Widgets

Του τυράννου συντρίφτε τους χαλκάδες!


Γράφει ο Στγος Νίκος Ταμουρίδης
 
Ο μεγάλος εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς ύμνησε την Ελλάδα προσφέροντας ένα ποιητικό λόγο γεμάτο με εθνικές προεκτάσεις. Σε ένα καταπληκτικό ποίημά του, ένα ξέσπασμα λυρικής ορμής, μας δίνει το στίγμα της δύναμης και της αδυναμίας του Ελληνισμού:Του τυράννου συντρίφτε τους χαλκάδες, 
μα με το συντριμό τους μη μεθύστε, 
πάντα η πλάση σκλάβοι κι αφεντάδες, 
κι ελεύθεροι αλυσόδετοι θα ζήστε!
Γιατ’ είναι κάποιες νέες αλυσίδες, 
είναι για σας, τις φέρνω, γονατίστε! 
Αλυσοδέστε τη χρυσή σας νιότη. 
Τ’ όνομά τους Αλήθεια κι Ωραιότη, 
Ταπεινοσύνη, Γνώση, Υπακοή! 

Η φυλή μας πάντοτε, στο διάβα της πολυχιλιόχρονης ιστορίας της, είχε (και έχει) μια τεράστια δύναμη. Πάντα συνέτριβε χαλκάδες. Τους χαλκάδες της σκλαβιάς. Αλλά είχε (και έχει) μια εξίσου απίστευτη αδυναμία. Στη συνέχεια μεθούσε από τη συντριβή των αλυσίδων, κι’ έτσι μεθυσμένη καθώς ήταν έπεφτε πολύ εύκολα στην αγκαλιά είτε του διχασμού είτε και της υλιστικής ευημερίας, ξεχνώντας πως η λευτεριά ήρθε με την ενότητα και με τις πνευματικές και τις ηθικές δυνάμεις. Την αλήθεια, την ωραιότητα (αγνότητα της ψυχής), την ταπεινοσύνη, τη γνώση, την υπακοή, τον αγώνα.

Κι αντί αυτού τι συνέβαινε και συμβαίνει διαχρονικά; Διχόνοια μετά από κάθε επιτυχία. Εμφύλιος μετά από κάθε έπος. Παντού είτε η υπερβολή είτε η έλλειψη. Μετά την παλιγγενεσία του ’21, από τη διχόνοια, λίγο έλειψε να μας σφάξει όλους ο Μπραΐμης. Ελεύθερο κράτος μετά, αλλά αντί για οργάνωση, ανάπτυξη και ευημερία, είχαμε ίντριγκες, δολοπλοκίες, κοτζαμπάσηδες, φατρίες, αντί για πρόοδο χρεωκοπία. 

Εθνικός θρίαμβος με τους βαλκανικούς αγώνες και μετά εθνικός διχασμός. Νίκη στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο και μετά μικρασιατική καταστροφή. Μεγαλειώδες έπος του ’40 και μετά αδελφοκτόνος πόλεμος. Παλινόρθωση στη συνέχεια, αλλά μετά κυπριακή τραγωδία. Μέλος του οράματος της Ευρώπης των εθνών και ύστερα χρεωκοπία και (ας ελπίσουμε όχι) άλλη μια καταστροφή!

Είναι πλέον ιστορικά αποδεδειγμένο, πως ότι και να κάνουμε, όσες οικονομικές θυσίες κι αν υποστούμε, όσες τραγωδίες κι αν περάσουμε, δεν πρόκειται να συγκροτήσουμε σωστό κράτος εάν δεν αλλάξουμε εσωτερικά. Εάν δεν βασιστούμε στην σωστή παιδεία, εάν δεν ταπεινωθούμε, εάν δεν στραφούμε από το εγώ στο εμείς, εάν δεν κάνουμε σημαία μας την αλήθεια. 

Δεν λέει τυχαίως ένας άλλος εθνικός ποιητής, ο Διονύσιος Σολωμός ”το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ότι είναι αληθές”. Βέβαια, τι πιο απλό από το να ακολουθήσουμε και να κάνουμε πράξη αυτά που δίδαξε ο Ήλιος της Δικαιοσύνης, ο Χριστός, ο οποίος όπως είπε είναι: ”η οδός και η αλήθεια και η ζωή”!

Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης 
Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ


Δείτε επίσης το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο, όπου ο επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Νίκος Ταμουρίδης διεισδύει στα άδυτα του παγκόσμιου συστήματος και αναλύει το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης, αλλά και τους κινδύνους απεθνικοποίησης της Ελλάδας μέσα από την Οικονομική και Πολιτική υποδούλωση! 


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 753936377446400871

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item