τον ελληνικό Άρειο Πάγο. Τώρα με την νέα αυτή παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού κυρίου Σαμαρά, δίνεται ξανά η ελπίδα στα μειονοτικά αυτά ιδρύματα, τα οποία όπως είναι φανερό δρουν με τουρκικές εντολές από την Άγκυρα, να έχουν την δυνατότητα να επανάπροσφύγουν με την προοπτική να δικαιωθούν και να αποκτήσουν το δικαίωμα της αναγνώρισης της τουρκικής ταυτότητας.

Το ζήτημα αυτό έχει τεράστια σημασία και σχετίζεται με τις εδώ και χρόνια προσπάθειες της Άγκυρας για την αναγνώριση σε ιδρύματα της μειονότητας τουρκικής ταυτότητας, σαν το πρώτο και θεμελιώδες βήμα για την ολική αναγνώριση στην μειονότητα τουρκικής ταυτότητας, με συνέπεια να πατήσει και τυπικά «πόδι», (γιατί ουσιαστικά έχει ήδη πατήσει «πόδι» με το προξενείο της Κομοτηνής), η Άγκυρα στην δυτική Θράκη και να προχωρήσει το παλιό στης σχέδιο για συνδιοίκηση και στην συνέχεια για την δημιουργία ανεξαρτήτου τουρκικού μουσουλμανικού κράτους στην περιοχή. 

Για τον λόγο αυτό το λιγότερο σαν επιπολαιότητα μπορεί να χαρακτηριστεί η είδηση που έρχεται από την άλλη πλευρά, ότι Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε την ελπίδα στα μειονοτικά προπαγανδιστικά ιδρύματα ότι θα έχουν το δικαίωμα να ξανά προσφύγουν στην δικαιοσύνη για την αναγνώριση της τουρκικής τους ταυτότητας

Φαίνεται πως στον βωμό της εκλογικής διαμάχης, κάποιοι παίζουν επιπόλαια με την «φωτιά» στην δυτική Θράκη, μια φωτιά που αν ανάψει, οι φλόγες της θα τσουρουφλίσουν όλο το εθνικό οικοδόμημα. Αν είναι δυνατό Έλληνας πρωθυπουργός να προχωρεί σε τέτοιες δηλώσεις για εκλογικές σκοπιμότητες. Βέβαια για να είμαστε αντικειμενικοί και η αντίπαλη παράταξη, δηλαδή ο Σύριζα, δεν απέχει και πολύ από τέτοιες θέσεις. Όλα αυτά δεν προοιωνίζουν τίποτα το θετικό για το εθνικό πρόβλημα της δυτικής Θράκης, που για άλλη μια φορά γίνεται αντικείμενο αισχρής και αντεθνικής πολιτικής εκμετάλλευσης.
Φτάνει πια!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


nikosxeiladakis.gr


Στην Κομοτηνή και σχεδόν σε όλα τα χωριά έγιναν τελετές για το Καντήλι… Και που να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ…
… Με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να έχει μια ιδιαίτερα μεγάλη αγάπη στους μουσουλμάνους, κυρίως σε εκείνη την περιοχή. Σε λίγο καιρό στην Κομοτηνήθα αρχίσουν να ξεχνούν τι σημαίνουν ελληνικά Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Άγια Θεοφάνεια… Ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί και ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ μετείχαν σε τελετή στο τζαμί του Κίρμαχαλέ όπου νέοι ανέγνωσαν μεβλίτ. 


Οι νέοι της συνοικίας Κιρμαχαλέ εξέφρασαν την μεγάλη τους χαρά για την συμμετοχή στην τελετή τους του πρόξενου Ακιντζί και του μουφτή Σερίφ. Και ο πρόξενος όμως Ακιντζί, ευχαρίστησε και εξέφρασε την μεγάλη χαρά που αισθάνθηκε ευρισκόμενος ανάμεσα τους σε αυτή την ιερή και σημαντική μέρα. Ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ ευχαρίστησε τα παιδιά λέγοντας του πως ¨Υπέροχο ήταν το μεβλίτ που απήγγειλαν οι νέοι στο τζαμί της συνοικίας Κιρμαχαλέ-Κομοτηνής¨. 


Ο πρόξενος Ακιντζί και ο μουφτής Σερίφ μετά από την τελετή μεβλίτ στο Κιρμαχαλέ μετέβησαν στα άμφια όπου μετείχαν σε τελετή μεβλίτ που οργάνωσαν εκεί μαθητές των μαθημάτων Κορανίου. Εκεί οι μαθητές ανέγνωσαν Κοράνι και προσευχές. Ο μουφτής Σερίφα ευχαρίστησε τα παιδιά λέγοντας πως ¨Το πρόγραμμα μεβλίτ για το Καντήλι που οργάνωσαν οι μαθητές των μαθημάτων Κορανίου-Αμφίων ήταν υπέροχο. Τους συγχαίρω όλους. Ο Αλλάχ να τους βοηθά¨. 
Εφ. Μπιρλίκ 3/1/2015/tourkikanea 


Το τουρκικό λιμάνι της Μερσίνας κομβικό κέντρο διακίνησης λαθρομεταναστών

Το τουρκικό λιμάνι της Μερσίνας κομβικό κέντρο διακίνησης λαθρομεταναστών

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Προστασίας Συνόρων Frontex οι λαθρέμποροι και διακινητές λαθρομεταναστών έχουν προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και έχουν αρχίσει πλέον να χρησιμοποιούν μεγάλα πλοία. Τα πλοία αυτά αποκτώνται σε λιμάνια της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ειδικά στην Μερσίνα, όπου και το σημείο εκκίνησης των λαθρομεταναστών προς τα λιμάνια της Ευρώπης, εννοείται και προς την Ελλάδα.

Η έκθεση της Frontex δημοσιεύτηκε στο τέλος του Δεκεμβρίου 2014 και βασίζεται σε καταθέσεις λαθρομεταναστών που συνελήφθησαν, αλλά και στις έρευνες των αξιωματούχων αυτής της υπηρεσίας. Το τουρκικό λιμάνι της Μερσίνας θεωρείται το σημαντικότερο ορμητήριο λαθρομεταναστών επιβεβαιώνουν έμμεσα και οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας που είναι επιφορτισμένες με την προστασία των ακτών της Τουρκίας.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα δελτία ειδήσεων των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν επίσης ότι η διακίνηση λαθρομεταναστών γίνεται το τελευταίο διάστημα με μεγάλα πλοία και όχι με μικρά πλοιάρια που ήταν σύνηθες μέχρι πρότινος. Το κόστος απόκτησης ενός μεγάλου σαπιοκάραβου υπολογίζεται από 500.000 έως 750.000 ευρώ. Τα πλοία αυτά μπορούν να μεταφέρουν μερικές εκατοντάδες λαθρομετανάστες. Με κόστος μεταφοράς ανά επιβάτη περίπου τις 6.000 ευρώ, οι λαθρέμποροι-διακινητές κάνουν απόσβεση του σαπιοκάραβου με περίπου 100 λαθρομετανάστες, ήτοι το κέρδος από κάθε πλοίο, που βέβαια θα εγκαταλειφθεί για να σωθούν οι επιβάτες του από τους φιλεύσπλαχνους Έλληνες ή Ιταλούς, είναι τεράστιο.

Η ανάπτυξη της Μερσίνας ως κομβικό σημείο για το προσοδοφόρο εμπόριο λαθρομεταναστών δεν είναι τυχαία. Η πόλη αυτή της νοτιοανατολικής Τουρκίας θεωρείται μαγνήτης για όλους τους λαθρομετανάστες που συρρέουν από την Μέση Ανατολή και την Ασία. Μια πρόσφατη μελέτη της ΕΕ αποφαίνεται ότι η διακίνηση λαθρομεταναστών γίνεται όλο και πιο ελκυστική, παρά την επέκταση και προσθήκη νέων εμποδίων, πρακτικών και νομικών. Όσο πιο δύσκολο είναι το ταξίδι προς την χώρα προορισμού, τόσο υψηλότερη η τιμή διακίνησης. Η λαθρομετανάστευση δεν σταματά παρά τις όποιες κανονιστικές ρυθμίσεις των Βρυξελλών και αποδεικνύεται ότι η μόνη ρύθμιση που μπορεί να την σταματήσει είναι τα αποτελεσματικά εθνικά σύνορα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η διακίνηση π.χ. ενός Αφγανού ή Πακιστανού λαθρομετανάστη από την χώρα του στην Ελλάδα ή Ιταλία έχει συνολικό κόστος τουλάχιστον 10.000 ευρώ, ανάλογα με τα εμπόδια που θα προκύψουν κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Το κόστος σε πολλές περιπτώσεις ανέρχεται έως στις 20.000 ευρώ. Ένας στους τέσσερις λαθρομετανάστες που πατούν το πόδι τους σε ευρωπαϊκό έδαφος διακινείται μέσω Τουρκίας και αποφέρει στους Τούρκους διακινητές ετησίως κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Υποστηρικτές αυτής της διακίνησης είναι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, ενώ συμμετέχουν και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που φυλάσσουν τα σύνορα. Η χρηματοδότηση δε του ταξιδιού των, κυρίως ισλαμιστών, λαθρομεταναστών  γίνεται από την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, οι μονάρχες και υψηλοί αξιωματούχοι των οποίων είναι τακτικοί επισκέπτες του Μεγάρου Μαξίμου.

Θα πρέπει ίσως να αναρωτηθούμε αν μέρος από τα τεράστια κέρδη της διακίνησης λαθρομεταναστών δεν εισρέουν και στα κομματικά ταμεία των πολιτικάντηδων, αφού η αλματώδης αύξηση της λαθρομετανάστευσης στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την ολιγωρία, χωρίς τις «πλάτες» κάποιων επωνύμων και υψηλά ισταμένων πολιτικάντηδων.

Η πολιτική της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και άλλων εξτρεμιστικών μουσουλμανικών χωρών, καθώς και αυτή των παρακμιακών υπόδουλων πολιτικάντηδων είναι σαφής και δηλωμένη. Το ερώτημα που προκύπτει για τον Ελληνικό λαό είναι επίσης σαφές και θα πρέπει να το απαντήσει στις επικείμενες εκλογές.

Γ. Λιναρδής

Χρυσή Αυγή 


ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΣΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ‘ΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;Κατά καιρούς, ακούμε διάφορα εξωφρενικά ποσά (χιλιάδων ευρώ) που δήθεν πληρώνουν οι λαθρομετανάστες στους «δουλέμπορους» για να τους φέρουν στη «γη της επαγγελίας» και απορούμε πως είναι δυνατόν οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι να έχουν τόσα πολλά λεφτά (με τα οποία θα ζούσαν σαν… πασάδες στα διάφορα Αφγανιστάν, Πακιστάν κ.τ.λ. Ποια είναι η αλήθεια;

Χθες, συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού 12 λαθρομετανάστες και ο διακινητής τους στην θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Καλολίμνου. Ιδού πόσα χρήματα ευρέθησαν στην κατοχή του διακινητή:

«Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω σκάφος, χίλια εννιακόσια πενήντα (1,950 € ) ευρώ, εβδομήντα (70) τούρκικές λίρες, διακόσια (200$) αμερικάνικα δολάρια…».

Το οποίον σημαίνει, ότι κάθε λαθρομετανάστης πλήρωσε για τη μεταφορά του στην Ελλάδα, περίπου 150 ευρώ… Είπατε τίποτα; ethnikismos.net


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 6971206856785120430

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item