Widgets

Ο Καποδίστριας απαντά στους ευρω – νατολιγούρηδες: «Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης!» ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


11 Ιανουαρίου 1828 ο Καποδίστριας απεβιβάσθη στην Αίγινα. Ο Γ. Τερτσέτης στα «Απόλογα για τον Καποδίστρια» περιγράφει συνομιλία του Κυβερνήτη με τον Γεωργάκη Μαυρομιχάλη:

«Είναι καιροί πού πρέπει να φορούμε όλοι ζώνη δερματένια και να τρώμε ακρίδες και μέλι άγριο. Είδα πολλά είς την ζωή μου, αλλά σαν το θέαμα όταν έφθασα εδώ εις την Αίγινα δεν είδα τί παρόμοιο ποτέ, και άλλος να μην το ιδη «Ζήτω ο κυβερνήτης ο σωτήρας μας, ο ελευθερωτής μας!»

...εφώναζαν γυναίκες αναμαλλιάρες, άνδρες με λαβωματιές πολέμου, ορφανά κατεβασμένα από τις σπηλιές.

Μαυροφορεμένες γυναίκες, γέροντες μου εζητούσαν να αναστήσω τους πεθαμένους τους, μανάδες μου έδειχναν εις το βυζί τα παιδιά τους και μου έλεγαν να τα ζήσω και ότι δεν τους απέμειναν παρά εκείνα κι εγώ και με δίκαιο μου εζητούσαν όλα αυτά, διότι εγώ ήλθα και σεις με προσκαλέσατε να οικοδομήσω, να θεμελιώσω κυβέρνησιν και κυβέρνησις και ως πρέπει ζει, ευτυχεί τους ζωντανούς, ανασταίνει και αποθαμένους διατί διορθώνει την ζημία του θανάτου και της αδικίας. Δεν ζει ο άνθρωπος, ζει το έργο του, καρποφορεί, αν ο διοικητής είναι δίκαιος, αν το κράτος έχη συνείδησι, ευσπλαχνία, μέτρα σοφίας.

“…Ώς ψάρι εις το δίχτυ σπαράζει είς πολλούς κινδύνους ακόμη ή ελληνική ελευθερία. Μου εδώσατε τους χαλινούς του κράτους. Τίνος κράτους; Μετρούμε είς τα δάκτυλα την επικράτειάν μας. Τ’ Ανάπλι, την Αίγιναν, Πόρο, Ύδρα, Κόρινθο, Μέγαρα, Σαλαμίνα. Ο Ιμπραΐμης κρατεί τα κάστρα και το μεσόγειο της Πελοποννήσου, ο Κιουτάγιας την Ρούμελη, πολλά νησιά βασανίζονται από αυτεξούσιο στρατό καί από πειρατείαν, τα δύο μεγάλα πολεμικά καράβια μας είναι αραγμένα ξαρμάτωτα εις τον Πόρο, η Αθήνα έφαγε πέρυσι τους ανδρειότερους των Ελλήνων. 

Που το θησαυροφυλάκιον του έθνους; Ακούω επουλήσατε και την δεκατία του φετεινού έτους πρίν σπαρθή ακόμα το γέννημα, ο τόπος είναι χέρσος, σπάνιοι οι κάτοικοι; σκόρπιοι είς τα βουνά και εις τα σπήλαια. Το δημόσιο είναι πλακωμένο από δυο εκατομμύρια λίρες στερλίνες χρέος, άλλα τόσα ζητούν οι στρατιωτικοί, η γη είναι υποθηκευμένη είς τους Άγγλους δανειστάς, ανάγκη να την ελευθερώσωμε με την ίδια απόφασι ως την ελευθερώσαμε καί από τα άρματα του Κιουτάγια και του Αιγυπτίου.

Δεν λυπούμαι, δεν απελπίζομαι, προτιμώ αυτό το σκήπτρο του πόνου καί των δακρύων παρά άλλο. Ο θεός μου τάδωσε, το παίρνω, θέλει να με δοκιμάση. Είμαι από τη φυλή σας, είς ένα μνήμα μαζί με σας θα θαφτώ, ό,τι έχω, ζωή,περιουσία, φιλίες είς την Ευρώπην, κεφάλαια γνώσεων αποκτημένα από τόσα θεάματα και ακροάματα συμβάντων του κόσμου είς τάς ημέρας μου, τα αφιερώνω είς την κοινήν πατρίδα…

Κατεβαίνω πολεμιστής είς το στάδιον, θα πολεμήσω ως κυβέρνησις, δεν λαθεύομαι τον έρωτα των προνομίων πού είναι φυτευμένες είς ψυχές πολλών, τα ονειροπολήματα των λογιωτάτων, ξένων πρακτικής ζωής, τοφιλύποπτο, κυριαρχικό και ανήμερο αλλοεθνών ανδρών. Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση είς την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό, ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης.” Hellasforce.com

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


Ας μιλήσουμε για την Αληθινή Ελλάδα. Ας μιλήσουμε για το Εικοσιένα που την εκφράζει στον απόλυτο βαθμό. Να αναπολήσουμε, να βγάλουμε έξω από την νοητή φυλακή τις μνήμες από τα σχολικά βιβλία όταν ήταν ελληνικά βιβλία. Να τιμήσουμε τούς Ήρωες τής Μεγάλης Εθνεγερσίας κατά τού Τούρκου, δίνοντας τον Ιερό Όρκο πως θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε τον Εθνικοαπελευθερωτικό τους Αγώνα. 

Η Ελλάδα των Ηρώων, η Ελλάδα των Θυσιών, η Μεγάλη Ελλάδα τού Αίματος και τής Τιμής είναι αυτή που μάς πρέπει. Μα και το μοναδικό χρέος στους προγόνους μας και στα παιδιά μας, το μοναδικό χρέος που έχει το Έθνος μας να ξεπληρώσει. 

Να μην ξεχάσουμε τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Ανδρούτσο, τον Νικηταρά και όλους τούς Γενναίους Έλληνες που φυλάκισαν και δολοφόνησαν οι ίδιοι μισέλληνες που διώκουν τον Ελληνισμό και τον Λαϊκό Εθνικισμό σήμερα, μαζί με τούς ίδιους ψευτοσυμμάχους. Να μην ξεχάσουμε τον Αθανάσιο Διάκο που προτίμησε να πεθάνει μαρτυρικά για να μην παραδώσει Ορθοδοξία και Ελληνικότητα στα τουρκικά κτήνη. 

Να μην ξεχάσουμε ακόμη τον Πατροκοσμά τον Αιτωλό, τον σπουδαίο προφήτη τού νεότερου Ελληνισμού που επειδή ζητούσε ελληνική γνώση για να αποκατασταθεί η Μεγάλη Ελλάδα, τον κρέμασαν σιωνισμός και Τούρκοι. Να μην ξεχάσουμε τον Παπαφλέσσα που μέσα στις αδυναμίες τού καιρού και τούς εμφυλίους, πήρε πάνω του τις αμαρτίες στις νέες Θερμοπύλες, το Μανιάκι. 

Να μην δώσουμε λαβή σε εμφυλίους που γυρεύουν επίμονα οι ελληνόφωνοι κοσμοπολίτες και διεθνιστές μήτε να δούμε νέες εδαφικές μειώσεις. Θα αφανίσουμε τούς διώκτες μας και θα σκορπίσουμε τούς βαρβάρους και τούς ψευτοσυμμάχους στα τέσσερα σημεία τού ορίζοντα και στον πατέρα τους τον διάβολο. 

Να μην ξεχάσουμε κανέναν Έλληνα Επαναστάτη τής Φυσικής Ελλάδος που κίνησε για να έρθει στο Εικοσιένα και ανετράπη άνανδρα και βίαια. Ούτε τον Καποδίστρια που σκότωσε η Εσπερία ούτε κανέναν άλλο. 

Και να πάμε απ’ απευθείας στις ορμήνιες και τις εντολές τού Στρατηγού Κολοκοτρώνη. Έλληνες, η Ελλάδα έχει δρόμο να διανύσει. Θα πάει στην Αιώνια και Αγία Πρωτεύουσά μας Κωνσταντινούπολη. Θα πάρει πίσω όλα τα εδάφη τής Ελληνικής Αυτοκρατορίας. Θα το κάμει τούτο η Μεγάλη Μας Πατρίδα με Πίστη Θεού, Ενότητα, Στρατηγικό Προσανατολισμό Σταθερό, Ατσάλινη Θέληση και με τα Ελληνικά Χέρια. Μονάχα με Ελληνικά Χέρια. Όχι ξένα. 

Πατήσαμε την Τριπολιτσά. Το Βαλτέτσι. Ανεβήκαμε τον χάρτη στο πεδίο των μαχών. Για να χάσουμε στο πεδίο των πολιτικών. Γιατί εκεί υπήρξαν και υπάρχουν πάντα προδότες. Μάς λένε μικρούς. Τούς λέμε ότι είμαστε Μεγάλοι. Μάς λένε Δημοκρατία. Τούς Λέμε Πατρίδα. 

Μάς λένε πολιτική λογική. Τούς λέμε εθνική «τρέλα» για ελληνικό αγέρα και έδαφος πλατύ και θεόρατο. Μάς λένε για «φιλίες». Τούς λέμε πως θέλουμε ελληνική σκέπη για όλους τούς Έλληνες, δίχως δεσμά οικονομικά και δίχως σκλαβωμένα χώματα ελληνικά. 

Μάς λένε τον Πατριωτισμό και τον Εθνικισμό εγκληματία. Το λένε οι εγκληματίες τύραννοι και προδότες τής Φυλής μας. Και στον καιρό τού Εικοσιένα λέγανε τούς Εθνεγέρτες Τραντέλληνες εγκληματίες. Λέγανε οι «Μεγάλες Δυνάμεις» τής Ιερής Συμμαχίας την Ελληνική Επανάσταση παράνομη και πως παραβιάζει την καθεστηκυία Τάξη τής σκλαβιάς και τής τυραννίας. Και οι κοτζαμπάσηδες πως είναι παραλογισμός ο σηκωμός των Ελλήνων. 

Όμως ο δήθεν παραλογισμός, η εκτέλεση τού Χρέους προς την Ελληνική Φυλή έγινε πράξη. Ο ψεύτικος ορθολογισμός και οι προστάτες τάχα τής ζωής παραμερίστηκαν. Τα Ιερά Όπλα βρόντηξαν. Οι πρώτοι Έλληνες πέσανε, όπως και οι μανάδες με τα παιδιά τους στο Ζάλογγο. Για να παύσει να εξουσιάζει ο Βάρβαρος τον Αυτοκρατορικό Έλληνα. Για να ξαναγίνουν άνθρωποι φυσιολογικοί με αξιοπρέπεια. Και αυτός ο Άνθρωπος είναι εκείνος που συλλογάται, προσεύχεται, ενεργεί, πολεμά και ορθώνει Ανάστημα και Έθνος σε ολάκερο το εύρος. Ψυχικό και Φυσικό Εύρος. 

Αυτή λοιπόν την εύρωστη Ελλάδα θα ανοικοδομήσουμε. Μονάχα έτσι μπορούμε να κοιτάμε ίσια στα μάτια τούς προγόνους μας. Μονάχα έτσι θα δείξουμε την σωστή στράτα στα παιδιά μας. Μονάχα έτσι αξίζει να λεγόμαστε Έλληνες. Και μονάχα έτσι θα ζήσει η Ελλάς. Για τού Χριστού την Πίστη την Αγία και τής Πατρίδος την Ελευθερία. Ορθοδοξία και Ελλάς ή Θάνατος. Ζήτω οι Ήρωες του Εθνικού Μας Αγώνα! Ζήτω η Μεγάλη και Αιώνια Ελλάς! ΠΗΓΗ

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η' ΘΑΝΑΤΟΣ


Χωρίς τον ορθόδοξο κλήρο δεν θα πετύχαινε η μεγάλη εθνική εξόρμηση του 1821. Ορισμένοι προπαγανδιστές ξεπερασμένων ιδεολογιών αρνούνται τον ρόλο των επισκόπων και μιλούν μόνο για τον «κατώτερο κλήρο».

Κάνουν λάθος και από πλευράς ορολογίας και από ιστορικής απόψεως. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία ανώτερος κλήρος είναι οι επίσκοποι, οι πρεσβύτεροι (ιερείς) και οι διάκονοι, ενώ στον κατώτερο κλήρο ανήκουν ο υποδιάκονος και ο αναγνώστης, οι οποίοι είναι λαϊκοί.

Ο Γάλλος πρόξενος Πουκεβίλ γράφει ότι 100 Πατριάρχες και επίσκοποι θανατώθηκαν κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και του Αγώνος. Ογδόντα κινήματα έκαναν οι Ελληνες πριν από το 1821 και στα περισσότερα πρωτοστατούσαν επίσκοποι. Θυμίζω ότι από το 1680 έως το 1700 η Ανατολική Στερεά ήταν ελεύθερη μετά την εξέγερση δύο επισκόπων, του Θηβών Ιεροθέου και του Σαλώνων Φιλοθέου.


Το 1821 βάφεται με το αίμα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ και του Πατριάρχη Κυρίλλου ΣΤ', του από Ανδριανουπόλεως. Εκτός από τον επίσκοπο της Πάτρας Γερμανό, που ευλόγησε το λάβαρο στην Αγία Λαύρα και στην Πάτρα, ο Σαλώνων Ησαΐας κηρύσσει την επανάσταση στη Φωκίδα. Στην Πάτμο έρχεται γι’ αυτόν τον σκοπό ο Πάτμιος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος Παγκώστας και υψώνει και αυτός λάβαρο επαναστατικό. Από τότε δεν ξαναγύρισε στον θρόνο του.


Οι περισσότεροι επίσκοποι της Πελοποννήσου κλείστηκαν στη φυλακή του πασά της Τριπολιτσάς από τις αρχές Μαρτίου 1821 και μόνο δύο βρέθηκαν ζωντανοί όταν μπήκαν οι Ελληνες έπειτα από 6,5 μήνες. Αυτή τη θυσία των ποιμένων ας μην τη λησμονούμε.


Στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός είχε μυηθεί στη Φιλική Εταιρεία. Οι Τούρκοι το πληροφορήθηκαν και στις 9 Ιουλίου 1821 έγινε η μεγάλη σφαγή στη Λευκωσία. Θανατώθηκε ο Κυπριανός και όλοι οι επίσκοποι και οι αρχιμανδρίτες του νησιού μαζί με τους προκρίτους.


Πολλοί άλλοι επίσκοποι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον Αγώνα όπως ο Ελους Ανθιμος, ο Βρεσθένης Θεοδώρητος, ο Ανδρούσης Ιωσήφ, ο Ταλαντίου Νεόφυτος. Και στη μεγαλειώδη Εξοδο του Μεσολογγίου ο επίσκοπος Ρωγών Ιωσήφ, βοηθός του μητροπολίτη Αρτης Πορφυρίου, θυσιάζεται ανατινάζοντας τον ανεμόμυλο.


Οσοι έζησαν την εποχή εκείνη το ομολογούν: Επίσκοποι, ιερείς, απλοί μοναχοί, όλοι έδωσαν το «παρών». Την ελευθερία μας την οφείλουμε πρωτίστως στα Ματωμένα Ράσα.
ΠΗΓΗ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 8372625058283911946

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item