Widgets

Η ορθόδοξη πίστη μας, «απάντηση» στην κρίσηΗ ορθόδοξη πίστη μας, «απάντηση» στην κρίση

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας

Ακούσαμε τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη Ι΄, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη, να ομιλεί για τη Ρωμηοσύνη της Μέσης Ανατολής, στην οποία εντάσσεται και το ποίμνιό του. Προφανώς εννοεί ότι οι ορθόδοξοι χριστιανοί, που ποιμαίνονται από το παλαίφατο Πατριαρχείο Αντιοχείας με έδρα τη Δαμασκό, είναι απόγονοι και κληρονόμοι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η οποία ονομαζόταν επισήμως Ρωμανία και είχε ελληνορθόδοξο πολιτισμό. Η ορθόδοξη πίστη τους, η ελληνική παιδεία τους και η συνείδηση της ιστορικής παρουσίας τους επί αιώνες στην ταραγμένη Μέση Ανατολή δίνουν ελπίδα στους ομόδοξους αδελφούς μας, παρά τους διωγμούς που υφίστανται από τους φανατικούς ισλαμιστές. 

Ρωμηοί, Βυζαντινοί, πολιτιστικά Έλληνες, γλωσσικά αραβόφωνοι, υπερήφανοι και ταυτοχρόνως σεμνοί, οι ελληνορθόδοξοι της Συρίας, του Λιβάνου και των γειτονικών χωρών αυτοαποκαλούνται Ρουμ Ορτοντόξ για να τονίσουν τη σύνδεσή τους με την αυτοκρατορία της Κωνσταντινουπόλεως - Νέας Ρώμης, η οποία επιβίωσε επί 11 αιώνες παρά τα πανταχόθεν χτυπήματα.

Ο Πατριάρχης είναι αδελφός του ελληνορθόδοξου μητροπολίτου Χαλεπίου και Βεροίας Παύλου, ο οποίος απήχθη μαζί με έναν Συροϊακωβίτη επίσκοπο προ δεκαοκτώ μηνών. Η τύχη τους αγνοείται, αλλά ο Πατριάρχης αισιοδοξεί. Εξέφρασε δημοσίως την ελπίδα ότι και οι δύο ζουν. Δεν γνωρίζω αν έχει πληροφορίες, αλλά είναι προφανές ότι η συγκρατημένη αισιοδοξία του βασίζεται στην ορθόδοξη πίστη. Αφού οι Ρωμηοί ορθόδοξοι της Μέσης Ανατολής επιβίωσαν από τις κατακτήσεις Αράβων, Σταυροφόρων, Οθωμανών, Γάλλων, Άγγλων κ.ά., έμαθαν να ελπίζουν. Η ελληνορθόδοξη παράδοση που κλείνουν μέσα στην ψυχή τους είναι το μυστικό της επιβιώσεώς τους.

Ορθοδοξία, ελληνική παιδεία και αίσθηση ιστορικής συνέχειας ήσαν τα μυστικά όπλα του έθνους μας στις δύσκολες στιγμές. Μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Σταυροφόρους, η Αυτοκρατορία της Νικαίας (1204-1261) διατήρησε τη φλόγα και απελευθέρωσε τη Βασιλεύουσα. Ο αυτοκράτωρ Ιωάννης Βατάτζης, ο οποίος τιμάται σήμερα (4 Νοεμβρίου) ως άγιος από την Εκκλησία μας, συνδύαζε την ορθόδοξη πίστη, τη στρατιωτική ρώμη, την αγάπη για την κλασική ελληνική παιδεία και τη συνείδηση της συνέχειας του Ελληνισμού. Το 1237 έγραψε προς τον Πάπα Γρηγόριο Θ΄ ότι οι Βυζαντινοί είναι οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι έδωσαν τη γνώση σε όλη την οικουμένη.

Εδώ θα ξαναγίνει Ρωμαίικο, έλεγε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός κατά τον 18ο αιώνα, για να δώσει ελπίδα στους Έλληνες που είχαν αποκάμει από τα αποτυχημένα κινήματα κατά των Τούρκων. Καλλιεργούσε τη Μεγάλη Ιδέα της Αναστάσεως του Έθνους με εφόδια την ορθοδοξία και την ελληνικότητα της γλώσσας και της παιδείας. Το «Ρωμαίικο» ήταν ένας όρος που ταυτίσθηκε με την ελευθερία, την απελευθέρωση. Ο Γεώργιος Γαζής, γραμματικός του Γεωργίου Καραϊσκάκη, γράφει ότι η λέξη «Ρωμαίικο» επί Τουρκοκρατίας έδινε ελπίδα στους χριστιανούς Έλληνες.

Ο Γιώργος Σεφέρης διηγείται ότι στις 6 Απριλίου 1941, όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Ελλάδα, ο λαός στους δρόμους έψαλλε το κοντάκιο «Τη Υπερμάχω» και παρακαλούσε την Παναγία. Ο Οδυσσέας Ελύτης προτείνει σε κάθε δύσκολη να μνημονεύουμε Διονύσιο Σολωμό και Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον εθνικό μας ποιητή, ο οποίος ύμνησε την ελευθερία και την Ελληνική Επανάσταση, και τον λογοτέχνη που άντλησε τα θέματά του από την ορθόδοξη χριστιανική παράδοσή μας.


Χωρίς ορθόδοξη πίστη, ιστορική γνώση και σωστή ελληνική παιδεία δεν θα ξεφύγουμε από την κρίση. Διότι τα οικονομικά μεγέθη μπορεί να διορθωθούν. Αλλά κατά βάθος η κρίση είναι πνευματική. Αν δεν δώσουμε στους νέους μας ελληνορθόδοξη παιδεία και ιστορικά διδάγματα από τη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού, αν δεν τους γαλουχήσουμε με την ενιαία ελληνική γλώσσα που μας συνδέει με τον Όμηρο και με το Ευαγγέλιο, η κρίση δεν θα περάσει. Ίσως θα έλθει άλλη χειρότερη.

www.dimokratianews.gr


ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΔεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολιτικό σύστημα, αλλά μια οργανωμένη πολιτική συμμορία. Δεν έχουμε απέναντί μας Έλληνες, αλλά ένα ανθελληνικό μίγμα από ψευτορωμιούς και ξενοκίνητους. Δεν είναι ταγοί τού ελληνικού έθνους, δεν προέρχονται από τα δικά μας σπλάχνα, επομένως δεν είναι δική μας η εξουσία, αλλά μέσον διαιρέσεως και εξοντώσεως του ελληνικού λαού.

Η αστική κοινοβουλευτική κομματοκρατία έκαμε το χρέος της προς τον σιωνιστικό νεοταξισμό. Έβαλε το διακριτικό κοστούμι, χρέωσε ψεύτικες ταμπέλες και ιδεολογίες τούς πολίτες, τούς διόρισε, τούς αιματοκύλισε και τώρα πετάει τις διαχωριστικές ταμπέλες. Τις κρατάει μονάχα για τούς εύπιστους οπαδούς. Και τώρα η μεγάλη μάστιγα τού «συνταγματικού» τόξου προχωράει στην αληθινή αποστολή της. Στην μεγάλη συγκυβέρνηση σοσιαλφιλελεύθερων και μαρξιστών, στα τέσσερα πεσμένη στα πόδια τού Εμποράκου των εθνών.

Θα κάνετε πως πάτε σε εκλογές, λέγουν οι ταχυδρόμοι τής παγκόσμιας διακυβέρνησης. Και από λόγους και δικαιολογίες, γεμίζει ο ορίζοντας τής πληροφόρησης και τής παραπληροφόρησης. Δεν βρίσκουν τούς πρόθυμους αρχοντοραγιάδες για την εκλογή προέδρου τής «δημοκρατίας» τους. Δεν θέλουν λένε να μπερδέψουν τις εθνικές εκλογές με την προεδρική εκλογή. Και άλλα τινά παρεμφερή. Όμως η αλήθεια είναι πως τα επόμενα μέτρα τού ολικού ξεριζώματος ελληνικών ψυχών, πόρων και εδαφών είναι τόσο επώδυνα που επιβάλλουν την σύμπτυξη όλων των προσκυνημένων για να φανεί το μεγάλο ξεπούλημα ως κοινό μέτωπο και εθνική σωτηρία.

Λένε επιπλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν θέλει στην παρούσα φάση εκλογές. Η αλήθεια είναι πως οι αμερικανοκομμουνιστές δεν θέλουν σε καμία φάση εκλογές, διότι η αποστολή που έχουν αναλάβει μέσα στον μεγάλο νεοταξικό θίασο είναι άλλη. Η αποστολή τους είναι ο χαλασμός τής κοινωνίας και η τρομοκράτηση τού ελληνικού λαού. Η εξάρθρωση τής Πίστης και τού Εθνικού Φρονήματος. Ολάκερη η τακτική τού κομματικού και τού παρακρατικού μαρξισμού στρέφεται ενάντια στην Ορθοδοξία, την εθνοφυλετική μας καθαρότητα και την Χρυσή Αυγή. Αυτά όλα στο υπόγειο τού συστήματος, διότι στους επάνω ορόφους ο διωγμός των Ελλήνων είναι διακομματικός.

Σπαραξικάρδια γέλια προκάλεσε η παρουσία τού τομεάρχη ανάπτυξης τού ΣΥΡΙΖΑ Σταθάκη στην ετήσια σύνοδο των διεθνών τοκογλύφων τού Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τής Παγκόσμιας Τράπεζας. Οι φανατικοί «αντιμνημονιακοί» συμμετέχουν στις συζητήσεις και τούς σχεδιασμούς των γεννητόρων τής ιδεολογίας τους. Και έτσι ως πιστά μέλη τής πραγματικής τους οικογένειας, πλησιάζουν τα έτερα μέλη τής οικογένειας, τούς δήθεν κομματικούς τους αντιπάλους. Εύκολα πράγματα, αφού προηγουμένως έχουν κουβεντιάσει με γερμανούς, αμερικανούς, χρηματοοικονομικά ιδρύματα και θρησκευτικούς παράγοντες.

Τρομοκρατούνται οι νεοταξικοί τοποτηρητές από τις εφιαλτικές παραχωρήσεις. Πρέπει όμως να τις κάνουν, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα τούς ανατρέψουν οι σιωνιστές με όπλο τις ανομίες των δικών τους ανθρώπων. Βουνά οι φάκελοι των διαφόρων υπηρεσιών. Κι έτσι αποφασίζουν να τρομοκρατήσουν τούς Έλληνες. Από τούς αντιρατσιστικούς νόμους λοιπόν βαδίζουμε στις παρακολουθήσεις και στις απειλές για εκρηκτικές απαντήσεις προς ανυπότακτους Έλληνες Εθνικιστές. Με τη διαφορά ότι η απειλή στρέφεται κατά πάντων των Ελλήνων που βλέπουν τις ζωές τους να διαλύονται από το Νεοταξικό Κτήνος τής Παγκοσμιοποίησης.

Τα οικονομικά συμφέροντα έχουν επιδοθεί στο πλιάτσικο και την κινδυνολογία. Τα κεφάλαια που θα φύγουν μετά από τα επερχόμενα οικονομικά μέτρα και πριν το μπάχαλο πακετάρουν λίγο – λίγο τα πράγματά τους. Χρηματιστήριο σε δοκιμαστικές πτώσεις. Προϋπολογισμοί στον αέρα. Αύξηση τού κόστους τής δανεικής γάγγραινας. Όλα στο κόλπο για το εσωτερικό χτύπημα τής νεοταξικής συμμορίας. Να μην πετάξουμε την λαίλαπα. Και να βρεθούμε υπήκοοι τού Εμποράκου που θα έρθει να μάς «σώσει» όταν οι εξωτερικοί κίνδυνοι τής γειτονιάς μας και οι τζιχαντιστές παραμονεύουν.

Δεν υπάρχει κανένα άλυτο πρόβλημα για τον Έλληνα που θα κάνει δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Θα πατάξει τούς προδότες. Και θα ενώσει την ύπαρξή του, τον ελληνισμό του, κάτω από την μία και αδιαίρετη σημαία τού Εθνικού Φρονήματος. Δεν έχουμε ανάγκη καμία εξωτερική βοήθεια. Έχουμε ανάγκη την πλήρη εθνικοποίηση τού κράτους, τής κοινωνίας και τής πολιτικής μας ζωής. Κεντρική εξουσία και ελληνικός λαός να προσαρμοστούν στην προαγωγή των σκοπών τής Φυσικής, Δίκαιης και Ισχυρής Ελλάδος. Οποιοσδήποτε δρα εκτός αυτού τού σχεδιασμού, δεν θα κάνει καμία άλλη ενέργεια στη ζωή του.

Η Λαϊκή και Εθνικιστική Ελλάς δεν είναι ένα κράτος κλειστό στις διεθνείς εξελίξεις. Είναι ένα κράτος που οφείλει να καθοδηγήσει και θα καθοδηγήσει τις διεθνείς εξελίξεις. Συμμαχίες κάνουμε με κείνους που σέβονται την προσωπικότητα και τον γεωπολιτικό ρόλο τής Ελλάδος. Η δε γεωπολιτική θέση τής Ελλάδος υπαγορεύεται από την αποκλειστική χρήση των πόρων και των φυσικών της πλεονεκτημάτων. Αλλά για να συμβεί τούτο, χρειάζεται αρραγές εθνικό και κοινωνικό μέτωπο. Χρειάζεται συμπαράταξη των Ελλήνων ενάντια σε ατομικές και κομματικές επιδιώξεις.

Ούτε κομματιάσματα ούτε ψευτοεπαναστάσεις. Στον πόλεμο υπάρχει μονάχα ένας νικητής. Δεν έχουμε μήτε κρίση μήτε πολιτική αναμέτρηση. Έχουμε πόλεμο και επιχείρηση γενοκτονίας των Ελλήνων, κρατικής, παρακρατικής, λαθρεποικιστικής και τοκογλυφικής.

Θέλουμε να παραμείνουμε Έλληνες και θέλουμε να φουντώσει, να ανθοφορήσει ο Ελληνισμός μας. Αυτό θα συμβεί μέσα στα πλαίσια τής Ελληνικής Φυλής και τής σφοδρής της επιθυμίας να κυριαρχήσει στο περίγυρό της. Στις πολυπληθείς οικογένειές της, στα έργα της, στα εδάφη της.

Εντολείς, εργάτες και πολεμιστές μέσα σε μια και αδιαίρετη φύση. Αυτός είναι ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός. Μια σιδερόφρακτη προσωπικότητα, ένας λαός και ένα έθνος που δρα σαν ένας άνθρωπος όπου κι αν βρίσκεται, προκειμένου να δει τα ζωντανά του κύτταρα, τούς Έλληνες να διαπρέπουν σε ό,τι καταπιάνονται. Και να συντρίβουν οτιδήποτε τούς κόβει το δρόμο. Ελλάς υπεράνω όλων.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 8222350761523168675

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item