Widgets

Με “πακέτο” αξιώσεων και όλο τον τουρκικό στόλο στο Αιγαίο έρχεται στην Αθήνα ο Νταβούτογλου


Η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά ζητήματα

Όλο το «πακέτο» των τουρκικών αξιώσεων στο Αιγαίο στη Θράκη και στην Κυπριακή ΑΟΖ αναμένεται να ξεδιπλώσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στο τραπέζι του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που η κυβέρνηση είχε τη φαεινή ιδέα να συγκαλέσει στην Αθήνα (Παρασκευή και Σάββατο) όταν έχει πολλά ανοιχτά «μέτωπα».

Ήδη, η τουρκική πλευρά έχει δώσει τα πρώτα δείγματα για το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου στις συνομιλίες με τον Αντώνη Σαμαρά, αφενός με το αίτημα επίσκεψης στη Θράκη συνοδεία του μισού υπουργικού συμβουλίου της χώρας του και αφετέρου με την εντολή εξόδου στο Αιγαίο σχεδόν ολόκληρου του στόλουΣημειώνεται πώς ο Τούρκος πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Από τη Δευτέρα πλοία του τουρκικού Ναυτικού βρίσκονται στο βόρειο και νότιο Αιγαίο, ενώ όσο οι μέρες περνούν αυξάνεται η συγκέντρωση τους νοτιοανατολικά της Ρόδου και νότια του Καστελόριζου, όπου έχουν δεσμευθεί δύο περιοχές για αεροναυτικά γυμνάσια. Η επιχειρησιακή εκπαίδευση, όπως της ονομάζουν οι Τούρκοι, θα κορυφωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, όταν θα είναι δηλαδή στην Αθήνα ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Τυχαίο; Σε καμία περίπτωση.

Η Άγκυρα θέλει να δείξει πώς αμφισβητεί το status quo στην περιοχή του Καστελόριζου (παλαιότερα έχει πει πώς ανήκει στη Μεσόγειο), κάτι που αναμένεται να θέσει ο Τούρκος πρωθυπουργός στη συνάντηση του με τον Α. Σαμαρά στο πλαίσιο του καζάν-καζάν που είχε πει ο Ρ.Τ. Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια του δεύτερου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών. Αυτό πρακτικά σημαίνει συνδιαχείριση του Αιγαίου.

Όσον αφορά στο ζήτημα της Θράκης, ο κ. Νταβούτογλου έβαλε με τον πιο επίσημο τρόπο το θέμα στο τραπέζι των συνομιλιών πριν ακόμη αυτές ξεκινήσουν. Ζήτησε να επισκεφθεί τη μουσουλμανική μειονότητα την οποία όμως θέλουν να βαφτίσουν «τουρκική» και να εγείρουν ζήτημα ανεξαρτητοποίησης της Θράκης.

Ο ίδιος δε ο κ. Νταβούτογλου έχει πει πώς θα θέσει το θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ στον Έλληνα πρωθυπουργό στη βάση ότι έχουν και οι τουρκοκύπριοι δικαιώματα και η Άγκυρα οφείλει ως «μαμά πατρίδα» να τα διασφαλίσει. Τι κάνει για το σκοπό αυτό; Έστειλε το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» να κάνει έρευνες συνοδεία πολεμικών πλοίων και απειλεί με τη στρατιωτική εισβολή στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας να επανέλθει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Κι όμως η ελληνική κυβέρνηση μέσα στο κλίμα αυτό και με ένα σωρό μέτωπα ανοιχτά (τρόικα, προεδρική εκλογή, Δεκεμβριανά) θέλησε να καλέσει τον κ. Νταβούτογλου σε συνομιλίες πιστεύοντας πώς αυτές θα λειτουργούσαν ως βαλβίδα εκτόνωσης της έντασης στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ. Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν ωστόσο την άποψη πώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κίνηση σύγκλισης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στην παρούσα χρονική συγκυρία θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ και σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Από πλευράς Ένοπλων Δυνάμεων έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα, καθώς δεν αποκλείεται είτε πριν είτε λίγο μετά την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα οι Τούρκοι να επιχειρήσουν «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο προς επιβεβαίωση των αξιώσεων τους. Ήδη χθες η Άγκυρα είχε βγάλει στο Αιγαίο περισσότερα από 20 πλοία για την επιχειρησιακή εκπαίδευση, ενώ τα επόμενα 24ωρα θα σπεύσει στην περιοχή Ρόδου-Καστελόριζου μεγάλος αριθμός ναυτικών δυνάμεων.

Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν εκείνο που κατάφερε είναι να δώσει περισσότερο χώρο στην Τουρκία να αμφισβητήσει τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στη Θράκη, όπως και στην Κυπριακή ΑΟΖ. defencenet.gr


Νοέμβριος 1965: Ο ανδριάντας του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και η τουρκική ύβρις - Το μήνυμα του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Νοέμβριος 1965: Ο ανδριάντας του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και η τουρκική ύβρις - Το μήνυμα του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στην εφημερίδα "Εμπρός".

Διαρκής μέσα στον χρόνο η τουρκική πρόκληση κατά της Ελλάδος

Οι πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις με την παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας σε Αιγαίο και Κύπρο ήταν ένα ακόμη επεισόδιο σε μία ατέλειωτη σειρά τουρκικών προκλήσεων κατά της Ελλάδος. Προκλήσεων στις οποίες η ξενόδουλη εξουσία αυτής της χώρας όχι μόνον δεν απαντά, αλλά υποχωρεί συνεχώς, μη αντιλαμβανόμενη ότι ενθαρρύνει με τον τρόπο αυτό το τουρκικό θράσος. Τον Νοέμβριο του 1965 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Αγίου και Εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης εις την περιοχή Νέα Σμύρνη των Αθηνών. Ενός Ιεράρχου του Έθνους, ο οποίος εμαρτύρησε κυριολεκτικά και εσφαγιάσθη από τον τουρκικό όχλο στη Σμύρνη το τραγικό εκείνο έτος 1922.

Η ελεύθερη, όσο μπορούσε και μπορεί να είναι ελεύθερη, Ελλάδα τιμούσε έναν Εθνομάρτυρά της, όμως οι απόγονοι των σφαγέων και δημίων του αντί να σιωπήσουν, επίσημα διαμαρτυρήθηκαν για τις ομιλίες που ακούστηκαν και για την δημιουργία ανδριάντος του μεγάλου αυτού Έλληνα Ιεράρχη. Από την πολύ καλή στήλη “Ο Φιλίστωρ”, την οποία επιμελείται ο δημοσιογράφος κ. Κατσίγερας διαβάζουμε στην Καθημερινή: “49 χρόνια πριν 25/11/1965: Ντεμιρέλ κατά Ελλάδος: Η υπόθεσις των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντος του Χρυσοστόμου Σμύρνης εξακολουθεί να προκαλεί ζωηράς αντιδράσεις εναντίον της Ελλάδος. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, εχαρακτήρισεν ως ανοησίας τους λόγους που εξεφώνησαν ελληνικαί προσωπικότητες επ’ ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντος του Μητροπολίτου, τον οποίον κατηγόρησεν ότι συνηργάσθη μετά του Έλληνος εισβολέως κατά την διάρκειαν του Αγώνος δια την ανεξαρτησίαν της Τουρκίας”.

Η Τουρκία, λοιπόν, δεν κάνει ούτε χιλιοστό πίσω στην επιθετικότητά της και στις προκλήσεις της κατά της Ελλάδας. Δεν έχει κανένα σεβασμό για τα θύματα των σφαγών τις οποίες με κτηνωδία διέπραξαν κατά των Ελλήνων. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που επίσημα ζήτησε ένας Τούρκος δήμαρχος να αφαιρεθούν απ’ τις προθήκες της Νέας Μονής Χίου τα οστά των σφαγιασθέντων στην μεγάλη σφαγή της Χίου και αυτό εν ονόματι της… ελληνοτουρκικής “φιλίας”!!! Όχι άδικα έχει γραφεί ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα η οποία δεν διαθέτει Ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο.

Από την άλλη πλευρά όμως, οι εξουσίες αυτής της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες και όχι μόνον, δείχνουν μία στάση ηττοπαθή, η οποία αποτελεί ύβρι έναντι της Ελληνικής Ιστορίας. Συνεχείς υποχωρήσεις σε σημείο να έχουμε φτάσει να γίνονται εορτές προς τιμήν του σφαγέα του Ελληνισμού Μουσταφά Κεμάλ στην Ελληνική Θράκη κι ακόμα μέσα σε αυτή την ίδια την προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη! Όσοι νομίζουν ότι με τη στάση αυτή εξασφαλίζουν την ειρήνη κάνουν λάθος. Οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν την γλώσσα της καταλαγής παρά μόνο αυτήν της ισχύος. Και όσο υποχωρούμε, τόσο αυτοί θα προχωρούνε.
Σκοπός τους να κάνουν την Ελλάδα και πάλι μια επαρχεία μιας νέας Οθωμανικής Τουρκίας. Καθήκον κάθε Έλληνα πατριώτη να αντισταθεί σε αυτή την ολέθρια πολιτική της ελληνοτουρκικής “φιλίας”, την οποία θα δούμε εντός των προσεχών ημερών να λαμβάνει σάρκα και οστά μέσα στην Αθήνα με την επίσκεψη του προκλητικού ανθέλληνα πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ


xryshaygh.com


ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ το Αιγαίο! ΔΕΙΤΕ τι συμφώνησε ο “βουλιμικός” πολιτικός στην Άγκυρα! 


Επί τάπητος τέθηκε στην Άγκυρα η ένταση που προκαλούν στην Ανατολική Μεσόγειο οι γεωτρήσεις.

Αποφασίστηκε οι πόροι φυσικού αερίου να μοιραστούν με τρόπο που να είναι υπέρ και των Τουρκο''κύπριων''.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Δεν είναι καλοπροαίρετες οι γεωτρήσεις» είπε ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στις έρευνες φυσικού αερίου που κάνει η Ρωμαίικη Διοίκηση Νότιας Κύπρου.

Ο Βενιζέλος από την πλευρά του είπε ότι αποτελούν δικαίωμα όλου του λαού του νησιού οι φυσικοί πόροι που θα εξορυχθούν από την περιοχή.

Τσαβούσογλου και Βενιζέλος παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τους.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ο οποίος είπε ότι συζήτησαν τις έρευνες φυσικού αερίου που συνεχίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο, προειδοποίησε την ΡΔΝΚ.

«Οι εργασίες γεώτρησης που κάνει η ρωμαίικη πλευρά χωρίς να θέτει υπό οποιαδήποτε εγγύηση τα δικαιώματα του τουρκο''κυπριακού'' λαού δεν είναι μια καλοπροαίρετη ενέργεια. Αν υπάρχει καλή πρόθεση οι λύσεις είναι πολλές, αλλά αν δεν υπάρχει, αν υπάρχει μια προσέγγιση τύπου “είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς μπορούμε να κάνουμε χρήση αυτού του δικαιώματος”, αυτό δεν θα έχει κανένα όφελος για τη λύση», ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Ο ΥΠΕΞ σημείωσε ότι το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά θα αποχωρήσει σε περίπτωση που οι Ρωμιοί σταματήσουν τις γεωτρήσεις, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην περιοχή χωρίς την Τουρκία.

Ο Τσαβούσογλου ζήτησε να ξεκινήσουν ξανά οι συνομιλίες για την επίλυση των προβλημάτων στην Κύπρο.

Ο φιλοξενούμενος υπουργός υποστήριξε τον Τούρκο ομόλογο του.

«Στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας ο υποθαλάσσιος πλούτος ανήκει στο κράτος αυτό και αυτό επιφορτίζει την ευθύνη της διαχείρισης των πόρων προς όφελος των Ρωμιών και των Τούρκων πολιτών που ζουν στην Κύπρο. Αποφασίστηκε επίσης οι πόροι φυσικού αερίου να μοιραστούν με τρόπο που να είναι υπέρ και των Τουρκο''κύπριων''». makeleio.gr


 Επιχείρηση "γκρίζο" Καστελόριζο με "κόκκινη" ΑΟΖ από τον Νταβούτογλου και τους στρατηγούς του


Πέρα από κάθε λογική και χωρίς καμία επαφή με οποιαδήποτε έννοια νομιμότητας η Τουρκία διευρύνει την θεωρία των γκρίζων ζωνών που έφερε στο προσκήνιο με την κρίση των Ιμίων. Ήταν γνωστό και αναμενόμενο ότι η θεωρία αυτή δεν θα παρέμενε στις ακατοίκητες βραχονησίδες. Ήρθε η ώρα να κάνει πράξη την θεωρία στο Καστελόριζο.

Από το 1974 το ‘χουμε …δει το έργο πολλές φορές . Η Τουρκία δεν κάνει τίποτα τυχαία. Καμία υπέρπτησή της δεν γίνεται “κατά λάθος” όπως συχνά θέλουν κάποιοι να πιστεύουν στην Αθήνα. Κάθε κίνηση έχει ένα στόχο. Και το “παραμύθι” που έχει ξεκινήσει χρόνια πολλά αλλά τους τελευταίους μήνες εντείνεται στο Καστελόριζο, δεν είναι τυχαίο. Οι “προειδοποιήσεις” των τουρκικών ραντάρ σε αεροσκάφη και ελικόπτερα περί “πτήσεως στον τουρκικό εναέριο χώρο” λειτουργούν σιγά,σιγά …εθιστικά. Θα το συνηθίσουμε κι αυτό;

Ο Νταβούτογλου μας το ΄χει πει με τον πιο καθαρό τρόπο, ως ΥΠΕΞ. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα και σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ είπε ότι το Καστελόριζο “ανήκει στην Μεσόγειο”. Η ΑΟΖ του βέβαια θέλει να περάσει στην Τουρκία.

Όλα αυτά με την εκνευριστική πλέον ανοχή για να μην πούμε συνεργασία διεθνών οργανισμών και μεγάλων δυνάμεων. Και προς αυτές πλέον πρέπει να ασκήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πιέσεις για να πάρουν ξεκάθαρη θέση όχι υπέρ της Ελλάδας αλλά υπέρ της διεθνούς νομιμότητας που δεν μπορεί να είναι …α λα καρτ.

Που είναι ο ΓΓ του NATO που μας είχε συστήσει…ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση; Ενημερώθηκε για την νέα τουρκική αλητεία ή θα αναμένει αυτό που θα ακολουθήσει; Την παρενόχληση στον αέρα αεροσκάφους ή ελικοπτέρου που θα πετά στο Καστελόριζο; Είναι θέμα χρόνου. Η Άγκυρα το ΄χει ξανακάνει. Όταν μαχητικά της παρενόχλησαν θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια C 130 που μετέφερε στην Κύπρο τον τότε ΥΕΘΑ Άκη Τσοχατζόπουλο. Πέρασαν τα χρόνια ο Άκης είναι φυλακή αλλά το τι έχουν κάνει οι Τούρκοι δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Που είναι οι “μεγάλες δυνάμεις” που υπογείως εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για τον “σουλτάνο” Ερντογάν αλλά πάντα τελικά του χαϊδεύουν τ΄ αυτιά;

Δεν πρόκειται κανείς να εμφανιστεί το ξέρουμε. Αλλά και “φασαρία” μεγάλη πρέπει να κάνουμε και κυρίως να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα. Η Τουρκία πρέπει διαρκώς να λαμβάνει το μήνυμα ότι όποια τρέλα κι αν αποφασίσει να κάνει θα πληρωθεί με μεγάλο κόστος.

Αντιθέτως μαθαίνουμε ότι στην Αθήνα έχει κυριαρχήσει η άποψη του …εξευμενισμού του “θηρίου”! Τακτική που τίποτα δεν έχει αποδώσει . Αντιθέτως μας ζημιώνει όλο και περισσότερο. Μ΄ αυτή τη λογική λοιπόν μαθαίνουμε ότι βρίσκεται στην Τουρκία ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος. OnAlert


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 5075703612774109342

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item