Widgets

ΤΗΝ 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 1936 ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ


Ήταν 4 Αυγούστου 1936 όταν η κυβέρνηση τού Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά που είχε πάρει ήδη μια φορά ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο, έλαβε νέα έγκριση προκειμένου να καταστείλει άρθρα τού συντάγματος προ τής σωτηρίας τής Πατρίδος. Ο εσωτερικός εχθρός, με την μορφή τού κομμουνισμού και πρόσχημα τα εργατικά δίκαια, ετοίμαζε ανταρσία στις 5 Αυγούστου. Και ο εξωτερικός εχθρός, μπροστά στον επερχόμενο Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ετοίμαζε να σύρει το Ελληνικό Έθνος στο σφαγείο προς ακρωτηριασμό.

Ουδείς νοήμων και πατριώτης Έλληνας αμφιβάλλει πως αν δεν υπήρχε ο Ιωάννης Μεταξάς, δεν θα είχε γραφτεί ποτέ το Έπος τής 28ης Οκτωβρίου 1940. Και επειδή τις εισβολές τις διοργανώνουν κράτη και όχι ιδεολογίες, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως ο μεγάλος Εθνικοκοινωνιστής Ηγέτης είπε Όχι στην διέλευση των βαρβαρικών όπλων που ήρθαν με εθνικιστικές κυβερνήσεις, όταν οι δημοκράτες των καιρών μας είπαν ναι στα οικονομικά όπλα με τα οποία εισέβαλλαν οι ίδιοι βάρβαροι με δημοκρατικές κυβερνήσεις. Και επιπλέον οι ίδιοι δημοκράτες ψευτοσύμμαχοι είναι αυτοί που οδηγούν τούς Έλληνες στις αυτοκτονίες, όταν οι πρόγονοί τους οδήγησαν τούς Έλληνες στο θάνατο πάλι με πείνα. Και είναι πάλι οι ίδιοι που τότε και τώρα προωθούσαν τις διεκδικήσεις των προσωρινών μας γειτόνων σε βάρος τού Ελληνικού Βορρά και των Νησιών μας.

Ο σιωνιστικός νεοταξισμός ήταν αυτός που εξέθρεψε φιλοδοξίες, οικονομικές πιέσεις και παγκόσμιους πολέμους. Ο σιωνιστικός νεοταξισμός μετέρχεται και πάλι οικονομικές πιέσεις, ο σιωνιστικός νεοταξισμός πάει πάλι την ανθρωπότητα σε έναν ακόμη παγκόσμιο πόλεμο. Και μάλιστα τώρα για να χρησιμοποιήσει την ανθρώπινη ματαιοδοξία προς όφελος τής δικής του αντίχριστης παγκόσμιας διακυβέρνησης. Για μια ακόμη φορά μάλιστα χρησιμοποιεί τούς σοσιαλιστές και τούς φιλελεύθερους σιαμαίους στο τιμόνι τής χώρας και τούς μαρξιστές στην αντίπερα όχθη τάχα να προσεγγίσουν την εξουσία τούτη την φορά, δήθεν πολεμώντας την.

Το Κόμμα των Ελευθεροφρόνων που είχε ιδρύσει ο Ιωάννης Μεταξάς είχε εισέρθει αρχικά στην βουλή με το 4% των ψήφων. Το αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα άλλωστε, εξόχως ξενοκίνητο πάντα, με το πρόσχημα τής λαϊκής κυριαρχίας δια τής κατευθυνόμενης ψήφου, δεν ήθελε ποτέ δίπλα του έναν ισχυρό και αληθινά Έλληνα αντίπαλο. Όμως οι έριδες ανάμεσα στις παλαιές πολιτικές δυνάμεις και η φαυλότητά τους μαζί με τα συνήθη σκάνδαλα, είχαν αποδυναμώσει τα κομματικά βαποράκια των νεοταξικών εντολών. Και έτσι η διερευνητική εντολή έφτασε στα χέρια τού κόμματος των Ελευθεροφρόνων που πήραν από Παλάτι και Βουλή εντολή σχηματισμού κυβερνήσεως.

Οι διεθνείς συμμαχίες, φιλελεύθερες και κομμουνιστικές, δεν ένιωθαν ιδιαιτέρως καλά με την νέα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Η Γερμανία ήθελε να εξασφαλίσει την υποστήριξη τής Ελλάδος. Η Αγγλία προσπαθούσε να καταφέρει το ίδιο. Η Σοβιετική Ένωση αποτελούσε τον τρίτο διεθνή πόλο που πήγαινε με όλους και όλα. Κανείς όμως με την Ελλάδα. Και ο Ιωάννης Μεταξάς το γνώριζε πολύ καλά αυτό. Ως άριστος στρατιωτικός και πολιτικός, μπαρουτοκαπνισμένος και γνώστης τής γεωπολιτικής, ήξερε πολύ καλά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες τής Μεγάλης μας Πατρίδος Ελλάδος ότι ο κόσμος οδηγείται σε έναν γενικό πόλεμο που μονάχα ένα καλά οργανωμένο και αυτάρκες κράτος θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα. 
Οι δομές τού κράτους ήταν καθημαγμένες. Η ενότητα των Ελλήνων διαλυμένη. Οι εξαρτήσεις τής Ελλάδος βαριές σαν αλυσίδες. Έτσι λοιπόν μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση τής χώρας, ο Ιωάννης Μεταξάς επιδόθηκε στην θεραπεία των μειονεκτημάτων και την αντιστροφή τής αρνητικής καταστάσεως. Το δε έργο τής Εθνικής Κυβερνήσεως επιταχύνθηκε αμέσως μετά την επιβολή τής Εθνικής Επαναστάσεως τής 4ης Αυγούστου.

Εργατικό δίκαιο και επιβολή εθνικής εργατικής και παραγωγικής οικονομίας. Σωρεία εργατικών νόμων όσων ποτέ δεν επιδίωξαν οι εγκάθετοι συνδικαλιστές. Οκτάωρο, συλλογικές συμβάσεις, ΙΚΑ και όλα όσα σήμερα καταργούν οι «συνταγματικοί» και τα σιωνιστικά μνημόνια. Κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη έως το τελευταίο χωριό τής ελληνικής επικράτειας, οδικά έργα, σύνδεση τού κοινωνικού ιστού με τη γη και την ύπαιθρο. Σχηματισμός τής Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας επάνω στα Εθνικά Ιδανικά. Παιδιά που μετουσίωσαν στο μέτωπο με τεράστιες Νίκες τις διδαχές τού Μεταξά. Και φυσικά αναδιοργάνωση, εξοπλισμός και ισχυροποίηση τού Ελληνικού Στρατού και των μοναδικών ανά τον κόσμο οχυρωματικών έργων εθνικής αμύνης.Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα,
γιατί λάμπει ο ήλιος έτσι
γιατί φέγγει έτσι η μέρα;

Γιατί σαν αυτή, παιδί μου, την ημέρα τη χρυσή
που τη χαίρεσαι και συ
στέρεψε το μαύρο δάκρυ κλείσανε πολλές πληγές,
αψηλώσανε τα στάχυα
κι ένα γύρω όλα τα βράχια
εγινήκαν ανθοβούνια και χρυσοπηγές.

Μιαν ημέρα σαν ετούτη
την ολόφωτη κι ωραία
ξεδιπλώθηκε και πάλι η γαλάζια μας Σημαία
που 'χει τ' ουρανού το χρώμα και σκεπάζει τ' άγιο χώμα
που ελεύθερος πατάς.

Κι έτσι με χαρά κι ελπίδα
για μιαν ένδοξη Πατρίδα
η Σημαία κυματίζει μ' ένα Ταν ή επί Τας!

Αυτά λέγει ο ύμνος τής 4ης Αυγούστου που αναφέρεται σε μια απαστράπτουσα χρυσή αυγή τού ελληνισμού. Ο δε Εθνάρχης Ιωάννης Μεταξάς έλεγε το κοινοβουλευτικό σύστημα δυτικόστροφο, ξενοκίνητο και μισελληνικό. Δικαιώθηκε. Έλεγε ότι η Ελληνική Νεολαία έχει μέλλον και έδαφος για δημιουργία μέσα στα πλαίσια τής Ελληνικής Φυλής. Δικαιώθηκε. Ένωσε τους Έλληνες κάτω από την ανυπέρβλητη Εθνική και Κοινωνική Ιδέα και κάτω από τα Νάματα της Πίστης και κάτω από τον υπέρτατο Νόμο της Ελληνικής Φυλής. Πέτυχε.

Σ’ αυτόν ακριβώς τον δρόμο λοιπόν θα κινηθούμε και εμείς σήμερα για την ανάσταση τής Μεγάλης, Λαϊκής και Εθνικιστικής Ελλάδος. Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω η Νίκη! Ο Θεός είναι μαζί μας. Και η ευχή τού Ιωάννου Μεταξά το ίδιο.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ     


 ethnikistikosagwn.blogspot.com

Από το Εθνικό μεγαλείο του Μεταξά στην Εθνική καταισχύνη του Σαμαρά


Πριν 79 χρόνια, στις 4 Αυγούστου 1936 η Βουλή των Ελλήνων, λόγω της ανικανότητάς της, δέχθηκε να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας ο Εθνικός Κυβερνήτης ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, για τη σωτηρία της πατρίδος.
Ο Ιωάννης Μεταξάς, μέσα σε 4 χρόνια πέτυχε: 

1) Να επιτελέσει τεράστιο κοινωνικό έργο (Ι.Κ.Α. , 8ωρη εργασία, κατώτατο ημερομίσθιο, υποχρεωτική διαιτησία στις διαφορές εργοδοτών και εργαζομένων, Κυριακή αργία, δώρο Χριστουγέννων και Λαμπρής, άδεια μετά αποδοχών, αυτάρκεια στα είδη διατροφής)
2) Κοινωνική συνοχή, ομοψυχία και ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.
3) Ενδυνάμωση και εξύψωση της Εθνικής Συνειδήσεως και του πατριωτικού φρονήματος των Ελλήνων.
4) Με το θρυλικό ΟΧΙ, που μόνο ΑΥΤΟΣ ήξερε και είχε την ψυχή να λέει στους επίδοξους κατακτητές, δημιούργησε το ΒόρειοΗπειρωτικό ΕΠΟΣ στέλνοντας το Στρατό μας ελευθερωτή στη  Β. Ήπειρο και συντρίβοντας τους Ιταλούς Φασίστες.
5) Δημιούργησε τα οχυρά Μεταξά που θαύμασε όλος ο κόσμος, ακόμη και οι Γερμανοί εχθροί μας.
6) Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν Ηγέτης και πατέρας ΟΛΩΝ των Ελλήνων, πλην των αρνησιπάτριδων κομμουνιστών.
Ένα νέο ΜΕΤΑΞΑ χρειάζεται τώρα η βασανισμένη και καταπροδομένη πατρίδα μας για την λύτρωσή της, την ελευθερία της και την επιβίωσή της και ΟΧΙ σαμαράδες, προδότες και μασκαράδες!

Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΟΝ – ΕΤΣΙ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ‘40


Επί τη ευκαιρία της σημερινής μεγάλης επετείου της 4ης Αυγούστου, υπενθυμίζουμε το Άρθρο 30 των Γενικών Διατάξεων του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΕΟΝ (της Νεολαίας που έγραψε το Έπος του ’40…), για τον ελληνικότατο χαιρετισμό. Τυπώστε, λοιπόν, το συγκεκριμένο άρθρο κι αν σας προκαλέσει κανένα μαντρόσκυλο του συστήματος για «ναζιστικούς χαιρετισμούς» και τα τοιαύτα, μη διστάσετε καθόλου να του το… τρίψετε στη μούρη:

hqdefault-3
«Ο χαιρετισμός αποδίδεται δια ζωηράς προτάσεως της δεξιάς χειρός τεταμένης με δακτύλους ηνωμένους και την παλάμην εις το ύψος του δεξιού οφθαλμού, κατά το πρότυπον του καθαρώς αρχαίου ελληνικού χαιρετισμού».  ΕSCAN_00401

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ Ι. ΜΕΤΑΞΑ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Σήμερα, 4η Αυγούστου 2015, εμείς οι εθνικιστές γιορτάζουμε! Γιορτάζουμε την εγκαθίδρυση του Εθνικού Καθεστώτος της 4ης Αυγούστου 1936, που έκανε πέρα τον παρηκμασμένο παλαιοκομματισμό, που τσάκισε τον ξενόδουλο και ξενοκίνητο κομμουνισμό, μη επιτρέποντάς του να στήσει και σε μας εδώ εμφύλιο πόλεμο, όπως έκανε τότε στην Ισπανία, που κατήργησε την ανεργία, που άσκησε μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της χώρας κοινωνική πολιτική, υπέρ των εργατών και των αγροτών, και που δόξασε την Ελλάδα στα πεδία των μαχών! Και θα θυμόμαστε και θα τιμούμε πάντα την 4η Αυγούστου, την απαρχή της εθνικής και κοινωνικής αναγέννησης της Ελλάδος και τον πρωτεργάτη της, τον ΑΘΑΝΑΤΟ εις τους αιώνας των αιώνων, Ι. Μεταξά.Πέρυσι, ενώ τα σύννεφα των διώξεων πύκνωναν, η Χρυσή Αυγή θέλησε να τιμήσει αυτή την επέτειο (που όταν θα κυβερνήσει θα την καθιερώσει ως ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ), με μια μεγάλη γιορτή Νεολαίας στην Καλαμάτα. Κι έπεσαν λυτοί και δεμένοι για να την απαγορεύσουν, «με εντολή Σαμαρά»!

Ο ψοφοδεξιός δήμαρχος της πόλης, ο περιφερειάρχης, τα μεταφερόμενα στην πόλη απ’ όλη την Ελλάδα, αφηνιασμένα κόκκινα σκυλιά του Σαμαρά, που δημιούργησαν κλίμα μετακατοχικής κόκκινης τρομοκρατίας και εν τέλει η αστυνομία που την απαγόρευσε και επισήμως.


Γιατί λύσσαξαν τόσο πολύ οι Σαμαροπροδότες και τα τσιράκια τους για μια απλή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης; Γιατί δε θέλουν να ακούγεται το όνομα του Εθνάρχη Ι. Μεταξά;

Είναι απλό: φοβούνται τη σύγκριση! Διότι ο Ι. Μεταξάς ήξερε να λέει «ΟΧΙ». Οι Σαμαροπροδότες ξέρουν να λένε μόνο «ναι»! «Ναι» σε όλα!   ΕΤο Εθνικό Καθεστώς της 4ης Αυγούστου

Το Εθνικό Καθεστώς της 4ης Αυγούστου
«Με τα στήθη τεντωμένα και τα μπράτσα ρωμαλέα
Στην παλιά μας την Πατρίδα βάζουμε θεμέλια νέα.

Στους τετράγωνούς μας ώμους θα σηκώσουμε και πάλι

μες στους δυνατούς του κόσμου την Ελλάδα μας μεγάλη.
Ήλιος βροχή κι αγέρας και το φως των αστεριών
Ευλογούν τον τίμιο κόπο των ελληνικών χεριών.

Τώρα κάτω απ΄τους γαλάζιους της Ελλάδος ουρανούς,

με χαρούμενα τραγούδια και χορούς ελληνικούς,

εξανάσκυψες με τάξη, λεβεντόκορμη εργατιά,

ανεμίζοντας στα χέρια της ψυχής σου τη φωτιά.
Ήλιος και βροχή κι αγέρας και το φως των αστεριών
Ευλογούν τον τίμιο κόπο των ελληνικών χεριών.

Δε θ΄αφήσουμε να μείνη άκαρπο το άγιο χώμα.

Έχει η δόξα τόσους σπόρους, που δε βλάστησαν ακόμα!

Βασιλιάς και Κυβερνήτης ενωμένοι μας φωτίζουν.

Λάμπουν τα σφυριά στον ήλιο, οι πεδιάδες λουλουδίζουν.
Ήλιος και βροχή κι αγέρας και το φως των αστεριών
Ευλογούν τον τίμιο κόπο των ελληνικών χεριών».
Το παραπάνω ποίημα, γραμμένο από τον Νικηφόρο Βρεττάκο το 1939, αποδεικνύει περίτρανα ότι το καθεστώς της 4ης Αυγούστου για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω, ήταν  πάντοτε και αποδεδειγμένα δίπλα στον ΛΑΟ, δίπλα στον ΕΡΓΑΤΗ. Επειδή αυτές είναι έννοιες τις οποίες έχει οικειοποιηθεί η Αριστερά στην Ελλάδα, εμείς απαντάμε σε αυτούς τους ψευτοδημοκράτες  ότι  φτάνει  πια η υποκρισία και ο  φαρισαϊσμός.
Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ για να πει στον Ελληνικό λαό την αλήθεια που τόσο τους πονάει και κάνουν τα πάντα  για να μείνει κρυμμένη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας,  όπως επιμελώς την έχουν κρύψει από την μεταπολίτευση και ένθεν .
Η επιβολή του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου το 1936, ήρθε ως επιστέγασμα της παρατεταμένης αδυναμίας του κοινοβουλευτισμού να δώσει βιώσιμες κυβερνήσεις. Και μάλιστα χωρίς να χυθεί ούτε μία σταγόνα ελληνικού αίματος! Την 10η βραδινή της 4ης Αυγούστου 1936, ο τότε πρωθυπουργός παραδίδει δύο διατάγματα στον Βασιλέα. Ο Βασιλεύς τα υπογράφει καιη εθνική μεταβολή έχει ήδη τόσο απλά συντελεσθεί!
Χάρις στην αποφασιστικότητα  του Μεταξά απετράπη η εμφύλια διαμάχη και ο κομμουνιστικός κίνδυνος.
Ακόμα και ιδεολογικοί του αντίπαλοι αναγνωρίζουν τις ανώτερες στρατιωτικοπολιτικές του ικανότητες, αλλά κυρίως την ύπαρξη ιδεολογίας νέας και ελληνικής η οποία έχοντας ως βάση τον Εθνοκεντρισμό, τάσσονταν υπέρ του οργανικού κράτους ως ενιαίου βιολογικού οργανισμού και υπέρ της ιδεολογικής και οικονομικής αυτάρκειας για το έθνος.
Ως κυβερνήτης ο Ι. Μεταξάς αποτελεί τον θεμελιωτή του Εθνικού Κράτους στην πράξη, προσπάθεια την οποία είχε καταβάλλει έναν αιώνα περίπου  νωρίτερα  ο  Ι. Καποδίστριας.
Η 4η Αυγούστου διέθετε ισχυρό ιδεολογικό υπόβαθρο, λαϊκό έρεισμα, ανεξαρτησία από τον ξένο παράγοντα, οργάνωση, προγράμματα και ταχεία πραγματοποίησή τους. Διέθετε πολιτισμικούς στόχους και εξελικτικές τάσεις οι οποίες σταμάτησαν διότι η 4η Αυγούστου έπεσε μαχόμενη κατά των Ιταλών και Γερμανών.Ο Μεταξάς πίστευε ακράδαντα ότι «η νεολαία είναι το μέλλον του Έθνους, είναι εκείνη εις την οποία προπαντός θα δώσουμε την ψυχή μας όλη  και όλα μας τα μέσα για να σώσουμε το μέλλον του Έθνους».
Οι Έλληνες νέοι πέρα από παλαιοκομματικές και ταξικές διαιρέσεις, οργανώνονται στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (ΕΟΝ). Κύριοι λόγοι δημιουργίας της ΕΟΝ, η ανάπτυξη Εθνικού φρονήματος, η πάταξη του στενού ατομικισμού, η αίσθηση της συνεργασίας, αλληλοβοήθειας, ιδεαλισμού και αισιοδοξίας. Επίσης η ασχολία τις ελεύθερες ώρες με μορφωτικά και πολιτιστικά θέματα αλλά και εκδρομές, κατασκηνώσεις, αθλητισμό.
Με 15 Υπουργεία, και 10 Υφυπουργεία πραγματοποιήθηκαν τα έργα της 4ης Αυγούστου.
Ο Μεταξάς έχοντας την ευθύνη πέντε εξ αυτών δεχόταν ως αποζημίωση μόνο αυτή του Πρωθυπουργού.
Ήδη από το καλοκαίρι του 1936 έδωσε ιδιαίτερη προσοχή και ενίσχυσε με κεφάλαια τον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας.
Η προστασία των εργατών από τα ατυχήματα, η θέσπιση ωραρίου εργασίας, η αργία της Κυριακής, η απαγόρευση της παιδικής εργασίας, η ασφάλιση του εργαζομένου, η υγιεινή διαβίωση του στο χώρο εργασίας, η ενίσχυση των αδυνάτων οικονομικά και κοινωνικά, έπρεπε να εφαρμοστεί  αμέσως. Δόθηκαν ατομικά βιβλιάρια υγείας για τους εργάτες και οργανώθηκαν ιατρεία σε όλη την επικράτεια για δωρεάν παρακολούθηση της υγείας των εγκύων γυναικών. Έγιναν επιθεωρήσεις στους τόπους εργασίας, για την σωστή εφαρμογή των μέτρων. Οργανώθηκαν συσσίτια για τα  παιδιά και οικοδομήθηκαν κατοικίες για τη στέγαση των προσφύγων.
Με το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, η οικονομία εξυγιάνθηκε με επιτυχημένα  μέτρα.
Το εθνικό νόμισμα έχει σταθεροποιηθεί, και ανατιμήθηκε έναντι ξένων νομισμάτων.  Ο προϋπολογισμός από ελλειμματικός ισοσκελίστηκε , παρά τις ογκώδεις δαπάνες για  τους εξοπλισμούς του Στρατού και της Κοινωνικής Πρόνοιας. Και όλα αυτά άνευ ανεργίας, πληθωρισμού και εξωτερικού δανεισμού και υπό εξαιρετικά  δυσμενείς διεθνείς συνθήκες.
Μόνον εντός του πρώτου εξαμήνου του 1936, είχαν γίνει 244 απεργίες και υπήρχαν 135.000 άνεργοι. Όταν ήλθε η 4η Αυγούστου του 1936, η ανεργία εκμηδενίστηκε και πλήθος φιλεργατικών θεσμών δημιουργήθηκαν  για πρώτη φορά. Όπως: Η Υποχρεωτική Διαιτησία μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας. Η καθιέρωση της Αδείας μετ' Αποδοχών. Η καθιέρωση του 8ώρου και των Υπερωριών. Η επιβολή κατωτάτων ορίων Ημερομισθίων και Μισθών. Η θεσμοθέτηση των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η ίδρυση  του ΙΚΑ. Η απαγόρευση της εργασίας εις ανηλίκους. Η καθιέρωση  της Κυριακής ως υποχρεωτικής Αργίας. Η ίδρυση της Εργατικής Εστίας. Η επέμβαση  του Κράτους, μέσω του Ανωτάτου Οικονομικού Συμβουλίου εις θέματα ιδιωτικής οικονομίας, αποτρέποντας οικονομικές  ανισότητες. Καθιερώθηκε  η Πρωτομαγιά ως Εθνική Εργατική Εορτή, αποστερώντας την έτσι από την κομμουνιστική καπηλεία.
Η κομμουνιστική απειλή εξαλείφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η γελοιοποίηση των κομμουνιστών, σε συνδυασμό με την κοινωνική μεταρρύθμιση  και τα φιλεργατικά και φιλαγροτικά μέτρα τα οποία αποστέρησαν από το ΚΚΕ, την δυνατότητα καπηλείας αιτημάτων, συνέτριψαν ιδεολογικώς και πολιτικώς την ισχύ του αντεθνικού κομμουνισμού! "...Σε δύο πόδια στηρίζεται η κοινωνία: Στους αγρότες και τους εργάτες. Επάνω σ' αυτούς τους στύλους, στηρίζεται το οικοδόμημα της αστικής κοινωνίας" είχε πει πολύ σωστά, ο Εθνικός Κυβερνήτης και μέγας κοινωνικός μεταρρυθμιστής.
Κατά την διακυβέρνηση Μεταξά ουδεμία πλευρά της Εθνικής ζωής, δεν έμεινε  ανεκμετάλλευτη. Στρατός - Εξωτερική πολιτική - Νεολαία - Οικονομία - Κοινωνική Μεταρρύθμιση. Όλα αυτά συνέβαλλαν στην ανεπανάληπτη  και ηρωική, υλική και ηθική  προετοιμασία του Έθνους και στην εξύψωση  του Εθνικού φρονήματος και της κοινωνικής γαλήνης αφανίζοντας κάθε διχαστική τάση και εξασφαλίζοντας μοναδική  Εθνική Ενότητα. Και όταν ήλθε η στιγμή, το Έθνος πάνοπλο, υπερήφανο, φανατισμένο, πανέτοιμο και αυτάρκες σε όλους  τους τομείς, ενώθηκε  ως μία γροθιά  και επιτέλεσε το θαύμα. Το Έπος του 1940 - 41!
Ο Μεταξάς απέδειξε με λόγους και έργα ότι η Ελληνική κοινωνία παραδοσιακά έχει βασιστεί επί αιώνες στην οικογένεια και την θρησκεία, αφού τακτικά συχνά χρειάστηκε να υποδουλωθεί ή να μεταναστεύσει. Η διατήρηση της γλώσσας και της Θρησκείας έμεινε στην ευθύνη της οικογένειας και είναι αλληλένδετες έννοιες. Η έννοια της Πατρίδας ως συνεκτικού ιστού της ελληνικής κοινωνίας είναι η πιο πρόσφατη. Αρχίζει από το 1821 και μετά όταν οι Έλληνες αποκτούν εδαφική ανεξαρτησία και Κρατική Εξουσία. Έκανε σύνθημα το Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια, γιατί αυτό υπήρξε επί αιώνες ο θεμέλιος λίθος της Ελληνικής Κοινωνίας ελεύθερης ή υποδουλωμένης.
Ας δούμε τώρα τι μπορείς να καταφέρεις αν έχεις αγάπη για την πατρίδα και τον λαό σου και δεν είσαι υποταγμένος σε προσωπικά οφέλη και δεν είσαι δοσίλογος ,προδότης και πολιτικός αλήτης…
Το 1936 η Ελλάδα αρνήθηκε να συνεχίσει να πληρώνει το δάνειο που είχε συνάψει με  βελγική τράπεζα . Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διαρκές Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου της Κοινωνίας των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις...
Η  κυβέρνηση εκείνης της εποχής υπέβαλε υπόμνημα στο δικαστήριο, όπου, ανάμεσα στα άλλα, προέβαλε τους παρακάτω ισχυρισμούς, οι οποίοι και έγιναν πανηγυρικά δεκτοί από το δικαστήριο αυτό:
«Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για την διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στη θέση της θα έκανε το ίδιο» .
Η υπόθεση τράβηξε σε μάκρος και το 1938, η τότε ελληνική κυβέρνηση - η «φασιστική» κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά -, υπέβαλε νέο υπόμνημα, όπου τόνιζε τα παρακάτω αυτονόητα:
«Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση «η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον λαό τους: οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δυο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατο να πληρωθεί το χρέος και την ίδια ώρα να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Το οδυνηρό πρόβλημα προκύπτει όταν πρέπει να επιλέξει κανείς ανάμεσα στα δυο καθήκοντα. Το ένα πρέπει να υποχωρήσει έναντι του άλλου. Ποιο πρέπει να είναι αυτό;... Η θεωρία αναγνωρίζει σ' αυτό το ζήτημα ότι το καθήκον μιας Κυβέρνησης να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημόσιων υπηρεσιών υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα Κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή συνολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις αν αυτό θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών του και έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση όπου η πληρωμή του χρέους του θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή ή τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι, κατά τους συγγραφείς, υποχρεωμένη να διακόψει, ή ακόμη και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους».
Το Διεθνές Δικαστήριο αποδέχτηκε το σκεπτικό της ελληνικής «φασιστικής» κυβέρνησης, δικαίωσε την Ελλάδα και φιλοτέχνησε ένα ουσιώδες νομικό προηγούμενο που χρησιμοποίησαν πολλές χώρες ανάμεσα σε αυτές και η Αργεντινή του προέδρου ΝέστορΚίχνερ, ο οποίος το 2003 επέλεξε, έναντι της εξαθλίωσης του λαού που επέβαλλαν τα προγράμματα του ΔΝΤ, να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους.
Όπως διαπιστώνουμε λοιπόν, το μόνο που χρειάζεται για να βγούμε από αυτόν τον βούρκο που μας έχουν ρίξει οι προδοτικές κυβερνήσεις από το 2009 και ένθεν , είναι πολιτική βούληση, θέληση για ένα καλύτερο αύριο και ηγέτες που δεν είναι ικέτες.
Δυστυχώς, όλα τα κοινωνικά προνόμια που είχε φέρει το καθεστώς της 4ης Αυγούστου και που  απολάμβανε επί δεκαετίες ο Ελληνικός λαός καταργήθηκαν σιγά σιγά από τις εθνοπροδοτικές κυβερνήσεις,ιδιαίτερα από την μεταπολίτευση και μετά.   ΚΟΡΙΝΑ ΠΕΝΕΣΗ


images
«Η Ελλάς από της 4ης Αυγούστου έγινε κράτος αντικομμουνιστικό, κράτος αντικοινοβουλευτικό, κράτος ολοκληρωτικό, κράτος με βάση αγροτική και εργατική και κατά συνέπειαν κράτος αντιπλουτοκρατικό. Δεν έχει βέβαια κόμμα ιδιαίτερο να κυβερνά. Αλλά κόμμα είναι όλος ο λαός, εκτός από τους αδιόρθωτους κομμουνιστάς και τους αντιδραστικούς παλαιοκομματικούς». (Ι. Μεταξάς)

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ 4Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

images (30) 
«Τέσσερα άστρα γύρω-γύρω
Κι είναι στη μέση ήλιος λαμπρός
Τέσσερα χρόνια όλο μύρο
Κι ο ήλιος ο Αρχηγός».

«Έχω πίστη στον Χριστούλη
Σεβασμό στον Βασιλιά
Σαν μεγάλο πατερούλη
Αγαπώ τον Μεταξά».

(Ποιήματα του τότε νεολαίου της ΕΟΝ Μίκη Θεοδωράκη -του γνωστού- το πρώτο γραμμένο το 1940 αφιερωμένο στα 4 χρόνια διακυβερνήσεως της χώρας από το Εθνικό Καθεστώς της 4ης Αυγούστου και το δεύτερο αφιερωμένο στον Εθνικό Κυβερνήτη Ι. Μεταξά).

Η κυβερνητική μεταβολή και η εγκαθίδρυση του εθνικού-ολοκληρωτικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, επεβλήθη χωρίς να χυθεί ούτε μία σταγόνα ελληνικού αίματος! Την 10η βραδινή της 4ης Αυγούστου 1936, ο τότε πρωθυπουργός παραδίδει δύο διατάγματα στον Βασιλέα. Ο Βασιλεύς τα υπογράφει. Η εθνική μεταβολή έχει ήδη συντελεσθεί! Τόσο απλά!

Ο εθνικός κυβερνήτης Ι. Μεταξάς, εγεννήθη στις 12 Απριλίου του 1871 στην Ιθάκη. Το 1886 εισέρχεται στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Εξέρχεται της Σχολής το 1890, με βαθμό αποφοιτήσεως 19,9 (με άριστα το 20) και ονομάζεται ανθυπολοχαγός του Μηχανικού. Συμμετέχει στον ατυχή πόλεμο του 1897, ενώ τον Απρίλιο του ιδίου έτους συναντά για πρώτη φορά τον Διάδοχο και μετέπειτα Στρατηλάτη Βασιλέα Κωνσταντίνο. Το ίδιο έτος, ο Ι. Μεταξάς μεταβαίνει για μετεκπαίδευση στην Στρατιωτική Ακαδημία του Βερολίνου. Από την Γερμανία θα φύγει το 1903, τιμηθείς με την εξής επιγραφή στην Πολεμική Ακαδημία: «Ουδέν πρόβλημα άλυτον δια τον Ι. Μεταξά»! Επιστρέφει στην Αθήνα και το 1904 τοποθετείται στο νεοϊδρυθέν Σώμα Γενικών Επιτελών. Το 1906 έχει ήδη προαχθεί σε Λοχαγό. Το 1909, παντρεύεται την Λέλα Χατζηϊωάννου, που παρέμεινε πιστή σύντροφός του μια ολόκληρη ζωή. Απ’ τον γάμο αυτόν απέκτησε δύο κόρες. Όταν ο Βενιζέλος γίνεται πρωθυπουργός, ορίζει τον Ι. Μεταξά υπασπιστή του. Όταν ξέσπασαν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι , ο Ι. Μεταξάς βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και εισήλθε νικητής μαζί με τον Κωνσταντίνο, στα Ιωάννινα και στην Θεσσαλονίκη. Ο Α’  Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκει τον Ι. Μεταξά στο στρατόπεδο των ουδετερόφιλων. Διαφωνεί, λοιπόν, με τις επιλογές του Βενιζέλου, που τον αποστρατεύει πρόωρα το 1916, με τον βαθμό του Συνταγματάρχου.
images (26)
Το 1917, εξορίζεται από το βενιζελικό καθεστώς στην… Κορσική! Μετά τις εκλογές του 1920 και την επάνοδον του Κωνσταντίνου, επανέρχεται και ο Ι. Μεταξάς. Επιστρέφει στον Στρατό, αλλά συντόμως αποστρατεύεται οριστικώς με τον βαθμόν του Στρατηγού. Μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, είναι ο αρχηγός του αποτυχημένου κινήματος Λεοναρδοπούλου-Γαργαλίδη, για το οποίο καταδικάζεται και καταφεύγει πολιτικός εξόριστος στην Ιταλία. Επιστρέφει στην πατρίδα το 1924 (αφού του είχε χορηγηθεί αμνηστία) και πολιτεύεται για πρώτη φορά με το «Κόμμα των Ελευθεροφρόνων», που είχε ιδρύσει ο ίδιος και λαμβάνει 54 έδρες (επί 250). Την ίδια χρονιά, το κόμμα του συμμετέχει στην κυβέρνηση και ο ίδιος αναλαμβάνει το υπουργείο Συγκοινωνιών. Το 1928 αποσύρεται αηδιασμένος από την πολιτική, αλλά επιστρέφει το 1934. Στις εκλογές του 1936, το κόμμα του καταλαμβάνει 17 έδρες στην νέα βουλή, συμμετέχει στην κυβέρνηση και ο ίδιος αναλαμβάνει (τον Μάρτιο) το υπουργείο Στρατιωτικών. Τον Απρίλιο του 1936 πεθαίνει ο πρωθυπουργός Δεμερτζής και ορκίζεται πρωθυπουργός ο Ι. Μεταξάς, με πεντάμηνη θητεία. Εν τω μεταξύ, ξεσπούν κοινωνικές ταραχές, προετοιμασμένες μεθοδικά από το ΚΚΕ, με σκοπό την πρόκληση εμφυλίου πολέμου. Ήδη, έχει ξεσπάσει όμοια σύγκρουση στην Ισπανία. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Το ΚΚΕ ρίχνει το γάντι στην κυβέρνηση Μεταξά και προκηρύσσει γενική απεργία για τις 5 Αυγούστου 1936. Θα είναι η μέρα αυτή η αρχή ενός αιματηρού ελληνικού εμφυλίου πολέμου;
Ο Ι. Μεταξάς, αντιλαμβάνεται αμέσως τον κίνδυνο και γράφει στο ημερολόγιό του: «Δι’ ημάς τους Έλληνας, το πρόβλημα δεν είναι πως θα μείνομεν στον κοινοβουλευτισμόν, αλλά δια ποιας θύρας θα εξέλθομεν αυτούΔια της θύρας του κομμουνισμού ή δια της θύρας του Εθνικού Κράτους; Ας εκλέξομεν». Ο Ι. Μεταξάς δεν έχει κανένα δίλημμα και την 4η Αυγούστου προλαβαίνει τους κομμουνιστάς και επιβάλλει τον δεύτερο δρόμο της εξόδου από τον κοινοβουλευτισμό: το Εθνικό Κράτος! Δίδει δε αμέσως το ακριβές στίγμα του Νέου Κράτους: «Η Ελλάς από της 4ης Αυγούστου έγινε κράτος αντικομμουνιστικό, κράτος αντικοινοβουλευτικό, κράτος ολοκληρωτικό, κράτος με βάση αγροτική και εργατική και κατά συνέπειαν κράτος αντιπλουτοκρατικό. Δεν έχει βέβαια κόμμα ιδιαίτερο να κυβερνά. Αλλά κόμμα είναι όλος ο λαός, εκτός από τους αδιόρθωτους κομμουνιστάς και τους αντιδραστικούς παλαιοκομματικούς».
Υπάρχουν βεβαίως κι άλλες, πληρέστερες αναφορές με τις οποίες ο Ι. Μεταξάς δίδει το ιδεολογικό του στίγμα. Ας τις παρακολουθήσουμε. Στα Τετράδια των Σκέψεών του, λοιπόν, αναφέρει στις αρχές του 1940, περί της λεγομένης «αντιπροσωπευτικής» ή «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» (δυτικού τύπου) τα εξής: «Ας εξετάσουμε καλά τι θα πει Δημοκρατία – η Democracy- είναι το παιδί του καπιταλισμού. Είναι το όργανο με το οποίο ο καπιταλισμός κυριαρχεί πάνω στην λαϊκή μάζα. Είναι το όργανο με το οποίο κατορθώνει, ο καπιταλισμός, να παριστάνει την θέλησή του ως την λαϊκή θέληση. Αυτό το είδος της Δημοκρατίας χρειάζεται εκλογές καθολικής μυστικής ψηφοφορίας, άρα οργανωμένα κόμματα και συνεπώς μεγάλα κεφάλαια. Χρειάζεται για τον ίδιο λόγο εφημερίδες, άρα μεγάλα κεφάλαια. Χρειάζεται εκλογική οργάνωση κάθε φορά και εκλογικούς αγώνες, άρα χρήματα. Κι άλλα τόσα που απαιτούν κεφάλαια. Επομένως, μόνο οι κάτοχοι του μεγάλου κεφαλαίου ή τα όργανά τους, μπορούν να κάνουν τέτοιους αγώνες. Άνθρωποι ή ομάδες ανθρώπων χωρίς κεφάλαια, όσο μεγάλα κι αν είναι τα ιδανικά που υπερασπίζονται, είναι προορισμένοι να χάσουν. Όταν έχει κανείς τις εφημερίδες, μορφώνει και την κοινή γνώμη όπως θέλει. Κι αν ακόμα υπερασπίζεται πράγματα που γυμνά θα τα απεστρέφετο ο λαός, τα σκεπάζει με τέτοια δημοσιογραφικά ρούχα ώστε να τα καταπίνει ο λαός. Ή κι αν δεν τα καταπίνει, βάζει τις εφημερίδες να γράφουν πως τα κατάπιε. Και τότε ο καθένας πιστεύει ότι όλοι οι άλλοι τα κατάπιαν και υποτάσσεται κι αυτός. Λοιπόν, η Δημοκρατία είναι το μονογενές και γνήσιο παιδί του καπιταλισμού».
images (23)
Συνεχίζοντας, στο ίδιο κείμενο, ο Ι. Μεταξάς αναφέρει περί των κοινωνικών συστημάτων: «Από την μία μεριά ο καπιταλισμός, για να συσσωρεύσει τα κεφάλαια στα χέρια που τον εκπροσωπούν και να κάνει όλον τον κόσμο σκλάβους του –μα σκλάβους που να νομίζουν πως είναι ελεύθεροι- έχει ανάγκη της ελευθέρας οικονομίας και του περιορισμού του κράτους από κάθε επέμβαση εις την οικονομίαν της κοινωνίας. Και αν πάλι, που και που χρειάζεται καμιά επεμβασούλα, πάλι πρέπει η μηχανή του κράτους να’ ναι στα χέρια του, ώστε η επέμβαση , πάντα όσο το δυνατόν μικρότερη, να’ ναι πάντα προς όφελός του. Κράτη που επικρατεί η διευθυνομένη οικονομία, όσον κι αν είναι δημοκρατικά –και εννοούμε τέτοια που αποσκοπούν στο γενικό συμφέρον του λαού- δεν συμφέρουν τον καπιταλισμό. Γιατί μέσα σε τέτοια κράτη δεν είναι δυνατή η εκμετάλλευση του συνόλου του λαού από τους εκπροσώπους του καπιταλισμού. Ακόμα, δε, περισσότερο όταν αυτά τα κράτη είναι και ολοκληρωτικά. Γιατί εκεί μέσα ούτε καν τον τύπο μπορεί ο καπιταλισμός να έχει στα χέρια του, ούτε την κοινή γνώμη να διευθύνει κατά τα συμφέροντά του, ούτε με κομματικές μανούβρες να αναποδογυρίζει ότι δεν τον συμφέρει, ούτε με εκλογές να γίνεται κύριος της κρατικής μηχανής».
Συμφώνως με τις αρχές του αυτές, οργάνωσε ο Ι. Μεταξάς το Νέο Κοινωνικό Κράτος. Παίρνει μέτρα πρωτόγνωρα για την εποχή, υπέρ των εργατών και των αγροτών, που αποτελούσαν την βάση του καθεστώτος, μέτρα τα οποία σήμερα κατεδαφίζονται από τους μνημονιακούς πολιτικάντηδες. Ποια ήταν αυτά τα μέτρα; Ιδού:
1ον) Καθιερώνεται το 8ωρο και η πληρωμή των υπερωριών.
2ον) Καθιερώνεται η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.
3ον) Απαγορεύεται αυστηρά η παιδική εργασία.
4ονΚαθορίζονται κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων – το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφονται οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
5ον) Ιδρύεται το ΙΚΑ.
6ονΙδρύεται η Εργατική Εστία.
7ον) Καθιερώνεται η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ κεφαλαίου και εργαζομένων.
8ονΚαθιερώνεται η Πρωτομαγιά ως επίσημη εθνική εργατική εορτή.
9ονΚαθιερώνεται η άδεια μετ’ αποδοχών.
10ον) Χαρίζονται τα αγροτικά δάνεια.
11ον) Ιδρύονται κρατικοί παιδικοί σταθμοί.
12ον) Η ανεργία εξαφανίζεται.
13ον) Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ο προϋπολογισμός γίνεται πλεονασματικός.
14ον) Γίνεται ευρεία διανομή της γης, πλήθος αποξηράνσεων και αρδευτικών έργων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της γεωργικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών.
15ονΞεκινούν, το 1938, οι πρώτες γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου στο Κατάκολο Ηλείας.
Δικαίως, λοιπόν, ο Ι. Μεταξάς ανακηρύσσεται από τους ευεργετηθέντες εργάτες και αγρότες της χώρας, «Πρώτος Εργάτης» και «Πρώτος Αγρότης» αντιστοίχως.

250px-Metaxas-regime-greek-fascism
Όμως, το νέο καθεστώς δεν είχε τον απόλυτο έλεγχο του κράτους. Υπήρχε κι άλλος πόλος εξουσίας, το Παλάτι. Ο Βασιλεύς Γεώργιος ο Β΄ έβλεπε την 4η Αυγούστου ως μια «παρένθεση» και δεν ενστερνιζόταν τις ιδέες του Ι. Μεταξά. Ο Ι. Μεταξάς τα γνωρίζει αυτά και ετοιμάζει την συνέχεια του καθεστώτος και μετά απ’ αυτόν. Ιδρύει, λοιπόν, την Εθνική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΟΝ), στην οποία εντάσσονται όλοι οι νέοι της Ελλάδος. Σκοπός της ΕΟΝ ήτο η ανάπτυξη του εθνικού και αγωνιστικού φρονήματος της νεολαίας, η πάταξη του ατομικιστικού πνεύματος, η ανάπτυξη του αισθήματος της αλληλεγγύης στην λαϊκή κοινότητα και η ανάδειξη της νέας ηγεσίας του έθνους, εφόσον δεν υπήρχε ιδιαίτερο κόμμα για να γίνει η ανάδειξη μέσω αυτού. Οι νέοι της θρυλικής ΕΟΝ έμελλε να γίνουν οι δημιουργοί του έπους του ’40. Ήταν τέτοια η απήχηση της ΕΟΝ, που αργότερα, στα χρόνια της κατοχής, οι κομμουνιστές ονόμασαν ΕΠΟΝ την νεολαία του ΕΑΜ, για λόγους προφανείς. Ο Ι. Μεταξάς είχε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της ΕΟΝ και αποκαλούσε τους νεολαίους «τα παιδιά μου». Το θεωρούσε προσωπικό του έργο, έργο ζωής. Κι ήταν πράγματι το μέγιστο εθνικό του επίτευγμα.

Τεράστιο υπήρξε επίσης το έργο του Ι. Μεταξά στον τομέα της τέχνης, των γραμμάτων και του ελληνικού πολιτισμού. Είπαν γι’ αυτόν και το έργο του κορυφαίες καλλιτεχνικές και πνευματικές προσωπικότητες της εποχής: «Ο Μεταξάς είναι αντάξιος του Λεωνίδα και του Παλαιολόγου» (Αιμίλιος Βεάκης). «Το μεγάλο πνεύμα του Μεταξά δεν άφησε καμία πτυχή της ελληνικής ζωής, χωρίς να ρίξει απάνω της το στοργικό φως του. Το ελληνικό θέατρο χρωστάει σ’ αυτόν την αναγέννησή του» (Μαρίκα Κοτοπούλη). «Η αγάπη του για την τέχνη και τους καλλιτέχνες είναι απεριόριστη. Ο Μεταξάς δεν αρνήθηκε ποτέ ότι του ζητήθηκε για την προστασία και την προαγωγή της ελληνικής τέχνης» (Παντελής Πρεβελάκης).

«Προβλέπω πόλεμον μεταξύ Αγγλικού και Γερμανικού συγκροτήματος. Πόλεμο πολύ χειρότερο του προηγουμένου. Εις τον πόλεμον αυτόν θα κάνω ό,τι μπορώ δια να μην εμπλακεί η Ελλάς, αλλά τούτο, δυστυχώς, είναι αδύνατον». Αυτά τα προφητικά λόγια έγραφε στο ημερολόγιό του ο Εθνικός Κυβερνήτης το 1936. Πρώτο, λοιπόν, μέλημα του Νέου Κράτους ήταν η δημιουργία αξιόμαχου Στρατού και η εξασφάλιση των μέσων για κάτι τέτοιο. Επ’ αυτού δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά. Το Έπος του ’40 αποδεικνύει περίτρανα την επιτυχία εις αυτόν τον τομέα!
Αλλά και η εξωτερική πολιτική του Ι. Μεταξά υπήρξε υποδειγματική, προς την κατεύθυνση της πάση θυσία μη εμπλοκής της Ελλάδος στην επερχόμενη ανθρωποσφαγή. Ναι, ήταν αλήθεια ότι ο Ι. Μεταξάς θα προτιμούσε προσωπικά μια γερμανική νίκη, αλλά δεν προσέδεσε την Ελλάδα στο άρμα κανενός. Ακολούθησε πολιτική ίσων αποστάσεων από τους εμπλεκομένους στις συμμαχίες της εποχής. Πολιτική πραγματικής ουδετερότητος και εθνικής ανεξαρτησίας. Και τα κατάφερε ως τα τέλη του ’40 να κρατήσει την χώρα έξω από τον πόλεμο, μέχρι που μας επετέθησαν αναιτίως οι Ιταλοί. Τότε που ο Ι. Μεταξάς είπε το μεγάλο «Όχι», δημιουργώντας την βάση για το Έπος που ακολούθησε.

Επίσης, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου έπληξε με αποφασιστικότητα το ξενοκίνητο και ξενόδουλο ΚΚΕ. Από την μία με τα τολμηρά και πρωτοποριακά φιλεργατικά και φιλαγροτικά του μέτρα στέρησε από τους κομμουνιστές την δυνατότητα εκμεταλλεύσεως των κοινωνικών αιτημάτων. Κι απ’ την άλλη, με τον δαιμόνιο υπουργό Ασφαλείας, Κωνσταντίνο Μανιαδάκη, κατεξευτέλισε και διέλυσε το ΚΚΕ. Αφού στην αρχή εξάρθρωσε όλον τον παράνομο μηχανισμό του κόμματος, έκανε τα περισσότερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ «δηλωσίες» και «πράκτορες της ασφάλειας». Πλέον, κανείς κομμουνιστής δεν είχε εμπιστοσύνη σε κανέναν! Ακόμη και παράνομο «Ριζοσπάστη» εξέδιδε και διακινούσε το υπουργείο Ασφαλείας, σπέρνοντας την αμφιβολία μεταξύ τους, για το ποιος από τους δύο «Ριζοσπάστες» -αυτός που εξέδιδαν παράνομα τα απομεινάρια του κόμματος ή αυτός που εξέδιδε η ασφάλεια- ήταν ο γνήσιος! Έλεγε μετά τον πόλεμο σε συνέντευξή του το ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, Γιάννης Ιωαννίδης: «Στα τέσσερα χρόνια της δικτατορίας του, μας χάλασε ό,τι είχαμε φτιάξει σε 15 χρόνια. Ακόμα λίγο και η κατάσταση θα άλλαζε ριζικά. Ήρθε, όμως, ο Μεταξάς και κατάφερε να εκμηδενίσει όλη αυτή την αναρχία που μας εξυπηρετούσε».

Αυτό ήταν το καθεστώς της 4ης Αυγούστου και τα επιτεύγματά του. Βεβαίως, τα χρόνια που ακολούθησαν με την αναγκαστική είσοδο της Ελλάδος στον πόλεμο –ελέω των Ιταλών- και με τον εξαιρετικά ύποπτο –τουλάχιστον!-  και πολύ βολικό για ορισμένους «θάνατο» του Μεταξά, αλλά και τα κατοπινά τραγικά γεγονότα γύρισαν την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω και η σπορά που έριξε ο Ι. Μεταξάς εχάθη, με ολέθρια αποτελέσματα για την Ελλάδα μας.
Ως επίλογο, θα παραθέσω την άποψη για τον Ι. Μεταξά και το έργο του, του γνωστού (μακαρίτη πλέον) αριστερού συγγραφέως Βασίλη Ραφαηλίδη, από το βιβλίο του «Ιστορία του Νεοελληνικού κράτους 1830-1974»):
«Ο Μεταξάς κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν. Έχουμε την τάση να υποτιμούμε τους δικτάτορες. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση να χαρακτηρίζουμε τον Μεταξά «νάνο», κάνοντας ανόητη αναφορά στο ανάστημά του. Ο Μεταξάς δεν ήταν νάνος, ήταν λαϊκός ηγέτης» (σελ. 137).
«Βέβαια, ο Μεταξάς έστειλε στην εξορία κόσμο και κοσμάκη. Όμως δεν ήταν ο εφευρέτης της εξορίας. Άλλωστε και ο Βενιζέλος έστειλε στην εξορία ουκ ολίγους και μάλιστα όχι στα ελληνικά νησιά, αλλά στην μακρινή Κορσική, για μεγαλύτερη ασφάλεια» (σελ. 139).

281009-metaxas
«Όπως και να’ ναι, δεν πρέπει να αποσιωπούμε πως ο Μεταξάς είναι αυτός που: καθιέρωσε το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, επέβαλλε το θεσμό της κοινωνικής περίθαλψης, καθιέρωσε το θεσμό της υποχρεωτικής άδειας, επέβαλλε το οχτάωρο κ.λπ.» (σελ. 139).

«Κατά τη διάρκεια της υπουργίας του σε πολλές κυβερνήσεις πριν γίνει δικτάτορας, συνέβαλλε αποφασιστικά στο να αποκτήσει η Ελλάδα δρόμους της προκοπής» (σελ. 140).
«Ας μάθουμε επιτέλους να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και να μην παραποιούμε την ιστορία μας. Ο ελληνικός λαός, στην πλειοψηφία του, αγάπησε τον Μεταξά. Όπως και οι Ιταλοί που αγάπησαν τον Μουσολίνι, όπως και οι Γερμανοί που αγάπησαν τον Χίτλερ, όπως και οι Ισπανοί που αγάπησαν τον Φράνκο» (σελ. 153).    E

 Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΕΟΝ

«Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, εθνική και κοινωνική αναγέννησις της Ελλάδος και καθεστώς της 4ης Αυγούστου».

(Απόσπασμα από λόγο του Εθνικού Κυβερνήτη, Ι. Μεταξά στην Ελληνική Νεολαία).

Με την ευκαιρία της σημερινής ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ της 4ης Αυγούστου, παραθέτουμε τον ύμνο της χρυσής ελληνικής νεολαίας του Ι. Μεταξά, της ηρωικής ΕΟΝ, που δόξασε την Ελλάδα στα βουνά της Βορείου Ηπείρου! 

Ένας ύμνος που μέλλει να ξανακουστεί σύντομα από την νέα ΕΟΝ, του ελληνικού μας μέλλοντος!

Στην γλυκειά μας την Πατρίδα
την τρανή κι ηρωική
σ’ είσαι πάντοτε η ελπίδα Νεολαία Ελληνική.


Την ολόθερμη ψυχή σου
εθνική φωτίζει αυγή
κι ο Μεγάλος Κυβερνήτης πάντα εμπρός θα σ’ οδηγεί.

Εμπρός για μιαν Ελλάδα νέα,
εμπρός, μ’ ελληνική καρδιά,
εμπρός, περήφανα, γενναία,
ναι, της Ελλάδος τα παιδιά.

Εμπρός, η δόξα η παληά μας
να ξαναζήση είναι καιρός

με τον μεγάλο Βασιληά μας,

εμπρός, πάντοτε εμπρός!Από την 4η Αυγούστου στην Μεταπολίτευση

Από την 4η Αυγούστου στην Μεταπολίτευση

Κάθε εποχή κερδίζει την Αξία ή την απαξία της ανάλογα με την Ηθική Συνείδηση, την Εθνική Ευαισθησία και το Κοινωνικό Πρότυπο που διαθέτει και καλλιεργεί. Η 4η Αυγούστου καλλιέργησε τις Αξίες της Φιλοπατρίας, της Οικογένειας, της Κοινωνικής Συνοχής, της Λαϊκής Ευημερίας, της Αλληλεγγύης. Από την άλλη μεριά η 24η Ιουλίου ανέπτυξε τον διεθνισμό και τον κοσμοπολιτισμό, την ανηθικότητα, την όξυνση των ταξικών διαφορών, την καταβαράθρωση των Λαϊκών κατακτήσεων (ειδικά την τελευταία τριετία), τον ατομοκεντρισμό και τον φιλοτομαρισμό.

Η 4η Αυγούστου, δημιούργησε το ΙΚΑ, θέσπισε το 8ωρο, καθιέρωσε την Κυριακή ως αργία, έφτιαξε την ΓΣΕΕ, όρισε για πρώτη φορά την Πρωτομαγιά ως επίσημη γιορτή των Εργαζομένων, χάρισε τα αγροτικά χρέη κ.λ.π. Η μεταπολίτευση, δημιουργώντας το Καθεστώς της με σκάρτα υλικά, γκρέμισε μετά από ορισμένα χρόνια τις παραισθήσεις των ψευδεπίγραφων «παροχών» προς τους Εργαζόμενους και τους Συνταξιούχους, με αποτέλεσμα η λαίλαπα του μνημονίου να δείξει το πραγματικό αντιλαϊκό πρόσωπο της. Ανεργία, πείνα, φτώχεια, αυτοκτονίες περίπου 4.000 συμπατριωτών μας και φυσικά ουσιαστική δήμευση της Δημόσιας Περιουσίας προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων.

Η 4η Αυγούστου και ο ηγήτορας της, Ιωάννης Μεταξάς, είχαν το σθένος να αντιταχθούν στα επεκτατικά σχέδια της Ιταλίας, λέγοντας το περίφημο ΟΧΙ. Πολύ περισσότερο, ώθησαν σε αλλεπάλληλες νίκες τα Δοξασμένα Ελληνικά όπλα στα βουνά της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου απελευθερώνοντας, έστω και προσωρινά, πανάρχαια Ελληνικά εδάφη. Το καθεστώς που επεβλήθη στις 24 Ιουλίου 1974 βαρύνεται με μια σειρά εθνικών προδοσιών, παραχωρήσεων και αδρανούς στάσης απέναντι στις προκλήσεις των εχθρών της Ελλάδος.

Από την κατοχή της Κύπρου από τους Τούρκους κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης (από το 3% που κατείχε η Τουρκία επί Στρατιωτικού Καθεστώτος φτάσαμε στο 38% επί μεταπολίτευσης και διακυβέρνησης από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή) και την προδοτική φράση «Η Κύπρος κείται μακράν» του ψευτοεθνάρχη, στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους το 1983, την άρση της εμπολέμου κατάστασης με την Αλβανία το 1987, τις ηττοπαθείς συνομιλίες στο Νταβός το 1988, την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στους σφετεριστές σκοπιανούς, στη νύχτα της ντροπής στα Ίμια το 1996 και την επακόλουθη κατάπτυστη δήλωση του Σημίτη «ευχαριστώ την κυβέρνηση των ΗΠΑ», την άνανδρη δολοφονία από τους τούρκους των Τάσου Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού, την παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας στους μνημονιακούς διεθνείς τοκογλύφους.

Ας καταλάβουν, λοιπόν, τα αποθρασυμένα, αδίστακτα και ανάλγητα εγχώρια πιόνια της παγκοσμιοποίησης ότι δεν τους συμφέρει να ομιλούν (και) για την 4η Αυγούστου 1936. Οι συγκρίσεις, σε οποιοδήποτε σημείο και τομέα, είναι συντριπτικά εναντίον τους και τους ρίχνουν ακόμη πιο πολύ στα τάρταρα του εθνομηδενισμού. Το ανθελληνικό και αντιλαϊκό συνονθύλευμα, το οποίο με απύθμενη αναίδεια αυτοαποκαλείται «συνταγματικό τόξο», ήδη πνέει τα λοίσθια και η οποιαδήποτε σύγκριση με ένδοξες εποχές του παρελθόντος για την Πατρίδα και τον Λαό τους εξευτελίζει ακόμη περισσότερο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


xryshaygh.com 

Το Εθνικό Καθεστώς του Μεταξά, η παγκοσμιοποίηση και η κλεπτοκρατία


Το Εθνικό Καθεστώς του Μεταξά, η παγκοσμιοποίηση και η κλεπτοκρατία
Η ηγεσία της Γερμανικής Σχολής Πολέμου, είχε αποφανθεί για τον ηγέτη της 4ης Αυγούστου: ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΑΛΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ.
Γυρνώντας στην Ελλάδα ο Μεταξάς δεν έμεινε αδρανής. Αφού τελείωσε την υπηρεσία του ως αξιωματικός στο στράτευμα, αποφάσισε να πολιτευτεί για να βοηθήσει με τις γνώσεις του και με την εμπειρία του την πατρίδα του. Μπαίνοντας στο σύστημα των τότε πολιτικάντηδων, έδωσε όλες του τις δυνάμεις ώστε η χώρα μας να γίνει υπολογίσιμη σε φίλους και εχθρούς στην υφήλιο.
Διακρίνοντας την τακτική των πολιτικάντηδων που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν, όπως και τώρα, τα προνόμια που απολάμβαναν και την πλήρη αδιαφορία που έδειχναν για τα φλέγοντα ζητήματα του κράτους αποφάσισε να εγκαθιδρύσει το δικό του Καθεστώς. Σε αυτό του το τόλμημα, χρησιμοποίησε τον τσολιά της φρουράς στον οποίο έδωσε εντολή να επιτρέπει την είσοδο των πολιτικάντηδων και να μην επιτρέπει σε κανέναν να εξέρχεται από τη Βουλή.
Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν άριστος ηγέτης για τους παρακάτω λόγους: Έδωσε προτεραιότητα στην ένωση και την ομόνοια της φυλής των Ελλήνων γιατί κατάλαβε ότι χωρίς αυτήν θα ήταν αδύνατον να επιβάλλει το πρόγραμμα που είχε σχηματίσει στο νου.
Ο ΜΕΤΑΞΑΣ, διέκρινε το διαλυτικό ρόλο των βουλευτών και της κλίκας που τους συνόδευε και τους κολάκευε, με το αζημίωτο βεβαίως, τους παραμέρισε κλητά και άρχισε να εφαρμόζει το τιτάνιο έργο του. Η διακυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά, απερίσπαστη και απαλλαγμένη από τους φαύλους και τους προδότες πολιτικούς της εποχής του, στάθηκε στο πλευρό των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας που μέχρι τότε βρίσκονταν στη διάκριση της πλουτοκρατίας που τους εκμεταλλεύονταν χωρίς οίκτο και χωρίς σωστές εργασιακές σχέσεις. Μέχρι τότε, οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων εργάζονταν στις φάμπρικες και στους Αγρούς πολύ σκληρά με πενιχρή αμοιβή που εν ήταν ικανή να καλύψει τις ανάγκες αυτών και των οικογενειών τους.
Η πολιτική του ΜΕΤΑΞΑ, εφαρμόστηκε στο ακέραιο παρά του μικρού χρονικού διαστήματος που ηγήθηκε στην υπηρεσία του λαού και του κράτους.
Ήταν αυτός που επέβαλλε το οκτάωρο, τις άδειες των εργαζομένων, το Ίδρυμα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.). Πρώτος αυτός καθιέρωσε τη γιορτή της 1ης Μαΐου (Πρωτομαγιά) ως αργίας των εργαζομένων. Αυτός προετοίμασε και οργάνωσε το στράτευμα που με τη σκληρή εκπαίδευση κατέστησε αυτόν ικανό να θριαμβεύσει στα βουνά της Αλβανίας νικώντας τους Ιταλούς που ήταν και περισσότεροι και διέθεταν σύγχρονο οπλισμό ενώ οι Έλληνες στρατιώτες έφεραν παλαιό οπλισμό όμως, διέθεταν θάρρος και ανδρεία γι’ αυτό και ο αγώνας τους υπήρξε ΝΚΗΦΟΡΟΣ.  
Ο Δικτάτορας Ιωάννης ΜΕΤΑΞΑΣ, ποτέ δεν υπήρξε καιροσκόπος ούτε φιλοτομαρίτης όπως οι ελεεινοί πολιτικάντηδες που κλέβουν τα Δημόσια Ταμεία όταν και όποτε μπορούν.
Διεφθαρμένοι μέχρι αηδίας, κλέβουν το Δημόσιο χρήμα και σηκώνουν θεόρατες και επιβλητικές βίλες νομίζοντας πως έτσι θα μείνουν επ’άπειρον στη Γη. Τη φαύλη αυτήν ονειροπόληση διέκοψε ο  ΜΕΤΑΞΑΣ και επέβαλε την πατριωτική του ιδεολογία. Ίδρυσε την ΕΟΝ (Ελληνική Οργάνωση Νεολαίας) και με την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση επεδίωκε να αντλήσει το μελλοντικό ηγέτη του έθνους που με την ελληνική διάνοιά του θα έπαιρνε τη σκυτάλη για να συνεχίσει.
Τι δείχνει αυτή η πράξη του ΜΕΤΑΞΑ; Δείχνει έναν άριστο και προσγειωμένο ηγέτη που δεν ενδιαφερόταν μόνο για το παρόν της Ελλάδος αλλά και για το μέλλον της. Οποία διαφορά με την απαίσια συμπεριφορά των πολιτικών που τους νοιάζει μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον το δικό τους προσωπικά και κανενός άλλου.
ΗΓΕΤΕΣ όπως ο Ιωάννης ΜΕΤΑΞΑΣ, μετριούνται στα δάχτυλα της μιας χειρός. Στις δύσκολες για την Ελλάδα στιγμές, λόγω του παγκοσμίου πολέμου, ο ΜΕΤΑΞΑΣ  ήταν αυτός που προέβλεψε την επερχόμενη πείνα και συμβούλεψε όλους τους Έλληνες να σπείρουν σιτάρι μέχρι και στις αυλές τους! Το μεγαλύτερο πλήγμα για την Ελλάδα ήταν η απώλεια  του ικανού της ηγέτη τον ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ. Λέγεται ότι αρρώστησε και αιφνιδίως απεβίωσε μετά από άγνωστη ουσία σε ενέσιμη μορφή που του χορήγησε Άγγλος γιατρός. Ό,τι και αν συνέβη, χάθηκε ένας χρήσιμος άνθρωπος που θα προσέφερε πολλά στο Έθνος με τη μοναδική του διάνοια.
Ο χαμός του ΜΕΤΑΞΑ χαροποίησε ιδιαίτερα τους πολιτικάντηδες όλων των κομμάτων και αποκομμάτων και πανηγύριζαν που ο δρόμος με την απώλεια του, ήταν και πάλι ανοιχτός για την καταστροφή του έθνους. Ειδικά οι «σύντροφοι» χάρηκαν πολύ που ο ιδεολογικός τους αντίπαλος χάθηκε από προσώπου γης.
Ο ΜΕΤΑΞΑΣ, παρότι κυβέρνησε την Ελλάδα για λίγο χρόνο, πρόλαβε να θεραπεύσει χρόνια προβλήματα προς όφελος του ελληνικού λαού που υπέφερε από τους προηγούμενους χρόνους από τους φαύλους πολιτικάντηδες.
Ο «ΤΥΡΑΝΝΟΣ» ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, προετοίμασε τη φυλή πριν το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και δόξασε την πατρίδα του στου αιώνες, κάτι που εξόργισε τους κομμουνιστές και τα συναφή ιδρύματα που ήθελαν να  περάσουν τη δική τους φαύλη ιδεολογία, που αν επικρατούσε η Ελλάδα ίσως και να μην υπήρχε στην υδρόγειο σήμερα.
Αυτό επιθυμούσαν οι κομμουνιστές με τη διεθνιστική τους ιδεολογία που θέλει πλήρη διάλυση όλων των κρατών της Γης και την εγκαθίδρυση ενός υπέρ-κράτους που θα κυβερνά όλους τους λαούς της Γης. Οι  κομμουνιστές, με το που διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση (διεθνιστικό κράτος) στράφηκαν προς την παγκοσμιοποίηση. Διεθνισμός και παγκοσμιοποίηση είναι το ίδιο πράγμα. Είχαν δύο χαρτιά στο ίδιο μανίκι όμως το ένα κάηκε. Τους απομένει η παγκοσμιοποίηση των Αμερικανοσιωνιστών και εργάζονται υπογείως για να πραγματοποιηθεί κάποτε στο άμεσο μέλλον, αργότερα, ίσως και ποτέ. Στην τρίτη περίπτωση  θα κλαίνε αγκαλιά με τους κεφαλαιοκράτες.
Η Ελλάδα μας σήμερα, βρίσκεται στην πλέον δυσμενή θέση. Τίποτε δεν λειτουργεί σωστά. Έχουν οι κυβερνώντες διαλύσει την εργατική νομοθεσία και ο εργαζόμενος βρίσκεται και πάλι στο έλεος των πολιτικάντηδων και των πλουτοκρατών φίλων τους. Ό,τι κι αν έκανε ο Ιωάννης Μεταξάς για τον εργαζόμενο πήγαν όλα στράφι. Σήμερα και πάλι ο εργαζόμενος δουλεύει όσες ώρες απαιτεί ο εργοδότης που δε δεσμεύεται πλέον από το ανύπαρκτο εργατικό δίκαιο.
Ένα τεράστιο κομμάτι εργάζεται χωρίς καμία ασφάλιση. Με την είσοδο στην Ελλάδα χιλιάδων λαθρομεταναστών, η πλουτοκρατία προσέφερε στους ξένους μισθούς πείνας χωρίς ασφάλιση. Απέλυσαν χιλιάδες ενοχλητικούς Έλληνες εργαζόμενους που ήθελαν το αυτονόητο, δηλαδή αξιοπρεπείς μισθούς και ασφάλιση.
Η είσοδος των ξένων στην Ελλάδα ήταν και είναι ΔΩΡΟ θεού για τους πλουτοκράτες που έδιωξαν σχεδόν όλους τους Έλληνες εργαζόμενους μη σκεπτόμενοι το πώς θα επιβιώσει ο λαός χωρίς εργασία και ασφάλιση αυτών και των οικογενειών τους.
Οι ελεεινοί πολιτικάντηδες δε δίνουν καμία προσοχή στην κατάσταση που έχει περιέλθει λαός. Με τη στάση τους αυτή, έχουν δημιουργήσει συνθήκες κόλασης για τον Έλληνα πολίτη που άνεργος πλέον βάζει τέλος στη ζωή του (7.000 έχουν ήδη πλέον αυτοκτονήσει), που βλέπει την οικογένειά του να υποφέρει και δε δύναται να προσφέρει τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Υπήρξαν και άλλες εποχές που ο ελληνικός λαός υπέφερε από την έλλειψη αγαθών. Όμως, ποτέ δεν έφτασε στο σημείο να ψάχνει στους κάδους των σκουπιδιών για να βρει κάτι φαγώσιμο. Έφεραν τον κόσμο σε αδιέξοδο, να ζητιανεύει για να επιβιώσει και αυτοί οι πολιτικάντηδες βρίσκονται στον κόσμο τους, στα προνόμιά τους, ενώ βγάζουν λόγους και δηλώσεις πως όλα βαίνουν καλώς και πως ο θυσίες του λαού πιάνουν τόπο.
Μερίδιο ευθύνης έχει και ο λαός διότι περιμένει από τους πολιτικάντηδες να λύσουν τα προβλήματά τους. Oι μόνοι που ωφελούνται από αυτήν την κατάσταση είναι οι πολιτικάντηδες. Λένε ακόμα ότι κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή δε διαθέτουν μορφωμένους και στελέχη ικανά να κυβερνήσουν τη χώρα… Εδώ γελάνε! Ο υποψήφιος για τη Βουλή των Ελλήνων πολιτικάντης παρουσιάζεται με πολλά πτυχία από το Χάρβαρντ και άλλα ξένα πανεπιστήμια και θεωρείται ότι είναι ικανός για τη διοίκηση του κράτους. Εκ του αποτελέσματος, κρίνουμε ότι παρόλα τα πτυχία που κατέχει, δεν προσφέρει τίποτα ικανό στη διοίκηση της χώρας. Με τους (παρα)μορφωμένους είδαμε τη χώρα μας να χρεοκοπεί σε επικίνδυνο σημείο όπως το σημερινό.
Ο αρχιτέκτονας του έπους του ’40, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, σήμερα λοιδορείται από το σύνολο των προοδευτικών και όχι μόνο. Πολλοί «δημοκράτες» της Δεξιάς τρέφουν τα ίδια αισθήματα για τον ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ στην προσπάθειά τους να φανούν αρεστοί στους κομμουνιστές και στο σύνολο των «Δημοκρατικών» δυνάμεων. Τι να πει κανένας για αυτούς που με θράσος αξιώνουν την αναγνώρισή τους από το σύνολο του Κοινοβουλίου.
Άχρηστοι και επικίνδυνοι για το έθνος είναι οι χαραμοφάηδες πολιτικάντηδες που αμείβονται αδρά χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα και δεν ντρέπονται που σιτίζονται από την άγρια φορολογία των μη εχόντων που μόλις και με τα βίας τα βγάζουν πέρα.
Η μορφή διακυβέρνησης που επέβαλε ο ΙΩΑΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ σταμάτησε και αφάνισε χωρίς δισταγμό την αισχρή τυραννία των πολιτικάντηδων της εποχής του. Η «τυραννία» του ΜΕΤΑΞΑ, έβαλε φραγμό στην ασυδοσία και την αρπαγή του δημοσίου χρήματος. Όλες μα όλες οι κεκαλυμμένες τυραννίες έχουν ρημάξει το κράτος και βαρύνονται από πράξεις διαφθοράς και άλλων πράξεων που καλύπτουν το μισό ποινικό κώδικα. Αυτοί είναι οι πολιτικάντηδες: ψεύτες και διεφθαρμένοι.
Εμείς, ως εμπροσθοφυλακή του έθνους, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για αν ενδεχόμενο και να μην περιμένουμε να σωθούμε με θαύματα. Αυτοί χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να κρατηθούν στην εξουσία. Έβαλαν στη φυλακή τον ΗΓΕΤΗ της Χρυσής Αυγής, συναγωνιστή ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ και τους άλλους συναγωνιστές βουλευτές του Κόμματός μας, χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα.  
Δεν υπάρχουν ατομικές ελευθερίες σήμερα στην Ελλάδα παρά μόνο συμφέροντα και καταλήστευση του δημοσίου χρήματος από το σύνολο σχεδόν αυτών που κρατούν τα ηνία της χώρας.
Αυτό που χρειάζεται, είναι να εντείνουμε εμείς οι Χρυσαυγίτες τον αγώνα για να απαλλαγούμε το δυνατόν συντομότερο από τους ληστές, στην κυριολεξία, που λεηλατούν το λαό χωρίς κανένα δισταγμό. Αδίστακτο αγώνα λοιπόν για να ξημερώσει η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.  ΖΕΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

12 Απριλίου 1871 - Σαν σήμερα γεννιέται ο Εθνικός κυβερνήτης του “ΟΧΙ”, Ιωάννης Μεταξάς


Όταν ο Μεταξάς το 1938 ξεκίνησε το.. γεωτρύπανο για πετρέλαιο


Ο περίεργος θάνατος του Μεταξά


ΕΚΤΕΝΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ! «Σαν σήμερα περνά στην αιωνιότητα ο Κυβερνήτης των «ΟΧΙ» Ιωάννης Μεταξάς»


ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ (27/10/1931): «Σε αυτή την ζωή δεν ημπορεί να είμαι τίποτε άλλο παρά Έλληνας»


ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ 7419625468434647549

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item