Widgets

13-16 Σεπτεμβρίου 1944: 1.450 άνδρες, γυναίκες και παιδιά σφαγιάζονται από τους κομμουνιστοσυμμορίτες στον Μελιγαλά! (Βίντεο με Μαρτυρία Επιζώντα/φωτογραφίες)


Είναι Σεπτέμβριος του 1944...

Οι Γερμανοί φεύγουν αφήνοντας πίσω τους ανοιχτές πληγές αλλά και ανακούφιση διότι το τραγούδι της Ελευθερίας αρχίζει να ακούγεται, να ανεβαίνει και να κατακλύζει βουνά και κάμπους. 

Ξαφνικά όμως παγώνουν τα χείλη, διότι ένας νέος εχθρός φαίνεται εις τον ορίζοντα για να δείξει οτι τα βάσανα δεν τελείωσαν ακόμη. Κι αυτή τη φορά ο εχθρός είναι "Έλληνες", ξενοκίνητοι, σταλμένοι και κατευθυνόμενοι από τον κόκκινο φασισμό, τον αδυσώπητο εχθρό του ωραίου, του υψηλού, του πνεύματος, της Ελλάδος, της Ελληνικής ψυχής...

Τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου 1944, ημέρα Κυριακή, οι κομμουνιστοσυμμορίται επιτίθενται κατά της Καλαμάτας με δυο Συντάγματα και με χιλιάδες χωρικούς βιαίως επιστρατευμένους. Εις τας 6 το απόγευμα και μετά από μάχη 12 ωρών συντρίβεται η φρουρά της πόλεως, η οποία ελέγχει το πιθανόν σημείον εισβολής και τότε, μετά από αγωνία και απεγνωσμένας προσπαθείας αποφασίζεται η ηρωϊκή έξοδος των πολιτών και των υπερασπιστών από την Καλαμάτα και η πορεία τους προς τον Μελιγαλά, την σπουδαιοτέραν βάσιν αντιστάσεως των Εθνικοφρόνων εις όλην την Μεσσηνίαν!

Έτσι λοιπόν εις τας 2 το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου ξεκινά μια μεγάλη φάλαγξ αποτελούμενη από πολεμιστάς, αλλά και πολύν άμαχο πληθυσμό προς τον Μελιγαλά, ενώ αμέσως μετά οι ελασίται γίνονται κύριοι της Καλαμάτας, σφάζοντας και ρημάζοντας το κάθε τι. Υπολογίσιμος εχθρός τους τα παληκάρια που αποτελούν το τάγμα Μελιγαλά, αλλά ολίγοι για να αντιμετωπίσουν τα στίφη των αιματοβαμμένων φονιάδων, με επι κεφαλής τον αδίστακτο Άρη Βελουχιώτη, ο οποίος δίνει διαταγή εις τους άνδρες του να μην αφήσουν τίποτα όρθιο!

Το πρωί της 13ης Σεπτεμβρίου 1944 αρχίζει η επίθεσις κατά του Μελιγαλά, όπου ο πληθυσμός του απο 3.000 που ήταν, έχει φθάσει την στιγμήν εκείνη εις 7.000 φιλοξενώντας τους Έλληνες όλων των γύρω περιοχών. Ο Μελιγαλάς κρατάει καλά. Οι γενναίοι Έλληνες πατριώται, πολεμούν νυχθημερόν σαν λιοντάρια.

Εις τας 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα της γιορτής του Τιμίου Σταυρού, για να δείξουν οι κομμουνισταί, περιτράνως, οτι είναι εχθροί και καταστροφείς όλων των αιωνίων αξιών, φθάνουν αλλαλάζοντας κοντά εις τα συρματοπλέγματα του στρατοπέδου των Ελλήνων, για να χορτάσουν τις βρωμερές ψυχές τους με αίμα αδελφικό.

Η προσπάθεια των γενναίων πολιορκημένων να ζητήσουν βοήθεια από τους Γαργαλιάνους αποτυγχάνει, καθώς και το σχέδιο τους για έξοδο από τον Μελιγαλά, και τέλος, κατόπιν προδοσίας, οι συμμορίται κατορθώνουν και εισχωρούν εις τας γραμμάς των αμυνομένων.

12 το μεσημέρι της 15ης Σεπτεμβρίου 1944: Ο Μελιγαλάς παραδίδεται στα χέρια των εξαγριωμένων ΕΛΑΣιτών με επι κεφαλής τον Άρη Βελουχιώτη με τους μαυροσκούφηδες εγκληματίες καβαλλάρηδές του με Σλαβικά ρούχα της Στέππας. Ακολουθούν σκηνές φρίκης, σκηνές ντροπής για το ανθρώπινο γένος!

Αμέσως σφάζονται 41 τραυματίαι εις το Νοσοκομείον με όλο το ιατρικόν προσωπικόν. Αθώα γυναικόπαιδα και γέροι κομματιάζονται εις τους δρόμους, έγκυοι γυναίκες ξεκοιλιάζονται, κοπέλες βιάζονται κτηνωδώς. Η Ελληνική σημαία κατεβαίνει από την Κοινότητα και εις την θέσιν της βάζουν ένα κόκκινο πανί.

Εις τας 16 Σεπτεμβρίου φυλακίζονται όσοι απέμειναν ζωντανοί, ενώ τα γυναικόπαιδα κλείνονται χωρίς νερό και φαί σε διάφορα υπόγεια. 18 έγκριτοι Καλαματιανοί, οι οποίοι ατυχώς εγλύτωσαν, οδηγούνται εις την Καλαμάτα, όπου κατακρεουργούνται και τους κρεμούν εις τα πολύφωτα του Δημοτικού φωτισμού της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας.

Τέλος όλοι οι φυλακισμένοι οδηγούνται δεμένοι, ανά τρείς, 2 χιλιόμετρα έξω του Μελιγαλά εις την μεγάλη δεξαμενή, γνωστή ως πηγάδα, όπου με τα φοβερά σύνεργα βασανιστηρίων, όπως πριόνια, τσεκούρια, τζουγκράνες, μαχαίρια, κονσερβοκούτια, κατασφάζονται και πετιούνται μέσα εις την "πηγάδα" μαζί με πολλούς ζωντανούς, μπροστά εις τα τεράστια από φρίκη και σπαραγμό μάτια των οικογενειών τους, οι οποίες υποχρεώθησαν να παρακολουθήσουν τα βασανιστήρια και την σφαγήν των οικείων τους".

Η σελίδα αυτή της Ιστορίας μας είναι ντροπή και παραφωνία μεταξύ των άλλων ενδόξων σελίδων της. Είναι όμως οδυνηρή διδαχή για το σήμερα, για το αύριο, για το πάντοτε.


Τιμή και δόξα και ευγνωμοσύνη εις αυτούς, που με το αίμα τους κράτησαν το όνομα του "Έλληνος" ψηλά, καθαρό, άσπιλο. Και τέτοιοι είναι και οι 1500 ένδοξοι νεκροί του Μελιγαλά.

Πρέπει λοιπόν να τιμάται η μνήμη των θυμάτων του Μελιγαλά για να μας θυμίζει τον άδικο χαμό τους, αλλά και την βαρβαρότητα των ανθελλήνων σφαγέων τους;

Αναμφισβήτως, ναι!Πηγές:
phorum.gr
panosz.wordpress.com
peripatrhs.blogspot.grΣΤΙΣ 14/9/1944 ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ, ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ! ΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΟΣ ΣΤΗΝ ΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΑΝΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ... ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΥΝΟΜΕΝΩΝ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ…
KKE77
Η μάχη άρχισε στις 13 Σεπτεμβρίου, με μια μανιασμένη μαζική επίθεση των ορδών του Άρη Βελουχιώτη. Η άμυνα του ηρωικού Μελιγαλά ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Περίπου 700 μαχητές ήταν κατανεμημένοι σε διάφορα οχυρά σημεία και αμύνονταν με τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο. Επικεφαλής των εθνικών δυνάμεων ήταν ο ταγματάρχης Δ. Παπαδόπουλος. Ο απολογισμός της πρώτης ημέρας της μάχης, ήταν αρνητικός για τους συμμορίτες, εφόσον όχι μόνον αποκρούστηκε η επίθεσή τους, αλλά ετράπησαν και σε άτακτη φυγή μετά από την αντεπίθεση των εθνικιστών, ενώ κυριεύθησαν 12 οπλοπολυβόλα τους.

Την επομένη, ανήμερα του Σταυρού, οι συμμορίτες πραγματοποιούν νέα επίθεση, ενισχυμένοι με βολές πυροβολικού και όλμους. Ωστόσο, η άμυνα του Μελιγαλά καλά κρατεί. Αλλά, με σημαντικές απώλειες: 9 νεκροί και 23 τραυματίες. Το βράδυ της ιδίας, γίνεται ένας πρόχειρος απολογισμός και διαπιστώνεται ότι τα πυρομαχικά εξαντλούνται. Είναι φανερό, πως οι επόμενες ώρες αναπόφευκτα θα είναι οι τελευταίες για την άμυνα της κωμοπόλεως. Ωστόσο, κανείς δεν δειλιάζει και δεν κουνιέται από τη θέση του. Τηρώντας πιστά την πανάρχαια ελληνική πολεμική παράδοση, οι εθνικιστές είναι αποφασισμένοι να πέσουν μέχρι ενός!

Και έπεσαν…

Όσοι δεν πρόλαβαν να πέσουν από το βόλι του κομμουνιστοσυμμορίτη, έπεσαν από το κονσερβοκούτι, την τσουγκράνα, την λεπίδα, σφαγιασμένοι άδικα στην πηγάδα του Μελιγαλά… Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, αδιάκριτα, πεταμένοι στους λάκκους με κομμένους λαιμούς, από εκείνους που μανιασμένα θέλησαν να γυρίσουν την χώρα χιλιάδες χρόνια πίσω και να την διαμελίσουν εκτελώντας τις προδοτικές εντολές του Στάλιν… Αλλά έχασαν τελικά, αφού θάφτηκε η μούρη τους στον Γράμμο και στο Βίτσι…

Τους κομμουνιστές συμμορίτες που παραμένουν ακόμη και σήμερα ατιμώρητοι για τα εγκλήματα τους, βεβηλώνοντας την μνήμη 4χρονων…. “δοσίλογων” όπως λένε για να δικαιολογήσουν τα αποτρόπαια εγκλήματά τους κατά αθώων Ελλήνων…

ethnikismosblog.wordpress.com


ΔΙΑΒΑΣΤΕ OΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΑ:

Ο Στρατής Μυριβήλης για τον Κομμουνισμό «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ και ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ»

«ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ - ΕΑΜ - ΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΑΘΗΝΑ 1945 - ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 


ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΚΕ! ΣΤΥΓΝΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΣΤΑΥΡΩΝΑΝ ΑΘΩΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ!... 


Απρίλης 1947: Ο ιερέας Γεώργιος Σκρέκας ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ από τους άθεους συμμορίτες του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ! 


Κ.Κ.Ε. ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ...ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ! 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Ελένη Παπαδάκη. Ο Άγγελος Που Θα Θυμάσαι Για Πάντα... 


Οι Εύζωνες του 5/42 και η ηρωική ιστορία τους - Η μεγάλη σφαγή 300 παλληκαριών από το εθνοκτόνο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!

Η σφαγή νεαρών αποφοίτων της Σχολής Αστυνομίας απ΄τους ελασίτες το Πάσχα του 1944. 

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΚΕ, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ, ΟΠΛΑ, ΕΠΟΝ)

ΒΙΝΤΕΟ "ΕΛΕΝΗ" ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ (Ολόκληρη η ταινία) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ απηγορεύθη υπό της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ!

Η εποποιία του Εθνικού Στρατού στο Γράμμο και στο Βίτσι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 2525780646546215996

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item