Widgets

Εστίες μόλυνσης, εγκληματικότητας και παρανομίας τα εγκαταλελειμμένα κτήρια στην Αθήνα


Η ελληνική αστική πολεοδομία δεν χαρακτηρίζεται ούτε από την λειτουργικότητα, ούτε από την υψηλή αισθητική της. Δυστυχώς η ιστορική πόλη των Αθηνών επιβεβαιώνει την γενικότερη εικόνα, η οποία επιδεινώνεται με τα πολυάριθμα ερειπωμένα κτίρια τα οποία υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων σε πολλαπλά επίπεδα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα κτήρια που φιλοξενούσαν το τότε Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εργασίας, όπως επίσης και αρκετά πρώην Εφετεία και Πταισματοδικεία. Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί το κτίριο του ΙΚΑ στην Κουμουνδούρου, το οποίο μένει χρόνια ανολοκλήρωτο, με τον ασαφή σκοπό της εκεί μεταφοράς των κεντρικών γραφείων διοίκησης του ιδρύματος. Η περίπτωση όμως που αποτελεί ντροπή για κάθε Αθηναίο και κάθε Έλληνα, είναι η οικία του Κωστή Παλαμά στην Πλάκα, το σπίτι στο οποίο ο ποιητής άφησε την τελευταία του πνοή το Φεβρουάριο του 1943 και το οποίο πλέον είναι ερειπωμένο και με πολλαπλές φθορές.

Στην ουσία η αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι σε ερειπωμένα κτήρια, εντείνει τα προβλήματα που ήδη κυριαρχούν στην πρωτεύουσα, όπως η μειωμένη ασφάλεια και η προστασία των κατοίκων, η περιβαλλοντική επιβάρυνση και η υποβάθμιση της εικόνας της πρωτεύουσας.

Ο Βουλευτής Β’Αθηνών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Γεώργιος Γερμενής κατέθεσε στις 3 Δεκεμβρίου 2014 σχετική ερώτηση στη Βουλή.

ΠΡΟΣ:

  1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
  2. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
  3. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
  4. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: «Εστίες μόλυνσης, εγκληματικότητας και παρανομίας τα εγκαταλελειμμένα κτήρια στην Αθήνα.»   

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, η γενικότερη απρογραμμάτιστη αστική πολεοδομία της χώρας εντείνεται, όσον αφορά την πρωτεύουσα, από την εικόνα πολλών ερειπωμένων κτιρίων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα κτίρια αυτά έχουν γίνει εστίες τοξικομανών και λοιπών κακοποιών στοιχειών, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των Αθηναίων πολιτών.

Κτίρια όπως το πρώην Υπουργείο Παιδείας και το πρώην Υπουργείο Εργασίας, καθώς και πρώην Εφετεία και Πταισματοδικεία, έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως, ενώ ορισμένα εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς έχουν γίνει τόποι συγκέντρωσης απορριμμάτων. Ακόμα, άλλα κτίρια, λόγω της στατικής και δομικής τους ανεπάρκειας θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα περιοίκων ή διερχομένων πολιτών. 

Χαρακτηριστική η περίπτωση του οικοδομήματος του ΙΚΑ στην Κουμουνδούρου, το οποίο μένει χρόνια ανολοκλήρωτο, με το μακρινό σκοπό της μεταφοράς εκεί των κεντρικών γραφείων διοίκησης του ιδρύματος. Άλλη μια περίπτωση, ξεχωριστού πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αποτελεί η οικία του Κωστή Παλαμά στην Πλάκα (Περιάνδρου 5), όπου ο ποιητής άφησε την τελευταία του πνοή, στις 27 Φεβρουαρίου 1943. Σήμερα, το κτίριο εμφανίζεται ερειπωμένο, με σοβαρές φθορές.

Από το 2008 μέχρι σήμερα, έχουν εγκαταλειφθεί 1200 οικίες, το 96%των οποίων εντοπίζονται στην Αθήνα. Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια πέρα από την αισθητική και πολιτιστική σκοπιά, βλάπτουν σε σημαντικό βαθμό το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Κρίνεται λοιπόν επιβεβλημένη η σφαιρική αντιμετώπιση του ζητήματος και η αξιοποίηση των κτιρίων αυτών από την Πολιτεία.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

  1. Έχει γίνει έλεγχος, ώστε να εντοπιστούν οι κύριοι των κτιρίων, αν δηλαδή οι κάτοχοι είναι ιδιώτες, ή την κυριότητα την έχει αναλάβει το δημόσιο (με την πάροδο 10 ετών);
  2. Υπάρχει η βούληση για συντήρηση ή αξιοποίηση των κτιρίων αυτών, με τις ανάλογες ενέργειες σε κάθε περίσταση;
  3. Υπάρχει η θέληση για αποκατάσταση της οικίας του Κ. Παλαμά και πολιτιστική αξιοποίησή της;
  4. Θα ληφθούν μέτρα φύλαξης των κτιρίων αυτών, με σκοπό την προστασία των περιοίκων;
  5. Θα ληφθούν μέτρα για τη συντήρηση των κτιρίων στα οποία στεγάζονταν τα γραφεία του Υπουργείου Παιδείας(Μητροπόλεως) και Υπουργείου Εργασίας(Πειραιώς), το οποία ανήκουν στο Επικουρικό Ταμείο Εμποροϋπαλλήλων και στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης αντίστοιχα;

Αθήνα, 3/12/2014
Ο ερωτών Βουλευτής

Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

xryshaygh.com


Αλβανοί λήστεψαν μαγαζί στην Καλαμάτα και τσάκισαν στο ξύλο τον υπάλληλο γιατί τους έκανε παρατήρηση!

Αυτό αξίζει ακριβώς στην ελληνική "προοδευτική" κοινωνία που ξεχνάει ότι για εκατοντάδες χρόνια οι Αλβανοί στην Ελλάδα ήταν η αστυνομία των Τούρκων και στον Β' Παγκόσμιο συμμάχησαν τόσο με τους Ιταλούς φασίστες εναντίον της Ελλάδας όσο και με τους Ναζί για να πάρουν την Ήπειρο.


Έτσι θέλουν οι μαλθακοί προοδευτικοί Έλληνες. Και ληστεία και ξύλο απ' τους σκληροτράχηλους Αλβανούς που όχι μόνο μπαινοβγαίνουν στην χώρα όποτε και όπως γουστάρουν αλλά έχουν μεγάλους γεννητικούς αδένες για να μας βαράνε κιόλας.


Δυο άνδρες μαζί με μια νεαρή Αλβανίδα μπήκαν σε ένα κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων στην Καλαμάτα παριστάνοντας τους πελάτες, αλλά άρχισαν να φοράνε το ένα ρούχο... πάνω από το άλλο με σκοπό να φύγουν χωρίς να πληρώσουν. Όταν τους πήρε είδηση ο υπάλληλος, ανέλαβε να «καθαρίσει» η 32χρονη αλλοδαπή!

Ο άτυχος υπάλληλος δέχθηκε αλλεπάλληλες γροθιές από τη...«ζόρικη» νεαρή με τις πυγμαχικές ικανότητες, η οποία τον έθεσε εκτός μάχης και έτσι κατάφερε να διαφύγει μαζί με τους άγνωστους προς το παρόν συνεργούς της! Και ενώ οι δυο άνδρες εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, η 32χρονη εντοπίστηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Ασφαλείας και συνελήφθη.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης αποκαλύφθηκε ότι και το περασμένο Σάββατο οι τρεις δράστες είχαν κλέψει ρούχα από το ίδιο κατάστημα, τα οποία όμως δεν βρέθηκαν στο σπίτι της νεαρής «πυγμάχου» που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας κατηγορούμενη για ληστεία και κλοπή.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν το «τρίο» έχει διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές. protothema.grΣΠΕΙΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΣΠΙΤΙΑ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ «ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ»


Συμμορία «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών» από την Γεωργία, που «χτυπούσε» σπίτια ευπόρων επωνύμων, κυρίως στα βόρεια και νότια προάστια, εξάρθρωσε (εν μέρει…) η Ασφάλεια. Η συμμορία είχε διαπράξει πάνω από 50 κλοπές και ληστείες και ανάμεσα στα θύματά της συγκαταλέγονται πολιτικοί και καλλιτέχνες, πάντα με την ίδια μέθοδο.

Πιο συγκεκριμένα, παρακολουθούσαν το σπίτι που είχαν βάλει στο “μάτι” και όταν εύρισκαν την ευκαιρία τρύπωναν μέσα από ανασφάλιστο παράθυρο, νάρκωναν τα θύματά τους και «δούλευαν» με την… ησυχία τους. Θεωρείται βέβαιο, ότι στο κόλπο ήταν και πολλές συμπατριώτισσές τους, που δούλευαν ως οικιακές βοηθοί και τους παρείχαν πληροφόρηση για χρηματοκιβώτια και πολύτιμα αντικείμενα που υπήρχαν στα συγκεκριμένα σπίτια. Επίσης, την κατάλληλη στιγμή άφηναν κάποιο συγκεκριμένο παράθυρο ανασφάλιστο, για να διευκολύνουν την είσοδό τους στα σπίτια. Ας πρόσεχαν, εκείνοι-ες που τις προσελάμβαναν…

Και να τους χαίρονται τους λήσταρχους οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού! 
ethnikismos

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ-ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ 752157516264559620

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item