Widgets

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ - ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΑΙΜΑ (1907)


ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ - ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΑΙΜΑ (1907)

Ο Ίων Δραγούμης είχε εκτιμήσει και αξιολογήσει από πολύ νωρίς την επικινδυνότητα της γιγάντωσης του ελλαδισμού και τις πραγματικές διαστάσεις του πριν ακόμη επισυμβεί η καταστροφή του ελληνισμού της Ανατολής.

Σε μια εποχή που τα υπολείμματα του έθνους θεωρούνταν ακόμη ζωντανά κύτταρα και πριν ακόμη την ολική εξάλειψή τους, η διορατικότητα και η διαίσθηση του οραματιστή Δραγούμη στάθηκαν αξιοσημείωτες και αξιοπρόσεκτες.

Ο Ίων Δραγούμης συκοφαντήθηκε, αμαυρώθηκε και λεηλατήθηκε όσο κανείς άλλος. Στο τέλος δικαιώθηκε περίτρανα για να καταστούν ο ίδιος και τα γραπτά του καταλυτικά στοιχεία και πυξίδες της θεωρητικής και της ιστορικής εξέλιξης, της συνέχειας και της συνοχής του ελληνισμού.

Μελετώντας και ξαναδιαβάζοντας το έργο του ανακαλύπτει κανείς διαρκώς νέες πτυχές, νέες απόψεις και καινούργιες εκτιμήσεις. Ο πλούτος και η βαθύτητα του ιδεολογικού υπόβαθρου του Ίωνα θεωρούνται ανεξάντλητες πηγές ως προς την ιδεολογική μελέτη της συνέχειας και της συνοχής του ελληνισμού.

Κωνσταντίνος Απ. Βακαλόπουλος

Σημ.: Το 1910 συνέπραξε στην ίδρυση του «Εκπαιδευτικού Ομίλου», γενόμενος έτσι γνωστός στο χώρο των γραμμάτων, ενώ υπήρξε και συνεργάτης του περιοδικού Νουμάς του Δημητρίου Ταγκόπουλου (με το ψευδώνυμο Ίδας). Το λογοτεχνικό έργο του περιλαμβάνει κυρίως εθνικοπατριωτικά μυθιστορήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Ίων Δραγούμης, «Μαρτύρων και ηρώων αίμα», εκδ. Μαλλιάρης-Παιδεία (φωτογραφική ανατύπωση της α' εκδ. 1907).
    

Η Αριστοκρατία του ΑίματοςΟι περισσότεροι άνθρωποι όταν ακούν περί Αριστοκρατίας ο νους τους πάει, λανθασμένα, στην ολιγαρχία των ανώτερων οικονομικά και κοινωνικά τάξεων, των γαιοκτημόνων της Φεουδαρχίας και των Ευγενών των Βασιλέων. Αυτοί οι Ευγενείς, που αποτελούσαν την “αριστοκρατία” του Μεσαίωνα στην Ευρώπη, γινόταν ευγενής κληρινομικών δικαιώματων, δηλαδή με μοναδικό κριτήριο αποκλειστικά τη κληρονομικότητα. Αυτό αποτελεί τρομερή παρέκκλιση και εκφυλισμό από τη γνήσια Αριστοκρατία των Αρίστων (καλύτερων) του Αριστοτέλη, της διακυβέρνησης δηλαδή των Αρίστων κατά τα πρότυπα της Αρχαίας Ελλάδας.Στη σημερινή πολυπολιτισμική κοινωνία δυτικού τύπου της νέας εποχής η μόνη αριστοκρατία, κατά τα πρότυπα της αρχαίας Ελλάδας, που μπορεί να ξεχωρίσει είναι η Αριστοκρατία του Αίματος, η ΕθνοΦυλετική Αριστοκρατία. 


Επειδή για εμάς προέχει η Εθνική και Φυλετική ταυτότητα του λαού μας, επειδή καμιά θρησκεία, καμιά γλώσσα, καμιά συνείδηση, καμιά παιδεία και καμιά κοινωνική τάξη δεν κάνει κάποιον Έλληνα και Λευκό παρά μόνο ο Θεός, η Φύση, το Αίμα και η Καταγωγή οι καλύτεροι (οι άριστοι) του Έθνους και της Φυλής αποτελούν την Αριστοκρατία του Αίματος, τη μόνη γνήσια και υπαρκτή Αριστοκρατία.

Η Αριστοκρατία του Αίματος και μόνο αποτελεί τον βασικό τροφοδότη του Έθνους με ζωτική δράση και πνεύμα αυτοθυσίας για την πραγματοποίηση του τελικού σκοπού, της Νίκης και της τελικής επικράτησης των Ελλήνων Εθνικιστών. 

Η Αριστοκρατία του Αίματος είναι ο βασικός φορέας εθνικής αντίστασης της Φυλής κατά των εχθρών του Ελληνικού Γένους και θα αποτελέσει το βασικότερο συστατικό για τη δημιουργία μιας Εθνο-κεντρικής κυβέρνησης. 

Η Αριστοκρατία του Αίματος και της Φυλής θα γίνει το κέντρο της κοινωνικής και εθνικής ζωής της πατρίδας μας και ο άξονας περιστροφής της πραγμάτωσης της ιδεολογίας του Λαϊκού και Κοινωνικού Εθνικισμού.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2018612456270023175

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item