Widgets

Αγωνιστικός χαιρετισμός προς την ενωμένη και δυνατή Χρυσή Αυγή - Το μήνυμα του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου 2014 ήταν ένα πρώτο δείγμα για την αναμενόμενη κατάρρευση της συγκυβέρνησης του Μνημονίου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Τα σενάρια του τρόμου δεν πέρασαν και δεν πρόκειται να περάσουν. Παρήλθε η εποχή όπου οι ξένες δυνάμεις (βλέπε αγορές ή δανειστές) αποβίβαζαν αγήματα στον Πειραιά κι απέκλειαν την Ελλάδα, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ληστρικές τους διαθέσεις. Κοστίζει πολύ ακριβά σήμερα μία ενέργεια αυτού του είδους για να προβούν σε αυτήν.

Από τις φυλακές Κορυδαλλού απευθύνω θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που όντας διωκόμενοι στάθηκαν αντάξιοι του χρέους και της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πατριωτών. Ταυτόχρονα με τη συμπαγή καταψήφιση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ απέδειξαν στους λασπολόγους οι οποίοι ισχυρίζοντο ότι η Χρυσή Αυγή θα έχει διαρροές ότι είναι κοινοί συκοφάντες και αισχροί διαβολείς.

Καθώς φαίνεται έρχονται εκλογές και στη μάχη αυτή η Χρυσή Αυγή θα είναι παρούσα. Καλώ όλους τους Συναγωνιστές και τις Συναγωνίστριες σε εγρήγορση για την νέα μάχη του Εθνικιστικού Κινήματος. Μια μάχη για μια νέα Λαϊκή Εθνικιστική Ελλάδα χωρίς προδότες και προσκυνημένους

Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ


Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό


Οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος. (άρ. 87 παρ. 2 Συντάγματος), πόσο μάλλον να υπακούουν σε τηλεφωνικές εντολές και υποδείξεις. Δεν θα αναφερθώ όμως στην ξεφτίλα ορισμένων δικαστικών της παράγκας αλλά στην απάθεια και στην σιωπή των υπολοίπων.

Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό. Αυτό δεν σημαίνει μόνον ότι όλες οι εξουσίες, νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική πηγάζουν από τον λαό ως πηγή νομιμοποίησής τους με έναν οργανωμένο και θεσμικό τρόπο, αλλά και ότι δεν μπορεί να σταθεί καμία εξουσία εάν δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Είναι αυτό που έλεγαν οι μονάρχες «ισχύς μου η αγάπη του λαού». Για να έχει εξουσία ουσίας ένας θεσμός πρέπει να έχει την αγάπη του λαού. Πρέπει ο λαός να του έχει εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη μεταξύ λαού και θεσμών όπως ακριβώς και η εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων δεν δημιουργείται από την μία μέρα στην άλλη. Ούτε και αποδομείται από την μία μέρα στην άλλη.

Σήμερα λόγω του διαδικτύου υπάρχει άμεση πρόσβαση στην πληροφορία. Οι ειδήσεις δύσκολα θάβονται. Οι κινήσεις της δικαιοσύνης είναι ορατές, οι αποφάσεις της επίσης. Παλαιότερα ένας θεσμός μπορούσε εύκολα να προβεί σε μία ψιμυθίωση της εικόνας τουֹ η επιστήμη της προβολής, μπορούσε να δράσει πολύ πιο εύκολα. Η διακίνηση της πληροφορίας όμως έβγαλε τα παραπετάσματα που κρατούσαν απομωνομένους τους θεσμούς από την κοινωνία. Τώρα ο κόσμος βλέπει και το παρασκήνιο.

Ο λαός γνωρίζει ότι για 35 χρόνια η δικαιοσύνη δεν έβλεπε σκάνδαλα, έμαθε επίσης ότι η δικαιοσύνη ξέρει το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής. Ο λαός είδε το βίντεο Μπαλτάκου και το μόνον που είδε από την δικαιοσύνη είναι να απαγορευέται το παίξιμο μαγνητοταινιών που αποκαλύπτουν την κατάλυση του πολιτεύματος και να παραπέμπεται αυτός που αποκάλυψε την κατάλυση του πολτιτεύματος!


Οι έντιμοι δικαστές ποιούν την νήσσαν, καταδικάζουν όμως τους πολίτες για εγκλήματα επειδή ήξεραν αλλά δεν μιλούσαν. Με την στάση τους αυτή, άθελά τους αποδομείται η γνώμη των πολιτών για το λειτούργημά τους, λειτούργημα και θεάρεστο και απαραίτητο. Χωρίς όμως την θετική γνώμη των πολιτών για έναν θεσμό ο θεσμός αυτός καταρρέει. Όταν καταρρεύσει ένας θεσμός αυτό που προσπαθεί να πράξει ο πολιτης είνια να προσπαθήσει να συνδιαλλαγεί μαζί του, «η δουλεία μου να γίνει» που λέει ο λαός.

Όμως όπως ένας διαιτητής δεν μπορεί να σταθεί σε ένα γήπεδο εάν οι παίχτες τον θεωρούν πουλημένο, έτσι και σε μία κοινωνία δεν μπορούν να σταθούν οι δικαστές εάν ο κόσμος του θεωρεί συνδιαλλασσόμενους, έστω και εάν δεν ισχύει. Το τελευταίο ηχητικό ντοκουμέντο όμως εξηγεί γιατί έχει ο ελληνικός λαός την γνώμη που έχει για την ελληνική δικαιοσύνη, που σύμφωνα με έρευνα μεγάλης δημοσκοπικής εταιρείας το 2010 το 56% δεν εμπιστεύονταν τον θεσμό της δικαιοσύνης εν αντιθέσει με το 31% που την εμπιστεύονταν. Όταν διάβασα την έρευνα παραξενεύτητα. Τώρα μετά το βίντεο Μπαλτάκου και το ηχητικό του "Παναθηναϊκάκια" καθόλου.     

Απόστολος Τζαρός


Το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι τα δεσμά μας

Το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι τα δεσμά μαςΆρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί.

Οι εκλογές μέχρι την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην Βουλή ήταν «γιορτή της Δημοκρατίας», στιγμή «της έκφρασης του κυρίαρχου Λαού» και άλλα μεγαλόστομα που έλεγαν οι πολιτικάντηδες. Τα παραπάνω ίσχυαν όσο στην εξουσία εναλλάσσονταν τα κόμματα των υποτακτικών που έχουν μονάχα προσχηματικές διαφορές και κοινή συνισταμένη την εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων.

Από την στιγμή που διαφάνηκε η δυναμική εισόδου του Λαϊκού Συνδέσμου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι εκλογές έγιναν «κατάρα» ή τουλάχιστον γεγονός που «πρέπει να αποφευχθεί». Η κοινοβουλευτική δράση του Λαϊκού Συνδέσμου που ξεμπρόστιασε τους κλέφτες και τους απατεώνες, με ονόματα, διευθύνσεις και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, έφερε για πρώτη φορά στα χείλη των πολιτικάντηδων την «ανάγκη για σταθερότητα».

Τις προηγούμενες ημέρες, όμως, είχαμε μία αξιοσημείωτη μεταβολή στα προηγούμενα. Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, οι εκλογές έγιναν και «πιστωτικό γεγονός», κάτι δηλαδή σαν την χρεοκοπία. Παραθέτουμε τις δηλώσεις της: «Έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός. Πρέπει όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει χρόνος γι' αυτά για τα οποία συζητούν».

Αντιλαμβανόμεθα όλοι, λοιπόν, ότι έχουμε μία συνταγματική εκτροπή, αφού πλέον το πότε θα έχουμε εκλογές το καθορίζουν οι διεθνείς οίκοι. Σε λιγάκι θα αρχίσει ο Άδωνις να βγαίνει στα κανάλια και να λέει ότι αν γίνουν εκλογές «θα πεινάσουν τα παιδιά μας» και άλλα τέτοια φαιδρά. Μήπως να εγκαθιδρυθεί μία δικτατορία στην οποία πρόεδρος της «δημοκρατίας» να είναι η Μέρκελ και πρωθυπουργός η Moody's, με υπουργούς άλλους «διεθνείς οίκους»; Μήπως πλέον στην «δημοκρατία» τους αποφασίζουν οι αγορές;

Θα χρεοκοπήσουμε, λοιπόν, αν γίνουν εκλογές, σύμφωνα με την Βούλτεψη! Τι θα χάσουμε, όμως, αν γίνουν εκλογές; Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά δεδομένα θα χάσουμε πρώτον το ΠΑΣΟΚ και δεύτερον τη ΝΔ. Θεωρούν τον εαυτό τους υψηλό «κεφάλαιο» για τον τόπο, ώστε η απώλεια τους να συνιστά αυτομάτως «χρεοκοπία»; Θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε μεγαλομανείς και έχοντες παραισθήσεις, όμως πολύ καλύτερη είναι η επαναφορά στην πραγματικότητα.

Το μοναδικό πράγμα που θα χάσει η Ελλάδα αν χαθούν η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι μια δράκα απατεώνων που καταχρώνται το δημόσιο χρήμα και οι κολαούζοι τους. Θα χαθούν αυτοί που έχουν μαύρες τρύπες εκατοντάδων εκατομμυρίων στα ταμεία τους. Θα χαθούν αυτοί που τα «παίρνανε» από την Siemens. Θα χαθούν τα τρωκτικά με τις μίζες των εξοπλιστικών. Θα χαθούν τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων. Θα χαθούν επίσης όσοι κατέλυσαν την Δημοκρατία στήνοντας παραδικαστικές «παράγκες». Θα χαθούν, τέλος, τα λαμόγια που λυμαίνονται τους ΟΤΑ. Θα χαθούν επίσης όσοι συναινούσαν σε αυτές τις καταστάσεις αποκρύπτοντας στοιχεία, ψηφίζοντας ενάντια στις άρσεις ασυλίας και εν γένει σιωπούσαν τηρώντας την «κομματική πειθαρχία».

Και όσοι από τους προαναφερθέντες «επιπλεύσουν» μεταναστεύοντας στον ΣΥΡΙΖΑ, θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις ενώπιον της πραγματικά Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, μαζί με όλους τους προηγούμενους, την ημέρα της Χρυσής Αυγής του Ελληνισμού.

Κώστας Αλεξανδράκης

xryshaygh.comΤΩΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣΑΘΗΝΑ 19-12-2014.

Το κράτος μας να κάνουμε ελληνικό. Τον λόγο να έχουν αποκλειστικά και κατά κυριότητα οι Έλληνες στις υποθέσεις τού Έθνους μας. Αφέντες τής ζωής μας και διαχειριστές των τυχών μας, εργάτες τής γης μας, στηρίγματα των παιδιών και των αδερφών μας, στρατηγοί και στρατιώτες δικαίου και σχεδίου ισχυρής εθνικής προσωπικότητας. Να κόψουμε την μιλιά και το δάχτυλο στους μισέλληνες. Διότι τώρα μιλούν οι Αληθινοί Έλληνες.

Βάλθηκαν να μοιράσουν τα πλούτη μας στους τυχοδιώκτες τής οικουμένης. Να στερήσουν την εργασία στους στρατοκόπους τής δημιουργίας και να κόψουν το ψωμί στους απόμαχους τού μόχθου. Να παρατείνουν την σκλαβιά στα κάτεργα τής παγκοσμιοποίησης με την παροχή τής ελληνικής εργασίας στους τοκογλύφους έως την βιολογική εξόντωση των Ελλήνων. Το δε κρατικό χρήμα, το χρήμα που παράγει δηλαδή ο ελληνικός λαός αφαιρείται από τα χαμηλά ελληνικά εισοδήματα και δίδεται στα στημένα τοκογλυφικά δάνεια και τα ισλαμικά τζαμιά.

Είναι σαφές ότι αυτοί που μάς διοικούν έχουν περιβάλλει με δημοκρατικό σχήμα μια στυγνή σιωνιστική δικτατορία. Η δε πολιτική δίωξη τού Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος πλέον ομολογείται από «προοδευτικούς» τύπους πως έγινε για να ψαλιδιστεί η Χρυσή Αυγή. Δεν θέλουν αντιστάσεις, ενωτικές φωνές και δράσεις, σχέδιο ανάταξης και απελευθέρωσης τής Πατρίδος μας οι ψευτορωμιοί πολιτικάντηδες και τα νεοταξικά αφεντικά τους. Κι αυτός είναι ο λόγος που επεκτείνουν τον διωγμό σε τρομοκρατία.

Εκρηκτικοί μηχανισμοί σε τοπικές οργανώσεις των Ελλήνων Εθνικιστών. Αναφορές γελοίες και υποβολιμαίες για λάβαρα και σύμβολα ελληνικά που συνδέονται με ξένους ολοκληρωτισμούς. Και την ίδια στιγμή ατέρμονοι διάλογοι με τούς σύγχρονους ολοκληρωτιστές τής Εσπερίας και περιοδείες των κατοχικών συνεργατών για να τούς αποδεχτούν οι τοπικές κοινωνίες.

Γελωτοποιοί τού συστήματος λέγουν πως πράκτορες ενεργούν φόνους και παραδίδονται οικειοθελώς στους εντολείς τους. Αμερικανοί με νου και γνώση λέγουν πως όταν το κύκλωμα τής πολιτικής εξουσίας βλέπει ανεξάρτητες φωνές να αποκτούν ανάστημα με σθένος πατριωτικό, σπεύδει να προσλάβει υπαλλήλους αδίστακτους να ντυθούν την στολή τού έθνους και να στοχεύσουν την καρδιά του. Συλλογική ευθύνη κατά το δοκούν τού παγκοσμιοποιητή τύραννου. Προβοκάτορες αυτοί που πυροβολούν τον ελληνισμό μας με σφαίρες, με κεφαλικούς φόρους, με κεκαλυμμένη ξένη διοίκηση πίσω από συμμετρική κακοδιοίκηση.

Ήρθαν να μάς βάλουν να σκοτωθούμε αναμεταξύ μας. Ήρθαν να προσημειώσουν τα υπάρχοντά μας με την βούλα πολιτικάντηδων δωσίλογων. Ήρθαν να μάς πουν πως θα πρέπει να ανοίξουμε τα σπίτια μας στους γυρολόγους τού κόσμου και να τούς πληρώσουμε τούς ναούς τους, κάνοντάς τους «δικούς μας». Ήρθαν να μάς βάλουν τις γλώσσες τις αλβανικές, τις τουρκικές, τις κατακτητικές στα σχολειά μας που βρίζουν τούς ήρωες που χύσανε το αίμα τους για την δική μας λευτεριά. Ήρθαν να γκριζάρουν οικονομικά και κυριαρχικά το Καστελόριζο. Ερχόμαστε να τούς δικάσουμε με ρομφαία γαλανόλευκη και πύρινη.

Τίμα τον Πατέρα και την Μητέρα. Τίμα τον Πρόγονο που σού έμαθε να σκέπτεσαι, να μιλάς και να πολεμάς. Γράψε με την δική σου φιλοσοφία τούς κανόνες τού βίου σου. Πάρε στην ψυχή με νοητό μελάνι το απόσταγμα των Σοφών και δώσε την σκυτάλη στο απείρως ανώτερο Αίμα των Πολεμιστών. Φράξε το δρόμο στους σκλάβους τής ύλης, προδότες και βαρβάρους. Ξερίζωσε την ψυχή κείνων που νομίζουν πως είναι πάνω από Θεό και Ελλάδα. Σπούδασε την Ελλάδα. Όργωσε το χωράφι της. Φτιάξε ναούς πίστης και πολιτισμό. Κάμε διοίκηση και κοινωνία ελληνική και εθνικιστική.

Εκάς οι βέβηλοι. Τώρα είναι η ώρα τής νεμέσεως. Όσοι αχαμνοί και ξενηλάτες, είναι ομοίως ξένοι και εχθροί τού Ελληνικού Έθνους. Όταν μιλάς για την ανάπτυξη τής Ράτσας σου, συμπεριλαμβάνεις την ανάπτυξη τού ανθρώπου και τού εδάφους μαζί. Όταν μιλάς για την κοινωνική δικαιοσύνη, αναφέρεσαι στους δικούς σου ανθρώπους ως μετόχους τής παραγωγής και των αποφάσεων. Όταν μιλάς για εθνική κυριαρχία, εννοείς ένα κράτος εθνικό και λαϊκό που εξουσιάζει τον εαυτό του και σκέπει όλα τα παιδιά του, που εργάζεται για τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις.

Τότε και μόνον τότε είσαι Έλλην. Όταν είσαι αδάμαστο παιδί τού Έθνους σου και στοργικός γονιός τής κοινωνίας σου. Όταν είσαι δηλαδή Εθνικοκοινωνιστής, όταν δεν διαχωρίζεις τον Όλο Ελληνισμό από την Πολιτεία, όταν θες να είσαι παντού παρών και πρώτος. Κάμεις το καθήκον προς την Φάρα σου όταν διατηρείς συνεκτικό τον λαό και την πίστη των πατέρων σου στο πρώτο σκαλί τής οικουμένης κι όχι γονυπετή σε πρωτεία ανήθικα. Όταν το ελληνικό έθνος διατηρεί την συνέχεια από τα βάθη των αιώνων και όταν τα πρωτεία τού Ελληνισμού είναι το πρώτο και το τελευταίο σου μέλημα, από το σχολείο ίσαμε την θρησκεία και από την οικονομία έως την εθνική ολοκλήρωση.

Δεν υπάρχει χώρος για ανοχές και διγλωσσίες, σαν αυτές που κάμουν χώρο για ξένες επιδιώξεις και σαν εκείνες που κάνουν τον πρόμαχο τάχα τού γένους εντός και τον χορηγό τού ελληνικού αίματος στα μολυσμένα νεοταξικά σκυλιά εκτός συνόρων. Το Ελληνικό Έθνος δεν έχει ούτε προστάτες ούτε αφεντικά. Οι υβριστές συντρίβονται και τα τσιράκια τους ανατρέπονται.

Δεν υπάρχουν δεξιές, αριστερές και κεντρώες προξενήτρες. Υπάρχουν Έλληνες εντολείς και εντολοδόχοι, άρχοντες και αρχόμενοι, εργάτες και πολεμιστές, μαθητές και εκπολιτιστές αγίας ελληνικής γης και οικουμένης. Ο ήλιος τής δικαιοσύνης απλώνει τις αχτίδες του και σκορπά χρυσό το φεγγοβόλημα τής ελληνικής αυγής. Καιρός να αγκαλιάσουμε το κληροδότημα τής Φυλής και να το ετοιμάσουμε καθαρό και μεγάλο για νέους πνευματικούς και υλικούς καρπούς, για νέες νίκες και δόξες ελληνικές.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ethnikistikosagwn.blogspot.com


Υπέρ Ιδεών Θυσία


Η ζωή μοιάζει με έναν τροχό που ακατάπαυστα κινείται, μεταβαλλόμενος συνεχώς, καθώς το οδόστρωμα στο οποίο βαίνει φθείρεται και συγχρόνως φθείρει. Φαίνεται σαν ένα ατέλειωτο ευθύγραμμο μονοπάτι, που στολίζει με την μονοτονία του την περιβαλλόμενη σκοτεινή ανυπαρξία. Το μονοπάτι μοιάζει φωτεινό στην αρχή. Ο οδοιπόρος φέρεται να αντικρίζει τόσο νωρίς ακόμη και το τέλος της διαδρομής και περιχαρής ξεχύνεται να το κατακτήσει. Γεμάτος ζωντάνια και όντας υπέρμετρα φιλόδοξος διαβαίνει την κλίμακα της ζωής με πραγματική σιγουριά για την συλλογιζόμενη και ευχάριστη βραχύτητα της. Σύντομα, η ταχύτητα του βαδίσματος μειώνεται, την στιγμή που οι παρυφές του οδοστρώματος ξεχειλίζουν από την κενότητα του χαώδους εισβολέα. Μαύρα νέφη πλημυρίζουν τον ορίζοντα και κάνουν τον δρόμο να ξεθωριάζει. Συνεχίζει να βαδίζει μέχρις την στιγμή που κάθε άλλο βήμα φαντάζει αβέβαιο και επικίνδυνο. Ο οδοιπόρος και οι υπόλοιποι όμοιοι του σταματούν έντρομοι!

Στο βάθος κάποιος δύσμορφος αυτόκλητος σωτήρας ανταλλάσει επτάφωτες λυχνίες αντί ψυχών. Το πλήθος συρρέει να λάβει το σωτήριο αντίδωρο...
Οι οδοιπόροι ικανοποιημένοι από τις επιβλητικές λυχνίες, χωρίς δισταγμό ξεκινούν, ώστε να συνεχίσουν το μονοπάτι που προ ολίγου τους είχε τρομάξει. Το φως που τους αποφέρουν οι λυχνίες είναι αμυδρό. Μια αρρωστημένη και ρηχή λάμψη, αφού το φως της ψυχής τους είχε πλέον χαθεί. Μια γέρικη σπίθα τους ακολουθούσε πλέον, σαν μια αλυσίδα, αφού συνηθισμένοι στην μετριότητα που επέλεξαν, τυχόν έλλειψη αυτής θα σήμαινε αυτομάτως την αυτοκτονία. Ελάχιστοι ήταν αυτοί, που στη θέα του ενεχυροδανειστή των ψυχών είδαν όχι σωτήρα, αλλά ερπετό επιμελώς μεταμφιεσμένο. Αρνήθηκαν να συναλλαχθούν με αυτό το ον, που από την δολερή ρινική κορυφή του έρεε άφθονο το δηλητήριο. Πεισμωμένοι, συμβιβάζονται με την πραγματικότητα και καθώς τυφλωμένοι από το σκότος βαδίζουν, ένα εσωτερικό φως σαν πυξίδα τους καθοδηγεί εν μέσω μιας θυελλώδους καταιγίδας, στην δίχως σχήμα άβυσσο που ελεύθεροι ακροβατούν.

Δεν τους κρατούν αλυσίδες, μα μονάχα η θέληση για το επόμενο βήμα.
Τα βήματα των ελαχίστων ουδόλως διστακτικά ή κουρασμένα, εν αντιθέσει με των κρατούντων τις ανούσια πολύφωτες λυχνίες. Εκείνοι υποφέρουν από τη δυσχερή διαδρομή και συχνά αρκούνται να ακολουθήσουν κάποιον από τους αρνητές της άθλιας ανταλλαγής. Τα βήματα των αρνητών είναι στιβαρά, καθότι φρόντισαν να εξοικειωθούν με τον περίγυρο τους. Κάθε κίνηση των μυών, τους φέρνει όλο και πιο κοντά στην λήξη του αρχικώς ευφάνταστου διαδρόμου. Μερικά βήματα εξ αυτών παύουν να κοσμούν με τον τακτικό εκκωφαντικό ήχο τους την άμορφη ομίχλη. Κάποιοι παραπάτησαν, γινόμενοι βορρά των θανατηφόρων κυμάτων, που πλαισιώνουν τη στενότατη έμβια λωρίδα. Άλλοι δείλιασαν έμπροσθεν της ζωτικής ανάγκης για γοργό βηματισμό και επίδειξη αδίστακτης αυτοπειθαρχίας. Έπεσαν στους φθονερούς άψυχους όνυχες των αντίζηλων ζωντανών νεκρών.

Τι είναι άραγε αυτό που εξώθησε τους ολίγους σώφρονες οδοιπόρους να απολέσουν την βιοτική τους συνέχεια και ηρεμία, ως μια θυσία;
Περί Ιδεών ο λόγος, αφού αυτές οι παντοδύναμες θεότητες αψηφούν τους κανόνες του νου, μαστιγώνοντας τον εσωτερικό κόσμο κάθε ευσυνείδητου όντος. Παραμένουν παγερά αδιάφορες σε αυτά που οι οφθαλμοί νομίζουν ότι βλέπουν, πλανεμένοι από την θνητή πλάνη στην οποία είναι καθυποταγμένοι. Αρνούνται να ξεδιψάσουν με ύδωρ μολυσμένο από παραφροσύνη, κι ας είναι αυτές που από τους αμαθείς καταγγέλλονται ως οι εμπνευστές αυτής. Ανυπάκουες σέρνουν το πνεύμα και το συγκρατούν εντός των συνόρων της ορθότητας. 

Η Ιδέα είναι φυσική απόρροια της γνωστικής και νοητικής ικανότητας του ατόμου, ενώ αυτή αφότου γεννηθεί, υπόκειται σε μια αεικίνητη και αυτοτελή επεξεργασία. Ωριμάζει εν καιρώ, με την υπόσταση της να παραμένει ευμενώς εύπλαστη, όμως με υφή ατσάλινη ώστε να αντέχει την αδυσώπητη τριβή που θα προσπαθήσουν να της επιφέρουν οι κακόβουλοι μνηστήρες της. Ιδέες, η ύστατη άμυνα της ψυχής ενάντια στην σήψη. Η δύναμις που εμπλουτίζει την άυλη αυθυπαρξία του ανθρώπου με ζωτική ενέργεια. Η κόπωση ή ο θάνατος εξαιτίας αυτής αποκτάει αθάνατη αξία.

Είναι αυτός ο άγνωστος οδοιπόρος, με τους αδελφούς του ο φορέας της Ιδέας. Είναι αυτός που σαν από προαιώνιο θείο κάλεσμα, κρίθηκε να λάβει αυτό το καταραμένο δώρο. Αληθινός ασκητής τιθασεύει τα συναισθήματα που η ίδια η πλάση του εμφύσησε, αφιερώνοντας τον εαυτό του, όσο επίπονο κι αν φανεί, στην επίτευξη των Ιδεών των οποίων φέρει, με πλήρη επίγνωση του χαμού των λοιπών απόψεων που θα μπορούσε να κατέχει η ζωή του. Η αφιέρωση αυτή συνεπάγεται φυσικά της ίδιας της υλικής ύπαρξης, για τον οδοιπόρο, αφού αυτής η αξία δεν αποτελεί παρά το μέσο για την πραγμάτωση των Ιδεών.

Ο βίος όλος αποτελεί μια θυσία, την οποία αντιλαμβάνεται ο Ιδεοφόρος ως ένα αναγκαίο απότοκο της ιδεολογικής του υποχρέωσης. Αντιλαμβανόμενος την ανωτερότητα της άυλης φύσης του, ο οδοιπόρος είναι έτοιμος να δεχθεί όποιο δεινό εμπεριέχεται μέσα στην ζωή του, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει τον τερματισμό αυτής, χάριν των Ιδεών του. Χάνεται μέσα στις σκιές που απαρτίζουν τον δυσνόητο κόσμο του. Απρόσκοπτος βαδίζει ολοένα εγγύτερα στο τέλος. Πορεύεται με ανέπαφες τις ενδότερες αρχές του, αναμένοντας με την αρετή που επιδεικνύει να γευτεί το αποτέλεσμα που θα επιφέρουν οι Ιδέες του. Η μοναχική του φιγούρα υποκινεί το δέος, στην προσπάθεια της να μεταγγίσει την μοναδική της ικανότητα. Την δυνατότητα να παρεισφρήσει το κράμα σκότους και φόβου που ζώνει τη ζωή, αναζητώντας το φως, μέσα από την αυτοθυσία.

Όλα στην ζωή κινούνται αδιάκοπα, σαν ένα ποτάμι. Σαν έναν τροχό που συνεχώς γυρίζει. Και μπορεί τώρα οι οδοιπόροι να είμαστε έρμαια των ερπετών αυτών, όμως η επόμενη ημέρα δεν θα αργήσει να φανεί. Και όταν αυτός ο τροχός γυρίσει, οι ρόλοι θα αλλάξουν. Το δηλητήριο του ερπετού θα τελειώσει και το μόνο που θα του μένει θα είναι να τρέξει. Η ζωή είναι σαν τον συνεχώς κινούμενο ήλιο. Εμείς αναμένουμε αυτόν τον πυρωμένο ήλιο να φτάσει στην ακμή του.

Η ζωή μοιάζει με έναν τροχό. Με ένα δύσβατο μονοπάτι, στου οποίου το τέλος μπορεί να υπάρχει μόνο η Νίκη!


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 224925372769761978

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item