Widgets

34,1% η γκρίζα ζώνη της ανεργίας. Η ανάπτυξη του Σαμαρά είναι εδώ: στο 57,2% ανέβηκε η ανεργία των νέων στην ΕλλάδαΕκτός των 1,5 εκατ. ανέργων, άλλοι 214.000 πολίτες οιονεί άνεργοι με 300 ευρώ μηνιαίες αποδοχές. 


Το Μνημόνιο και η εργασιακή ανασφάλεια σπρώχνουν δεκάδες πολίτες σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Όχι στο 27,1%, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο, αλλά στο 34,1% έχει εκτιναχθεί η ανεργία, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία, αν συνυπολογιστούν μαζί με τους 1,5 εκατομμύριο ανέργους και οι 213.900 πολίτες που δουλεύουν part time λίγες ώρες και αμείβονται κατά μέσον όρο με 300 ευρώ τον μήνα.

Στην γκρίζα ζώνη ανεργίας συνωστίζονται και μερικές ακόμη δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι, πανικόβλητοι από το κλίμα εργασιακής αβεβαιότητας, την ύφεση και τις μνημονιακές ρυθμίσεις που ροκανίζουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα (συντάξεις, εφάπαξ και ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης), σπεύδουν να αποχωρήσουν από τις δουλειές τους και να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα κατεβάζοντας τη μέση ηλικία συνταξιοδότησης στα 57,8 έτη.

Η επικαιροποίηση έγινε μετά την υιοθέτηση νέου μοντέλου μέτρησης της ανεργίας από τη Eurostat, όπου, μαζί με τον παραδοσιακό δείκτη, καθιερώνονται και τρεις νέοι δείκτες που αφορούν την υποαπασχόληση και την αδυναμία αναζήτησης εργασίας.


ΠΗΓΗ


Η ανάπτυξη του Σαμαρά είναι εδώ: στο 57,2% ανέβηκε η ανεργία των νέων στην Ελλάδα
Σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα συνεχίζει να κυμαίνεται το ποσοστό της ανεργίας των νέων (ηλικίες 15-24) σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει έρευνα εργατικού δυναμικού της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων.
Στην ίδια έρευνα επισημαίνεται ότι το γενικό ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται στο 27%, αλλά στους νέους αυτό υπερδιπλασιάζεται φθάνοντας στο 57,2% με τον συνολικό αριθμό των ανέργων να ξεπερνάει τα 1,3 εκατομμύρια. Κατά το Γ΄ Τρίμηνο του 2013 ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 3.635.905 άτομα και των ανέργων σε 1.345.387. Το ποσοστό ανεργίας κατά τη διάρκεια του Γ΄ τριμήνου 2013 διαμορφώθηκε στο 27,0%, όντας αυξημένο κατά 2,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 (24,8%).
Παράλληλα με την καλπάζουσα ανεργία η μείωση αποδοχών στον ιδιωτικό ξεπερνά το 25%. Τις μεγάλες απώλειες στις αποδοχές των εναπομεινάντων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα την περίοδο της κρίσης επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Οι απώλειες από το 2008 μέχρι σήμερα ξεπερνούν το 25% καθώς ο σχετικός δείκτης υποχώρησε από τις 107,9 μονάδες στις 80 μονάδες το 3ο τρίμηνο του 2013. Το 2006 ο δείκτης ήταν στο 93,3, κάτι που σημαίνει ότι οι μισθοί έχουν πέσει ακόμη πιο χαμηλά απ ότι πριν από 7 χρόνια. Ο Δείκτης Μισθών του Γ΄ τριμήνου 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Γ΄ τριμήνου 2012, παρουσιάζει μείωση κατά 5,9% έναντι μείωσης 10,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

Την ίδια στιγμή που οι φόροι τα τελευταία χρόνια έχουν επταπλασιαστεί, οι αποδοχές των εργαζομένων έχουν μειωθεί κατά 25%. Η χώρα βρίσκεται στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας με τον Σαμαρά να ζει στον κόσμο του και «ευαγγελίζεται» ανάπτυξη για το 2014 την στιγμή που τα ποσοστά των Ελλήνων ανέργων αυξάνονται συνεχώς. 

Ο μόνος δρόμος για έξοδο από την κρίση είναι μέσα από το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής για εξυγίανση, επιστροφή στην Εθνική Παραγωγή και καταγγελία του εθνοκτόνου μνημονίου. 
πηγή 
 Maria War Επιμέλεια: «Μaria War»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 4269128995057555258

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item