Widgets

ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΑΙΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ...ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ


Έπεσαν στο Καθήκον: Παναγιώτης Λάσκαρης - Αθανάσιος Ζάγκας...ΑΘΑΝΑΤΟΙ!


Σε κλίμα οδύνης αποχαιρετά σήμερα η Πολεμική μας Αεροπορία και σύσσωμο το Έθνος, τους Σμηναγούς Αθανάσιο Ζάγκα και Παναγιώτη Λάσκαρη, οι οποίοι Έπεσαν κατά την εκτέλεση του Στρατιωτικού Καθήκοντος, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας την Δευτέρα.

Στις 12 το μεσημέρι τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου, στη Ριζούπολη Αττικής, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα τελέστηκε στις 15.00 στον Ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη.

Στην εποχή των κίβδηλων ιδανικών και της μαζικής αποχαύνωσης, στην εποχή της αποθέωσης των σκωλήκων και των φιδιών, οι Αετοί θα δίνουν πάντοτε το φωτεινό παράδειγμα της Αρετής και της Τόλμης, όχι στους σάπιους και τους προσκυνημένους, αλλά στην αγωνιζόμενη και γεμάτη εθνικό παλμό Ελληνική Νεολαία.

Οι Εθνικιστές κλίνουν ευλαβικά τις Σημαίες μπρος σε δυο Άξια της Πατρίδος τέκνα, αναφωνώντας προς τους Ουρανούς:

Λάσκαρης Παναγιώτης: ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
Ζάγκας Αθανάσιος: ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

ΣΜΗΝΑΓΟΣ (Ι) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΓΚΑΣ: ΠΑΡΩΝ

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ


ΣΜΗΝΑΓΟΣ (Ι) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ: ΠΑΡΩΝ

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ


ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΑΙΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ...

ΟΙ ΣΟΡΟΙ ΤΩΝ ΣΜΗΝΑΓΩΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ
Το μεσημέρι οι νεκρώσιμες ακολουθίες...

Οι σοροί των Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιου Ζάγκα, μεταφέρθηκαν στην Αθήνα τις πρώτες πρωινές ώρες με ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας, που προσγειώθηκε στην Ελευσίνα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη θα τελεστεί σήμερα στις 12:00 στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου στη Ριζούπολη Αττικής και του Σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα θα τελεστεί στις 15:00 στον Ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας στην Αργυρούπολη Αττικής.


http://www.parapolitika.gr/


ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης αναμένεται να προσγειωθεί στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, το C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέροντας τις σορούς των Σμηναγών Λάσκαρη και Ζάγκα που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.
Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις - Νεκροί δύο Σμηναγοί της Πολεμικής μας Αεροπορίας...ΑΘΑΝΑΤΟΙ!
ΣΜΗΝΑΓΟΣ (Ι) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ: ΠΑΡΩΝ
ΣΜΗΝΑΓΟΣ (Ι) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΓΚΑΣ: ΠΑΡΩΝ
__________


Ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης 35 ετών, ήταν έγγαμος με έναν γιο. Είχε σύνολο ωρών πτήσεως 1.459, εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16. 

Ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας 31 ετών, ήταν έγγαμος με έναν γιο και μία κόρη. Είχε σύνολο ωρών πτήσεως 1.128, εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι !!!


Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις - Νεκροί δύο Σμηναγοί της Πολεμικής μας Αεροπορίας...ΑΘΑΝΑΤΟΙ!
Οδύνη σε ολόκληρο το Έθνος και δη στην οικογένεια των Ενόπλων μας Δυνάμεων σκόρπισε η είδηση της συντριβής του ελληνικού F-16 Block 50, το οποίο συνετρίβη στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο χειριστές του, Σμηναγοί Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιο Ζάγκα.


Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας έχει ως εξής:Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 και ώρα Ελλάδας 16:16, διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50 της 111ΠΜ/341Μ, το οποίο συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό των δύο (2) Ιπταμένων.Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.Στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, βρίσκεται ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση.Λόγω ύπαρξης τοξικών - σύνθετων υλικών, η περιοχή του ατυχήματος έχει αποκλειστεί από τις ισπανικές Αρχές και εξειδικευμένο κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη με αεροσκάφος C-130, προκειμένου να συνδράμει στην πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων στην εν λόγω περιοχή.Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ' αριθμ. 93-1084, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεως.Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο ηρωικών Σμηναγών και στην μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων του Έθνους. xryshaygh.blogspot.com


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΘΑΝΑΤΟΙ! Σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης - Σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας. Οι πιλότοι του F16 που χάθηκαν στην Ισπανία

Θρήνος στην ΠΑ - Ποιοι ήταν οι δύο άτυχοι χειριστές της μοιραίας πτήσης του F-16 στην Ισπανία

Ποιος ευθύνεται για το πλέον πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην ιστορία του NATO; - 2 Έλληνες & 8 Γάλλοι νεκροί

Τραγωδία! Μαχητικό F-16D της ΠΑ κατέπεσε στην Ισπανία επάνω σε άλλα μαχητικά - Ισπανικά ΜΜΕ: Νεκροί οι 2 πιλότοι & 10 σε κρίσιμη κατάσταση


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ EL-PAIS (22:35 τοπική ώρα)


Δέκα νεκροί και 19 τραυματίες στην συντριβή ενός Ελληνικού F-16 στο Albacete.
Η αεροπορική βάση του Λος Llanos (Albacete) γνώρισε την Δευτέρα το χειρότερο ατύχημα που έχει καταγραφεί ποτέ στο ΝΑΤΟ, έξω από εμπόλεμες ζώνες. Στο περιστατικό 10 σκοτώθηκαν (οκτώ Γάλλοι και δύο Ελληνες) και 19 άλλοι τραυματίστηκαν επτά από τους οποίους σοβαρά, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Αμύνης. 

Μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν εννέα Ιταλοί, δύο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι υπόλοιποι είναι Γάλλοι. Στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας Ισπανός μεταξύ των θυμάτων. Πέντε από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου στην Λα Παζ (Μαδρίτη) και οι υπόλοιποι στο Πανεπιστήμιο της Αλμπαθέτε.

Το περιστατικό συνέβη στις 15.18, όταν το Ελληνικό μαχητικό F-16 με δύο μέλη πληρώματος κατά την διάρκεια της απογείωσης συνετρίβη στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων προς την πλευρά της πίστας του αεροδρομίου, όπου περίμεναν άλλα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, με γεμάτες τις δεξαμενές καυσίμων και κάποια με arrancados έτοιμοι να απογειωθούν, με τους μηχανικούς γύρω. 

"Το F-16 έπεσε στην χειρότερη θέση!».


Το ατύχημα επηρέασε τουλάχιστον πέντε αεροπλάνα, (Γαλλικά Mirage και Alpha Jet των Ιταλών), γι αυτό και οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τραυματίες έχουν αυτές τις εθνικότητες. Τα δύο ισπανικά Eurofighter που συμμετέχουν στην άσκηση, ήταν έξω από την πίστα όταν το F-16 συνετρίβη.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από τα καύσιμα (δεν ήταν οπλισμένα) και οι πυροσβέστες απέκλεισαν την περιοχή αμέσως. Το F-16 περιέχει έναν τύπο τοξικού καυσίμου (ονομάζεται υδραζίνη), για την οποία πρέπει να ληφθούν επιπλέον προφυλάξεις. Μία πυκνή στήλη καπνού ήταν ορατή από το εξωτερικό της βάσης, καθώς και η συνεχής διέλευση των ασθενοφόρων.

(Προσπαθήσαμε να το μεταφράσουμε ώστε να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Ελπίζουμε να είναι κατανοητό)10 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 13 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ! ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ...

Το Ελληνικό F 16 που συμμετείχε σε νατοϊκη άσκηση ήταν έτοιμο να απογειωθεί για μια εκπαιδευτική αποστολή. Μόλις έπιασε την προβλεπόμενη ταχύτητα στον διάδρομο, ο εκπαιδευτής χειριστής επιχείρησε να το “ξεκολλήσει από το έδαφος. Εκεί κάτι πήγε τελείως στραβά. Το αεροσκάφος ενώ πετούσε μόλις στα 40 πόδια, έγειρε δεξιά, το φτερό του ακούμπησε στο έδαφος και συνετρίβη πάνω σε μαχητικά αεροσκάφη που ήταν σταθμευμένα στην πίστα.

Μάρτυρες λένε ότι είδαν τουλάχιστον ένα αλεξίπτωτο κι αυτό δείχνει ότι τουλάχιστον ο ένας χειριστής πρόλαβε να εγκαταλείψει την ίδια ώρα που η πίστα του αεροδρομίου είχε γίνει πύρινη κόλαση. (Τα καθίσματα των μαχητικών είναι σχεδιασμένα να ενεργοποιούνται σε μηδέν ύψος και ακόμη και σε μηδενική ταχύτητα).

Είναι βέβαιο ότι το Ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος με την συντριβή του πάνω στα άλλα αεροσκάφη έχει προκαλέσει τον θάνατο και σίγουρα τον σοβαρό τραυματισμό προσωπικού εδάφους, αλλά δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι υπάρχει Έλληνας νεκρός.


Τι μπορεί να έχει συμβεί; Είτε υπήρξε κάποιο τελείως απρόβλεπτο πρόβλημα στον κινητήρα του αεροσκάφους, είτε υπήρξε πρόβλημα στα πηδάλια του μαχητικού και τα δύο θεωρούνται σπάνια. Δεν αποκλείεται βέβαια αν πρόκειται για πρόβλημα κινητήρα αυτό να οφείλεται σε εισρόφηση κάποιου πτηνού ή κάποιου αντικειμένου μέσω του αεραγωγού του F 16.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι τραυματίες 13, ενώ το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE και οι ηλεκτρονικές σελίδες ισπανικών εφημερίδων κάνουν λόγο για επιβεβαιωμένη ύπαρξη δύο νεκρών. Τοπική ιστοσελίδα του Αλμπαθέτε και η μεγάλη ισπανική εφημερίδα El Pais επικαλούνται πηγές από το ισπανικό υπουργείο Υγείας, που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη δύο νεκρών και κάνουν λόγο για οκτώ σοβαρά τραυματίες.


Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Ισπανίας από τους 13 τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Αλμπαθέτε, οι επτά φέρουν σοβαρά τραύματα, ενώ η κατάσταση των πέντε κρίνεται σταθερή. Παρ΄όλα αυτά, δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από ισπανικής πλευράς για την εθνικότητα των νεκρών και των τραυματιών.


Νωρίτερα, πληροφορίες ήθελαν τρεις από τους τραυματίες να βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ ένας ακόμα να έχει υποστεί ακρωτηριασμό.

Για την Ισπανία αναχωρεί άμεσα ο Αρχηγός ΑΤΑ Χρήστος Βαίτσης.


Νεότερη, άτυπη ενημέρωση της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρει:

«ΠPOΣ TO ΠAPON ΔEN YΠAPXOYN NEOTEPA ΓIA THN KATAΣTAΣH TΩN ΔYO IΠTAMENΩN - TA YΠOΛOIΠA MEΛH THΣ EΛΛHNIKHΣ AΠOΣTOΛHΣ EINAI KAΛA ΣTHN YΓEIA TOYΣ. NEOTEPA ME NEOTEPH ANAKOINΩΣH». 

ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ

ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ F-16 ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ! ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ...

Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 16:15 (ώρα Ελλάδος). Η άσκηση διεξαγόταν στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας και το αεροσκάφος κατέπεσε κατά την διαδικασία της απογείωσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.Άγνωστη, προς το παρόν, είναι η τύχη των δύο πιλότων του Ελληνικού F-16. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το αεροσκάφος, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που δημοσιεύουν η El Pais και η El Mundo, συνετρίβη μέσα στην πίστα του αεροδρομίου! 

Αναφορά γίνεται για 10 τραυματίες, καθ' ότι το αφος κατέπεσε μέσα στην πίστα του αεροδρομίου!

---------

ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα νέα από την Ισπανία δεν είναι καλά. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία, στο τραγικό περιστατικό με το F-16 της 341 Μοίρας (111 Πτέρυγα Μάχης, Αγχίαλος), υπάρχουν δύο νεκροί και 10 τραυματίες.

Δεν διευκρινίζεται εάν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν επιβιώσει, αν και η σιωπή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) δεν μπορεί παρά να μας βάζει σε δυσάρεστες σκέψεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είτε είναι θετικά είτε αρνητικά τα νέα, προηγούνται πάντα οι οικογένειες.-----------


Κατέπεσε, πριν από λίγη ώρα, μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση επί ισπανικού εδάφους.Η άσκηση διεξαγόταν στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας και το αεροσκάφος κατέπεσε κατά την διαδικασία της απογείωσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.


Άγνωστή, προς το παρόν, είναι η τύχη των δύο πιλότων!!!!Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 16:15 (ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, οι τραυματίες είναι τέσσερις. Η εφημερίδα επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες και το υπουργείο Αμύνης της Ισπανίας.


Η άσκηση διεξαγόταν στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας και το αεροσκάφος κατέπεσε κατά την διαδικασία της απογείωσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.


Άγνωστη, προς το παρόν, είναι η τύχη των δύο πιλότων του Ελληνικού F-16. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το αεροσκάφος, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που δημοσιεύουν η El Pais και η El Mundo, συνετρίβη μέσα στην πίστα του αεροδρομίου!


Σε σχετική ενημέρωση από την Πολεμική Αεροπορία αναφέρεται:


«ΔIΘEΣIO AΦOΣ F-16 THΣ ΠA ΠOY ΣYMMETEIXE ΣTHN AΣKHΣH TLP KATEΠEΣE ENTOΣ ΠIΣTAΣ TOY AEPOΔPOMIOY TOY ALBACETE, ΩPA EΛΛAΔΟΣ 16:40 KATA TH ΦAΣH THΣ AΠOΓEIΩΣHΣ. ΠEPIΣΣOTEPA ME NEOTEPH ANAKOINΩΣH».


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ 5208736230940359808

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item