Widgets

Χριστουγεννιάτικη πτήση τουρκικού κατασκοπευτικού στο Αιγαίο μαζί με τις ευχές του Νταβούτογλου


Τέλος δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις, αφού ανήμερα τα Χριστούγεννα κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235 πέταξε νοτιοανατολικά της Ρόδου, δηλαδή εντός του FIR Αθηνών.
Προφανώς ο Τούρκος πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου λέγοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει αν βρίσκεται "Ελλάδα ή Τουρκία" εννοούσε ότι είμαστε ένα πια, και έτσι δικαιολογείται να παραβιάζουν τον ΕΕΧ τουρκικά μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροσκάφη, την ίδια στιγμή που τουρκικές κορβέτες-φρεγάτες σουλατσάρουν στο Αιγαίο.

Η εξήγηση είναι απλή θεωρούν την χώρα μας επαρχία του τουρκικού κράτους οπότε ελεύθερα μπαίνουν και βγαίνουν, αφού για αυτούς είμαστε μέρος της τουρκικής επικράτειας.
Χριστούγεννα με πτήση τουρκικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους στο Αιγαίο. Μια πτήση αεροσκάφους CN-235 έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής, ανήμερα των Χριστουγέννων. Τι επισημαίνουμε, γιατί ήταν κανόνας τουλάχιστον στις μεγάλε θρησκευτικές εορτές των δύο χωρών στο Αιγαίο να επικρατεί απόλυτη ηρεμία.

Μέχρι και ασκήσεις αποφεύγαμε -και αποφεύγουμε- να κάνουμε στις θρησκευτικές εορτές των Τούρκων. Αντιθέτως η Άγκυρα δεν φαίνεται να έχει πια τις ίδιες …ευαισθησίες. Αυτό σε συνδυασμό με την παρουσία του ίδιου του αρχηγού του τουρκικού Ναυτικού στο Barbaros αλλά και τις πληροφορίες που θέλουν το ερευνητικό να “ανηφορίζει” προς τα μέρη μας, έχει προκαλέσει τρόμο στην Αθήνα, που δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι σύντομα θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα προστασία κυριαρχικών δικαιωμάτων. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέα θωρακισμένα οχήματα μάχης της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίαςΝέα θωρακισμένα οχήματα μάχης της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας

Νέα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης παραλαμβάνει ο τουρκικός στρατός. Το νέο όχημα μάχης με την ονομασία Ejder Yalcin σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την τουρκική εταιρία Nurol Makina που εδρεύει στην Άγκυρα. Είναι ένα όχημα μάχης 4Χ4  και το πρωτότυπο του είχε παρουσιαστεί στην έκθεση IDEF 2013 (International Defence Industry Fair) της Τουρκίας. Η μαζική παραγωγή του οχήματος ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 και ήδη τα πρώτα οχήματα τα έχει παραλάβει ο τουρκικός στρατός και η τουρκική στρατιωτική χωροφυλακή.

Το Ejder Yalcin 4X4 προσφέρει υψηλή βαλλιστική προστασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλείστες αποστολές, συμπεριλαμβανομένων και αποστολών αναγνώρισης, διοίκησης και ελέγχου και εσωτερικής ασφάλειας. Τα οπλικά συστήματα που φέρει το συγκεκριμένο όχημα είναι ένα πολυβόλο διαμετρήματος 7,62  ή 12,7 χλς (0,5 ιντσών), ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο των 25 χλς, καθώς και ένα βομβιδοβόλο των 40 χλς. Το θωρακισμένο όχημα διαθέτει υψηλή προστασία από εκρήξεις ναρκών και άλλων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και δύναται να μεταφέρει 11 άτομα προσωπικό.Επίσης στον εξοπλισμό του οχήματος περιλαμβάνεται σύστημα νυκτερινής όρασης και κέντρο ελέγχου πυρός. Μια έκδοση του Ejder Yalcin 4Χ4 προσφέρει ενισχυμένη θωράκιση κατά αντιαρματικών πυραύλων.

Η μέγιστη ταχύτητα του θωρακισμένου οχήματος ανέρχεται σε 110 χλμ/ώρα και η ακτίνα δράσης του είναι περίπου 600 χλμ, ενώ έχει την δυνατότητα να αναρριχηθεί σε εμπόδια ύψους 1,1 μέτρων και να διασχίσει κλίσεις εδάφους έως 70% και πλευρικές κλίσεις έως 30%.

Η αμυντική εταιρία Nurol Makina που ανήκει στο σύμπλεγμα της γενικής γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας SSM του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας έχει ήδη παραδώσει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τεθωρακισμένα οχήματα Ejder 6Χ6, τα οποία είναι αμφίβια και φέρουν ένα πολυβόλο 7,62 ή 12,7 χλς, ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο των 25 ή 30 χλς και ένα βομβιδοβόλο των 40 χλς. Το προσωπικό που μπορεί να μεταφέρει ανέρχεται σε 12 άτομα, με μέγιστη ταχύτητα 110 χλμ/ώρα και αμφίβια ταχύτητα 10 χλμ/ώρα.

Αυτά εν ολίγοις ένα από τα πρόσφατα επιτεύγματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας από τον τομέα των θωρακισμένων οχημάτων. Σε απάντηση αυτών των επιτευγμάτων και της αλματώδους αύξησης των τουρκικών εξοπλισμών, οι ελληνικές κυβερνήσεις των πολιτικάντηδων τύπου Τσοχατζόπουλου, Σμπώκου, Παπαντωνίου, Σπηλιωτόπουλου, Παναγιωτόπουλου, Αβραμόπουλου και Δένδια (συγνώμη αν ξεχνάμε κάποιους από τους ηλίθιους και άθλιους πολιτικάντηδες) απαξίωσαν και έκλεισαν την μοναδική βιομηχανία ανάπτυξης και κατασκευής θωρακισμένων οχημάτων, την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη (ΕΛΒΟ), και στέλνουν στην ανεργία και εξαθλίωση το άριστα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό της.

Η ζημία που έχει υποστεί ο αμυντικός τομέας της χώρας από τους πολιτικάντηδες που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες εκτιμάται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Αγοράστηκαν από το εξωτερικό οπλικά συστήματα που δεν λειτουργούσαν, που δεν χρειαζόντουσαν, αλλά που συνέτειναν στην εξάρτηση της Ελλάδας, χωρίς βέβαια να κάνουν πιο αξιόπιστη την Άμυνα της χώρας.

Ξοδέψαμε σχεδόν τον μισό εθνικό πλούτο της τελευταίας τριακονταετίας σε αγορές οπλικών συστημάτων από το εξωτερικό και μάλιστα από χώρες που διακυβεύουν και υποσκάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα, χωρίς να γίνει ουδεμία επένδυση αξία λόγου στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Ο λόγος απλός. Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία δεν μπορούσε να προσφέρει μίζες στους προδότες πολιτικάντηδες και σε εκείνους τους αξιωματικούς που προσέφεραν κάλυψη σε αυτούς με αξιολογήσεις και προτάσεις για συγκεκριμένες αγορές πανάκριβων οπλικών συστημάτων.

Η Ελλάδα κατάντησε να είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που ουσιαστικά δεν διαθέτει αμυντική βιομηχανία. Το σύστημα διαπλοκής, διαφθοράς και προδοσίας που διέπει το Υπουργείο Άμυνας σε σχέση με τους αμυντικούς εξοπλισμούς, αυτό το σύστημα λεηλασίας, εξάρτησης και δουλικότητας πολύ σύντομα με την έλευση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην εξουσία θα πάρει ένα τέλος.

Γ. Λιναρδής 

xryshaygh.comΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ 6383586693644357038

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item