Widgets

29 Οκτωβρίου: Ημέρα Mνήμης - Ημέρα Aγνοουμένων ΚύπρουΣυνεχίζει η Τουρκία την αδιαλλακτικότητά της. Περιοχές με μαζικούς τάφους που εικάζονται ότι βρίσκονται αγνοούμενοι χαρακτηρίστηκαν στρατιωτικές από τους τούρκους για να μην γίνουν εκταφές.

Να δοθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση στην Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους αλλά και ελεύθερη πρόσβαση στις πηγές πληροφοριών, ζητά η Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και Αδήλωτων Αιχμαλώτων.

Με ανακοίνωσή της η Συγγενείς Αγνοουμένων ζητούν όπως επιτραπεί η ελεύθερη πρόσβαση της ΔΕΑ σε πηγές πληροφοριών, τόσο για τους χώρους ταφής, όσο και για τους χώρους όπου οστά αγνοουμένων μετακινήθηκαν σε μεταγενέστερο στάδιο, πληροφορίες που υπάρχουν στα αρχεία του τουρκικού στρατού και του κατοχικού καθεστώτος.

Στην ανακοίνωση, με αφορμή τη σημερινή Μέρα Αγνοουμένων, η Επιτροπή αναφέρει ότι πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους πως η επίλυση του ανθρωπιστικού θέματος των αγνοουμένων αποτελεί ένα από τα πιο ουσιαστικά και βασικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και θα πρέπει να επιλυθεί κατά προτεραιότητα.

"Τούτο δεν αποτελεί μόνο υποχρέωση όλων μας αλλά και θα συντείνει ουσιαστικά στην εμπέδωση αμοιβαίου κλίματος εμπιστοσύνης, απαραίτητη προϋπόθεση για τις προσπάθειες που καταβάλλονται σήμερα για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού", σημειώνεται.

Η Επιτροπή αναφέρει πως η τραγωδία των αγνοουμένων κατ’ απαράδεκτο τρόπο συνεχίζεται για 42 και πλέον χρόνια, εξαιτίας της απροθυμίας της Τουρκίας να επιδείξει τη στοιχειώδη ανθρωπιστική διάθεση να δώσει πληροφορίες και στοιχεία για την τύχη προσώπων, που αποδεδειγμένα τα ίχνη τους χάθηκαν σε περιοχές που καταλήφθηκαν από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής.

"Η αταλάντευτη απαίτηση και οι αγώνες των συγγενών Αγνοουμένων να πληροφορηθούν με πειστικά στοιχεία για την τύχη των δικών τους, οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και άλλων Διεθνών Οργανισμών υποχρέωσαν την Τουρκία ύστερα από 30 ολόκληρα χρόνια να επιτρέψει το 2004 την επαναλειτουργία της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ)", αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η επανέναρξη των εργασιών της ΔΕΑ δημιούργησε μια ελπιδοφόρα κινητικότητα στο θέμα και η όλη προσπάθεια της εκτιμάται δεόντως, ωστόσο πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για να επιτευχθεί η διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας και να δοθεί τέλος στην τραγωδία.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Άμεση διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων ζητεί το ΕΛΑΜ


Η σημερινή μέρα αγνοουμένων σήμερα, θα πρέπει να υπενθυμίζει σε όλους μας το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας και τις θηριωδίες που έχει διαπράξει στο νησί μας.

Επί τη ευκαιρία, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς να ασκήσουν πιέσεις για άμεση διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων μας, βάζοντας ένα τέλος στο μαρτύριο που περνούν εδώ και δεκαετίες οι συγγενείς των αγνοουμένων.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 2152737043673833895

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item