Widgets

ΣΤΗΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ – ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΠΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΛΕΑΣΕΙ;


Γράφει ο Αντίοχος

Είναι προφανές ότι ο βίος της συγκυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων λήγει οριστικά και αμετάκλητα την 29η Δεκεμβρίου. Όμως, κάποια άρρωστα μυαλά, δε φαίνεται να συμβιβάζονται με την ιδέα και προσπαθούν να στήσουν μια εθνική κρίση-μαϊμού, πριν από την κρίσιμη τρίτη και τελειωτική ψηφοφορία στη βουλή, για να αλλάξουν τα δεδομένα. Ιδού μια πολύ ύποπτη διαρροή κύκλων της συγκυβέρνησης προς φιλική ιστοσελίδα, που συνοδεύεται από φωτογραφία του Δένδια με τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων από επίσκεψη ρουτίνας  σε καταφύγιο, προκειμένου να δημιουργηθεί στους αναγνώστες η ανησυχία ότι ο… πόλεμος είναι προ των πυλών:

«Δένδιας προς Αρχηγούς στην ΣΔΑΜ: «Έχετε το νου σας» – Τι ανησυχεί την Αθήνα

Σε διαρκή συναγερμό θέλει τις Ένοπλες Δυνάμεις ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας . Κι αυτό φάνηκε από την επίσκεψή του στην ΣΔΑΜ ,μαζί με τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ . “Το νου σας” ακούστηκε να λέει ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας ,περπατώντας στους διαδρόμους του στρατηγείου έχοντας δίπλα του Κωσταράκο και Αποστολάκη.

Ποιο σενάριο ανησυχεί την Αθήνα εν μέσω σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης και ρευστότητας; Η προσπάθεια να εκμεταλλευθεί η Άγκυρα την εσωτερική μας άγρια πολιτική αντιπαλότητα δεν είναι ένα σενάριο “φαντασίας” . Επιπλέον δεν μπορεί να ενταχθεί και στα σενάρια “καταστροφολογίας” που έχουν φέρει στ’ άκρα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Είναι κάτι που πιθανότατα μπορεί να αντιμετωπίσουμε και σίγουρα θα πρέπει να μείνει έξω από κάθε είδους αντιπαράθεση.Τέλος του μήνα η navtex που είχε εκδώσει η Άγκυρα και με βάση την οποία η Τουρκία είχε στείλει το Barbaros και τα πολεμικά της πλοία στην ΑΟΖ της Κύπρου . Και το ερώτημα είναι που θα πάει το Barbaros. Θα επιστρέψει στην βάση του ή θα “κάνει στάση” κάπου αλλού στην ανατολική Μεσόγειο. Και όλων το μυαλό πηγαίνει βέβαια στην περιοχή πέριξ του Καστελόριζου».

Επί της ουσίας, η Άγκυρα δεν έχει αυτή τη στιγμή κανένα λόγο να «παρέμβει» -καθ’ οποιονδήποτε τρόπο- στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. Διότι, μια χαρά κάνει τη δουλειά της με τους Σαμαροβενιζέλους, μια χαρά θα την κάνει και με τους συριζαίους (κάτι που είναι δεδομένο, λαμβάνοντας υπόψιν τις πάγιες θέσεις του συνονθυλεύματος υπέρ της ελληνο-τουρκικής «φιλίας», την πρόσφατη «υπεύθυνη» στάση του στην κρίση της Κύπρο, την ανεξέλεγκτη δράση των τουρκοφρόνων βουλευτών του στη Θράκη κ.α., για τα οποία βεβαιώθηκε ο Νταβούτ-Πασάς, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον mister Tsipra). 

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, για να δεχθεί να συμμετάσχει η Άγκυρα σε μια στημένη ελληνο-τουρκική κρίση, πρέπει να πάρει ένα πολύ σπουδαίο αντάλλαγμα από τον Σαμαρά. 
Τι σπουδαίο είναι διατεθειμένος, λοιπόν, να δώσει στους Τουρκαλάδες ο κατοχικός πρωθυπουργός, για να παρατείνει το βίο του; Μήπως την συνεκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου –σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο- στο Αιγαίο, «καζάν-καζάν» (μισό- μισό), όπως του είχε προτείνει δημοσίως σε παλαιότερη συνάντησή τους ο Ερντογάν-Πασάς; ethnikismos.net


Αναγκαστική μετακίνηση Ελλήνων αθλητών από νησιά του Αιγαίου στην Κω μέσω Τουρκίας

Αναγκαστική μετακίνηση Ελλήνων αθλητών από νησιά του Αιγαίου στην Κω μέσω Τουρκίας.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που ντροπιάζει και εκθέτει τη χώρα σε πολλαπλά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, πολλοί ήταν οι αθλητές αλλά και τα αθλητικά σωματεία που διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία κρατικών δομών, με αφορμή τη διοργάνωση των 27ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στην Κω.

Ελλείψει κοντινών δρομολογίων και λόγω οικονομικής κρίσης, πολλοί ήταν οι αθλητές , κυρίως από Χίο και Μυτιλήνη, που ταξίδεψαν μέσω Τουρκίας ώστε να φτάσουν στην Κω. Στην περίπτωση της Λήμνου, η μόνη διαθέσιμη λύση ήταν το ιδιαίτερα ακριβό αεροπορικό εισιτήριο. Ουσιαστικά, για άλλη μια φορά η Ελλάδα εκτέθηκε απέναντι στη γειτονική χώρα, η οποία δεν έχει πρόβλημα να δείχνει συνεχώς της «φιλικές» της διαθέσεις απέναντί μας. Η επίσκεψη Νταβούτογλου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Πέραν όμως των ελληνοτουρκικών σχέσεων, έγινε φανερή η αδιαφορία και η απαξίωση της κυβέρνησης απέναντι στον αθλητισμό και όσους των υπηρετούν. Ακόμα, οι αγώνες αυτοί υπήρξαν η αφορμή για να φανεί η ανυπαρξία θαλάσσιων δρομολογίων, καθώς οι κάτοικοι των νησιών αντιμετωπίζουν συνεχώς προβλήματα μετακίνησης.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών Γεώργιος Γερμενής κατέθεσε ερώτηση, στις 21/11/2014.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

  1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
  2. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  3. ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΘΕΜΑ: «Αναγκαστική μετακίνηση Ελλήνων αθλητών και Αθλητικών Σωματείων, από νησιά βορειοδυτικού Αιγαίου στην Κω, μέσω Τουρκίας.»    

Με αφορμή τη διοργάνωση των 27ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στην Κω, υπήρξαν έντονες οι διαμαρτυρίες αθλητικών παραγόντων και προπονητών, αλλά και των και των ίδιων των κατοίκων, σχετικά με τη μετακίνηση αθλητών και αθλητικών σωματείων των νησιών του Βορειοδυτικού Αιγαίου, μέσω Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλος ήταν ο αριθμός των αθλητών από Χίο και Μυτιλήνη, που ταξίδεψαν μέσω Τουρκίας, λόγω των μη εξυπηρετικών δρομολογίων του Πειραιά και φυσικά λόγω του υψηλού κόστους των ελληνικών ναύλων. Δεδομένης άλλωστε της οικονομικής κρίσης, ήταν κατανοητή η επιλογή της διαδρομής μέσω Τουρκίας.  Η περίπτωση μάλιστα της Λήμνου ήταν χειρότερη, καθώς μπορούσαν να παρευρεθούν στους Αγώνες μόνοι όσοι αθλητές μπορούσαν να εξασφαλίσουν αεροπορικό εισιτήριο.

Ουσιαστικά, αυτό το περιστατικό καταδεικνύει το πρόβλημα μετακίνησης των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου, οι οποίοι για θεωρητικά πολύ κοντινές αποστάσεις, λόγω ελλιπούς θαλάσσιου δικτύου, αναγκάζονται να επιλέξουν εναλλακτικές λύσεις. Λύσεις οι οποίες, λαμβάνοντας υπόψη τις σχέσεις μεταξύ των δύο όμορων κρατών, μόνο να εκθέσουν τη χώρα μπορούν.

Ακόμα, παράλληλα υπογραμμίζεται και η αδιαφορία της πολιτείας απέναντι στον αθλητισμό και η έλλειψη υποστήριξης προς αυτούς που τον υπηρετούν.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

  1. Υπάρχει βούληση για ανάπτυξη του θαλάσσιου δικτύου στο Αιγαίο, με σκοπό την πιο οικονομική και σύντομη μετακίνηση των κατοίκων των νησιών αυτών;
  2. Όσον αφορά τις θαλάσσιες μεταφορές, πόσες και ποιές γραμμές διακόπτονται κατά τη χειμερινή περίοδο σε ολόκληρη τη χώρα;
  3. Υπάρχει η πρόθεση για στήριξη των αθλητικών σωματείων, ώστε να διευκολύνονται οι μετακινήσεις των αθλητών και να ενθαρρύνεται η συμμετοχή τους σε Αθλητικούς Αγώνες και Εκδηλώσεις;

Αθήνα, 21/11/2014

Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

xryshaygh.com


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 8209825387806304144

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item